FOK! Filmnieuws - Week 33

'The Fast and the Furious 2' zonder Vin Diesel
Vin Diesel heeft een bod van 20 miljoen dollar voor een hoofdrol in 'The Fast and the Furious 2' afgewezen. "Ik wil niet omgekocht worden", aldus Diesel tegen een Canadese krant. "De realiteit is dat ik genoeg geld heb. Ik maak me geen zorgen om geld. Mijn artistieke integriteit is echter wel belangrijk". In oktober wordt gestart met de opnames van dit tweede deel.

Vin Diesel liet de afgelopen week wel meer van zich horen. Hij noemde de aankomende James Bond-film, 'Die Another Day', verouderd. De 35-jarige acteur, wiens film 'Triple X' hoog in de Box Office staat, zegt dat zijn personage Xander Cage het type geheim agent is waar de jeugdige generatie van houdt. "Bond draagt een pak, geen enkele jongere draagt nog een pak. Met alle respect voor de James Bond-films, denk ik dat mijn personage de stem wordt van de jonge generatie."

Triple X doet het goed in Amerika
Augustus, toch al niet zo'n bijzondere filmmaand, is toch tot leven gekomen. De première van Triple X bracht afgelopen weekeinde 44,5 miljoen dollar op, wat gelijk stond aan de vierde plaats voor openingen in de maand augustus ooit. 'Triple X' zal het nog wel even goed doen, want veel competitie is er niet voor de film deze maand.

In Nederland gaat de film op 24 oktober in première.

'Citizen Kane' blijft beste film allertijden
Een enquête onder 144 filmkenners en regisseurs, gemaakt door het Britse Film Instituut, concludeerde dat 'Citizen Kane' de beste film allertijden is. Al vijf keer eerder werd deze film als beste film allertijden benoemd. De top tien zag er als volgt uit: 1. Citizen Kane - 2. Godfather I and II - 3. 8-1/2 - 4. Lawrence of Arabia - 5. Dr. Strangelove - 6. The Bicycle Thief - 7. Raging Bull - 8. Vertigo - 9. Rashomon - 10. Seven Samurai.

Mel Gibson wil film over Jezus maken
Als toegewijd katholiek zou het voor Gibson een ultieme kick zijn om een film te maken over het leven van Jezus Christus. Omdat de acteur geen problemen wil, heeft hij het plan bij het Vaticaan laten zien en vraagt hij eerst om hun goedkeuring. Daarna wil hij pas met de productie beginnen. Inmiddels heeft Mel Gibson al diverse locaties bezocht en met theologen gesproken. Hij wil op die manier beter inzicht krijgen in het lijden van Christus. Of Mel Gibson zelf Jezus gaat spelen is nog niet bekend.

Demi Moore waarschijnlijk in Charlie's Angels 2
Na lange tijd van het witte doek te zijn verdwenen, is Demi Moore waarschijnlijk weer te zien in het tweede deel van Charlie's Angels. In de sequel speelt zij vermoedelijk de gevallen Angel Halo. Ooit was ze een echte engel, maar door de verleidingen van het kwaad veranderde ze in een duivelse engel. Naast Demi Moore zullen Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu opnieuw meespelen. De opnames zijn inmiddels al gestart.

Wist je dat.....
....in 'Austin Powers in Goldmember' naast Mike Myers ook Tom Cruise, Steven Spielberg, Danny DeVito, Kevin Spacey, John Travolta, Gwyneth Paltrow, Britney Spears en The Osbournes meespeelden?