'Ronaldinho maakt wellicht terugkeer naar vaderland'

AC Milan-vedette Ronaldinho zal misschien op korte termijn weer gaan spelen in zijn vaderland, zo meldden diverse Braziliaanse media.

GloboEsporte.com beweert zelfs dat de sterspeler al een mondelinge overeenkomst heeft met Flamengo. Momenteel verblijft de aanvallende middenvelder, die voor het WK in Zuid-Afrika door bondscoach Dunga werd gepasseerd, in Rio de Janeiro om daar van zijn vakantie te genieten.

De 30-jarige speler maakte in 2008 de overstap van FC Barcelona naar AC Milan. Bij de Italiaanse topclub tekende Ronaldinho een driejarig contract. Na een zeer moeizaam begin hervond de sterspeler zichzelf in het seizoen 2009/2010 en had hij een belangrijk aandeel in de eindstand in de top vier van de Serie A.

Toch lijkt Ronaldinho niet meer de briljante sterspeler van weleer. De Braziliaan schijnt dus naar zijn vaderland terug te willen keren. Naar verluidt heeft Patricia Amorim, de voorzitter van Flamengo, onlangs een gesprek met Ronaldinho gehad en kan een transfer binnen een aantal dagen al een feit zijn.