FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 juli 2010

Uitslagen oefenduels 14 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
SVF Herringer (Dui)

Roda JC
Meulens (3x), Stankov (2x)
Bijzonderheid: duel na 40 minuten gestaakt vanwege noodweer
0-5
Zeeuws elftal
Feyenoord
0-0
AZ
Van der Velden, Gudmundsson
Fenerbahçe (Tur)
2-0
Selectie Terschelling sc Heerenveen
Beerens (3x), Assaidi (3x), Roorda (2x), Fazli, Elm, Bak Nielsen, Papadopulos, Breuer, El Akchaoui, Djuric, Djuricic
0-16
Meeden BV Veendam
Jansen (4x), De Leeuw (4x), Lewejohann, Kolder (4x)
Bijzonderheid: duel halverwege tweede helft gestaakt vanwege noodweer
0-13
Reimerswaal Vitesse
Stevanovic (2x), Snijders (2x), Pluim, Büttner, Vakalopoulos, Riedel, Van der Struijk, De Ruiter
1-10

[Upd] Dode door noodweer op camping in Gelderland

Door het hevige noodweer dat op dit moment over het land raast is er een dode gevallen op een camping in Vethuizen. De politie in Gelderland heeft dat bevestigd.

Door de harde wind zijn er twintig caravans omgeblazen waarvan er enkele in een waterplas zijn beland. Duikers van de brandweer hebben gezocht naar meer slachtoffers.

Daarnaast vielen er in de omgeving zes hoogspanningsmasten om door de storm waardoor er 40.000 mensen zonder stroom kwamen te zitten. Daarvan hebben 35.000 mensen inmiddels weer stroom. In Nijmegen zitten er nog 5.000 huishoudens zonder stroom.

Update 23.17 uur:

De politie heeft inmiddels bekendgemaakt dat er naast de overleden vrouw ook vier zwaargewonden en vier lichtgewonden zijn. De twintig caravans blijken niet enkel omgewaaid te zijn, maar tientallen meters de lucht in te zijn geworpen. De hulpverlening is moeilijk op gang gekomen, doordat er op de wegen richting de getroffen camping nog een aantal omgewaaide bomen moest worden verwijderd. De gewonden zijn per traumahelikopter vervoerd naar ziekenhuizen in de regio.

In Lienden is door een blikseminslag een bedrijfswoning afgebrand aan de Vogelenzangseweg. Op veel plekken in de provincie Gelderland zijn daken van huizen afgewaaid, bomen omgevallen en raakten ook auto's beschadigd.

Volledige artiestenlijst van DJ Hero 2 bekend

Na het redelijk succesvolle DJ Hero zal Activision ook met DJ Hero 2 komen dit jaar en daarvoor hebben ze een indrukwekkende lijst met artiesten klaar staan. In totaal zullen er 108 artiesten in de game te vinden zijn met onder andere artiesten die rappen, metal maken en de bekendste DJ's van de wereld zijn.

Dit is de volledige lijst:

* 2Pac
* 50 Cent
* Adamski
* Afrika Bambaataa & The Soul Sonic Force
* Armand Van Helden
* A-Trak
* B.o.B.
* Basement Jaxx
* BlakRoc
* Bobby Womack
* Bruno Mars
* Busta Rhymes
* Calvin Harris
* Chamillionaire
* Chic
* Chris Willis
* Clinton Sparks
* Colby O’Donis
* Daft Punk
* Damian Marley
* David Guetta
* Deadmau5
* Deee-Lite
* Dillinja
* Diplo
* Dizzee Rascal
* DJ Shadow
* Donna Summer
* Dr. Dre
* Drake
* Edwin Starr
* Eminem
* Estelle
* Flo Rida
* Gorillaz
* Grandmaster Flash & The Furious Five
* Harold Faltermeyer
* House Of Pain
* Iyaz
* Jackson 5
* Janet Jackson
* Justice
* Kanye West
* Kaskade
* Kelis
* Keri Hilson
* Kid Cudi
* Kool & The Gang
* Lady Gaga
* Lil Jon
* Lil Wayne
* LL Cool J
* M.I.A.
* M|A|R|R|S
* Major Lazer
* Malcolm McLaren
* Mase
* Melle Mel & Duke Bootee
* Metallica
* Missy Elliott
* Mos Def
* MSTRKRFT
* N.O.R.E.
* Nas
* Nate Dogg
* Naughty By Nature
* Nelly
* New Boyz
* New Order
* Newcleus
* Nightcrawlers
* Orbital
* Pharoahe Monch
* Pirate Soundsystem
* Pitbull
* Puff Daddy
* Pussycat Dolls
* Rihanna
* Robin S.
* RZA
* Salt N Pepa
* Sam Cooke
* Sam Sparro
* Sean Paul
* Skibadee
* Sneaky Sound System
* Snoop Dogg
* Snow
* Soulja Boy Tell Em
* Sparfunk & D-Code
* Static Major
* Stevie Wonder
* Talib Kweli
* The Chemical Brothers
* The Crystal Method
* The Egg
* The Notorious B.I.G.
* The Prodigy
* Tiësto
* Tiga
* Timbaland
* Tweet
* Walter Murphy
* Warren G
* Wayne Smith
* Will.I.Am
* Yeah Yeah Yeahs
* Young Jeezy

Orka Morgan herstelt langzaam

Dierenartsen zijn nog altijd niet helemaal tevreden over de gezondheid van orka Morgan. Het dier, dat eind juni uitgehongerd uit de Waddenzee werd gehaald, eet inmiddels wel voldoende. Ook gaat het gewicht van Morgan langzaam de goede kant op en is ze met succes behandeld tegen een lintworm, maar haar bloedwaarden zijn nog niet voldoende hersteld, meldt het Dolfinarium.

Aan het einde van de week vindt nieuw onderzoek plaats. De resultaten hiervan worden in de loop van het weekend verwacht. Dan wordt er mogelijk meer duidelijk over de bloedwaarden.

Ondertussen heeft een eerste lintworm het lichaam van Morgan verlaten. Ze had uit voorzorg een wormenkuur gekregen, aangezien zeezoogdieren wel vaker last hebben van lintwormen. Mogelijk verlaten de komende dagen meer lintwormen het dier.

Morgan weegt naar schatting zo'n 450 kilo. Ze moet nog wel zo'n honderdvijftig tot tweehonderd kilo aankomen. De laatste dagen eet ze vijftig tot zestig pond vis per dag. De verwachting is overigens dat het nog zeker drie tot zes maanden duurt voordat Morgan volledig is hersteld.

Plannen voor een eventuele uitzet zijn er daarom ook nog niet. "Op dit moment moeten we er voor zorgen dat ze gezond wordt. Dit laatste is nog een hele klus die logischerwijs de eerste prioriteit heeft", zegt een woordvoerder.

Informateurs praten Beatrix bij

Informateurs Uri Rosenthal (VVD) en Jacques Wallage (PvdA) hebben woensdagmiddag koningin Beatrix verteld hoe het staat met de coalitieonderhandelingen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Woensdag was het de achtste dag dat de fractieleiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks bij de informateurs aangeschoven voor de onderhandelingen over de vorming van een paars-pluskabinet. Maandag meldden de informateurs nog dat de vier partijen 'voortvarend' aan de slag zijn gegaan met de vorming van dit kabinet.

De hoofdrolspelers hebben een radiostilte afgekondigd en laten zich niet publiekelijk uit over de gesprekken, maar maandag praatten Rosenthal en Wallage de pers even bij. Volgens de informateurs was over de 'grote knelpunten' nog geen overeenstemming bereikt, hoewel alle hete hangijzers, de bezuinigingen, woningmarkt, mobiliteit en veiligheid, al wel aan de orde zijn gekomen.

Of de onderhandelingen daadwerkelijk kans van slagen hebben, wilden ze niet zeggen "We werken niet met slagingspercentages." Wel zijn de partijen de 'vrijblijvendheid ver voorbij', stelden de informateurs.

Vrouw misbruikt drie tienerjongens

Een Amerikaanse moeder wordt er van verdacht drie tienerjongens seksueel te hebben misbruikt. Cathleen Miller, een administratief medewerkster wordt er verder van beschuldigd dat ze haar slachtoffers van veertien en vijftien jaar oud drogeerde met alcohol en marihuana, voordat ze toesloeg.

Het misbruik zou bij Miller thuis hebben plaatsgevonden in Chicago. Ze zou de jongens oraal hebben misbruikt, hebben aangerand  en ook gemeenschap met ze hebben gehad. De feiten kwamen aan het licht toen de 13-jarige dochter van Miller het huis inliep en haar moeder in een wel heel intieme pose met een tienerjongen zag liggen. De ouders van de drie slachtoffers zijn bij het proces aanwezig. "Cathleen Miller heeft onze kinderen hun onschuld afgepakt", zei een aanwezige moeder.

Volgens de advocaat van Miller is de vrouw die recent is gescheiden van haar man slachtoffer van huiselijk geweld wat haar tot het misbruik van de jongens heeft aangezet. Hij pleit ervoor dat Miller psychische hulp krijgt.

Banken van 300 kilo in zwembad gedumpt

Sterke vandalen hebben voor een chaos gezorgd in zwembad Aarweide in het Zuid-Hollandse Ter Aar. Drie betonnen banken van maar liefst driehonderd kilo per stuk zijn in het bad gegooid en hebben voor veel schade gezorgd.

Daarnaast zijn ook de vlaggenmasten kapot gemaakt. Het lukte de medewerkers van het zwembad niet om de banken uit het water te halen. Een kraan heeft de betonnen objecten uit het bad gevist. Het is niet de eerste keer dat het zwembad is getroffen door vandalisme. Mogelijk komt er camerabewaking om er voor te zorgen dat de baldadigheden stoppen.

Armstrong verlangt eerlijk onderzoek

Lance Armstrong is bereid om mee te werken aan een onderzoek naar eventueel dopinggebruik binnen de voormalige US Postal-ploeg. "Maar het moet wel een eerlijk onderzoek worden en geen heksenjacht", zegt de zevenvoudig Tourwinnaar, die volgens zijn oud-ploeggenoot Floyd Landis in het verleden regelmatig naar verboden middelen greep.

Twee maanden geleden bracht Landis het balletje aan het rollen door niet alleen zijn eigen dopinggebruik toe te geven, maar ook met een beschuldigende vinger naar een aantal Amerikaanse collega's te wijzen. Federale instanties in de Verenigde Staten nemen de woorden van Landis serieus en hebben in het onderzoek al verschillende mensen gedagvaard.

Armstrong, die eerder al liet weten Landis absoluut niet serieus te nemen, zet wel zijn vraagtekens bij een diepgravend onderzoek. "Ik vraag me af of Amerikaanse burgers zin hebben om hier hun belastinggeld aan uit te geven. Maar die beslissing is niet aan mij. Aan een eerlijk en legitiem onderzoek zal ik zonder meer meewerken."

Landis en Armstrong waren tussen 2002 en 2004 ploeggenoten bij het inmiddels opgedoekte wielerteam US Postal. Landis vertrok vervolgens naar Phonak, won daar in 2006 de Tour de France, maar moest die zege inleveren wegens het gebruik van doping.

Del Bosque: ''Messi had Gouden Bal moeten krijgen''

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque is van mening dat Diego Forlán onterecht verkozen is tot beste speler van het WK 2010. Maandag werd de Uruguayaanse spits beloond met de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het toernooi. Volgens Del Bosque was er maar één speler die recht had op de onderscheiding: Lionel Messi.

Twee dagen voordat de finale gespeeld werd, maakte de Wereldvoetbalbond (FIFA) de tien kandidaten bekend voor de Gouden Bal. Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Andrés Iniesta, Xavi en David Villa (Spanje), Lionel Messi (Argentinië), Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger (Duitsland), Arjen Robben en Wesley Sneijder (Nederland) maakten allen kans om er met de grote prijs vandoor te gaan.

Uiteindelijk mocht Forlán de prijs in ontvangst nemen. Onterecht, zo meent Del Bosque: “Ik zeg niet dat Forlán geen goed toernooi draaide, maar ik ben het er gewoon niet mee eens”, stelt de winnende bondscoach in Marca. “Los van mijn eigen spelers heb ik een grote voorkeur voor Messi. Hij creëert iedere wedstrijd weer twintig kansen, hij is een fenomeen. Ik had hem er graag bij gehad bij Spanje”, aldus de Spaanse bondscoach.

Eerder had Xavi, die ook was genomineerd, te kennen gegeven dat hij de prijs niet verdiende. Hij was ook van mening dat Messi, zijn ploeggenoot bij Barcelona, de beste speler ter wereld is.

[Tour de France] Uitslag tiende etappe

Sergio Paulinho is de winnaar geworden van de tiende etappe in de Tour de France. De renner van RadioShack klopte in de sprint Vasil Kirijenka.

Vlak na de start wisten Aitor Perez, Tony Martin, Daniel Oss en Jérémy Roy te ontsnappen. In het peloton kwamen er een aantal renners ten val waaronder Yaroslav Popovych en Robert Hunter. Ze vervolgden echter hun weg. De vier vooraan kregen weinig ruimte van het peloton dat door de wind in stukken was gebroken. Ze werden dan ook weer bijgehaald.

De Belgen Devenyns, Aerts, de Wit-Rus Kirijenka en de Portugees Paulinho leken wel de ruimte te krijgen. Na zo'n vijftig kilometer was de voorsprong ruim vier minuten op het peloton. Daartussen reden de Fransen Pierre Rolland en Maxime Bouet en die wisten zich bij de vier koplopers aan te sluiten.

De renners deden het rustig aan vanwege het warme weer. Op de top van de Côte de Laffrey, van de eerste categorie, was de voorsprong van de kopgroep op het peloton bijna acht minuten. Die voorsprong was 68 kilometer voor de finish al opgelopen tot ruim elf minuten. Omdat geen van de renners een gevaar voor het algemeen klassement was, mochten ze ook wegblijven. Ze bleven tot de finale van de etappe bij elkaar.

Daarin was het op de laatste beklimming van de dag Mario Aerts die als eerste een aanvalspoging deed, maar hij kwam niet weg. Daarna was het zijn landgenoot Devenyns die het probeerde en leek even weg te komen. Uiteindelijk bleken echter Paulinho en Kirijenka de sterksten bergop. Met zijn tweeën reden ze naar de finish, waar Paulinho uiteindelijk met een klein verschil de sprint won. Devenyns werd derde door de sprint van het achtervolgende groepje te winnen. Het peloton eindigde op meer dan veertien minuten.

In de top van het algemeen klassement deden zich geen verschuivingen voor.

[Tour] Millar ondanks ziekte en blessure verder

Dat de Tour de France soms ongekende krachten bij renners naar boven haalt was al eerder bekend. Cadel Evans rijdt al een aantal dagen met een scheur in zijn elleboog rond, maar ook David Millar is ondanks een ribblessure, koorts en griep nog in staat om La Grande Boucle voort te zetten.

"Het was een van de slechtste dagen in mijn carrière," zei de renner van Garmin over de bergetappe van gisteren. "En ik voel me vandaag niet beter, maar ik wil zo lang mogelijk volhouden."

Millar reed gisteren de hele rit alleen voor de bezemwagen, maar wist toch op tijd binnen te komen. "Vooral mentaal was het lastig, de etappe leek eeuwig te duren. De vele toeschouwers op de Madeleine hebben me erdoor gesleept. Ze wilden wellicht al naar huis, maar hun steun maakte een wereld van verschil."

In 2001 gaf Millar nog op op de Col de la Madeleine. "Nu wilde ik nog liever buiten de tijd aankomen. Ik hoop dat ik beter word in de komende dagen. Dan wil ik goed presteren in de lange tijdrit."

'Kip of ei'-vraag eindelijk beantwoord

Wat was er eerder, de kip of het ei? Deze vraag die de mensheid al eeuwen bezighoudt, is nu eindelijk door de wetenschap beantwoord. De kip werd eerder door de evolutie gevormd dan het ei.

Britse wetenschappers hebben ontdekt dat een eiwit met de naam ovocleidin (OC-17) van cruciaal belang is bij de vorming van een eierschaal. Dit eiwit wordt alleen geproduceerd door de eierstokken van een zwangere hen. Het kan dus niet anders dan dat de kip er eerder was dan het ei, zo concluderen onderzoekers van de Universiteit van Sheffield en de Universiteit van Warwick.

Met behulp van een supercomputer werd de moleculaire structuur van de schaal ontrafeld. Hierbij kwam men tot de conclusie dat OC-17 werkt als een katalysator, die de calciumcarbonaat in het lichaam van de kip omzet in calcietkristallen. Hierdoor wordt de harde schaal gevormd, die bescherming moet bieden aan de dooier.

"Lange tijd werd vermoed dat het ei er eerder was", laat Dr Colin Freeman van de Universiteit van Sheffield weten. "Nu hebben we eindelijk wetenschappelijk aangetoond dat de kip toch eerder was. Het bewuste eiwit werd al wel eerder ontdekt en gelinkt aan eivorming, maar door het nog intensiever te onderzoeken zijn we er achtergekomen hoe deze stof het proces beïnvloedt." De wetenschappers zijn er echter nog niet in geslaagd te ontdekken hoe de kip dan is ontstaan.

[Tour] Contador: ''In de Pyreneeën op mijn best''

Alberto Contador heeft na anderhalve week Tour nog steeds zicht op een derde eindzege in de Tour de France. De kopman van Astana staat momenteel tweede in het algemeen klassement, met 41 seconden achterstand op Andy Schleck.

In de etappe naar Saint-Jean-de-Maurienne sloeg de renner gisteren een belangrijke slag. Na afloop toonde Contador zich content: "Ik moet mijn ploegmaats danken, die weer schitterend werk hebben geleverd," vertelde de Spanjaard tegen Het Nieuwsblad na de etappe die de renners over de Madeleine voerde.

El Pistolero was een van de weinigen die stand hield op de Madeleine, een col van de eerste categorie: "Die col woog stevig door. De gevolgen waren er ook naar, als je ziet hoeveel concurrenten klappen hebben gekregen. Ik denk dat de rustdag er wel mee te maken had. Veel renners ondervinden problemen om meteen weer het juiste ritme te vinden. Vooral als er zo'n loodzware bergrit op volgt."

Andy Schleck lijkt zijn belangrijkste concurrent voor de eindzege. "Ik weet welk wiel ik moet volgen. En ik weet ook waar de beslissing moet vallen. In de Pyreneeën. Over een week ben ik op mijn best. In afwachting moeten we maar de handen in elkaar slaan om een paar tegenstrevers een serieuze klap te verkopen," besluit Contador.

Boarders vs Games

Wat zou er gebeuren als Space Invaders echt de wereld komen veroveren? Of als je als snowboarder de portalen uit Portal kunt gebruiken? In het volgende filmpje krijgen we daar een antwoord op. Knife Show had vorig jaar al alle beelden geschoten maar zijn nu pas klaar met de effecten toevoegen.

Ben je fan van snowboarden/skateboarden en van games? Dan is deze video wel wat voor jou.

Zilver voor Bouwmeester op WK Laser Radial

Marit Bouwmeester heeft op het WK Laser Radial de zilveren medaille behaald. De 22-jarige zeilster moest voor de kust van Largs (Schotland) alleen de Finse Sari Multala voor zich dulden. Multala haalde 15 punten, terwijl Bouwmeester er 22 had.

Ondanks de zilveren plak was Bouwmeester tevreden. "Ik ben heel blij met de manier waarop ik deze week gevaren heb," keek ze terug op het WK waarvan maar zes races konden worden gevaren. "Maar het is wel zonde, dat we op de laatste dag niet meer in actie konden komen. Je wilt toch graag strijden voor je plek, hoewel ik ook nog bedreigd werd door mijn achtervolgers."

"Sari is een heel goede racer," oordeelde Bouwmeester over de oude en nieuwe wereldkampioene. "Onwijs zoals ze over de baan gaat. Maar uiteindelijk wil ik haar toch verslaan natuurlijk. En dan wil ik niet zomaar een keertje winnen, ik wil domineren, ik wil de beste zijn. De rest mag racen voor de tweede plek. Maar voorlopig moet ik nog een hoop leren."

