Williams kritisch over eigen prestaties

De renstal van Williams is ontevreden over het verloop van de eerste seizoenshelft. Het team had verwacht een stuk verder te zijn dan waar het op dit moment staat.

Na tien grands prix te hebben verreden staat Williams op de zevende stek bij de constructeurs, maar dit is volgens het vroeger zo succesvolle team niet goed genoeg. "We zijn niet gelukkig met hoe we het de eerste helft van het jaar gedaan hebben", zegt technisch directeur Sam Michael.

"Het is gewoon niet goed genoeg", erkent Michael. "We moeten een inhaalslag maken wat de ontwikkeling van onze auto betreft. We zien nu dat een deel van ons harde werk zich al begint uit te betalen, maar er is nog steeds veel werk te doen."

Michael benadrukt ook dat de aanwezigheid van coureur Rubens Barrichello een grote hulp is bij de verbetering van de FW32. "We zijn erg tevreden met zijn rol binnen het team", aldus de Australiër.

"Rubens levert vakwerk tijdens de kwalificaties en de races, maar zijn bijdrage aan ons ontwikkelingsprogramma is eveneens geweldig. Hij helpt ons echt vooruit en weet welke kant we op moeten met de auto."