Film Review: Showtime


Mitch Preston (Robert De Niro) is detective en precies de tegenpool van patrouilleagent Trey Sellars (Eddie Murphy). Preston is een man van weinig woorden, rustig en vooral kalm. Sellars daarentegen wil niets liever dan acteren, maar werkt als agent.

Op een nacht is Mitch Preston bezig met een undercoveractie, en doet zich voor als een potentiële koper van narcotica. Trey Sellars vindt het allemaal maar verdacht en is bang voor een overval. Hij vraagt om backup, waardoor de gehele actie op een mislukking uitloopt: helikopters, politie en zelfs cameraploegen zijn binnen een mum van tijd aanwezig. Na veel schoten te hebben gelost is Preston kwaad: zijn maandenlange voorbereiding is naar de knoppen door het melden van een 'overval'. Preston lost een schot op de cameraploeg. Dit schot was voor hem later één teveel.


De volgende dag is voor Preston een gehele verandering. Hij wordt, door zijn schietactie op de cameraploeg, een beroemdheid en is te zien op televisie en voorpagina's van kranten. Chase Renzi (Rene Russo), TV-producent bij een noodlijdend bedrijf, ziet wel brood in Preston. Als Mitch Preston meewerkt aan een reality-show over de politie zal de TV-maatschappij geen claim indienen naar aanleiding van het schot op de cameraploeg. Onder druk van de politiebaas neemt Preston het aanbod aan. Zijn eerste zorg is het alsnog oppakken van de drugsdealer. Chase Renzi is echter niet geheel tevreden, ze wil dat Preston een partner heeft, een tegenpool van wat hijzelf is. Patrouille-agent Trey Sellars, blij met zijn acteerrol in een reality show, wordt met grote tegenzin van Preston zijn nieuwe partner. "Showtime!" wordt daarna ook meteen geintroduceerd als slogan van de show.


Duidelijk mag zijn dat de met tegenzin werkende Mitch Preston en de op media beluste Trey Sellars het elkaar niet makkelijk gaan maken. Twee tegenpolen, die uiteindelijk toch samen weten te werken.