[Tour] Contador: ''In de Pyreneeën op mijn best''

Alberto Contador heeft na anderhalve week Tour nog steeds zicht op een derde eindzege in de Tour de France. De kopman van Astana staat momenteel tweede in het algemeen klassement, met 41 seconden achterstand op Andy Schleck.

In de etappe naar Saint-Jean-de-Maurienne sloeg de renner gisteren een belangrijke slag. Na afloop toonde Contador zich content: "Ik moet mijn ploegmaats danken, die weer schitterend werk hebben geleverd," vertelde de Spanjaard tegen Het Nieuwsblad na de etappe die de renners over de Madeleine voerde.

El Pistolero was een van de weinigen die stand hield op de Madeleine, een col van de eerste categorie: "Die col woog stevig door. De gevolgen waren er ook naar, als je ziet hoeveel concurrenten klappen hebben gekregen. Ik denk dat de rustdag er wel mee te maken had. Veel renners ondervinden problemen om meteen weer het juiste ritme te vinden. Vooral als er zo'n loodzware bergrit op volgt."

Andy Schleck lijkt zijn belangrijkste concurrent voor de eindzege. "Ik weet welk wiel ik moet volgen. En ik weet ook waar de beslissing moet vallen. In de Pyreneeën. Over een week ben ik op mijn best. In afwachting moeten we maar de handen in elkaar slaan om een paar tegenstrevers een serieuze klap te verkopen," besluit Contador.