Boschker mist duel om Johan Cruijff-schaal

Sander Boschker doet niet mee aan het duel om de Johan Cruijff-schaal. De keeper zou het met FC Twente opnemen tegen Ajax, maar mag van trainer Michel Preud'homme wat langer van zijn vakantie genieten. Nikolay Mihaylov zal de Nederlands international vervangen.

Boschker maakte in de afgelopen weken namelijk deel uit van de selectie van Oranje, dat op het WK voetbal in Zuid-Afrika in actie kwam. Hierdoor kreeg de inmiddels 39-jarige keeper vandaag pas vakantie. Hij hoeft zich over twee weken pas bij FC Twente te melden.

Internationaal Gerechtshof spreekt zich uit over Kosovo

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag spreekt zich volgende week uit over de legitimiteit van de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo uit 2008. De niet-bindende uitspraak van het hof wordt nauwlettend gevolgd in Servië en Kosovo, waar de spanningen over de onafhankelijkheidsverklaring nog steeds hoog zijn. Veel Serviërs beschouwen Kosovo als de geboorteplaats van hun land.

Tijdens hoorzittingen van het hof afgelopen jaar zei de Servische ambassadeur in Frankrijk, Dusan Batakovic, dat Kosovo 'de historische bakermat van Servië' is en dat het een 'essentieel onderdeel uitmaakt van de identiteit van het land'.

De Kosovaarse minister van buitenlandse zaken Skender Hyseni zei echter tegen het hof dat het 'onbegrijpelijk' zou zijn om de onderhandelingen met Servië over de toekomst van Kosovo te heropenen. Hij waarschuwde dat dit mogelijk zelfs zou kunnen leiden tot nieuwe conflicten.

Servië roemde de hoorzittingen als de eerste poging in de geschiedenis van de Balkan om op vreedzame wijze een geschil op te lossen.

Kosovo is door 69 landen erkend als onafhankelijke staat, waaronder de Verenigde Staten en de lidstaten van de Europese Unie. Een diplomatieke campagne van Servië voorkwam echter dat meer landen Kosovo erkenden.

Etnische Albanezen besloten zich van Servië af te splitsen na bijna twee jaar van gesprekken, waarin Servië er niet toe kon worden bewogen de afsplitsing goed te keuren.

Servië wil dan ook een nieuwe ronde onderhandelingen over de status van Kosovo, maar etnische Albanese leiders verwierpen deze optie.

[Tour] Uitslag en standen na tiende etappe

Vandaag werd de tiende etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

 

 


 

 

Uitslag tiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Sergio Paulinho (Por) Radioshack 5:10.56
2 Vasil Kiryienka (WRu) Caisse d'Epargne z.t.
3 Dries Devenyns (Bel)
Quick Step + 1,29
4 Pierre Rolland (Fra) Caisse d'Epargne z.t.
5 Mario Aerts (Bel) Omega Pharma-Lotto + 1,33
6 Maxime Bouet (Fra) AG2r + 3,20
7 Nicolas Roche (Ier) AG2r + 12,58
8 Rémi Pauriol
Cofidis + 13,57
9 Mark Cavendish (GBr) Columbia + 14,19
10 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre z.t
26 Maarten Tjallingii Rabobank z.t.
28 Robert Gesink Rabobank z.t.
58 Bram Tankink Rabobank z.t.
82 Koos Moerenhout Rabobank z.t.
129 Lars Boom Rabobank + 15,47
156 Martijn Maaskant Garmin z.t.
179 Karsten Kroon BMC Racing Team + 16,53


 Klassement na de tiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 49.00,56
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,41
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,45
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,58
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 3,59
7 Robert Gesink Rabobank + 4,22
8 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 4,41
9 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 5,08
10 Ivan Basso (Ita) Liquigas + 5,09
36 Bram Tankink Rabobank + 21,58


 

Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 138
2 Alessandro Petacchi (Ita)
Lampre 131
3 Robbie McEwen (Aus) Katusha 116
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 98
5 Mark Cavendish (GB)
HTC Columbia 97


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Jérôme Pineau (Fra) Quick-Step 91
2 Anthony Charteau Bouygues 90
3 Christophe Moreau (Fra)
Caisse d'Epargne 62
4 Mario Aerts (Bel) Omega Pharma-Lotto 58
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre 56


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 49.00,56
2 Robert Gesink Rabobank  + 4,22
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 5,11
4 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 30,18
5 Julien el Fares (Fra) Cofidis + 30,29


 

 Ploegenklassement

 

# Ploeg Tijd
1 Caisse d'Epargne 147.07,02
 
2 RadioShack + 0,31
3 Astana + 14,54
4 Rabobank + 15,38
5 AG2R + 15,38
6 Omega Pharma-Lotto + 19.37

 

'Chelsea wil Balotelli voor dertig miljoen overnemen'

Chelsea bereidt volgens Internews.it een bod van dertig miljoen euro voor om Mario Balotelli over te nemen van Internazionale. De 19-jarige aanvaller is bij Internazionale op een zijspoor geraakt door conflicten met de clubleiding, trainer en medespelers. Balotelli lijkt mede daardoor aan te sturen op een vertrek uit Italië.

Nadat eerder Manchester United en Manchester City interesse toonden, lijkt Chelsea nu de grootste kandidaat voor het Italiaanse talent. Chelsea-manager Carlo Ancelotti liet eerder al blijken gecharmeerd te zijn van enfant terrible Balotelli. Na de komst van Rafael Benítez bij Internazionale bleek de talentvolle spits niet per se te hoeven vertrekken. Maar de relatie tussen Balotelli en Inter lijkt niet meer te redden. De Italiaanse topclub wil vermoedelijk de hoofdprijs.

Chelsea is volgens Internews.it de belangrijkste gegadigde om Balotelli over te nemen. De Engelse topclub wil de Italiaans jeugdinternational voor dertig miljoen euro naar Londen halen. Balotelli heeft ondanks zijn opstandige gedrag goede statistieken in de Serie A. In 59 wedstrijden wist hij twintig keer te scoren.

Van Emden twee jaar langer bij Rabobank

Jos van Emden heeft zijn contract bij Rabobank met twee jaar verlengd. Dat maakte de wielerploeg vandaag op hun website bekend. De Nederlands kampioen tijdrijden ligt nu tot eind 2012 vast bij Rabobank, waar zijn verbintenis dit jaar afliep.

De 25-jarige Nederlander won dit jaar diverse wedstrijden. Hij kon onder meer de proloog van de Delta Tour Zeeland en de Ster Elektro Tour op zijn erelijst bijschrijven. Grootste prestatie was echter de manier waarop hij zich tot Nederlands kampioen tijdrijden mocht kronen. Hij won de tijdrit met overmacht.

''Er was meer interesse, maar daar heb ik niet eens naar gekeken'', aldus Van Emden. ''Ik wilde heel graag bij Rabobank blijven, bij deze ploeg ben ik op mijn plek.''

Vissterfte door warmte en noodweer

Vrijwel overal in het land is sprake van vissterfte na de warmte en het noodweer van de afgelopen tijd. Door het warme weer is de temperatuur van het water in sloten, plassen en meren gestegen. In warm water is het zuurstofgehalte lager. Daarbij is rioolwater tijdens de heftige regenbuien in sloten, plassen en meren terechtgekomen.

Het rioolwater moest naar de sloten, meren en plassen worden afgevoerd om te voorkomen dat water bijvoorbeeld in toiletten omhoog zou komen. Ook het rottingsproces in het rioolwater zorgt voor minder zuurstof, zegt een woordvoerder van de Unie van Waterschappen woensdag. "Dus vissen hebben het moeilijk."

Waterschappen wordt aangeraden zo veel mogelijk door te spoelen en zo veel mogelijk kroos weg te halen. Ook kroos zorgt voor minder zuurstof in water. "Het doorspoelen is nog geen probleem, aangezien er vrijwel overal nog voldoende rivierwater is."

Het rioolwater kan hier en daar overigens ook voor stankoverlast zorgen. "Maar het was door de heftige regenbuien al flink verdund en direct daarna is al begonnen met doorspoelen."

[Tour] Pineau heeft bolletjestrui terug

Jérôme Pineau start morgen weer in de bolletjestrui. De renner van Quick Step nam het tricot over van zijn landgenoot, de Fransman Anthony Charteau.

In de negende etappe zorgde diezelfde Charteau ervoor dat Pineau de bolletjestrui aan hem moest afstaan. Het verschil tussen de twee renners bedraagt momenteel één punt, waardoor het morgen in theorie mogelijk is dat Pineau de trui weer verliest. Er staat dan namelijk een colletje van de derde categorie op het programma.

Griekse man wil geen Turkse yoghurt promoten

Een 77-jarige Griek krijgt een schadevergoeding van 200.000 euro omdat een Zweeds zuivelbedrijf hem tegen zijn wil tot Turk 'bombardeerde' en hem yoghurt liet aanprijzen. Dat meldden Zweedse media woensdag.

Minas Karatzoglis sierde negen jaar lang de verpakking van de Turkse yoghurt van een zuivelbedrijf uit het Zweedse Jönköping. De Griek kwam daar afgelopen lente achter, al is niet bekend hoe.

Karatzoglis was volgens de directeur van Lindahls Mejeri (zuivel) woedend dat hij als Turk werd afgebeeld en vroeg om bijna 5 miljoen euro schadevergoeding. Beide partijen schikken om een rechtszaak te voorkomen. Het zuivelbedrijf wil de schade verhalen op het beeldbureau van wie het de portretfoto van 'de Turkse man' kocht.

Sloveense president steunt EU-lidmaatschap Turkije

De president van Slovenië Danilo Turk heeft een eventuele toetreding van Turkije tot de Europese Unie een 'grote aanwinst' genoemd. Hij hekelde de tegenstanders van de toetreding die hij 'kortzichtig' vindt. Turk zei dit woensdag tegen verslaggevers na een gesprek met zijn Turkse ambtgenoot Abdullah Gül. Het Turkse lidmaatschap van de EU zou volgens Turk de Unie een 'mondiale rol' geven.

De gesprekken over het Turkse lidmaatschap worden gehinderd door de Cyprus-kwestie. Het eiland is verdeeld in een Grieks deel en een Turks deel, dat alleen door Turkije wordt erkend. Bovendien zijn sommige EU-lidstaten sceptisch over het toelaten van een groot islamitisch land.

Gül was optimistisch en zei dat zijn land het lidmaatschap gaat verwerven en een 'positieve bijdrage' gaat leveren aan de EU. De Turkse president was in Slovenië voor een tweedaags bezoek.

[Tour] Paulinho erg blij met dagzege

Sergio Paulinho schreef vandaag de Tour-etappe naar Gap op zijn naam. De Portugees, die in dienst van Team RadioShack rijdt, liet na afloop weten deze dagzege heel bijzonder te vinden.

"In zo'n rit als vandaag, met een lange ontsnapping, wint op het einde altijd de sterkste. En ik voelde dat ik sterker was dan Kirijenka", aldus Paulinho. Met dat laatste doelde de renner op zijn medevluchter in de finale, Vasil Kirijenka.

"Het plan van de ploeg vanochtend was om mee te gaan met een ontsnapping", vervolgde de Portugees zijn verhaal. "Het ploegenklassement is een doel voor RadioShack."

"Of ik deze overwinning mooier vind dan mijn zilveren medaille van Athene? Ja, er is niets groter dan de Tour. Een ritzege in de Tour is dan ook heel bijzonder voor een renner. Nu wil ik Leipheimer nog op het podium helpen."

Nieuwe Zelda-game pas in 2011

De releasedatum van de nieuwe Zelda-game The Legend of Zelda: Skyward Sword was nog niet bekend. Er werd door de één nog 2010 getipt en door de ander 2011. Toen de game zijn officiële naam kreeg werd er 2011 gezegd maar nu heeft producer Eiji Aonuma aangegeven in een interview dat het begin 2011 gaat worden.

Aonuma gaf in een interview met het Officiële Nintendo Blad aan dat er al een solide basis voor de game is en dat ze richten op begin 2011 als releasedatum. Meer nieuws over de game is nog niet bekendgemaakt. Het is mogelijk dat er meer informatie beschikbaar komt wanneer het blad uitkomt.

Zelda

Vermeer: "Klaar om plek over te nemen"

Maarten Stekelenburg kan na een uitstekend WK rekenen op interesse van verschillende topclubs uit het buitenland. Hierdoor is er komend seizoen mogelijk een kans op een basisplaats bij Ajax voor Kenneth Vermeer.

"Zolang een vertrek van Maarten niet officieel is, ken ik mijn rol. Maar als hij vertrekt, dan ben ik klaar om zijn plek over te nemen", zegt de huidige tweede doelman van de Amsterdammers tegenover Voetbal International.

"Als ik moet staan, dan sta ik er. Heb ik in het verleden ook al bewezen. Voorlopig moet ik afwachten wat er met Maarten gebeurt en zelf zorgen dat ik goed presteer en fit blijf", aldus de geduldige Vermeer.

De 24-jarige Amsterdammer kwam naast Ajax ook uit voor Willem II gedurende een huurperiode. Vermeer heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2013. Manchester United en Bayern München zouden Stekelenburg willen overnemen.

Doutzen Kroes zwanger

Supermodel Doutzen Kroes zal de komende maanden flink aankomen. Ze heeft er echter een legitieme reden voor, het model is namelijk zwanger.

De gelukkige vader is Sunnery James, een dj. Doutzen is nu drie maanden zwanger en is blij. "Sunnery en ik zijn in de wolken. De eerste kritieke drie maanden zijn voorspoedig verlopen. Ik voel me goed. Mijn vrienden en familie zeggen dat ik straal." Kroes blijft gewoon werken zolang het kan. Alleen lingeriemerk Victoria's Secret heeft het zwangere model een time-out gegeven.

[MotoGp] Rossi keert terug op Sachsenring

MotoGP-coureur Valentino Rossi keert terug in het wedstrijdveld. De Italiaan vindt dat hij voldoende hersteld is van zijn beenbreuk dat hij komend weekend op de Sachsenring kan rijden. Afgelopen maandag reed hij 46 ronden in Brno, maar een beslissing stelde hij uit tot vandaag.

"Vergeleken met Misano voel ik me hier in Brno veel meer in vorm," zei Rossi tegen La Gazetta dello Sport. "Na acht ronden deden mijn schouder en mijn knie pijn, maar in de laatste vijf dagen heb ik veel vooruitgang geboekt. Vorige week deed alles nog pijn, maar het rijden op de motor is goed voor mij."

Rossi moet nog wel wachten op toestemming van de artsen wil hij mogen starten op de Sachsenring. De Italiaan brak zijn scheenbeen op Mugello en miste hierdoor vier races. Hij lijkt dan ook kansloos voor de titel. Mocht Rossi niet kunnen rijden, dan zal Yamaha de 41-jarige Wataru Yoshikawa wederom laten rijden.

[Tour] Paulinho wint tiende etappe

Sergio Paulinho is de winnaar geworden van de tiende etappe in de Tour de France. De renner van RadioShack klopte in de sprint Vasil Kirijenka.

Vlak na de start wisten Aitor Perez, Tony Martin, Daniel Oss en Jérémy Roy te ontsnappen. In het peloton kwamen er een aantal renners ten val waaronder Yaroslav Popovych en Robert Hunter. Ze vervolgden echter hun weg. De vier vooraan kregen weinig ruimte van het peloton dat door de wind in stukken was gebroken. Ze werden dan ook weer bijgehaald.

De Belgen Devenyns, Aerts, de Wit-Rus Kirijenka en de Portugees Paulinho leken wel de ruimte te krijgen. Na zo'n vijftig kilometer was de voorsprong ruim vier minuten op het peloton. Daartussen reden de Fransen Pierre Rolland en Maxime Bouet en die wisten zich bij de vier koplopers aan te sluiten.

De renners deden het rustig aan vanwege het warme weer. Op de top van de Côte de Laffrey, van de eerste categorie, was de voorsprong van de kopgroep op het peloton bijna acht minuten. Die voorsprong was 68 kilometer voor de finish al opgelopen tot ruim elf minuten. Omdat geen van de renners een gevaar voor het algemeen klassement was, mochten ze ook wegblijven. Ze bleven tot de finale van de etappe bij elkaar.

Daarin was het op de laatste beklimming van de dag Mario Aerts die als eerste een aanvalspoging deed, maar hij kwam niet weg. Daarna was het zijn landgenoot Devenyns die het probeerde en leek even weg te komen. Uiteindelijk bleken echter Paulinho en Kirijenka de sterksten bergop. Met zijn tweeën reden ze naar de finish, waar Paulinho uiteindelijk met een klein verschil de sprint won. Devenyns werd derde door de sprint van het achtervolgende groepje te winnen. Het peloton eindigde op meer dan veertien minuten.

In de top van het algemeen klassement deden zich geen verschuivingen voor.

Online woordenboek moet bijsluiters verhelderen

Een farmaceutische organisatie biedt hulp aan mensen die niets begrijpen van bijsluiters. Neprofarm heeft woensdag bijsluiterwoordenboek.nl gelanceerd, waar de betekenis van in bijsluiters genoemde termen kan worden opgezocht.

Het 'woordenboek' is speciaal ontwikkeld voor medicijnen die zonder recept zijn te verkrijgen. Woorden die vaker worden opgezocht, worden aangepast bij het schrijven van bijsluiters, meldt de branchevereniging.

Bezoekers kunnen de site ook om een toelichting vragen als een begrip nog niet voorkomt. De website is ontwikkeld nadat uit onderzoek was gebleken dat 43 procent van de Nederlanders bijsluiters soms niet helemaal begrijpt. Met behulp van het woordenboek kunnen volgens Neprofarm misverstanden en onnodige extra doktersbezoeken voor eenvoudige klachten worden vermeden.

Groot alarm Limburgse brandweer om noodweer

Limburg is woensdagavond getroffen door een hevig onweer. Daarbij zijn vooral in Zuid-Limburg talloze bomen geknakt en kwamen takken en bomen op wegen terecht. Dat maakte de brandweer bekend.

In Maastricht viel een boom door de gevel van hostel Stayokay aan de Maasboulevard, meldde de politie. Het is onbekend of daarbij gewonden zijn gevallen.

De A73 tussen Maasbracht en Nijmegen is in beide richtingen afgesloten, maakte de ANWB bekend.

ANPID198908
Groot alarm Limburgse brandweer om noodweer (Foto: ANP)

Buschauffeur redt mensen van de dood

Een Amerikaanse buschauffeur heeft maandag tien mensen van de dood gered. De chauffeur zag rook uit een huis in de Amerikaanse stad Buffalo komen en zette direct zijn bus met passagiers aan de kant. Hij bonkte op de deur en wekte de tien bewoners van het huis. Nadat iedereen uit het huis was, stapte Richard Lucas weer achter het stuur van zijn bus en vervolgde de rit.

Een vrouw die samen met haar drie kinderen en een neef op de eerste verdieping woonde zei dat ze allemaal dood hadden kunnen gaan als Lucas niet was gestopt.

Op de vraag waarom Lucas doorreed na zijn heldendaad antwoordde hij: "Mensen moeten naar hun werk. Daar zorgen wij voor."

Nieuwe Xbox 360 Arcade Slim naar Europa?

Microsoft heeft eerder al aangegeven dat er in Amerika een nieuwe Arcade-bundel zal komen met de Xbox 360 Slim erin. Nu heeft een bekende Duitse webshop, Amazon.de, een bundel genaamd "Xbox 360 4GB Arcade System" online gezet. Ondertussen is deze bundel al weer verwijderd.

De bundel had een prijs van €149 en zou volgens de site op twintig augustus verschijnen. Er is nog wel lichtelijke verwarring want op de E3 is in een interview met de baas van Xbox 360 Engeland nog gezegd dat de Elite langzaam aan zal gaan verdwijnen en dat de Arcade-versie zou blijven, of dit het oude model of nieuwe model wordt is nog niet bekend.

Of de vier gigabyte opslag intern zal zijn of via een memory card is nog niet bekend. Microsoft zelf heeft nog geen opheldering gegeven.

