3JS weer genoemd voor Songfestival

Het speculeren over de nieuwe songfestivalkandidaat is weer begonnen. De Tros maakt de plannen rondom het liedjesfestijn donderdag bekend, maar verschillende namen doen al de ronde. Zo worden de 3JS weer genoemd.

"Het lijkt me ontzettend leuk, maar ik weet van niets", reageerde 3JS-gitarist Jaap Kwakman woensdag op Radio 538. De Volendammers worden al jaren genoemd als Nederlandse afgezanten naar het Songfestival. "Twee jaar geleden en vorig jaar zijn we gevraagd", zei Kwakman. De Volendammers bedankten voor de eer. "Je moet het op je eigen manier kunnen doen en dat kan bij het Songfestival niet, dat is aan regels gebonden."

Ook Thomas Berge werd getipt als Songfestivalkandidaat, maar volgens roddelkoning Evert Santegoeds kan de Enschedese zanger een deelname vergeten. "Hij wordt het niet", zei Santegoeds in het ochtendprogramma van Edwin Evers.

Wie Nederland wel gaat vertegenwoordigen, blijft voorlopig gissen. De Tros houdt de kaken stijf op elkaar. "Morgen presenteren we onze plannen, tot die tijd zeggen we er helemaal niets over."

3JS weer genoemd voor Songfestival
3JS weer genoemd voor Songfestival (Foto: Novum)