Irak-film met homoseks

Broer en zus Wachowski zijn bezig met een film over een homorelatie tijdens de oorlog in Irak. Dat schrijft de Amerikaanse site Production Weekly, die alle productieschema's van Amerikaanse films bijhoudt. De Wachowski's maakten eerder onder meer de 'Matrix'-trilogie, met Keanu Reeves in de hoofdrol.

Het scenario van 'CN9', zoals de film gaat heten, gaat over een homoseksuele relatie tussen een Amerikaanse soldaat en een Irakees. De film speelt zich enkele jaren in de toekomst af, waardoor er ook een sciencefictionelement is toegevoegd. Er wordt verwacht dat de film geschikt wordt bevonden voor kijkers van 18 jaar en ouder. Het is de vraag of het gedrag van broer Larry Wachowski, die sinds enkele jaren door het leven gaat als zus Lana, met het scenario te maken heeft.

CN9 duidt op de negende zenuw in de ruggengraat, maar de betekenis voor het filmscript blijft onduidelijk. Het is al even geleden sinds de Wachowski's hun laatste film maakten. 'Speed Racer', die bol stond van de visuele effecten, dateert uit 2008.