Slim

Grote wietplantage opgerold in Etten-Leur

Een wietkwekerij met tienduizend planten en een miljoen stekjes is woensdagmiddag ontmanteld in Etten-Leur. De politie kwam de kwekerij in een kas aan de Hoge Bremweg na een anonieme tip op het spoor. Vijf mensen die aan het werk waren in de kas zijn opgepakt.

Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om een 'hele grote vangst'. De planten, die zo'n drie meter lang waren, stonden naast een partij tomaten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, het onderzoek wordt voortgezet.

Jongen (17) verdronken in Noordzee

Een 17-jarige jongen is woensdagmiddag in de Noordzee bij een strand op Terschelling verdronken. De jongen kwam tijdens het zwemmen vast te zitten tussen zandbanken.

De sterke onderstroom trok de jongen ondertussen steeds verder en dieper de zee in. De reddingsbrigade wist hem nog uit het water te halen, maar de jongen overleed op het strand bij Midsland aan zee.

Enkele minuten later kwam op hetzelfde strand een 20-jarige man in dezelfde situatie terecht. Vrienden wisten hem echter op tijd uit het water te trekken. Hij bleek veel water binnen te hebben gekregen en is per helikopter in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen.

De politie doet nog geen verdere mededelingen over de identiteit van beide slachtoffers.

Ajax bevestigt interesse Bayern in Van der Wiel

Bayern München heeft officieel interesse getoond in Gregory van der Wiel. Dat meldt de Amsterdamse club vandaag. Van een overeenkomst is echter nog geen sprake, benadrukt Ajax.

De club voelde zich mogelijk tot de bevestiging gedwongen door uitspraken van Karl-Heinz Rummenigge. De voorzitter van Bayern stelde dat zijn club 'geen definitieve beslissing heeft genomen'. "Theoretisch hebben we tot 31 augustus."

De interesse van Bayern in de rechtsback van Oranje leidde al tot geruchten dat de twee clubs er al uit zouden zijn. AT5 meldde woensdag dat Ajax Van der Wiel zou willen ruilen voor Edson Braafheid. Dat deed de Amsterdamse zender op gezag van een anonieme bron.

Ajax bevestigt interesse Bayern in Van der Wiel
Ajax bevestigt interesse Bayern in Van der Wiel (Foto: Novum)

Williams kritisch over eigen prestaties

De renstal van Williams is ontevreden over het verloop van de eerste seizoenshelft. Het team had verwacht een stuk verder te zijn dan waar het op dit moment staat.

Na tien grands prix te hebben verreden staat Williams op de zevende stek bij de constructeurs, maar dit is volgens het vroeger zo succesvolle team niet goed genoeg. "We zijn niet gelukkig met hoe we het de eerste helft van het jaar gedaan hebben", zegt technisch directeur Sam Michael.

"Het is gewoon niet goed genoeg", erkent Michael. "We moeten een inhaalslag maken wat de ontwikkeling van onze auto betreft. We zien nu dat een deel van ons harde werk zich al begint uit te betalen, maar er is nog steeds veel werk te doen."

Michael benadrukt ook dat de aanwezigheid van coureur Rubens Barrichello een grote hulp is bij de verbetering van de FW32. "We zijn erg tevreden met zijn rol binnen het team", aldus de Australiër.

"Rubens levert vakwerk tijdens de kwalificaties en de races, maar zijn bijdrage aan ons ontwikkelingsprogramma is eveneens geweldig. Hij helpt ons echt vooruit en weet welke kant we op moeten met de auto."

KNMI geeft weeralarm af

Het KNMI waarschuwt voor zware regen- en onweersbuien die gepaard kunnen gaan met zeer zware windstoten. Het weeralarm geldt voor het zuidoosten en oosten van het land. Tijdens de zware buien moet men rekening houden met hagel en windstoten van mogelijk 100 km/uur, in het (noord)oosten zelfs uitschieters van 100 tot 120 km/uur.

De onweersbuien hangen momenteel boven het zuiden en zuidoosten van ons land en het gebied trekt noordoostwaarts. Lokaal valt er in korte tijd veel neerslag wat tot wateroverlast kan leiden. Bovendien bestaat er het risico om getroffen te worden door de bliksem. Aan te raden is dan ook niet in de buurt van een open veld, water of in de nabijheid van hoge bomen te zijn. Het KNMI wijst op de gevaren, voornamelijk die van omvallende bomen, die niet alleen materiële schade maar ook letsel kunnen berokkenen.

Mensen die in het verkeer willen deelnemen moeten uiterst alert zijn. Tijdens zware neerslag vermindert het zicht en de grip op het wegdek, de windstoten maken het ook nog eens moeilijk de wegen te begaan en er is natuurlijk de mogelijkheid dat de infrastructuur schade oploopt. Aangeraden wordt zoveel mogelijk risico te vermijden.

Onweersbuien

Onweersbuien
Onheilspellende luchten boven Venlo (Foto: MPG/FOK!)

Mini's meer dan één miljoen keer gedownload

Sony heeft bekendgemaakt dat er meer dan één miljoen mini's zijn gedownload voor de PS3 en PSP sinds de start in oktober vorig jaar. Op dit moment zijn er 85 mini's te downloaden die van meer dan 50 ontwikkelaars afkomen. De nummer één op dit moment is Age of Zombies van Halfbrick Studios.

De volledige top tien ziet er als volgt uit:

  1. Age of Zombies
  2. Monopoly
  3. Fieldrunners
  4. Zombie Tycoon
  5. Bloons
  6. Spot the Differences!
  7. Pinball Fantasies
  8. Mahjongg Artifacts: Chapter 2
  9. Yetisports Pengu Throw
  10. Breakquest

Elke dag melden ontwikkelaars zich aan om mee te doen en alhoewel alle mini's voor de PSP ontwikkeld worden zijn ze ook bespeelbaar via de PS3.

 

Johan Vlemmix doet Blair Witch

De zelden originele beroepsclown Johan Vlemmix heeft na het mislukken van zijn reallifesoap Studio Vlemmix weer een project waar niemand van heeft gehoord behalve een paar FOK!kers.

In het kort komt het hier op neer: op een verloren AIVD computer zijn beelden gevonden van een bezoek van de AIVD bij het spookhuis van Vlemmix. In de krappe tien minuten dat deze Paranormal Activity/Blair Witch ripoff duurt zien we Peppi en Kokki samen met Vlemmix zoeken naar geesten.

Hoe dan ook, speciaal voor jou hieronder de laatste tien seconden van de film. Bevat spoilers voor het geval je de hele film wilt zien. Welterusten.

Obodai vindt emplooi in Houston

Anthony Obodai verruilt RKC Waalwijk voor Houston Dynamo. Dat maakte de club uit de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) vandaag bekend.

De 27-jarige Ghanees levert RKC niets op. Het contract van de drievoudig international liep eind juni af. Obodai speelde 3,5 seizoen bij de Brabantse club. Eerder speelde hij onder andere voor Ajax en Sparta Rotterdam.

Obodai is niet de enige speler die Nederland deze zomer verruilt voor de MLS. Blaise N'Kufo verliet FC Twente om bij de Seattle Sounders te gaan spelen. Op het hoogste Amerikaanse niveau komen twee Nederlanders uit. Collins John speelt bij Chicago Fire, Dave van den Bergh verdedigt de kleuren van FC Dallas.

3JS weer genoemd voor Songfestival

Het speculeren over de nieuwe songfestivalkandidaat is weer begonnen. De Tros maakt de plannen rondom het liedjesfestijn donderdag bekend, maar verschillende namen doen al de ronde. Zo worden de 3JS weer genoemd.

"Het lijkt me ontzettend leuk, maar ik weet van niets", reageerde 3JS-gitarist Jaap Kwakman woensdag op Radio 538. De Volendammers worden al jaren genoemd als Nederlandse afgezanten naar het Songfestival. "Twee jaar geleden en vorig jaar zijn we gevraagd", zei Kwakman. De Volendammers bedankten voor de eer. "Je moet het op je eigen manier kunnen doen en dat kan bij het Songfestival niet, dat is aan regels gebonden."

Ook Thomas Berge werd getipt als Songfestivalkandidaat, maar volgens roddelkoning Evert Santegoeds kan de Enschedese zanger een deelname vergeten. "Hij wordt het niet", zei Santegoeds in het ochtendprogramma van Edwin Evers.

Wie Nederland wel gaat vertegenwoordigen, blijft voorlopig gissen. De Tros houdt de kaken stijf op elkaar. "Morgen presenteren we onze plannen, tot die tijd zeggen we er helemaal niets over."

3JS weer genoemd voor Songfestival
3JS weer genoemd voor Songfestival (Foto: Novum)

Lil Wayne komt vanuit de bajes met nieuwe muziek

Lil Wayne zit een celstraf van een jaar uit, maar dat weerhoudt de rapper er niet van nieuwe nummers uit te brengen. Op zijn 28e verjaardag, maandag 27 september, verschijnt nieuw materiaal van Lil Wayne. Dat vertelde zijn manager aan hiphopsite Vibe.

De plaat 'I'm not a Human Being' is een voorproefje van Lil Waynes nieuwe album 'Tha Carter IV'. Die plaat verschijnt wel pas als de rapper zijn celstraf heeft uitgezeten. 'I'm not a Human Being' komt niet in de winkelschappen te liggen. "We brengen het alleen uit op internet", zegt Waynes manager.

'Tha Carter IV' wordt de opvolger van 'Rebirth', dat in februari verscheen. Ook toen stelde Lil Wayne het geduld van zijn fans op de proef. De releasedatum van 'Rebirth' werd maar liefst zes keer opgeschoven. Door een fout van webwinkel Amazon lekte de plaat vroegtijdig uit.

Lil Wayne komt vanuit de bajes met nieuwe muziek
Lil Wayne komt vanuit de bajes met nieuwe muziek (Foto: Novum)

AZ gokt op transfers Dembélé en El Hamdaoui

AZ-trainer Gertjan Verbeek kan in de voorronde van de Europa League op 29 juli niet over Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui beschikken. De Alkmaarse club houdt rekening met een mogelijke transfer van beide aanvallers en heeft daarom besloten de twee uit de selectie te laten. Dat gebeurde volgens de eredivisionist 'in goed overleg tussen directie, Verbeek en spelers'.

Als spelers in de voorronde van een Europees voetbaltoernooi spelen, kunnen ze daarin een halfjaar niet voor een andere ploeg uitkomen. Omdat Verbeek toch wil oefenen voor de Europa League neemt hij Dembélé en El Hamdaoui ook niet mee naar een toernooi in Keulen. Daar speelt AZ woensdag tegen Fenerbahçe en zaterdag tegen Anderlecht of FC Köln.

Renault komt over drie races met F-duct

De renstal van Renault zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens de Grand Prix van België eind augustus aan de start verschijnen met de F-duct. Eric Boullier, teambaas van het Franse team, liet dit weten. Renault is het laatste team uit de top vijf dat het onderdeel op de auto zal monteren.

"We zullen de komende drie, vier races de nodige nieuwe onderdelen introduceren", vertelde Boullier in een podcast. "Naast enkele circuitspecifieke updates zullen we ook met een F-duct komen." Op de vraag wanneer de F-duct voor het eerst op de auto te zien zal zijn, antwoordde hij: "Dat hangt af van wanneer we dit systeem kunnen produceren en de kalender. In Hongarije hebben we namelijk geen F-duct nodig. Misschien kunnen we het onderdeel voor de Hongaarse Grand Prix introduceren, maar zeer waarschijnlijk komt de F-duct meteen na de race op de Hungaroring."

'Langer zwangerschapsverlof levert weinig op'

Het kost 117 miljoen euro om het huidige zwangerschapsverlof van zestien weken met twee weken uit te breiden. Een verlenging met vier weken kost 322 miljoen euro. De meerwaarde is echter gering, blijkt uit onderzoek in opdracht van demissionair minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA).

De bewindsman voerde het onderzoek uit op verzoek van zijn partijgenoot en Kamerlid Eddy van Hijum. Van Hijum heeft 'serieuze indicaties' dat de huidige zestien weken te kort zijn, omdat daarna veel jonge moeders zich nog ziek melden.

Uit het onderzoek blijkt dat een langer verlof maar 'beperkte effecten' heeft op het ziekteverzuim en het beroep op zorg door de moeder. Ook heeft een langer verlof 'geen effect' op de gezondheid van kinderen. Meer verlof leidt echter wel tot extra loonkosten voor werkgevers.

Het Europees Parlement stemt dit najaar over een verlenging van het zwangerschapsverlof naar achttien of twintig weken. Donner verzet zich hiertegen. De bewindsman verwacht meer van een flexibeler ouderschapsverlof en betere mogelijkheden om werk en privé te combineren.

Irak-film met homoseks

Broer en zus Wachowski zijn bezig met een film over een homorelatie tijdens de oorlog in Irak. Dat schrijft de Amerikaanse site Production Weekly, die alle productieschema's van Amerikaanse films bijhoudt. De Wachowski's maakten eerder onder meer de 'Matrix'-trilogie, met Keanu Reeves in de hoofdrol.

Het scenario van 'CN9', zoals de film gaat heten, gaat over een homoseksuele relatie tussen een Amerikaanse soldaat en een Irakees. De film speelt zich enkele jaren in de toekomst af, waardoor er ook een sciencefictionelement is toegevoegd. Er wordt verwacht dat de film geschikt wordt bevonden voor kijkers van 18 jaar en ouder. Het is de vraag of het gedrag van broer Larry Wachowski, die sinds enkele jaren door het leven gaat als zus Lana, met het scenario te maken heeft.

CN9 duidt op de negende zenuw in de ruggengraat, maar de betekenis voor het filmscript blijft onduidelijk. Het is al even geleden sinds de Wachowski's hun laatste film maakten. 'Speed Racer', die bol stond van de visuele effecten, dateert uit 2008.

Aanpak criminaliteit Brabant schiet tekort

De aanpak van criminaliteit in Brabant is te veel gericht op zichtbare zaken als geweld en overvallen. Hierdoor wordt de georganiseerde misdaad bijna niet aangepakt, waardoor die flink is opgebloeid. Dat concludeert Politie & Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van de Politieacademie, na onderzoek.

Het onderzoek werd opgestart op verzoek van de burgemeesters van de vier grootste Brabantse steden Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Breda. Zij hadden hierom gevraagd omdat deze steden altijd hoog staan in de ranglijst van onveiligste gemeenten. Het criminaliteitsniveau is er op veel onderdelen vergelijkbaar met dat van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

De onderzoekers stellen dat de Brabantse regio de thuishaven is van een 'rijk palet aan criminele groepen'. In totaal zijn zo'n zeven groepen te onderscheiden. Een aantal daarvan bestaat al heel lang, zoals groepen criminele kampers, maar voor een deel zijn het ook nieuwe verbanden, die vooral bestaan uit Turken, Antillianen en Marokkanen. De groepen zijn regionaal actief, maar sommige werken ook nationaal en internationaal.

De bendes maken zich veelal schuldig aan zaken die veel minder zichtbaar zijn, zoals drugshandel en -productie, fraude en witwassen, aldus de onderzoekers. De aanpak van de criminaliteit in de regio richt zich echter vooral op zaken waarvan aangifte is gedaan en die wel zichtbaar zijn. De acties van de bendes zorgen er echter tegelijkertijd voor dat er meer van dit soort zichtbare zaken zijn, bijvoorbeeld door de slechte invloed van drugshandelaren op jeugdgroepen.

Gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie moeten zich volgens de onderzoekers dan ook meer gaan richten op de bendes. De aanpak van criminaliteit was altijd te lokaal gericht. Daar is inmiddels verandering in aangebracht en dat moet volgens de onderzoekers worden voortgezet.

'Grote tekorten bij Defensie'

Het Nederlandse leger kampt met grotere tekorten dan tot nu toe naar buiten is gebracht. Dat stelt Hans Couzy, oud-bevelhebber van de landmacht en voorzitter van de Federatie van Nederlandse Officieren (FVNO).

"Defensie kent grote financiële tekorten", zei Couzy woensdag op een persconferentie in Den Haag. "Er is een ernstig tekort aan reservedelen, munitie en persoonlijke uitrusting."

Nieuwe militairen krijgen geen complete uitrusting en kunnen hun schietoefeningen niet afronden door een tekort aan munitie. Voertuigen kunnen alleen worden gerepareerd door onderdelen uit andere voertuigen te slopen. Voorraadkasten blijven leeg.

Volgens Couzy zijn de problemen groter dan minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) aan de Tweede Kamer heeft gemeld. Van Middelkoop kondigde onlangs bezuinigingsmaatregelen aan, waarbij op allerlei zaken twintig procent wordt beknibbeld. Couzy vreest dat het daar niet bij blijft.

Couzy bepleit bezuinigingen op de ambtelijke staf in Den Haag in plaats van op de operationele capaciteit van Defensie. Volgens hem zijn er honderden miljoenen te besparen door het mes te zetten in overbodige bureaucratie. Ook moet Nederland niet meer meedoen aan de ontwikkeling van nieuwe wapensystemen, maar deze alleen nog 'van de plank' kopen.

De Federatie van Nederlandse Officieren waarschuwt de politiek verder om af te zien van grote bezuinigingen op Defensie. Anders dreigt er weinig over te blijven van de krijgsmacht, zeggen de officieren. Ze benadrukken wel dat zij zich erbij neer zullen leggen als een nieuw kabinet toch besluit te gaan bezuinigen.

Mosimane nieuwe bondscoach Zuid-Afrika

Pitso Mosimane wordt de nieuwe bondscoach van Zuid-Afrika. Hij volgt de Braziliaan Carlos Alberto Parreira op, onder wie hij al als assistent fungeerde. De Zuid-Afrikaanse voetbalbond maakte dat vandaag bekend. Voorzitter Kristen Nematandani zei dat de bond en Mosimane een contract overeen zijn gekomen. Dat hoeft volgens hem alleen nog getekend te worden.

Namatandani noemde de aanstelling van de 45-jarige Mosimane "een winnende combinatie". De viervoudig oud-international van Bafana Bafana was de enige kandidaat. Eerder deze maand kreeg de bond dan ook een golf van kritiek te verwerken toen de bond bepaalde dat een technische commissie de kandidatuur van Mosimane moest goedkeuren. Die stap is inmiddels genomen.

Mosimane speelde als voetballer het grootste deel van zijn loopbaan in Zuid-Afrika. Dat deed hij afwisselend voor Jomo Cosmos en Mamelodi Sundowns. In 1989 verliet hij Zuid-Afrika en trok naar het Griekse Ionikos. Mosimane was in 2006 al eens bondscoach. Tussen 2001 en 2007 trainde hij Supersport United in de Zuid-Afrikaanse competitie.

Boullier: "Stoeltje Petrov is niet in gevaar"

Coureur Vitaly Petrov hoeft zich geen zorgen te maken over zijn stoeltje bij Renault. Eric Boullier, teambaas van Renault, laat weten zeer tevreden te zijn over de Rus. Petrov werd dertiende in Engeland. Boullier voegde eraan toe dat het team Petrov gaat helpen om nog sneller te worden.

"We zijn zeker niet teleurgesteld over hem", zei Boullier in de podcast van Renault. "Hij is dit jaar de beste nieuwkomer in de Formule 1 en presteert zo nu en dan heel erg goed. Hij moet alleen iets consistenter worden. Er waren geruchten dat zijn stoeltje in gevaar zou zijn, maar we hebben nog steeds alle vertrouwen in hem. We zijn blij dat hij voor ons rijdt en we zullen hem helpen om nog beter te worden."

Momenteel bezet Petrov de vijftiende plek in de strijd om de wereldtitel, met zes punten.

[Tour] Kroon: "Ploeg wist niet van blessure Evans"

Slechts de ploegleiding van BMC en de teamarts waren op de hoogte van de ernst van de blessure van Cadel Evans. Dat vertelde ploeggenoot Karsten Kroon vandaag bij de start van de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk. Evans raakte een dag eerder achterop en verloor het geel aan Andy Schleck.

Na de rit van gisteren werd bekend dat de Australiër bij een val in de achtste etappe een scheurtje in zijn linkerelleboog had opgelopen. Ook zijn ploeggenoten waren maandag, op de rustdag in Morzine, niet op de hoogte gebracht, nadat Evans in het ziekenhuis was onderzocht. "Het was een goede beslissing om het geheim te houden", vond Kroon. "Als je het de ploeg vertelt, zijn er gauw twintig mensen die het weten. Dan kan zoiets toch uitlekken en ruiken de concurrenten bloed."

