Mosimane nieuwe bondscoach Zuid-Afrika

Pitso Mosimane wordt de nieuwe bondscoach van Zuid-Afrika. Hij volgt de Braziliaan Carlos Alberto Parreira op, onder wie hij al als assistent fungeerde. De Zuid-Afrikaanse voetbalbond maakte dat vandaag bekend. Voorzitter Kristen Nematandani zei dat de bond en Mosimane een contract overeen zijn gekomen. Dat hoeft volgens hem alleen nog getekend te worden.

Namatandani noemde de aanstelling van de 45-jarige Mosimane "een winnende combinatie". De viervoudig oud-international van Bafana Bafana was de enige kandidaat. Eerder deze maand kreeg de bond dan ook een golf van kritiek te verwerken toen de bond bepaalde dat een technische commissie de kandidatuur van Mosimane moest goedkeuren. Die stap is inmiddels genomen.

Mosimane speelde als voetballer het grootste deel van zijn loopbaan in Zuid-Afrika. Dat deed hij afwisselend voor Jomo Cosmos en Mamelodi Sundowns. In 1989 verliet hij Zuid-Afrika en trok naar het Griekse Ionikos. Mosimane was in 2006 al eens bondscoach. Tussen 2001 en 2007 trainde hij Supersport United in de Zuid-Afrikaanse competitie.