FOK! Filmnieuws - Week 34

'Triple X' nog steeds nummer 1 in Amerika
'Triple X' staat nog steeds op de nummer één positie in de Amerikaanse Box Office. De releases van 'Blue Crush' en 'The Adventures of Pluto Nash' waren nauwelijks een bedreiging voor de film met Vin Diesel in de hoofdrol. 'Triple X' haalde in zijn tweede week 22,1 miljoen dollar binnen. 'Signs' bleef met 19.4 miljoen dollar op een tweede plaats steken.

In Nederland gaat de film 'Triple X' op 24 oktober in première.

DiCaprio in de rol van Alexander de Grote
Naar alle waarschijnlijkheid zal Leonardo DiCaprio de rol van Alexander de Grote op zich gaan nemen in de gelijknamige film. Universal en Fox gaan in 2003 beginnen met de opnames voor deze film.

Gaat Superman solo of met Batman?
Geruchten doen zich de ronde dat de film 'Superman V' eerder uit zal komen dan de veelbesproken 'Batman Vs. Superman'-film. Wolfgang Peterson, regisseur van 'Batman Vs. Superman', heeft al meerdere malen bekend gemaakt de superhelden-film in wacht te willen zetten voor een film over het oude Griekenland. De makers van Superman, inmiddels het vijfde deel, proberen nu hun film eerder in de bioscopen te krijgen. Volgens bronnen is het script van deze film zo goed dat de producenten vertrouwen genoeg hebben op de film in productie te nemen.

Over de film 'Batman Vs. Superman' is echter al meer bekend. Zo zal Christian Bale Superman gaan spelen, en gaan er geruchten dat Josh Hartnett zijn rivaal van planeet Krypton wordt.

Heston krijgt veel reacties over zijn Alzheimer
Film legende Charlton Heston is zeer verrast met alle reacties die hij kreeg op het nieuws over zijn Alzheimer. Dat zelfs de Amerikaanse president Bush hem belde, deed hem erg goed: "He wished me well and was proud of what I had done for my country which is, perhaps, overstating it a little." Heston kreeg ook telefoon van voormalig First Lady Nancy Reagan. Haar man, Ronald Reagan, lijdt ook aan Alzheimer. De Oscar-winnaar Heston, ooit in de rol van Ben Hur, blijft echter realistisch: "I feel the way I have been always feeling. Now, I understand the chances are very slim that they will remain that way."

Dochter Roger Moore in nieuwe Bond-film
De dochter van voormalig 007-agent Roger Moore heeft een rol gekregen in de nieuwste James Bond-film 'Die Another Day'. Deborah Moore, 38 jaar, zal een stewardesse spelen. In de film zal James Bond, gespeeld door Pierce Brosnan, proberen zijn charmes voor haar in de strijd te gooien. Roger Moore speelde tussen 1973 en 1985 zeven keer James Bond. Overigens is het niet de eerste keer dat Deborah Moore in films te zien is; al eerder was ze naast haar vader in 'The Persuaders' (1971).