Kroon had zijn kopman zien vallen. "Ik vond het al een wonder dat hij weer op de fiets stapte, helemaal dat hij aan het einde van de dag de gele trui mocht aantrekken." Gisteren verloor Evans het uitzicht op een goed klassement. Tot zijn verbazing trof Kroon in de ploegbus niet eens een hoopje ellende aan. "Cadel zat in het routeboek te bladeren. Ik zou eerder in een donker hoekje hebben zitten huilen. We gaan hem nog wel zien deze Tour."

Pinguïns ontsnappen uit Dierenpark Emmen

De Humboldtpinguïns in Dierenpark Emmen hebben een manier gevonden om buiten het park aan de wandel te gaan. Zo dook begin deze week een jonge pinguïn op in de achtertuin van een woning ongeveer een halve kilometer buiten de diergaarde. De politie bracht het dier in de kofferbak ongeschonden terug, maakte het dierenpark woensdag bekend.

Dinsdag ondernam een andere pinguïn een ontsnappingspoging. Het dier werd gesignaleerd in de tuin van een woning en gevangen door verzorgers. Dierenpark Emmen heeft nog geen idee hoe de vogels uit hun verblijf ontsnappen. Ook durft het park niet uit te sluiten dat er nog meer pinguïns in Emmen en omgeving rondlopen.

ANPID198879
Pinguïns ontsnappen uit Dierenpark Emmen (Foto: ANP)

RTL laat YouTube-video's verwijderen

RTL Nederland heeft dinsdag enkele YouTube-video's van het WK 2010-programma VI Oranje laten verwijderen. Zo zijn onder andere de Elia-parodie en de recente ruzie tussen presentator Wilfred Genee en voetbalanalist Johan Derksen wegens 'auteursrechtschending' niet meer te zien.

Vooral de YouTube-users SigaarSnor en Diegokjes waren de dupe van de actie van RTL. De twee gebruikers zijn fervente aanhangers van het voetbalprogramma. Waarom RTL ineens overgaat tot het blokkeren van filmpjes en of het bij deze enkele video's blijft is nog onduidelijk. RTL heeft geen specifieke reden gegeven voor de blokkade.

SigaarSnor laat via zijn blog in een reactie weten de actie van RTL te betreuren: "In de eerste plaats omdat de blokkade nogal rigoureus is en er niet vooraf contact is gezocht door RTL, maar ook omdat Voetbal International en VI Oranje (en daarmee RTL7) hun succes juist voor een deel te danken hebben aan de online filmpjes. Op YouTube, internetfora en andere websites zijn de filmpjes veel besproken en ze zijn daarmee een goede (gratis) promotie voor de programma's gebleken."

Ook Cicero van Hertha naar Wolfsburg

In navolging van de Duitse international Arne Friedrich heeft ook de Braziliaanse middenvelder Cicero de overstap gemaakt van Hertha BSC naar VfL Wolfsburg. De club van coach Steve McClaren huurt Cicero van de uit de Bundesliga gedegradeerde club uit Berlijn. Wolfsburg heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Cicero speelde twee jaar voor Hertha BSC. In 63 competitiewedstrijden kwam hij tot tien doelpunten. "Cicero is een goede aanvulling op onze selectie", aldus McClaren, die afgelopen seizoen FC Twente naar de titel leidde in Nederland. "Hij kan op verschillende posities op het middenveld spelen, is ook defensief inzetbaar, kopsterk en bovendien gevaarlijk voor het doel."

Vlies eierschaal goed voor de huid

Het vlies aan de binnenkant van een eierschaal kan de menselijke huid beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Het vlies is daarom geschikt om er onder meer antirimpelcrème en brandwondenzalf van te maken.

"Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het eiervlies gezondheidsbevorderende stoffen bevat", aldus directeur ir. Alex Fitié van het Wageningse kennisbedrijf Feed Innovation Services (FIS). Zijn bedrijf heeft subsidie gekregen om uit te zoeken welke producten voor mens en dier op de markt gebracht kunnen worden. "Het vlies is een restproduct, dat nu nog weggegooid wordt", aldus Fitié.

ANPID198874
'Vlies eierschaal goed voor de huid' (Foto: ANP)

Hockey: Nederland B wint met 23-0

Nederland Meisjes B heeft in de laatste poulewedstrijd op het EK in Barcelona gehakt gemaakt van Litouwen. De teller stopte pas bij 23-0. Met 43 doelpunten voor en geen enkele tegentreffer plaatst Oranje zich met het grootste gemak voor de halve eindstrijd.

"We zijn de hele wedstrijd door blijven gaan", vertelt Frederique Derkx, de Nederlandse captain, vandaag goed voor zes treffers. "Ik ben tevreden. Bijna iedereen, op één speelster en de keepster na, heeft gescoord. Natuurlijk was het wel moeilijk om geconcentreerd te blijven, maar op vijf minuten na zijn we niet weggezakt."

"Binnen vijf minuten stond er 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd in het bloedhete Barcelona gespeeld. Bij rust stond het 11-0. We hebben toen gezegd dat we voor het dubbele willen gaan. We zijn hier de allerfitste ploeg. Dat hebben we vandaag laten zien. Onze enige tegenstander zijn wij zelf." Net als Nederland Jongens B hebben ook de meiden morgen een rustdag. "Eerst vanavond uit eten en morgen Barcelona in. Ik ben er al eens eerder geweest met Den Bosch. Ik weet het niet zeker, maar hopelijk gaan we naar Camp Nou."

RTL zet nieuwe media in op zoek naar talent

Op zoek naar Nederlands zangtalent zet RTL4 de nieuwe media in. Voor het tv-programma The Voice of Holland kunnen zangers, zangeressen en duo's vanaf woensdag online auditie doen. Dat maakte RTL woensdag bekend.

Volgens de zender gaat het om een primeur in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Kandidaten doen voor hun webcam auditie, waarop een computerprogramma de zangkwaliteiten beoordeelt met een rapportcijfer. Deelnemers die onder de zeven scoren, vallen automatisch af. De rest maakt kans door te dringen tot de tv-audities.

Voor The Voice of Holland gaan vier bekende artiesten op zoek naar de nieuwe generatie zangtalent. Het programma is vanaf het najaar op vrijdagavond op RTL4 te zien.

ANPID198868
RTL zet nieuwe media in op zoek naar talent (Foto: ANP)

Vrouw met grootste borsten vecht voor leven

Een Braziliaans model vecht in de Amerikaanse stad Houston voor haar leven. De dertigjarige Sheyla Hershey lijdt aan een borstinfectie, die zij opliep door haar talloze borstvergrotingen. De vrouw heeft dan ook de grootste borsten ter wereld.

Herschey slaagde erin 's werelds grootste borsten te krijgen na een operatie vorig jaar. Al snel ging ze van cup M weer terug naar een maatje 95KKK toen ze in juni vorig jaar ontdekte dat ze zwanger was.

Na ruim dertig borstvergrotingen is ze nu toch ziek geworden. Vorige maand liet ze namelijk weer eens aan haar borsten sleutelen, ter ere van haar zoons eerste verjaardag. Tijdens deze operatie liep ze een bacteriële infectie aan haar borsten op.

Volgens de artsen moet ze nu vrezen voor haar leven. Een behandeling met medicijnen heeft een van haar borsten inmiddels beter gemaakt, de andere blijft aangetast. Mocht de behandeling niet slagen, dan zal zij zowel haar siliconen als een borst moeten missen.

[Tour-quiz] De vierde ronde

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde in de FOK!sport Tour-quiz. Ronde 3 zit er op en hieronder geven we je de antwoorden. Ook hebben we weer drie nieuwe vragen.
Ook voor deze vragen heb je weer drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen, de deadline ligt op woensdag 14 juli 20.00 uur. De antwoorden kunnen weer gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl. Vergeet niet in de mail je username te vermelden.

De antwoorden:
1) Javier en Ricardo Otxoa
2) Thomas Voeckler
3) Voetbal

Het bleek wel dat de vragen niet te moeilijk waren, de grote meerderheid van de ingestuurde antwoorden waren correct. In totaal hebben 10 users na drie rondes nog de maximale score.

Vragen ronde 4:
1) Wie won in 1997 de tijdrit naar Disneyland?
2) Tijdens de Tour van 1999 waren er maar twee gele trui dragers. Wie?
3) Wie is deze renner:

Henry tekent bij New York Red Bulls

Thierry Henry gaat zijn loopbaan in de Verenigde Staten vervolgen. De 32-jarige Fransman gaat spelen voor de New York Red Bulls nadat zijn contract bij FC Barcelona werd ontbonden.

Henry speelde jarenlang voor Arsenal in de Premier League, waar hij vele prijzen won. Voor zijn tijd bij Arsenal was de wereldkampioen van 1998 actief bij Juventus en AS Monaco. Ook won hij met zijn land het Europees Kampioenschap in 2000.

Opnieuw zitting proces Demjanjuk afgeblazen

Opnieuw is een zitting in het proces tegen de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk afgeblazen. De artsen van de gevangenis waarin de 90-jarige Demjanjuk verblijft oordeelden woensdag dat het vanwege het warme weer te gevaarlijk is om de verdachte naar de rechtszaal te vervoeren.

Demjanjuk wordt ervan verdacht dat hij als kampbewaker in het voormalige nazi-vernietigingskamp Sobibor heeft gewerkt. Hij zou in die hoedanigheid mede schuldig zijn aan de dood van meer dan 28 duizend mensen.

De hoogbejaarde verdachte lijdt aan diverse medische kwalen. Sinds zijn proces in november vorig jaar aanving, zijn al negen zittingen op medische gronden afgeblazen.

Rommedahl verkast naar Olympiakos

Dennis Rommedahl heeft een contract bij de Griekse topclub Olympiakos Piraeus getekend. De 31-jarige aanvaller verlaat Ajax en heeft in Griekenland zijn krabbel gezet onder een contract voor twee seizoenen.

De Deense international was met zijn land actief op het WK en maakte veel indruk in de wedstrijd tegen Kameroen, waarin hij goed was voor een assist en een doelpunt. Hij is bij Olympiakos de beoogde opvolger van Luciano Galletti, die wegens gezondheidsredenen is gestopt. Bij Ajax moest Rommedahl het vooral met invalbeurten doen.

"Homoseksuele sfeer rondom team van Löw"

Het Duitse nationale elftal liet op het afgelopen WK zien zeer goed te kunnen voetballen. Veel lovende kritieken volgden. Michael Becker, die al meer dan tien jaar de belangen van Michael Ballack behartigt, heeft echter voor de nodige commotie in Duitsland gezorgd. Door Der Spiegel liet hij optekenen dat er een 'homoseksuele sfeer heerst' bij het Duitse elftal.

Naar de mening van Becker is de aanwezigheid van homo's in het team dan ook de reden dat Duitsland goed voetbalde. Becker noemde het spel van de Duitsers 'aantrekkelijk, stijlvol en sexy', terwijl hij de ploeg verweet dat het 'netelig' voetbalde en zodoende niet kon winnen van Spanje.

De Duitse journalisten zouden ook op de hoogte zijn van de situatie, meent Becker. "Ze knikten alleen maar instemmend toen ik mijn betoog hield. Alsof alle Duitse sportjournalisten al weet hebben van de homoseksuele sfeer die er rond het team van Löw heerst", aldus de zaakwaarnemer van Ballack.

Commissie wil minder mensen op brandweerauto's

De brandweer wil minder personeel en minder voertuigen laten uitrukken bij meldingen. Ook wil de brandweer af van controles op brandveiligheid bij bedrijven. Die zouden door een andere instantie moeten worden uitgevoerd. Dat zijn enkele conclusies van een commissie die onderzocht hoe de kosten bij de brandweer kunnen worden gedrukt.

In totaal zou met de plannen van de commissie onder leiding van waarnemend burgemeester van Maastricht Jan Mans 85 miljoen euro worden bespaard. De kosten gaan omlaag met 185 miljoen euro, maar daarvoor moet wel eerst honderd miljoen euro worden geïnvesteerd.

De commissie adviseert verder om een aantal meldkamers samen te voegen. Verder moet de balans verschoven worden naar het voorkomen van branden. De Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding had de commissie ingesteld.

Oppositiepartij SP laat in een reactie weten de aanbevelingen van Mans 'levensgevaarlijk' te vinden. "Voor de brandweerlieden, die straks minder hulp hebben bij een brand. Maar ook voor de slachtoffers, omdat de brandweer minder snel een pand binnen kan gaan", vreest Kamerlid Ronald van Raak. Daarnaast moet de brandweer juist meer voorlichten, meent hij. Van Raak hoopt dat de nieuwe regering de plannen niet overneemt.

Vermiste Iraanse geleerde op weg naar Teheran

De Iraanse atoomgeleerde die zijn toevlucht had gezocht in de Pakistaanse ambassade in Washington, is op weg naar Teheran. Dit heeft het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken woensdag bekendgemaakt.

Shahram Amiri heeft de Verenigde Staten inmiddels verlaten en vliegt via Qatar naar Teheran, waar hij in de loop van de dag wordt verwacht, zei het ministerie.

Rond Amiri ontstond ophef toen de Iraanse minister van buitenlandse zaken Mouchehr Mottaki verklaarde dat de wetenschapper tijdens een pelgrimstocht naar Saudi-Arabië in 2009 door Amerikaanse agenten was ontvoerd en tegen zijn wil naar de VS was gebracht. De aantijging werd door Washington naar het rijk der fabelen verwezen. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton zei dat Amiri uit vrije wil in de VS vertoefde en geheel en al vrij was om te gaan en staan waar hij wilde.

De Amerikaanse media meldden in maart dat de 32-jarige Amiri naar de VS was overgelopen en de CIA hielp inzicht te krijgen in het atoomprogramma van Iran.

Amiri zelf droeg bovendien nog eens bij aan de verwarring door in een aantal videoboodschappen tegenstrijdige verklaringen af te leggen. In een van de video's beweerde hij ontvoerd te zijn door Saudische en Amerikaanse agenten en naar de VS te zijn gebracht. In een andere boodschap zei hij echter naar de VS te zijn gekomen om er te studeren.

Amiri werkte voor zijn verdwijning aan de Malek Ashtar Universiteit in Teheran. Het instituut heeft nauwe banden met de machtige Revolutionaire Garde.

'Lord of the rings' ook op vloer en sprong

Turner Yuri van Gelder richt zich behalve op ringen ook op vloer en sprong. De 27-jarige Brabander liet vandaag op de persconferentie in Den Bosch, naar aanleiding van zijn rentree, weten die twee onderdelen te hebben opgepakt. "Ik wil zo mijn steentje bijdragen aan het team en ook voor mezelf is het goed", aldus de ringenspecialist.

Van Gelder verwierf de bijnaam 'Lord of the rings' omdat hij in 2005 wereldkampioen werd aan de ringen en ook nog eens drie Europese titels op dit onderdeel veroverde, in 2005, 2008 en 2009. In het jaar van zijn wereldtitel werd Van Gelder verkozen tot Sportman van het Jaar.

Het afgelopen halfjaar trainde de geschorste topturner onder leiding van Boris Orlov in Rosmalen. "Ik heb toen ook vloer en sprong weer opgepakt, dat is goed voor mijn coördinatie. Het gaat goed en ik verwacht dat ik straks ook op die onderdelen mee kan doen op internationaal niveau."

Ballack: "Ik ben nog steeds aanvoerder "

Michael Ballack denkt er niet aan om zijn aanvoerderschap van het Duitse elftal op te geven. Dat zei de middenvelder vandaag tijdens zijn presentatie bij Bayer Leverkusen.

Ballack was tijdens het WK geblesseerd. Tijdens zijn afwezigheid droeg Philipp Lahm in Zuid-Afrika de aanvoerdersband. De speler van Bayern München liet al eerder weten captain te willen blijven.

In Leverkusen was Ballack desgevraagd echter heel duidelijk. "Volgens mij ben ik nog steeds aanvoerder van de nationale ploeg." Voor Lahm had de 33-jarige Duitser ook een boodschap. "Als Philipp het anders ziet, dan moet hij dat misschien met de bondscoach opnemen. Ik denk dat de bondscoach beslist."

Sms-dienst krijgt boete van 1,2 miljoen euro

Sms-dienst Celldorado moet een boete van bijna 1,2 miljoen euro betalen vanwege misleiding van consumenten. Klanten kregen een abonnement, terwijl ze ervan uitgingen dat ze bijvoorbeeld een keer een spelletje speelden, meldt de Consumentenautoriteit woensdag.

Het is de hoogste boete in de geschiedenis van de Consumentenautoriteit, laat een woordvoerder weten. Sinds 2007 voerde kabelbedrijf UPC de lijst aan met een boete van iets meer dan drie ton.

In 2008 werd de Wet oneerlijke handelspraktijken ingevoerd. Via deze wet kan 450 duizend euro in plaats van 67 duizend euro boete per overtreding worden opgelegd.

De organisatie onderzocht Artiq Mobile en Blinck International van april 2009 tot begin dit jaar. Deze bedrijven bieden sms-diensten aan onder de naam Celldorado. Tijdens het onderzoek kwamen bij de Consumentenwijzer ongeveer driehonderd klachten per maand binnen over Celldorado. Ook in Duitsland, Noorwegen en Portugal kwamen meldingen binnen over de sms-dienst.

De autoriteit stelt vast dat Celldorado consumenten onvoldoende heeft geïnformeerd en opzettelijk heeft misleid over wat er precies werd aangeboden. Essentiële informatie over de aanbieder en afmeldingmogelijkheden werden niet gegeven.

Artiq Mobile heeft inmiddels bezwaar tegen het besluit aangetekend. Het bedrijf zegt alles te hebben gedaan om misleiding van consumenten te voorkomen en vindt de boete extreem hoog. De Consumentautoriteit kan volgens Artiq Mobile beter een branchebrede benadering toepassen om het probleem op te lossen.

Zoektocht naar bewoner uitgebrande woonboot

Een bewoner van een van de twee woonboten die dinsdag in Amsterdam in vlammen opgingen, wordt vermist. De politie houdt er rekening mee dat de 62-jarige man op vakantie is, maar zoekt voor de zekerheid ook met duikers de omgeving van de woonboot aan de Diemerzeedijk af.

Over de oorzaak van de branden in de twee woonboten is nog niets bekend. Een verband met de huldiging van Oranje in Amsterdam dinsdag lijkt er niet te zijn. De huldiging en ook de grachtentocht werden in een ander deel van de stad gehouden.

Voor de huldigingen werden woonboten langs de route van de grachtentocht beveiligd. Bij de huldiging van Oranje in 1988 na de EK-winst raakten woonboten zwaar beschadigd onder de voeten van een uitzinnige menigte.

Vrijspraak voor lekken van AIVD-informatie

De rechtbank in Haarlem heeft woensdag de voormalige AIVD-medewerkers Heleen S. en haar vriend Hans H. vrijgesproken van het lekken van staatsgeheime informatie. Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen hen celstraffen van drie en twee jaar geëist.

Justitie vervolgde S. en H., omdat zij volgens het Openbaar Ministerie (OM) interne AIVD-stukken over de oorlog in Irak en over de dreiging naar de dalai lama hebben doorgegeven aan Telegraafjournaliste Jolande van der Graaf. Justitie kwam daar achter doordat de telefoon van H. werd afgeluisterd. Ook de telefoongesprekken van Van der Graaf werden afgetapt. Het OM besloot al eerder haar niet te vervolgen.

De rechter oordeelde dat de telefoon van de journaliste onrechtmatig is afgetapt waardoor ook het bewijs tegen de twee onrechtmatig is verkregen.

De twee hebben het lekken van geheime informatie altijd ontkend. Volgens de advocate van S., Inez Weski, ging het niet om staatsgeheime stukken, maar is de informatie mogelijk uit openbare bronnen verkregen.

De Graaff vindt in RBC alsnog werkgever

RBC Roosendaal heeft zich volgens RTV Rijnmond verzekerd van de diensten van Roel de Graaff. De aanvaller was op stage bij de Jupiler League-club en heeft tijdens die periode een goede indruk achtergelaten op de technische staf.

