Film Review: Spider-Man


De film heeft een redelijke indruk bij mij achter gelaten. Allereerst was ik zeer te spreken over de acteerkwaliteiten van William Dafoe (Green Goblin). Hij speelde opnieuw de perfecte 'bad-guy' en heeft een sterkte alter-ego weten neer te zetten. Over Tobey Maguire en Kirsten Dunst was me voor het zien van de film niet zoveel bekend. Nooit eerder hebben zij in echte kaskrakers geacteerd. Dit bewijst maar weer eens dat je voor een goede film niet altijd top acteurs nodig hebt.

Spider-Man zat vol special-effects. Meest uit het oog springende vond ik de slotscène waarbij Spider-Man door de straten vliegt. Erg mooi gemaakt en zeker een goede afsluiter van de film. Niet te vergeten de vechtscènes; zoals het gevecht van Parker met Flash in school waarbij je mooie slowmotion beelden voorbij ziet komen. Ook de overige gevechten zaten vol spectaculaire actie, rake klappen en vuur.

Natuurlijk, de originaliteit en voorspelbaarheid zorgen voor niet al te grote verassingen, maar welke echte goeie film heeft dat nog wel tegenwoordig? Alle sequels die uitkomen, waar is de originaliteit gebleven? De enige manier om teleurstelling te voorkomen bij deze film, is door er niet met al te hoge verwachtingen naar toe te gaan. Ga er gewoon voor zitten en laat het over je heen komen.


Score: 7.5

In de bioscoop: 4 juli 2002

Website: http://www.sony.com/spiderman


Details: USA, 121 minuten
Genre:Actie
Regie:Sam Raimi
Geschreven door:Stan Lee & Steve Ditko
Acteurs: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, William Dafoe