Vettel: "Webber had het intern moeten oplossen"

Coureur Sebastian Vettel is van mening dat zijn teammaat Mark Webber afgelopen weekend verkeerd heeft gehandeld. Na de opmerkelijke wissel met de voorvleugel liet Webber zich publiekelijk uit over de kwestie.

Volgens Vettel liet Webber zijn echte gezicht op Silverstone zien. "Het belangrijkste is de sfeer in en rondom het team. We hebben een geweldige auto en het enige dat ons in deze bolide kan stoppen zijn wij zelf." De hint in deze reactie is duidelijk: Webber had de onenigheid achter gesloten moeten houden en daar op moeten lossen. Vettel ging er nog even over door: "Zulke dingen horen gewoon niet publiekelijk opgelost te worden. Dit zijn dingen die intern met het team opgelost moeten worden."

Ex-coureur en consultant David Coulthard is het met Vettel eens. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Red Bull ook liever had gezien dat dit binnen het team was opgelost en terecht. Dit zijn geen dingen die in de pers moeten komen."

Nick Fry liet in de Sun weten dat Red Bull duidelijk moet maken dat het niet alleen om de rijders gaat, maar om heel het team. "Rijders zijn een belangrijk deel van een renstal, maar zij zijn niet diegene die de dienst uitmaken en dat moet heel rap duidelijk worden. Wanneer de rijders het voor het zeggen krijgen kun je wachten op grote problemen".