Het afgelopen half jaar stond De Graaff onder contract bij FC Dordrecht. De aanvaller kwam bij De Schapenkoppen echter maar weinig aan spelen toe. De 27-jarige speler wist voor aankomend seizoen bij Dordt geen contract in de wacht te slepen. Hierdoor besloot De Graaff over te stappen naar amateurvereniging Quick Boys. RBC kon de aanvaller echter verleiden om zijn profcarrière alsnog voort te zetten.

FC Dordrecht is niet de enige club die prijkt op het cv van De Graaff. De aanvallend ingestelde voetballer stond in het verleden ook onder contract bij Sparta Rotterdam en FC Zwolle. Tot nu toe kwam hij 91 duels in actie in het profvoetbal. Negentien keer wist hij het net te vinden.

Sakaguchi werkt aan laatste game

Hironobu Sakaguchi is wellicht bezig met zijn laatste game. Het brein achter onder andere Final Fantasy heeft woensdag in zijn blog op de website van gamestudio Mistwalker laten doorschemeren dat The Last Story wel eens zijn laatste verhaal kan worden.

"Dit is een game waar mijn team en ik 120 procent van onze energie in stoppen", schrijft Sakaguchi. "Ik stop alles van mezelf in deze game, en heb het sterke gevoel dat deze mijn laatste is."

Hironobu Sakaguchi is sinds 1986 betrokken bij de ontwikkeling van beroemde Japanse spellen als Final Fantasy, Chrono Trigger, Kingdom Hearts en Parasite Eve. De Final Fantasy-reeks omvat tientallen games en er zijn twee animatiefilms gemaakt over de serie. De Nintendo Wii-game The Last Story is nog niet aangekondigd voor de Europese markt.

Sakaguchi werkt aan laatste game
Sakaguchi werkt aan laatste game

Test met noodkap olielek BP vertraagd

Het dichten van de lekkende oliebron in de Golf van Mexico heeft opnieuw vertraging opgelopen. Woordvoerders van BP lieten weten meer tijd nodig te hebben voordat zij de kleppen van een onlangs aangebrachte noodkap kunnen sluiten. De oorzaak van de vertraging werd niet bekendgemaakt.

Aanvankelijk zou dinsdag begonnen worden met tests om te bekijken of de maandag geplaatste noodkap werkt. Door middel van het sluiten van kleppen in de kap moet het lekken uit de defecte oliebron worden gestopt. Daarvoor moet duidelijk zijn of de zeebodem stabiel genoeg is, omdat anders na het sluiten van de kleppen door de druk elders een nieuw lek kan ontstaan.

Het is onduidelijk of mogelijk onderzoek naar de zeebodem heeft geleid tot de vertraging.

Kok: rechtse coalitie niet goed onderzocht

Oud-premier Wim Kok vindt dat een coalitie van VVD, PVV en CDA niet voldoende is onderzocht. Dat zegt de PvdA'er in een interview met weekblad Vrij Nederland.

"De winst van de PVV is een sterk signaal dat door een grote groep kiezers is afgegeven. Dat is de reden, en dat zeg ik zonder enige vreugde, dat een coalitie over rechts met VVD, PVV en CDA serieuzer onderzocht had moeten worden", zegt Kok.

Het CDA heeft verdere gesprekken over de vorming van een rechts kabinet geblokkeerd door te stellen dat de VVD en de PVV het eerst onderling eens moesten worden. "Het CDA had daar niet zo makkelijk mee mogen weg komen", vindt de voormalig premier.

De huidige onderhandelingen over de vorming van een paars kabinet zijn volgens Kok 'niet onlogisch', maar hij voorspelt dat het 'niet eenvoudig' zal zijn om VVD, PvdA, D66 en GroenLinks tot een akkoord te brengen.

De 71-jarige Kok was vanaf 1994 minister-president van twee paarse kabinetten. Sinds zijn vertrek uit de politiek in 2002 heeft hij nauwelijks interviews gegeven. In Vrij Nederland zegt hij niet te begrijpen wat er met Nederland aan de hand is sinds de moord op Pim Fortuyn.

Een andere PvdA-prominent, oud-minister Ed van Thijn, zegt in weekblad Elsevier dat paars-plus niet is uit te leggen aan de kiezer. "Den Haag bouwt nu aan een paars-pluscoalitie en dat begrijpt het publiek totaal niet. VVD-stemmers hebben reden zich bedrogen te voelen", zegt de oud-burgemeester van Amsterdam.

Volgens Van Thijn is het haast onmogelijk om een stabiel kabinet te vormen. "Het CDA zou een coalitie met PVV en VVD niet overleven. Treedt een coalitie van VVD, PvdA, CDA en D66 aan, dan voelt iedereen zich genomen. Er is een diepe crisis."

Kok: rechtse coalitie niet goed onderzocht
Kok: rechtse coalitie niet goed onderzocht (Foto: Novum)

'Postzegels leveren meer op dan goud'

Postzegels sparen levert op de lange termijn meer op dan obligaties en goud. De rendementen kunnen op lange termijn oplopen tot gemiddeld zeven procent per jaar, zo hebben onderzoekers Christophe Spaenjers van de Universiteit van Tilburg en Elroy Dimson van de London Business School becijferd.

Britse postzegels leverden tussen 1900 en 2008 een gemiddeld rendement van zeven procent op. Het gemiddelde rendement over dezelfde periode op obligaties is 5,4 procent en op goud 4,7 procent. Alleen de rendementen op aandelen pakten met 9,2 procent hoger uit.

Postzegels kennen ook een relatief laag risico. Fluctuaties op de aandelenmarkt hebben geen grote gevolgen voor het rendement van postzegels. Dit maakt postzegels volgens de onderzoekers tot een goed 'diversificatie-instrument'. "Door te investeren in postzegels wordt het risico van een beleggingsportefeuille beter gespreid."

Postzegels zijn daarbij waardevast en daarmee bestand tegen inflatie. "Zeker in een economisch onzekere periode met een hoge inflatie kunnen beleggingen in postzegels een aantrekkelijke en relatief veilige investering zijn."

Het artikel van de onderzoekers verschijnt binnenkort in de Journal of Financial Economics.

'Postzegels leveren meer op dan goud'
'Postzegels leveren meer op dan goud' (Foto: Novum)

Lichte spierscheuring voor Torres

Fernando Torres heeft een spierblessure overgehouden aan de WK-finale. De spits van Liverpool viel in en raakte bij een loopactie geblesseerd. Een mri-scan in Madrid heeft uitgewezen dat hij een lichte spierscheuring heeft, maakte de Spaanse voetbalbond vandaag bekend.

Torres kampte vorig seizoen al met blessures en een kwetsuur aan zijn knie. Daardoor was hij maar net op tijd fit voor het WK. Op het titeltoernooi kon hij nooit zijn topvorm bereiken en in de halve finale en de eindstrijd stond hij niet in de basis.

Door de blessure mist Torres zeer waarschijnlijk de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Liverpool. Hoelang hij precies buitenspel staat, is nog niet duidelijk. Dat bepaalt de medische staf van Liverpool.

[Video] Eland stormt supermarkt binnen

Bezoekers van een supermarkt in het Noorse plaatsje Kongsvinger, ten noordoosten van Oslo, keken vreemd op toen zij een eland langs de schappen zagen rennen. Het beest stormde de supermarkt waarschijnlijk binnen om wat afkoeling te zoeken. De Noorse televisiezender TV2 maakte melding van het incident.

De eland takelde de bloemen- en tuinafdeling van de supermarkt flink toe, waarna het zijn weg vervolgde naar de drankafdeling. Voor een stapel met koele bierflesjes bleef het dier een tijdje staan en stormde via de ingang de winkel uit. Hierna verdween de eland in een bos.

Auto total loss door eekhoorn

Een 19-jarige automobilist is in het Gelderse dorp Vierhouten met zijn auto tegen een boom geknald toen hij uitweek voor een eekhoorn. De auto was volgens de politie door het ongeluk total loss en moest worden weggesleept. De 20-jarige bijrijder van de bestuurder raakte door het ongeluk gewond aan zijn vinger.

De jongen uit Nunspeet reed dinsdag rond 17.50 uur over de Tongerenseweg in Vierhouten toen de eekhoorn plotseling de weg overstak. Een politiewoordvoerder kon niet toelichten of de eekhoorn het voorval heeft overleefd.

[2003] De tranen van Beloki

"In 1998 was ik tot een half uur voor het einde winnaar van de Ronde van de Toekomst. Het sneeuwde en ik kwam in de afdaling ten val. Ik heb de hele nacht gehuild", vertelde Joseba Beloki Dorronsoro, die het levenslicht zag in het Baskische dorpje Lazkao, op quatorze juillet (14 juli) 2000 in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat zal me nooit meer gebeuren. De enige keer dat ik nog zal huilen, is als ik win."

'Babel blijft op radar Birmingham City'

Birmingham City geeft de moed niet op. De Engelse club heeft zich volgens diverse Engelse media wederom bij Liverpool gemeld voor Ryan Babel.

Birmingham-manager Alex McLeish is een fervent aanhanger van Babel, die al meerdere malen werd gepolst voor een transfer. Zowel in de winterstop als voor aanvang van het WK ging Babel echter niet in op de interesse van de Premier League-club. Birmingham weigert echter de strijd te staken en bracht naar verluidt al een bod uit.

Babel kwam onder de inmiddels vertrokken trainer Rafael Benítez nauwelijks aan spelen toe. Of de nieuwe oefenmeester Roy Hodgson het wel in de Oranje-international ziet zitten is niet duidelijk. Wel gaf de manager aan iedereen een kans te willen geven.

Babel is in zijn jaren bij Liverpool nooit uitgegroeid tot een onbetwiste basiskracht. Hoewel de aanvaller goed begon kwam de klad er langzaam maar zeker in. Vorig seizoen moest Babel het vooral doen met invalbeurten.

Splinter Cell kaskraker voor Ubisoft

Game-uitgever Ubisoft heeft de afgelopen drie maanden financieel succes geboekt dankzij 1,9 miljoen verkochte exemplaren van Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction. De aanhoudende verkoop van vorig jaar uitgebrachte games als Just Dance en Assassin's Creed II droeg ook bij aan het succes. Dit laat de uitgever weten in het kwartaalverslag van de periode april tot en met juni 2010.

Sinds 1 april heeft game-uitgever Ubisoft 160 miljoen euro omzet gedraaid. Dat is vijftien miljoen euro meer dan het bedrijf had verwacht.

Ondanks het sterke resultaat past Ubisoft zijn releaselijst aan in een poging de concurrentie te ontlopen. De actiegame Driver: San Francisco verschijnt nu begin volgend jaar. Het spel ontloopt op die manier de concurrentie van racegames als Need for Speed: Hot Pursuit en Gran Turismo 5 die eind dit jaar in de winkels komen te liggen.

'Splinter Cell' kaskraker voor Ubisoft
Splinter Cell kaskraker voor Ubisoft

Toch Wii-games voor hardcore gamers

Sega blijft toch Nintendo Wii-games uitgeven voor fanatieke gamers. Wel heeft Jurgen Post, vicepresident van Sega Europa, tegenover Novum Nieuws aangegeven dat het lastig is om grote aantallen hardcore games te verkopen op de Wii.

Vorig jaar bracht Sega spellen als Madworld en The Conduit naar de Nintendo Wii. Beide games waren geen groot financieel succes in Europa. Hoewel medewerkers van Sega eerder nog riepen dat er nooit meer games voor fanatieke gamers gemaakt zouden worden, komt de game-uitgever dit jaar met The Conduit 2 en Tournament of Legends.

The Conduit 2 won in juni in Los Angeles de Best of E3 Award. "Dat zal wel helpen", meent Post. Tournament of Legends wordt ook voorzichtig in de markt gezet door SEGA. Post verwacht een bescheiden succes van deze vechtgame.

Toch Wii-games voor hardcore gamers
Toch Wii-games voor hardcore gamers

"Geweld in games helpt tegen depressies"

Jongeren kunnen beter tegen stress als ze langdurig gewelddadige games spelen. Bovendien zijn deze gamers minder snel depressief en agressief. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van Christopher J. Ferguson aan de internationale universiteit van Texas.

Tijdens het onderzoek kregen 103 jongvolwassen mannen en vrouwen een moeilijk uit te voeren opdracht. Daarna werden ze in groepen verdeeld. Sommigen speelden gewelddadige games, anderen speelden games zonder geweld, en weer anderen mochten helemaal niet gamen. De resultaten suggereren dat gewelddadige games depressies en vijandelijke gevoelens bij de spelers verminderen.

Ferguson benadrukt dat zijn onderzoek slechts oriënterend van aard is en dat meer onderzoek noodzakelijk is.

Kinect kost $199 volgens Walmart

De Amerikaanse supermarkt Walmart heeft de prijs van Microsofts Kinect op 199 dollar staan. Dit is inclusief een spel naar keuze en een tegoedbon van dertig dollar.

Voor 199 dollar (160 euro) kan iemand de gelukkige eigenaar worden van Kinect en een spel naar keuze, waarbij er gekozen kan worden uit de volgende games: Harry Potter: Deadly Harrows, Kinect Dance Central, Kinect Joy Ride, Kinectimals, Kinect Sports and Kinect Adventures. Volgens Microsoft zal Kinect 150 dollar gaan kosten, dit kan dus betekenen dat die prijs niet klopt of dat de spellen per stuk vijftig dollar zullen gaan kosten.

Kinect

De verzendkosten zijn maar 97 cent...

Granqvist: "Ik vind Ajax en PSV ook interessant"

Andreas Granqvist maakte het afgelopen seizoen indruk in het shirt van FC Groningen. De verdediger staat open voor een transfer naar het buitenland, zo vertelt hij tegenover de Zweedse editie van Eurosport.

Onder meer Bayern München en het Italiaanse Lecce zouden op het vinkentouw zitten voor Granqvist. Langere tijd werd ook Celtic genoemd als mogelijke nieuwe club van de achterhoedespeler, die bij vlagen de intentie heeft om aanvallend een rol te spelen.

"Maar ook Ajax en PSV zijn interessant. Ik sta open voor de meeste dingen", zegt Granqvist tegenover het eerder genoemde medium. Mocht de verdediger geen transfer maken, dan begint hij aan alweer zijn derde seizoen bij Groningen.

In 2008 haalde de Trots van het Noorden de centrumverdediger naar Nederland. Voor die tijd speelde hij zijn wedstrijden in het shirt van Helsingborgs IF, dat Granqvist huurde van Wigan Athletic. Bij Groningen heeft de hoofdpersoon nog een contract tot medio 2012.

Coulthard: "Webber speelt een riskant spel"

Webber had zijn kritiek op de leiding beter binnenskamers kunnen houden. Dat schrijft Coulthard in zijn column. De Schot zegt dat Webber nu onnodig zijn relatie met het team op het spel zet door openlijk zijn ongenoegen te uiten over het feit dat zijn nieuwe voorvleugel naar Sebastian Vettel ging.

"Er zijn twee manieren om een team te runnen. Je kunt openlijk een eerste coureur aanwijzen, zoals Ferrari altijd deed bij Michael Schumacher, of je kunt proberen om beide rijders gelijk te behandelen", schrijft de voormalig coureur van Red Bull in een column voor de Britse krant The Telegraph. "Het aanwijzen van een eerste coureur is de meest effectieve manier om kampioen te worden. De tweede optie is eerlijker, maar werkt in de praktijk soms erg lastig. Mijn voorkeur gaat echter uit naar het tweede systeem. Zo heb ik ooit een aanbieding om voor Ferrari te rijden, afgewezen omdat ik geen zin had om in dienst van Schumacher te rijden."

Coulthard heeft begrip voor zowel de situatie van Webber als die van het team. "Mark voelde zich duidelijk benadeeld door het team, toen zijn voorvleugel voor de kwalificatie aan Sebastian werd gegeven. Hij dacht dat het zijn positie ten goede zou komen als hij zijn gevoelens tegenover de media zou uiten. Dat is zijn goed recht. Dat wil echter niet zeggen dat ik het met hem eens ben.

Zoals Christian Horner ook al had aangegeven, zat het team in een lastige situatie. Er was maar één nieuwe voorvleugel en er waren twee coureurs die er graag mee wilden racen. Hij nam een beslissing op basis van de situatie in het kampioenschap. Dat is natuurlijk zijn goed recht. Dit keer viel de beslissing dus uit in het voordeel van Sebastian, die er het beste voor stond in het klassement. Maar nu die situatie is omgedraaid, zal Mark de volgende keer in het voordeel zijn, mocht er zich weer zoiets voordoen."

Toch denkt Coulthard dat Webber beter zijn mond had kunnen houden. "Mark, die vermoedt dat de Oostenrijkse eigenaren van het team liever Sebastian kampioen zien worden, denkt waarschijnlijk dat hij zichzelf een dienst heeft bewezen door zijn kritiek openlijk te uiten, maar hij speelt een riskant spelletje. Als het fout gaat, dan kan zijn relatie met het team onherstelbaar beschadigd raken."

Capcom kondigt nieuwe game aan op ComicCon

Volgende week zal in Amerika de ComicCon plaatsvinden en Capcom zal daar een persconferentie geven. Hierin zullen zij een nieuwe game gaan aankondigen.

In het programma van de ComicCon staat het volgende:

Thursday, July 22 - 4:45-5:45 Capcom 2010 and Beyond!— See the latest trailers and get the inside scoop on all of Capcom’s most highly anticipated games for 2010 and beyond: Marvel Vs. Capcom 3, Sengoku Basara, Okamiden, Bionic Commando Rearmed 2, Ghost Trick, Dead Rising 2, and more. On top of all that, hear details on an exciting new game announcement by Capcom legend Keiji Inafune, the father of Mega Man! Room 6BCF

Het gaat hier waarschijnlijk om een nieuwe Mega Man-game, maar om dat zeker te weten moeten wij wachten tot 22 juli.

Mega Man

'Puyol stopt bij nationale ploeg'

Carles Puyol heeft zijn laatste interland voor Spanje gespeeld. De WK-finale was na tien jaar zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Spanjaaden. Marca meldt dit vandaag. Puyol heeft volgens de krant bondscoach Vicente del Bosque al op de hoogte gebracht.

Puyol maakte in 2000 tegen Oranje zijn debuut. De WK-finale was ook tegen Nederland en volgens Puyol is de cirkel nu rond. In het shirt van Spanje werd Puyol met de ploeg Europees kampioen in 2008, wereldkampioen afgelopen WK in Zuid-Afrika en scoorde met het hoofd de winnende goal tegen Duitsland.

De verdediger stopt nog niet helemaal met voetballen. Zijn contract bij Barça loopt nog door tot de zomer van 2013 en hij is van plan dit contract uit te dienen.

Strenge medische begeleiding Van Gelder

Voormalig wereldkampioen Yuri van Gelder krijgt intensieve medische begeleiding tijdens zijn rentree in de turnsport. De gymnastiekbond KNGU heeft daarover strikte afspraken gemaakt met de 27-jarige Brabander, die terug is na een jaar schorsing vanwege het gebruik van cocaïne.

"We kunnen ons geen herhaling permitteren van wat gebeurd is", aldus KNGU-voorzitter Jos Geukers vandaag.

Van Gelder bekende precies een jaar geleden op Papendal dat hij verslaafd was aan cocaïne. Enkele weken daarvoor, tijdens de Nederlandse kampioenschappen, was de wereldkampioen op de ringen van 2005 betrapt. Hij werd voor een jaar geschorst en verloor daarnaast zijn baan bij Defensie. Van Gelder liet zich vorig jaar zomer drie maanden behandelen in een Schotse afkickkliniek.

Tot drie jaar jeugddetentie voor overvallers

Zes jongens moeten tot drie jaar een jeugdgevangenis in voor overvallen en straatroven in de Amsterdamse Molenwijk. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald. De jongens, die inmiddels 16 tot 20 jaar zijn, sloegen vorig jaar en in 2008 toe.

Ze overvielen en beroofden in Amsterdam-Noord in wisselende samenstelling onder meer een 83-jarige vrouw met een rollator, snackbarbezorgers en tot drie keer toe een Chinees restaurant. Bij een van de overvallen losten de daders schoten.

