Militairen betrokken bij vechtpartij op Curaçao

Jordy Kruse

Bij de massale vechtpartij die zondag na de verloren WK-finale op Curaçao uitbrak waren militairen betrokken. Dat bevestigt een woordvoerder van de marine in het Antilliaans Dagblad. Geruchten daarover deden volgens het dagblad al de ronde.

De militairen hadden de wedstrijd gekeken op een groot scherm op het Wilhelminaplein in Willemstad. Ze stonden volgens de marine op het punt terug te gaan naar de marinebasis toen er plotseling flessen en tegels naar hen werden gegooid. Dat zou hebben geleid tot een korte vechtpartij.

De leiding zou toen hebben ingegrepen en de manschappen naar de basis hebben gedirigeerd. Drie militairen raakten gewond. De woordvoerder benadrukt in de krant dat het niet ging om een gevecht tussen de militairen en een andere groep.

Er zijn nog geen maatregelen genomen. De marine wacht een onderzoek van de politie op Curaçao af.

De politie stelt in de krant dat er onrust ontstond toen iemand na het verlies tegen Spanje met een Spaanse vlag begon te dansen en een andere persoon aantikte. Dat leidde tot een vechtpartij tussen een groep en de man met de vlag, waarna anderen zich ermee gingen bemoeien. De politie spreekt in de krant van slechts één gewonde.