Villa-verdediger Cuellar mikt op nationale ploeg

Carlos Cuellar, verdediger van Aston Villa, zag zijn landgenoten onlangs wereldkampioen worden. De Spanjaard heeft nu nog meer motivatie om een plaats in de nationale selectie van zijn vaderland te verwerven.

Cuellar is regelmatig in verband gebracht met een oproep voor de nationale ploeg, maar de 28-jarige speler heeft nog altijd geen enkele interland in het rood van Spanje gespeeld. Op de clubsite van Aston Villa meldt de verdediger dat zijn ambitie echter nog altijd erg hoog is.

"Ik heb verleden jaar contact gehad met de Spaanse voetbalbond. Het is altijd moeilijk geweest om international van Spanje te worden, vooral sinds het EK in 2008. Toch wil ik voor Spanje in actie komen en ik was ook ontzettend trots toen onze jongens de wereldtitel pakten. Ze hebben een geweldig WK gespeeld."

"Het is een fantastische prestatie en het wordt nu nog moeilijker om international te worden. Maar ik zal alles geven, ik zal mijn best doen. Ik zal ook dezelfde inzet en vastberadenheid blijven tonen en proberen een plaats in de nationale selectie te bemachtigen", aldus de verdediger van Aston Villa.