Volgens het Openbaar Ministerie in Amsterdam waren de slachtoffers doelwit van zeer bedreigende en gewelddadige gewapende overvallen en straatroven. "De daders hebben op geen enkele wijze rekening gehouden met de gevolgen voor de slachtoffers. Daarnaast veroorzaken deze delicten onrust en gevoelens van onveiligheid in de samenleving."

Vanwege hun leeftijd werden de verdachten veroordeeld op grond van het jeugdstrafrecht. De drie jaar jeugddetentie was de hoogste straf die werd opgelegd. Deze straf was gelijk aan de eis.

Een aantal jongens kreeg een lagere straf dan de eis vanwege hun persoonlijke omstandigheden. Het OM is desondanks tevreden met de uitspraken.

OM eist cel tegen ontuchtplegende verpleger

Voor ontucht met een hoogbejaarde vrouw heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht maandag negen maanden cel tegen een verpleger geëist. De 24-jarige werknemer van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen zou de ontucht hebben gepleegd tijdens een onderzoek.

Zelf stelt de verdachte dat hij de vrouw van ruim 80 jaar slechts controleerde op aambeien. De rechtbank doet 26 juli uitspraak.

Dronken man rijdt al 20 jaar zonder rijbewijs

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de St. Jorisstraat in Tilburg een 51-jarige inwoner van die plaats aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Bij zijn aanhouding bleek bovendien dat de man al ruim 20 jaar zonder geldig rijbewijs rijdt.

Het rijbewijs van de man is in 1988 ongeldig verklaard nadat hij ook toen was betrapt op dronken rijden. Dat liet de politie woensdag weten. Volgens de politie heeft de man destijds niet de moeite genomen om zijn rijbewijs opnieuw te halen.

Zoon slaat vader met steigerpijp en hockeystick

Voor het toetakelen van zijn vader heeft de politie in Arnhem dinsdagavond een 24-jarige man en twee bekenden van hem opgepakt. De zoon en de mannen van 44 en 48 jaar hadden de 48-jarige vader met een steigerpijp bewerkt in de wijk Presikhaaf, meldt de politie.

Het slachtoffer probeerde zich naar eigen zeggen te verweren met een hockeystick. Die werd echter afgepakt, waarna hij ook daar klappen mee kreeg. Het slachtoffer belde daarop de politie. De verdachten werden in een woning in de buurt aangehouden en zijn opgesloten.

De politie onderzoekt wat de aanleiding voor de ruzie is.

Massa wil tekst en uitleg van Alonso

Felipe Massa eist tekst en uitleg van teamgenoot Fernando Alonso over de botsing tussen de teamgenoten. In de eerste ronde kwamen de beide Ferrari-coureurs in aanraking met elkaar en hierdoor werd de race van de Braziliaan verpest, terwijl Alonso zijn race gewoon kon vervolgen.

Massa liep schade aan zijn voorvleugel en een lekke band op. Hierdoor moest hij al heel vroeg in de race een pitstop maken en was zijn kans op een goed resultaat vervlogen.

De Portugese site Aeoui.pt meldt dat Massa nu wil weten van Alonso wat er exact gebeurde. "Ik wil van hem weten waarom hij mijn auto raakte", zegt de Braziliaan. "Je hoort de wagen van je teamgenoot niet te raken."

Nederland tweede op FIFA-ranglijst

Nederland is door de finaleplaats op het WK een plaats gestegen op de FIFA-ranglijst. Oranje staat nu tweede, achter kersvers wereldkampioen Spanje, dat van de tweede naar de eerste plaats stijgt. Brazilië is de grote verliezer op de ranglijst. De Zuid-Amerikanen sneuvelden in de kwartfinale van het WK tegen Nederland en zakten daardoor van de eerste naar de derde plaats. Duitsland is vierde.

Grote stijger op de ranglijst is Uruguay. Door de onverwachte plaats in de halve finales van het WK stijgt de ploeg van Diego Forlán en Luis Suárez van de zestiende naar de zesde positie. Ook kwartfinalist Paraguay doet het uitstekend. Dat land stijgt vijftien plaatsen naar de zestiende stek.

Voor de finalisten van 2006, Frankrijk en Italië, werd het WK een deceptie. Ze werden in de eerste ronde uitgeschakeld, wat zich vertaalt in een daling op de ranglijst. Italië zakte van vijf naar elf. Voor Frankrijk was de daling nog spectaculairder. 'Les Bleus' leverden twaalf plaatsen in en zijn nu de 21e voetbalnatie van de wereld.

FOK!games Tofste baas - dag 8

Meta Ridley ging al snel aan kop en heeft deze voorsprong vastgehouden waardoor hij door is naar de volgende ronde.

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Vegnagun (Final Fantasy X-2)
Vegnagun uit FFX-2 is zo'n duizend jaar voor de gebeurtenissen van FFX gemaakt door de stad Bevelle, het wapen dat potentieel heel de planeet kon verwoesten is nooit ingezet. De reden daarvoor was dat het wapen emoties kon lezen en daardoor kon zien wie het wapen kwaad wilde doen, helaas kon het niet de goeden van de slechten onderscheiden en is het nooit ingezet. Natuurlijk blijven zulk soort wapens dan duizend jaar in rust tot iemand hem weer activeert en jij als speler de dag mag komen redden.

Shao Kahn (Mortal Kombat)
In Mortal Kombat leek Shang Tsung de grote schurk, hij was echter slechts een pion van Shao Kahn. Kahn had Shang Tsung de taak gegeven om het Mortal Kombat-toernooi tien maal op rij te winnen, zodat Outworld Earthrealm kon binnenvallen en overnemen. Lui Kang gooide echter roet in het eten door Tsung te verslaan. Door het falen van zijn onderdaan besloot Kahn zelf actie te ondernemen. Hij vond een gaatje tussen de toernooi-regels waarmee hij de winnaar van het vorige toernooi kon uitdagen, de uitslag zou het resultaat van het voorgaande toernooi ongedaan maken. Om de strijders van Earthrealm naar Outworld te lokken, ontvoerde hij Kano en Sonya. Daarbij haalde hij de woede van Liu Kang op zijn hals door Baraka op de Shaolin tempels af te sturen. Zijn plan faalde, maar Kahn wist niet van ophouden en blijft tot op heden de Mortal Kombat-strijders dwarsbomen.

King DeDeDe (Kirby-serie)
Deze vogel-penguin achtige is de antagonist van Kirby, in alle games behalve één heeft DeDeDe een rol. Hij is heerser van Dreamland, een land op de planeet PopStar. King DeDeDe kan op dezelfde manier rondvliegen als Kirby en gebruikt daarnaast ook nog eens een zeer grote hamer om aan te vallen. Naast de Kirby-franchise is King DeDeDe ook nog een speelbaar karakter in Super Smash Bros. Brawl.

VegnagunShao Kahn|

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

De volmaakte liefde

De mooiste vrouw ligt in een vage toekomst. De ideale vrouw bestaat in je hoofd. Er is altijd een mooiere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent. Er is altijd een slimmere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent. Er is altijd een spannender vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent.  Er is altijd een hetere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent. Er is altijd een liefdevollere vrouw, dan de vrouw met wie je nu bent.

Friesinger gestopt met schaatsen

Anni Friesinger is gestopt met schaatsen. De Duitse schaatsster wilde aanvankelijk pas na het WK afstanden van 2011 afscheid nemen, maar door aanhoudende problemen aan haar knie moet ze noodgedwongen eerder stoppen.

Friesinger, die in haar loopbaan onder meer driemaal wereldkampioene allround werd en driemaal Olympisch goud pakte, werd in maart van dit jaar aan het gewricht geopereerd. Ze bleef echter last houden.

"Ik heb er alles aan gedaan om volgend jaar bij het WK in Inzell nog één keer aan de start te verschijnen, maar ik moet nu erkennen dat topsport bedrijven niet meer mogelijk is," aldus de Duitse schaatsster.

Huntelaar is geruchten rondom status bij Milan zat

Klaas-Jan Huntelaar heeft schoon genoeg van de constante speculaties rondom zijn persoon. De spits van AC Milan wil niet langer een speelbal zijn van geïnteresseerde clubs en hij wil zekerheid van de Milanese clubleiding.

Eerst gaat Huntelaar met vakantie. Bij terugkomst wil hij een gesprek met de clubleiding aanknopen om zo de onzekerheid over zijn status bij Milan weg te nemen. Hoewel Milan doet voorkomen dat Huntelaar niet weg mag, lijkt men Huntelaar bij de Rossoneri liever kwijt dan rijk te zijn. Milan bood Huntelaar reeds aan bij Sevilla in ruil voor Luis Fabiano.

Ook clubs als Olympique Marseille en Fenerbahçe werden voor het WK in verband gebracht met de Achterhoeker. Massimiliano Allegri liet bovendien al weten geen prijs te stellen op Huntelaar, die in Zuid-Afrika éénmaal doel trof. Assistent Mauro Tassotti bevestigde afgelopen week ook nog eens dat het voor Huntelaar moeilijk wordt.

Huntelaar moest het vorig seizoen na zijn overgang van Real Madrid naar Milan doen met louter invalbeurten. Daarin kwam hij tot zeven treffers en had hij de minste minuten nodig om tot scoren te komen. In de Milanese pikorde staat de spits echter achter Marco Borriello, terwijl Filippo Inzaghi hem in de nek hijgt.

KNMI waarschuwt voor regen en onweer

Het KNMI waarschuwt voor zware regen- en onweersbuien die woensdagmiddag en -avond over het land trekken. Daarbij komt ook hagel voor en zijn windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur mogelijk.

"Bovendien kan lokaal in korte tijd veel neerslag vallen", aldus het KNMI op zijn website. De buien trekken vanuit het zuidwesten het land binnen, om het rond middernacht in het noordoosten te verlaten.

"Vanaf 15.00 tot 16.00 uur komen onweersbuien binnen via Zeeland en trekken richting het noordoosten. Het hele land kan er dus last van hebben. Het zwaartepunt voor de Randstad ligt tussen 16.00 en 19.00 uur", lichtte een woordvoerster toe.

Penélope Cruz en Javier Bardem getrouwd

Penélope Cruz is in het grootste geheim getrouwd met Javier Bardem. Het acteurskoppel trad begin deze maand in het huwelijk in de achtertuin van vrienden. Alleen familie en vrienden woonden de kleine ceremonie bij, laat een woordvoerder van Cruz weten.

Cruz liep in een jurk van ontwerper en goede vriend John Galliano richting het altaar. Op de Bahama's stapte ze met de 41-jarige Bardem in het huwelijksbootje. Geruchten dat de 36-jarige actrice zou trouwen gingen al maanden de ronde. Cruz werd eind vorig jaar al met een enorme ring om haar vinger gezien. De tortelduifjes hebben hun verloving echter nooit openbaar gemaakt.

Het acteurskoppel ontkende zelfs lange tijd een stel te zijn. Cruz en Bardem zijn inmiddels zo'n tweeënhalf jaar bij elkaar. De Spaanse acteurs leerden elkaar in 1992 kennen toen ze samen in de film 'Jamón, Jamón' speelden. Twee jaar geleden werden Cruz en Bardem door Woody Allen gecast voor 'Vicky Cristina Barcelona'. Voor haar bijrol als de vriendin van het personage van Bardem ontving Cruz een Oscar. Bardem had zijn Oscar al iets eerder op zak. Hij won de prestigieuze filmprijs in 2007 voor zijn bijrol in 'No Country for Old Men'.

Penélope Cruz en Javier Bardem getrouwd
Penélope Cruz en Javier Bardem getrouwd (Foto: Novum)

Meer aanmeldingen studie met loting

Het aantal aanmeldingen voor studies waarvoor moet worden geloot is in vijf jaar tijd verdubbeld naar 37.500. Dat meldt woensdag de Dienst Uitvoering Onderwijs, eerder bekend als de IB-Groep.

Het komende studiejaar zijn er ongeveer 25 duizend te verloten opleidingsplaatsen. Dat betekent dat 12.500 studenten niet worden ingeloot. Vorig jaar moesten nog ruim 14.500 studenten worden teleurgesteld.

Het aantal universiteitsopleidingen met een loting is gestegen van 31 naar 37. Het hbo heeft nu 47 opleidingen waarvoor moet worden geloot, tegenover 42 vorig jaar. Het gaat om studies op hbo of universiteit.

Voor universitaire studies waarvoor moet worden geloot, zoals medicijnen, hebben zich ruim 21 duizend studenten gemeld, ruim duizend meer dan vorig jaar. Bij de hbo-instellingen met een loting waren dat er ruim zestienduizend, tegenover bijna veertienduizend in 2009.

De studenten die zijn ingeloot krijgen donderdag bericht.

Tekst 'Jezus redt' moet van dak af

Joop van Ooijen moet de tekst 'Jezus redt' van het dak van zijn boerderijschuur langs de N216 in Giessenburg halen. De gemeente Giessenlanden was gerechtigd een dwangsom op te leggen, bepaalde de Raad van State woensdag.

De tekst mag volgens de hoogste bestuursrechter inderdaad een 'buitensporigheid in het uiterlijk' worden genoemd. In een interview in het AD kondigde Van Ooijen, vader van zestien kinderen, al aan dat hij naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stapt als hij verliest.

De gemeente had de 58-jarige Van Ooijen een dwangsom opgelegd omdat de tekst, gevormd door witte dakpannen op een verder zwart dak, in strijd zou zijn met de welstandseisen. De welstandscommissie bepaalde eerder dat het extreme contrast tussen de dakpannen een te grove inbreuk is op wat in de omgeving gebruikelijk is.

Van Ooijen stapte naar de rechtbank. Die bepaalde vorig jaar juli dat het besluit van de gemeente niet goed was onderbouwd. Toch ging Van Ooijen in beroep. Het is in zulke gevallen slechts een kwestie van tijd voordat de gemeente met een betere onderbouwing komt en Van Ooijen vond dat de rechtbank had moeten oordelen dat het besluit in strijd was met de godsdienstvrijheid.

Vorig jaar kwam de gemeente inderdaad met een nieuwe onderbouwing. Die is nu door de Raad van State behandeld. Het recht op godsdienstvrijheid staat volgens de raad niet in de weg bij het opleggen van een dwangsom. Dat grondrecht wordt nu wel beperkt, maar dat zou gerechtvaardigd zijn om 'wanordelijkheden te voorkomen en de rechten van anderen te beschermen'.

Daarbij is de dwangsom niet opgelegd vanwege de inhoud van de tekst, maar vanwege de manier waarop hij is geplaatst. De hoogste bestuursrechter wijst erop dat de tekst ook in een minder opvallende kleur had kunnen worden aangebracht.

'VS wil getuigen voor dopingzaak Armstrong'

Federale instanties in de Verenigde Staten hebben mensen gedagvaard om te getuigen over het vermeende dopinggebruik van wielrenner Lance Armstrong. Dat meldde de Amerikaanse krant New York Times gisteren (lokale tijd). De zevenvoudig tourwinnaar werd door voormalig ploeggenoot Floyd Landis beschuldigd van het gebruik van verboden middelen.

De personen die zijn opgeroepen, willen volgens het dagblad anoniem blijven. Landis claimt dat Armstrong in het begin van deze eeuw, toen ze samen voor US Postal reden, naar doping greep.

De huidige kopman van RadioShack ontkent. Hij wil samen met andere beschuldigden een onderzoek naar de geloofwaardigheid van Landis wiens tourzege in 2006 werd afgenomen wegens dopinggebruik.

Müller: "Ik teken voor tien jaar Bayern München"

Het WK van Thomas Müller kende veel hoogtepunten. De Duitse revelatie van het WK werd met vijf doelpunten topscorer in Zuid-Afrika en werd bovendien verkozen tot beste jonge speler van het toernooi.

Enige dieptepunt was de uitschakeling van Duitsland in de halve finale door Spanje (1-0). Müller kwam uitstekend voor de dag in Zuid-Afrika en dat heeft geleid tot de vermeende interesse van buitenlandse clubs. Een transfer lijkt echter niet zeer waarschijnlijk. Derhalve zal hij Bayern München, waar hij vorig jaar onder Louis van Gaal doorbrak, trouw blijven.

"Ik denk er niet aan van club te veranderen", aldus de aanvallende middenvelder tegenover TZ. "Als ik een volgende stap wil maken moet ik eerst dit niveau een tijd vasthouden. Ik teken ervoor om de komende tien jaar bij Bayern te blijven spelen."

Met de terugkeer van Toni Kroos zit Van Gaal niet verlegen om talenvolle aanvallers. "Toni en ik weten allebei dat we concurrenten zijn. De trainer bepaalt of we samen in het elftal kunnen spelen. Om me daar nu zorgen over te maken is onzin. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt met dit WK, maar ik voel geen druk."

Williams vraagt Silverstone hobbels te verwijderen

Sam Michael, technisch directeur van Williams, wil dat het circuit van Silverstone (Engeland) het wegdek van het nieuwe gedeelte vlakker maakt voor de race van volgend jaar.

In een terugblik op de race van het afgelopen weekend had hij het volgende te zeggen: "Het nieuwe deel van Silverstone is zeer hobbelig. Dat verbeterde wel toen er meer rubber op de baan kwam, maar het is wel iets waar ze mee aan de slag moeten voor 2011. Positief was wel dat er meer werd ingehaald door de nieuwe lay-out."

Scholes sluit mogelijk vervolg van carrière niet uit

Paul Scholes lijkt terug te komen op zijn besluit om te stoppen. De middenvelder van Manchester United zei in een eerder stadium dat hij aan zijn laatste seizoen gaat beginnen, maar nu is hij daar niet meer zo zeker van.

Scholes sluit nog niet uit dat hij aan zijn laatste seizoen zal beginnen. "Ik bekijk alles van wedstrijd tot wedstrijd. En dan pas hak ik de knoop door", aldus de 35-jarige middenvelder, wiens contract medio 2011 afloopt.

"Als ik me goed voel en de manager denkt mij nog een seizoen nodig te hebben, dan kunnen we eventueel langer doorgaan", vervolgt Scholes op het digitale thuis van United. Hij verlengde in april zijn aflopende contract. De oudgediende kwam in zijn loopbaan louter voor de Engelse grootmacht uit.

Scholes had eerder al een goed woordje over voor zijn trainer Sir Alex Ferguson. "Hij was fantastisch. Het spreekt voor zich dat hij een geweldige trainer is. Kijk naar de spelers die onder hem zijn doorgebroken. Het geeft jonge spelers hoop. Het is een eer geweest om zo lang onder hem te mogen werken."

Alonso: "Huidige F1 biedt geen plek voor innovatie"

Coureur Fernando Alonso is er nog steeds van overtuigd dat hij wereldkampioen kan worden dit seizoen. In de Spaanse pers is Alonso echter bezorgd over de situatie. De huidige gang van zaken maakt het volgens Alonso nagenoeg onmogelijk om de F10 te verbeteren.

"Het doel is en blijft altijd winnen, maar dat is niet altijd mogeilijk." aldus de 28-jarige rijder. "Je kunt simpelweg geen nieuwe dingen uitvinden en gebruiken zonder het eerst grondig te testen. De ruimte voor creativiteit bij onze technici is heel klein, er zijn momenteel weinig mogelijkheden om veel vernieuwing aan te brengen."

Over de Grand Prix op Hockenheim is Alonso positief. Verder verwacht hij een veld dat heel dicht bij elkaar blijft gedurende de race. "Uiteraard gaan we voor de poleposition in Duitsland en daarna in Hongarije. Het Duitse circuit heeft een paar makkelijke bochten dus ik verwacht dat het hele rijdersveld dicht op elkaar blijft zitten."

Oranje tweede op wereldranglijst

Het Nederlands elftal is gestegen naar de tweede plaats op de wereldranglijst van de FIFA. De verliezend finalist begon als vierde aan het WK in Zuid-Afrika. Wereldkampioen Spanje is de nieuwe koploper. Brazilië, dat voor het toernooi bovenaan stond, is nu derde.

