Coulthard: "Webber speelt een riskant spel"

Webber had zijn kritiek op de leiding beter binnenskamers kunnen houden. Dat schrijft Coulthard in zijn column. De Schot zegt dat Webber nu onnodig zijn relatie met het team op het spel zet door openlijk zijn ongenoegen te uiten over het feit dat zijn nieuwe voorvleugel naar Sebastian Vettel ging.

"Er zijn twee manieren om een team te runnen. Je kunt openlijk een eerste coureur aanwijzen, zoals Ferrari altijd deed bij Michael Schumacher, of je kunt proberen om beide rijders gelijk te behandelen", schrijft de voormalig coureur van Red Bull in een column voor de Britse krant The Telegraph. "Het aanwijzen van een eerste coureur is de meest effectieve manier om kampioen te worden. De tweede optie is eerlijker, maar werkt in de praktijk soms erg lastig. Mijn voorkeur gaat echter uit naar het tweede systeem. Zo heb ik ooit een aanbieding om voor Ferrari te rijden, afgewezen omdat ik geen zin had om in dienst van Schumacher te rijden."

Coulthard heeft begrip voor zowel de situatie van Webber als die van het team. "Mark voelde zich duidelijk benadeeld door het team, toen zijn voorvleugel voor de kwalificatie aan Sebastian werd gegeven. Hij dacht dat het zijn positie ten goede zou komen als hij zijn gevoelens tegenover de media zou uiten. Dat is zijn goed recht. Dat wil echter niet zeggen dat ik het met hem eens ben.

Zoals Christian Horner ook al had aangegeven, zat het team in een lastige situatie. Er was maar één nieuwe voorvleugel en er waren twee coureurs die er graag mee wilden racen. Hij nam een beslissing op basis van de situatie in het kampioenschap. Dat is natuurlijk zijn goed recht. Dit keer viel de beslissing dus uit in het voordeel van Sebastian, die er het beste voor stond in het klassement. Maar nu die situatie is omgedraaid, zal Mark de volgende keer in het voordeel zijn, mocht er zich weer zoiets voordoen."

Toch denkt Coulthard dat Webber beter zijn mond had kunnen houden. "Mark, die vermoedt dat de Oostenrijkse eigenaren van het team liever Sebastian kampioen zien worden, denkt waarschijnlijk dat hij zichzelf een dienst heeft bewezen door zijn kritiek openlijk te uiten, maar hij speelt een riskant spelletje. Als het fout gaat, dan kan zijn relatie met het team onherstelbaar beschadigd raken."