Uruguay stormt de top tien binnen. Het Zuid-Amerikaanse land, dat in de halve finales van het WK werd uitgeschakeld door Oranje, klimt tien plekken naar de zesde plaats. Van hetzelfde continent is ook Chili een nieuwkomer bij de beste tien landen van de wereld. De ploeg stijgt van achttien naar tien.

Frankrijk, dat in Afrika niet verder kwam dan de groepsfase, maakt een vrije val van 9 naar 21. De Italianen, die de knock-outfase eveneens niet haalden, verdwijnen ook uit de top tien en bezetten nu plaats elf.

Chavanel, Pineau ook volgend jaar bij Quick-Step

Patrick Lefevere, de baas van Quick Step, heeft gisteren bevestigd dat Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau ook volgend jaar voor de Belgische wielerploeg rijden.

Chavanel won tijdens de Tour de France van dit jaar tot nu toe twee etappes en droeg tweemaal het geel. Pineau was deze Tour een paar dagen drager van de bolletjestrui.

"Het is voor 99 procent zeker, maar ik zeg 100  procent," aldus Lefevere gisteren voor de start van de negende etappe. "Sylvain en Jérôme hebben me allebei hun woord gegeven en ze zullen hun nieuwe contract op een later tijdstip tekenen."

Anderhalf miljoen kijkers zien huldiging live

Ongeveer anderhalf miljoen mensen hebben dinsdagmiddag de huldiging van het Nederlands elftal live op televisie gezien. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Van hen stemden er ruim 1,1 miljoen af op Nederland 1. De rest van de kijkers keek naar SBS6, dat oorspronkelijk van de KNVB de exclusieve rechten had gekregen. De uitzending van de NOS was zelfs het vijfde meest bekeken programma van de dag.

Ook de herhalingen van de boottocht door de Amsterdamse grachten en het feest op het Museumplein deden het dinsdag goed in de kijkcijferlijsten. Het WK-journaal van de NOS, waar een samenvatting van de festiviteiten te zien was, trok nog eens een kleine miljoen kijkers. SBS had twee samenvattingen. Om 19.00 uur keken 472 duizend mensen, om 23.30 uur nog eens 203 duizend.

In Amsterdam waren tijdens de huldiging ruim een half miljoen mensen aanwezig, schatte de politie. Tussen de honderd- en tweehonderdduizend togen naar het Museumplein. De rest juichte de Oranjespelers toe tijdens hun grachtentocht.

Negen mensen gewond na stierenrennen Pamplona

Negen deelnemers zijn woensdag op de laatste dag van de stierenrennen in het Spaanse Pamplona door stieren op de hoorns genomen en in het ziekenhuis beland. Dat heeft een arts van het Navarra-ziekenhuis gezegd. Bij drie van hen doorboorden stierenhoorns buik en armen.

Op de gladde keien van de straten van Pamplona gooiden de stieren de renners in het rond. Een rode stier die achterin de kudde meerende, kwam ten val en raakte achterop. Het dier draaide zich om en probeerde tot drie keer toe de tegengestelde richting in te rennen. Mede hierdoor duurden de stierenrennen woensdag vrij lang, vier minuten en 23 seconden.

Vettel: "Webber had het intern moeten oplossen"

Coureur Sebastian Vettel is van mening dat zijn teammaat Mark Webber afgelopen weekend verkeerd heeft gehandeld. Na de opmerkelijke wissel met de voorvleugel liet Webber zich publiekelijk uit over de kwestie.

Volgens Vettel liet Webber zijn echte gezicht op Silverstone zien. "Het belangrijkste is de sfeer in en rondom het team. We hebben een geweldige auto en het enige dat ons in deze bolide kan stoppen zijn wij zelf." De hint in deze reactie is duidelijk: Webber had de onenigheid achter gesloten moeten houden en daar op moeten lossen. Vettel ging er nog even over door: "Zulke dingen horen gewoon niet publiekelijk opgelost te worden. Dit zijn dingen die intern met het team opgelost moeten worden."

Ex-coureur en consultant David Coulthard is het met Vettel eens. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Red Bull ook liever had gezien dat dit binnen het team was opgelost en terecht. Dit zijn geen dingen die in de pers moeten komen."

Nick Fry liet in de Sun weten dat Red Bull duidelijk moet maken dat het niet alleen om de rijders gaat, maar om heel het team. "Rijders zijn een belangrijk deel van een renstal, maar zij zijn niet diegene die de dienst uitmaken en dat moet heel rap duidelijk worden. Wanneer de rijders het voor het zeggen krijgen kun je wachten op grote problemen".

Spel failliete studio toch nog uitgegeven

De recentelijk failliet verklaarde gamestudio Streamline Studios komt toch nog met een game. HoopWorld verschijnt 19 juli voor de Nintendo Wii. Het spel wordt aangeboden via de online winkel op de Nintendo Wii.

In november vorig jaar werd bekend dat de eigenaren van Streamline Studios het bedrijf niet meer konden runnen. Klanten gingen failliet waardoor de gamestudio geen inkomsten meer had. Ook de goedkopere buitenlandse concurrentie deed het in Amsterdam gevestigde bedrijf uiteindelijk de das om.

HoopWorld, een vrolijke basketbalgame die de regels van de sport niet zo serieus neemt, was al langer in ontwikkeling. Na het faillissement heeft het Spaanse bedrijf Virtual Toys de verdere ontwikkeling op zich genomen. Deze overdracht stond als zodanig vermeld in het contract. Virtual Toys en Streamline Studios werkten sinds 2006 al samen aan de ontwikkeling van HoopWorld.

Spel failliete studio toch nog uitgegeven
Spel failliete studio toch nog uitgegeven

Schumacher: "Kans op overwinning dit seizoen is klein"

Michael Schumacher acht de kans op een overwinning in dit seizoen zeer klein. Alleen een "very, very lucky situation" zou Schumi nog naar een overwinning kunnen helpen, denkt hij zelf.

Zijn jongere team- en landgenoot Nico Rosberg denkt er na zijn podium op Silverstone anders over. Volgens de jonge Duitser hebben ze een grote stap voorwaarts gemaakt. Tegenover Bild zegt Rosberg dat hij meer kan en gaat laten zien.

De zevenvoudig wereldkampioen Schumacher ligt momenteel 54 punten achter op zijn teammaat Rosberg in de strijd om de wereldtitel. Schumacher kwam in Silverstone als negende over de streep en is allesbehalve optimistisch. "Om überhaupt kans te maken op een overwinning zullen we heel goed moeten rijden en veel geluk moeten hebben".

'Ajax mengt zich in strijd om Twente-doelwit Rosales'

FC Twente krijgt in de race om de handtekening van Roberto Rosales concurrentie van Ajax. De Amsterdammers zien in de verdediger van AA Gent een geschikte vervanger van Gregory van der Wiel, die wellicht vertrekt.

De interesse van Ajax voor Rosales is saillant, daar men in Amsterdam de verrichtingen van Ronnie Stam tevens nauwlettend in de gaten houdt. Rosales wordt door Twente gezien als de opvolger van Stam, die eventueel naar Ajax verhuist als vervanger van Van der Wiel. Dit bericht het Algemeen Dagblad.

De verbintenis van Rosales bij Gent loopt nog één seizoen door. Als de Champions League-deelnemer nog wat geld aan de rechtsback wil verdienen moet hij in de huidige transferperiode worden verkocht. Het scoutingsapparaat van Ajax heeft Rosales in het afgelopen seizoen enkele malen bekeken.

Rosales (21) kwam drie jaar geleden van Caracas FC naar AA Gent. In België ontwikkelde de international zich onder Michel Preud'homme stormachtig. Preud'homme is sinds 1 juli hoofdtrainer van Twente en zou Rosales graag in zijn kielzog mee willen nemen naar Enschede. In de komende dagen wordt duidelijk wie er met Rosales aan de haal gaat.

Zwerfafval kost gemeenten jaarlijks 200 miljoen

Het opruimen van zwerfafval kost gemeenten jaarlijks bijna tweehonderd miljoen euro. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

De VNG vindt dat het bedrijfsleven meer moet doen tegen zwerfafval. "De maker van de verpakking is er ook verantwoordelijk voor dat die niet op straat terechtkomt, niet de gemeente", zegt een woordvoerder. "Niet iedereen gooit afval op straat, maar wel iedereen betaalt mee aan het opruimen ervan."

De VNG gaat niet in op de vraag hoe het bedrijfsleven zwerfafval moet verminderen. "Tijdens het WK hebben we gezien dat het bedrijfsleven heel creatief kan zijn. Daarom kan hier vast ook een mooie oplossing voor worden verzonnen." Als dat niet lukt, moet voor meer verpakkingsmateriaal statiegeld worden ingevoerd, stelt de vereniging.

Honkbalheren veel te sterk voor Cuba

De Nederlandse honkbalheren hebben hun vierde wedstrijd in de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. Favoriet Cuba werd gisteravond met 10-0 verrassend verslagen.

Tegenover het solide pitchen van Leon Boyd stond het magere optreden van de Cubaanse werper Ciro Silvina Licea. De Cubanen maakten een aantal opmerkelijke veldfouten, terwijl Nederland een paar prachtige dubbelspelen liet zien.

Ondanks dat Cuba niet op volle oorlogssterkte meedoet aan de Honkbalweek, deed dat niets af aan de zege van Nederland. Nederland gaat ongeslagen aan de leiding en moet het in zijn laatste wedstrijd zondag wederom opnemen tegen Cuba.

Guardiola definitief langer bij Barça

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu staat het ook op papier. Trainer Josep Guardiola blijft langer trainer van FC Barcelona. De ex-international heeft een akkoord bereikt met de clubleiding van de Catalanen, dit meldt Barça op haar website.

Sinds 2008 is Pep al trainer in Camp Nou. Onder zijn hoede wonnen de Catalanen de afgelopen twee seizoenen in totaal maar liefst zeven prijzen, waaronder twee landstitels, een Champions League en een wereldbeker. De looptijd van het nieuwe contract is onbekend en beide kampen doen hier geen mededelingen over.

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag wordt er een typische overgangsrit verreden in de Tour de France. De rit van 179 kilometer van Chambéry naar Gap lijkt een uitgelezen kans voor aanvallers of klassementsrenners op grote achterstand om te kunnen strijden om de dagzege. Op La Quartorze Julliet zullen ook de Franse rijders zich willen laten zien. 

Chambéry
De stad Chambéry heeft 60.000 inwoners en is gelegen in een vallei in de Alpen. De stad heeft een mix van historische en moderne architectuur en is ook erg actief bezig met zonne-energie. Verder huisvest het de Eureka Gallery en zijn Espace Montagne tentoonstelling. Hiermee probeert de stad te zorgen dat mensen de Alpen meer waarderen en begrijpen.

Chambéry heeft de Tour-karavaan al vaak mogen begroeten in de stad. Echter is het maar één keer zo geweest dat het de startplaats was voor een etappe. Dit was in 1996 toen Luc Leblanc de etappe naar Les Arcs won.

Gap
Gap heeft al negentien keer de Tour de France op zijn grondgebied mogen verwelkomen. Recente winnaars in de stad zijn onder andere Erik Zabel en Alexandre Vinokourov. Daarnaast was het de startplaats in enkele etappes naar de L'Alpe-d'Huez, onder andere in 2006 toen Fränk Schleck, inmiddels niet meer actief in deze ronde, won.

Gap is de markering tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Alpen. Het is een plaats voor zowel zomer- als wintersporten en dat is in de stad ook te merken. Er zijn vele sportclubs en 50 procent van de inwoners is lid van minstens één club.

Etappebeschrijving
Vandaag is dus een ideale dag voor vluchters om kans te maken op de dagzege. De rit is zeker niet vlak, met een klim van de 2e en 1e categorie, en dus zullen de sprintersploegen zich koest houden, zeker met de afdaling op het eind.

Naast de eerste categorieklim van de Côte de Laffrey (7 kilometer á 9 procent) volgt op 40 kilometer van de streep de Col du Noyer. De laatste keer dat deze berg werd beklommen was in 2003. De klim was niet legendarisch, maar de afzink des te meer. Joseba Beloki was dat jaar de naaste belager van Lance Armstrong, maar kwam tijdens de afdaling ten val nadat zijn band van zijn achterwiel liep.

Hierbij brak hij zijn dijbeen, zijn pols en zijn elleboog en moest Armstrong, die achter hem reed, even door het veld om hem te ontwijken. Sinds deze val heeft Beloki niet meer op zijn oude niveau gepresteerd en stopte met wielrennen in 2007. De val is hieronder te zien.

 

Profiel

Algemeen klassement na de achtste etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 43.35,09
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,41
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,45
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,58
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 3,59
7 Robert Gesink Rabobank + 4,22
8 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 4,41
9 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 5,08
10 Ivan Basso (Ita) Liquigas + 5,09
36 Bram Tankink Rabobank + 21,58

FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Le Mévél
**** Voeckler
*** De Weert, El Fares
** Boasson Hagen, Sivtsov
* Brechel, Tsjallingii, Tankink

 

Ontwerp 3DS zal niet meer veranderen

Volgens Reggie Fils-Aime, de directeur van Nintendo in Noord-Amerika, zullen er nog kleine aanpassingen gedaan worden aan het design van de Nintendo 3DS voordat het apparaat uitkomt. Maar volgens producent Hideo Konno heeft hij het mis.

Wat je ziet, is wat je krijgt - dat is in feite wat hij heeft aangegeven in een onlangs afgenomen interview.

Er is nog wel wat kritiek op het uiterlijk van de 3DS. De vierkante aan- en uitknop valt niet in de smaak en hetzelfde geldt voor die rare bobbels die start, select en Home moeten voorstellen. De 3D slider werd als 'goedkoop' ervaren en de schermen mochten groter.

Of het uiterlijk inderdaad zo blijft, weten we snel genoeg. De 3DS komt dit jaar uit in Japan.

 

Lotus wil verder met Trulli en Kovalainen

De renstal van Lotus heeft aangegeven verder te willen gaan met haar coureurs. Jarno Trulli en Heikki Kovalainen blijven, als het aan de Maleisiërs ligt, ook het aankomend seizoen gewoon in de bolide van Lotus rijden.

Technisch directeur Mike Gascoyne liet er het volgende over los: "Het plan is om door te gaan met de rijders die we hebben", zei de directeur tegenover de Amerikaanse zender ESPN. "Ik vind dat ze het beide erg goed doen."

Volgens Gascoyne komt er spoedig een officiële bekendmaking.

PES 2011 trailer toont nieuwe meter

In de onderstaande trailer toont Konami de nieuwste functies van Pro Evolution Soccer 2011. Naast de Stadium Edit Mode is er ook de mogelijkheid om te passen met het 360 graden systeem, waardoor de speler de vrijheid heeft om te richten waar hij wil en niet beperkt wordt door acht voorgeprogrammeerde richtingen.

Om nog meer controle over de bal te hebben introduceert de Japanse ontwikkelaar ook een nieuwe meter, waarmee de kracht van het schot nog nauwkeuriger afgemeten kan worden. Ook is de Become a Legend mode compleet omgegooid en heeft het spel meer dan duizend nieuwe animaties.

Werknemers MSD naar Den Haag

Medewerkers van het farmaceutische bedrijf MSD in Oss, het voormalige Organon, trekken donderdag naar Den Haag om de politiek om steun te vragen. Zij willen een petitie aanbieden aan de bewindslieden van Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën, zo heeft Mario Lander van vakbond De Unie laten weten.

MSD maakte vorige week bekend dat 2175 van de 4500 werknemers in Nederland hun baan kwijtraken. Dat komt door een reorganisatie van het Amerikaanse moederbedrijf. De researchafdeling in Oss wordt verplaatst naar de Verenigde Staten.

Lander spreekt van een "massieve ingreep die voortkomt uit winstmaximalisatie van het moederbedrijf". Hij wijst erop dat de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's subsidie naar het bedrijf in Oss zijn gegaan.

De SP en de PVV willen dat de Tweede Kamer terugkomt van reces voor een debat over het massa-ontslag.

Quantic Dream werkt aan twee projecten

De studio achter het even goed ontvangen als felbekritiseerde Heavy Rain (PlayStation 3), Quantic Dream, werkt aan twee nieuwe projecten, zo heeft studiobaas David Cage laten weten.

Aan wat voor titels de ontwikkelaar werkt, wil Cage niet blootgeven. Hij heeft aangegeven dat het vaak moeilijk is om nog enthousiast te raken voor een nieuwe game na een spel als Heavy Rain, maar dat het nu niet het geval is.

Eerdere geruchten gingen ten ronde dat Quantic Dream werkt aan het Sony-exclusive project Horizon, waarin een nieuwsgierige en nogal geïsoleerde man een vrouw ontmoet die vrij is in haar doen en laten en nooit twijfelt iets wel of niet te doen. Maar dat is onlangs ontkracht.

 

Uruguay onthaald door fans: "We zijn ontroerd"

Het nationale elftal van Uruguay werd gisteravond enthousiast onthaald door zijn landgenoten. In de hoofdstad Montevideo was het een groot feest.

Zeker tienduizenden mensen gaven de Uruguayanen een warm onthaal. Dat aantal valt in het niet bij de Nederlandse cijfers. In Amsterdam werd Oranje rond dezelfde tijd verwelkomd door ruim 700.000 fans.

Uruguayaanse voetbalfans wachtten uren in de winterse kou op de selectie. President Jose Mujica bedankte de toeschouwers in het centrum van de stad voor hun aanwezigheid. Bondscoach Oscar Tabárez was onder de indruk: "We zijn ontroerd. Deze jongens verdienen erkenning, maar dit slaat alles. We zijn jullie heel erg dankbaar."

Uruguay verraste op het WK in Zuid-Afrika met de vierde plaats. In de halve finale werd met 3-2 verloren van het Nederlands elftal, waarna het duel om het brons met Duitsland met dezelfde cijfers verloren ging.

Schalke-trainer Magath eist dertig miljoen voor nieuwe spelers

Felix Magath heeft grote wensen. De oefenmeester van Schalke 04 vraagt aan de clubleiding liefst dertig miljoen euro om in de zomer te spenderen aan nieuwe spelers.

Schalke wil echter niet zover gaan en stelt tien miljoen euro plus het geld wat voortkomt uit de verkoop van spelers tot de beschikking. Magath neemt hier echter geen genoegen mee en spuwt zijn gal in de Duitse pers. De Duitse trainer is bang dat Schalke "een modaal team wordt".

In Bild zegt Magath dat hij zelfs zestig miljoen euro nodig zou hebben om te garanderen dat het achter Bayern München tweede kan worden in de Duitse Bundesliga. Dat is opvallend, daar Schalke vorig seizoen zonder grote versterkingen ook al op de tweede stek eindigde en lange tijd in de race was voor het kampioenschap.

Magath ziet de prestaties van het voorbije jaar echter als een wonder en daar moet hij voor beloond worden, zo meent hijzelf. Erg waarschijnlijk lijkt het niet dat Magath meer geld voor transfers krijgt. Schalke zit diep in het rood: 250 miljoen euro schuld.

The Expendables gelanceerd op Facebook

De visuele stijl van Contra is gebaseerd op actiefilms uit de jaren tachtig zoals Predator en Rambo. The Expendables is een game voor Facebook waarbij je in de schoenen van Jet Li, Jason Statham en Sylvester Stallone alles en iedereen aan gort kunt schieten.

The Expendables is een 8-bit Contra-kloon gebaseerd op de gelijknamige film die binnenkort te zien zal zijn in de bioscoop. Het enige wat je hoeft te doen om het spel te spelen is de Facebook-pagina van de game in je ‘Liking’ lijstje te zetten.

De film is een feest van nostalgie en de game zal hier alleen maar aan bijdragen.

Opnieuw lek in dijk gedicht

Voor de derde keer deze week is een lek in een dijk gedicht. Door de oostelijke kade van de vaart de Enkele Wiericke in Reeuwijk nabij Gouda sijpelde water. Vermoedelijk waren muskusratten de boosdoeners. De knaagdieren hadden tunnels gegraven in de dijk. Het waterschap heeft de dijk gerepareerd.

Het lek werd ontdekt bij een inspectie van de dijk. Waterschappen houden de dijken vanwege de droogte extra in de gaten. Door de droogte kunnen scheuren ontstaan in de dijken.

Het waterschap heeft rond het lek een sleuf van vijftien meter gegraven om de precieze locatie van het lek te vinden. Het lek is vervolgens opgevuld met klei.

De afgelopen dagen werden al lekken in de veendijken van Capelle aan den IJssel en bij Nieuwerkerk aan den IJssel ontdekt en gedicht. De lekken kunnen geen kwaad als ze tijdig worden hersteld.

De controles bij droogte zijn verscherpt sinds 2003. Toen verschoof bij Wilnis een veendijk, doordat het uitgedroogde veen minder weegt. Daardoor kwamen enkele woonwijken onder water te staan en liepen woonboten schade op.

Iniesta dacht dat hij buitenspel stond

Andrés Iniesta, de man van het cruciale doelpunt in de WK-finale tegen Nederland (1-0), heeft het gisteren tijdens een persconferentie in Barcelona eerlijk toegegeven. De middenvelder van Barcelona dacht serieus dat hij zich in buitenspelpositie bevond toen hij de bal kreeg.

"Ik wachtte op de pass van Cesc Fàbregas", keek Iniesta terug op het veelbesproken moment. "Hij gaf de bal perfect. Maar het ging allemaal zo snel, dat ik me even alleen waande in het Nederlandse strafschopgebied. Op dat moment dacht ik echt dat ik buitenspel stond. Maar ik nam de bal toch goed onder controle en toen ik schoot wist ik dat het een doelpunt zou worden."

De kapitale goal viel in de 116e minuut van de verlenging en werd aanvankelijk fel aangevochten, vooral in het Nederlandse kamp. Na afloop raakten evenwel steeds meer kenners ervan overtuigd dat de treffer van Iniesta toch niet ongeldig was geweest.

Lammers opnieuw in Dakar Rally

Voormalig formule 1-coureur Jan Lammers komt ook komend jaar in de Dakar Rally uit. De 54-jarige Katwijker is met Wuf van Ginkel opgenomen in het team van GINAF Rally Power. Lammers neemt de plaats in van Marcel van Vliet, die een rustpauze heeft ingelast. Teammanager Edwin van Ginkel zal in de Dakar Rally 2011 in Zuid-Amerika ook in actie komen.

Lammers debuteerde vorig jaar in de befaamde Dakar Rally met het Jumbo Rally Team. Hij moest de strijd na de zevende etappe staken. "Ik heb heel erg genoten van mijn eerste Dakar. Ik ben blij met deze nieuwe kans. Het is mooi om de geleerde lessen in de praktijk te kunnen brengen. Als er geen vervolg op 2010 was gekomen dan was het toch een verhaal zonder einde geweest", liet Lammers opgetogen weten.

Volgens de autosportliefhebber past de cultuur van GINAF Rally Power (GRP) goed bij hem. "Het team is gedreven en bestaat uit nuchtere mensen. Die no-nonsense aanpak bevalt mij uitstekend."

De komende weken wordt duidelijk wie Jan Lammers aan zijn zijde krijgt. "De invulling van de cabine laat ik verder over aan de mensen van GRP. Zij weten precies wat Dakar is en wat de mensen kunnen. Ik wacht het gewoon af."

Mega-evenement vlekkeloos verlopen

"Het komt niet vaak voor dat zo'n mega-evenement, met zoveel mensen, op zo'n vlekkeloze manier verloopt." Ook op the day after is de gemeente Amsterdam zeer tevreden over het verloop van de huldiging en de vaartocht van het Nederlands elftal dinsdag in de hoofdstad. "Er was geen enkele wanklank", aldus een woordvoerder van de gemeente Amsterdam woensdagochtend.

Ook in de avond, met de uittocht van de ongeveer 700.000 bezoekers, bleef het bijzonder rustig. De terrassen zaten nog lang vol en langzaam maar zeker liep Amsterdam leeg. De politie spreekt van een 'gezellige drukte' en heeft niet een arrestatie hoeven te verrichten.

Veel jongeren gewond door zuipvakanties op Kreta

Zuipvakanties op Kreta zorgen voor een behoorlijk groot deel van de ongevallen onder jonge Nederlandse toeristen. Alarmcentrale Eurocross behandelde de vorige zomer duizend medische dossiers van jongeren tussen de 15 en 25 jaar, een derde daarvan was afkomstig van de plaats Chersonissos op Kreta, schrijft de Volkskrant woensdag.

Het lijkt er volgens de alarmcentrale op dat het dit jaar dezelfde kant op gaat. Het merendeel van de dossiers had met alcohol te maken. Het gaat dan om verkeersongelukken met de auto of scooter, vechtpartijen of overmoedige acties zoals het klimmen van balkon naar balkon.

Een Eurocross-medewerker spreekt van een 'trend die we de laatste twee jaar signaleren'. Als jongeren worden behandeld in een ziekenhuis, komen ze in contact met Eurocross.

Het plaatsje Chersonissos is volgens de Volkskrant het nieuwe Salou, een populair vakantieoord in Spanje waar jongeren meestal niet heen gaan voor de cultuur. Een verslaggever ging ter plaatse en sprak met meerdere jongeren, die meestal dagelijks dronken zijn. "Ik kom hier niet per se om te drinken, maar het is niet te vermijden", legt een van hen uit.

Het centrum van Chersonissos lijkt inmiddels op dat van een Nederlandse provinciestad. Zo kan er worden gedanst in Hof van Holland en eten is te halen bij Friet van Piet.

Film: El último verano de la Boyita

Terwijl haar moeder en oudere zus in de stad blijven, gaat pre-pubermeisje Jorgelina (Guadalupe Alonso) met haar vader (Gabo Correa) op vakantie naar het platteland. Al snel wordt ze vriendjes met de teruggetrokken Mario (Nicolás Treise), die aan het trainen is voor een paardenrace. Dat deze blonde krullenbol ergens mee worstelt, is Jorgelina al snel duidelijk, maar waarmee wil Mario niet zeggen.

Poster

Doden en vermisten in Filipijnen door tyfoon

Zeker tien mensen zijn in het noorden en het oosten van de Filipijnen om het leven gekomen door het passeren van de tyfoon Conson. Verder worden 22 mensen vermist.

Dat hebben de Filipijnse autoriteiten woensdag laten weten. In de provincie Batangas ten zuiden van de hoofdstad Manilla verdronken zes mensen nadat ze in hun huizen door overstromingen waren verrast. In de aangrenzende provincie Cavite kwamen vier mensen om het leven doordat ze werden geraakt door omvallende bomen en andere voorwerpen.

Onder de ruim twintig vermisten zijn negentien vissers die in het noodweer met hun motorboot omsloegen. Veel straten in Manilla zijn door omgevallen hoogspanningsmasten en bomen onbegaanbaar. Veel scholen blijven woensdag gesloten. Het vliegverkeer is ontregeld.

Kinderen gewond door explosie bij kampvuur

Twee jongens van 5 en 6 jaar zijn op een camping in Noordwijkerhout gewond geraakt toen iemand een kampvuur wilde aanwakkeren met brandbare gel. De vlam sloeg in de fles waardoor die ontplofte.

Dat gaf volgens de politie een zee aan vuurspetters die op de kinderen terecht kwam. De jongens zijn afgevoerd naar twee verschillende ziekenhuizen. De 5-jarige is er het slechtst aan toe.

Het ongeluk gebeurde even na 19.15 uur op een natuurcamping aan het Westeinde. Een groot aantal kinderen was volgens de politie getuige van het voorval. Agenten hebben hen eerst opgevangen, daarna is slachtofferhulp ingeschakeld. De recherche onderzoekt of verwijtbaar is gehandeld.

Militairen betrokken bij vechtpartij op Curaçao

Bij de massale vechtpartij die zondag na de verloren WK-finale op Curaçao uitbrak waren militairen betrokken. Dat bevestigt een woordvoerder van de marine in het Antilliaans Dagblad. Geruchten daarover deden volgens het dagblad al de ronde.

De militairen hadden de wedstrijd gekeken op een groot scherm op het Wilhelminaplein in Willemstad. Ze stonden volgens de marine op het punt terug te gaan naar de marinebasis toen er plotseling flessen en tegels naar hen werden gegooid. Dat zou hebben geleid tot een korte vechtpartij.

De leiding zou toen hebben ingegrepen en de manschappen naar de basis hebben gedirigeerd. Drie militairen raakten gewond. De woordvoerder benadrukt in de krant dat het niet ging om een gevecht tussen de militairen en een andere groep.

Er zijn nog geen maatregelen genomen. De marine wacht een onderzoek van de politie op Curaçao af.

De politie stelt in de krant dat er onrust ontstond toen iemand na het verlies tegen Spanje met een Spaanse vlag begon te dansen en een andere persoon aantikte. Dat leidde tot een vechtpartij tussen een groep en de man met de vlag, waarna anderen zich ermee gingen bemoeien. De politie spreekt in de krant van slechts één gewonde.

Winkeliers verliezen meer aan diefstal

Diefstallen hebben winkeliers vorig jaar 325 miljoen euro gekost. Dat is vijf procent meer dan in het jaar daarvoor, concludeert brancheorganisatie Detailhandel Nederland woensdag uit een eigen onderzoek.

Het aantal aangehouden winkeldiefstallen steeg van dertigduizend naar 31 duizend. De boetes voor dieven die voor het eerst worden betrapt zijn volgens de brancheorganisatie niet hoog genoeg. Ze krijgen boetes van 150 of 250 euro, terwijl de aanhouding alleen al de samenleving meer dan 250 euro zou kosten.

Als fraudes, inbraken, vernielingen, overvallen en ramkraken worden meegerekend zijn de winkeliers volgens de organisatie jaarlijks 740 miljoen euro kwijt. Aan preventie, bijvoorbeeld alarmsystemen, wordt jaarlijks 290 miljoen euro uitgegeven.

James May en het LEGO huis

James May, bij jullie mischien beter bekend als Captain Slow uit TopGear, maakt behalve TopGear ook nog heel veel andere leuke dingen voor de BBC.

Een daarvan was een hele serie met de naam Toy Stories. In die serie nam hij telkens speelgoed uit zijn jeugd en legde het als het ware onder een vergrootglas. Behalve klei en een modelvliegtuig deed hij ook iets leuks met LEGO.

Met dank aan Danny voor de submit.

Hagenaar krijgt werkstraf voor opruiing via Twitter

Een 18-jarige Hagenaar is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor het via Twitter verspreiden van opruiende berichten. De supersnelrechter in Den Haag legde hem ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken op, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Het OM had een werkstraf van 120 uur en een maand voorwaardelijke cel tegen de man geëist. De officier van justitie is echter tevreden met de iets lagere opgelegde straf.

In de berichten schreef de Hagenaar vorige week dinsdag onder meer 'stille agenten moeten aan het gas' en 'met z'n allen massaal naar het Jonckbloetplein'. Vorige week dinsdag won Nederland de halve finale van Uruguay. Ook beledigde de man agenten, via Twitter en zondag bij zijn aanhouding.

Het Jonckbloetplein in Den Haag was na afloop van diverse WK-wedstrijden van Oranje het toneel van ongeregeldheden. Vanwege de rellen moest de ME worden ingezet om de rust terug te brengen. Volgens de officier van justitie zijn de mensen die opruien tot geweld tegen de politie de aanstichters van de ongeregeldheden.

Doden en vermisten na aardverschuiving China

Bij aardverschuivingen in drie bergdorpjes in het westen van China zijn dinsdag zeventien mensen om het leven gekomen. Zeker 44 personen worden vermist. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua dinsdag gemeld.

Het dorpje Xiaohe in de provincie Yunnan werd het zwaarst getroffen. Vier mensen kwamen om en 42 anderen worden vermist. Nog eens 38 personen raakten gewond.

In de naburige provincie Sichuan verloren dertien mensen het leven en zoeken reddingswerkers nog steeds naar een vermist persoon. De aardverschuivingen zijn het gevolg van overstromingen, die ontstaan doordat opvangreservoirs de enorme hoeveelheid smeltwater uit de bergen niet aan kunnen.

'Ronaldinho maakt wellicht terugkeer naar vaderland'

AC Milan-vedette Ronaldinho zal misschien op korte termijn weer gaan spelen in zijn vaderland, zo meldden diverse Braziliaanse media.

GloboEsporte.com beweert zelfs dat de sterspeler al een mondelinge overeenkomst heeft met Flamengo. Momenteel verblijft de aanvallende middenvelder, die voor het WK in Zuid-Afrika door bondscoach Dunga werd gepasseerd, in Rio de Janeiro om daar van zijn vakantie te genieten.

De 30-jarige speler maakte in 2008 de overstap van FC Barcelona naar AC Milan. Bij de Italiaanse topclub tekende Ronaldinho een driejarig contract. Na een zeer moeizaam begin hervond de sterspeler zichzelf in het seizoen 2009/2010 en had hij een belangrijk aandeel in de eindstand in de top vier van de Serie A.

Toch lijkt Ronaldinho niet meer de briljante sterspeler van weleer. De Braziliaan schijnt dus naar zijn vaderland terug te willen keren. Naar verluidt heeft Patricia Amorim, de voorzitter van Flamengo, onlangs een gesprek met Ronaldinho gehad en kan een transfer binnen een aantal dagen al een feit zijn.

Kirgizische regeringsleden treden af

Een aantal leden van de Kirgizische interim-regering heeft dinsdag hun ontslag aangekondigd. Zij gaan zich voorbereiden op de parlementsverkiezingen die naar verwachting in oktober zullen plaatsvinden. Onder andere waarnemend vicepremier Almazbek Atambajev maakte zijn ontslag bekend.

Ook de waarnemend minister van financiën Temir Sarijev en de waarnemend minister voor constitutionele zaken Omoerbek Tekebajev hebben aangekondigd af te treden.

"De eerste fase van de transitie van het land is voltooid", zo zei Tekebajev dinsdag op een persconferentie. "Het referendum is op succesvolle wijze gehouden en heeft de autoriteiten gelegitimeerd."

De rivaliteit bij de parlementsverkiezingen gaat naar verwachting erg hoog zijn. De afgelopen weken zijn er een aantal nieuwe partijen verschenen. Bovendien heeft het land vorige maand een nieuwe grondwet aangenomen, waarmee het parlement meer invloed krijgt, terwijl de macht van de president juist wordt verminderd.

Volgens de nieuwe regels moet president Roza Otoenbajeva de parlementsverkiezingen minimaal negentig dagen voor aanvang aankondigen.

Kirgizië worstelt om terug te keren naar de orde van dag, nadat het land vorige maand werd opgeschrikt door dodelijk etnisch geweld in het zuiden van het land. Bij het etnische geweld kwamen ongeveer negenhonderd mensen om het leven. Bovendien werden complete Oezbeekse wijken in brand gestoken en geplunderd door etnische Kirgiezen.

Minder vaak laagvliegende helikopters

Helikopters van het ministerie van Defensie gaan minder vaak laag over Nederland vliegen. Het aantal laagvlieguren gaat met een kwart omlaag naar 7500. Dat blijkt uit de evaluatie van militaire helikopters die dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het 's nachts vliegen wordt helemaal afgeschaft.

Veel van de uren die nodig zijn voor training van helikopterpersoneel worden in het buitenland gemaakt. Maar het blijft noodzakelijk dat vliegers het laagvliegen voor een deel ook in Nederland trainen, zodat ze vertrouwd raken met vliegen boven eigen grondgebied, aldus Defensie.

Zalencomplex Kampen verwoest door brand

Een zalencentrum op het Stationsplein in Kampen is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig afgebrand. Ongeveer dertig bewoners van naastgelegen woningen en een appartementencomplex moesten vanwege de flinke rookontwikkeling en de hitte uit voorzorg hun huizen verlaten, meldde de politie.

Een deel van de geëvacueerde groep keerde in de loop van de nacht terug naar huis, anderen bleven elders slapen. Niemand raakte gewond.

De brandweer van de Hanzestad was met groot materieel uitgerukt om het vuur te blussen, bijgestaan door collega's uit de wijde omgeving. In totaal waren zo'n honderd brandweerlieden op de been. Het blussen zal nog tot in de loop van de ochtend duren, vertelde een politiewoordvoerster.

Het pand, waarin een restaurant en een discotheek gevestigd waren, ging geheel verloren. De discotheek die bij de uitgaansgelegenheid hoorde was wegens een verbouwing gesloten, meldde de website van het bedrijf.

Wiese: "Ik ben erg teleurgesteld"

Tim Wiese, doelman van Werder Bremen en reservedoelman van de nationale Duitse ploeg, is niet tevreden over de rol die hij gedurende het WK toebedeeld kreeg. Wiese stond geen enkele minuut in het veld.

"Ik ben erg teleurgesteld. Het is heel frustrerend als je je honderd procent ergens voor inzet en dat je dan nog niet wordt opgesteld", aldus de doelman van Werder Bremen over zijn rol binnen de nationale ploeg van Duitsland. Ondanks zijn goede optreden bij zijn club was er op het WK geen speeltijd voor hem gegund.

De 28-jarige doelman werd toch geprezen door teammanager Oliver Bierhoff, maar voor Wiese bleef het moeilijk om de motivatie vast te houden. "In de weken dat ik niet in actie kwam, kon ik alleen maar denken aan rennen en sterker worden", zo meldt Wiese.

Nu heeft de keeper uitzicht op een nieuw seizoen met zijn club, Werder Bremen. Het afgelopen seizoen beleefden de supporters in het Weserstadion mooie tijden en ook het komende seizoen zal de club naar verwachting meedoen om de landstitel.

Villa-verdediger Cuellar mikt op nationale ploeg

Carlos Cuellar, verdediger van Aston Villa, zag zijn landgenoten onlangs wereldkampioen worden. De Spanjaard heeft nu nog meer motivatie om een plaats in de nationale selectie van zijn vaderland te verwerven.

Cuellar is regelmatig in verband gebracht met een oproep voor de nationale ploeg, maar de 28-jarige speler heeft nog altijd geen enkele interland in het rood van Spanje gespeeld. Op de clubsite van Aston Villa meldt de verdediger dat zijn ambitie echter nog altijd erg hoog is.

"Ik heb verleden jaar contact gehad met de Spaanse voetbalbond. Het is altijd moeilijk geweest om international van Spanje te worden, vooral sinds het EK in 2008. Toch wil ik voor Spanje in actie komen en ik was ook ontzettend trots toen onze jongens de wereldtitel pakten. Ze hebben een geweldig WK gespeeld."

"Het is een fantastische prestatie en het wordt nu nog moeilijker om international te worden. Maar ik zal alles geven, ik zal mijn best doen. Ik zal ook dezelfde inzet en vastberadenheid blijven tonen en proberen een plaats in de nationale selectie te bemachtigen", aldus de verdediger van Aston Villa.

'Schepen Israël omsingelen hulpschip'

Israëlische oorlogsschepen hebben een schip met hulpgoederen voor Palestijnen in de Gazastrook omsingeld. Dat heeft een liefdadigheidsorganisatie onder leiding van een zoon van de Libische leider Muammar Khadafi, die het schip heeft gecharterd, woensdagmorgen vroeg laten weten.

Israël had eerder gewaarschuwd dat het niet toestaat dat het schip met hulpgoederen naar Gaza vaart. Israël heeft nog via diplomatieke weg geprobeerd het schip naar Egypte te laten varen. De Amalthea, met aan boord twaalf bemanningsleden, vijftien activisten en 2000 ton goederen, bleef echter gestaag koers zetten richting Gaza.

[Tour] Schleck niet geheel tevreden

Andy Schleck veroverde in de negende etappe van de Tour de France voor het eerst in zijn loopbaan de gele trui. Toch was hij niet tevreden over de rit van gisteren.

"Het doel was om Contador te lossen op de Madeleine. Hij was echter te sterk. Gelukkig kon hij mij ook niet lossen," aldus Schleck. "Het is duidelijk dat wij de sterksten zijn. We doen weinig voor elkaar onder, al moet hij wel 41 seconden goedmaken op mij," lachte hij.

"Ik heb op alle favorieten tijd gewonnen. Ik weet wat ik moet doen en welk wiel ik moet volgen," besloot een zelfverzekerde Schleck.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.