Danceparty: De Q-Dance Feestfabriek

Q-Dance is alweer 10 jaar bezig met het organiseren van feesten voor de hardere stijlen, een mijlpaal die zij samen met hun fans wilden vieren. De Arena in Amsterdam werd op  zaterdag  10 juli omgetoverd tot De Q-Dance Feestfabriek. Hier nam Q-Dance de bezoekers mee op een feestelijke rondrit langs de afgelopen 10 succesvolle Q-Dance jaren.

De Feestfabriek


Op een verjaardag krijgt de jarige normaal gesproken de cadeaus, maar voor deze speciale gelegenheid had Q-Dance haar bezoekers getrakteerd op een aantal presentjes. Zo kregen de snelste kopers van een kaartje een VIP-upgrade,  kon je je eigen VIP-deck verdienen en kon je een speciaal Q-Dance horloge winnen. Q-Dance deed in aanloop naar het feest een oproep aan haar bezoekers om een “oranjesfeer” te creëren op haar 10-jarige verjaardag. Oranje is immers de kleur van Q-Dance. Het merendeel van het publiek had hier gehoor aan gegeven, en ook de Arena zelf had aan de buitenkant een oranje Q-Dance tintje gekregen. In combinatie met de prestaties van het Nederlands Elftal leefde het oranjegevoel misschien nog wel wat extra. Hier werd leuk op ingespeeld door gedurende de avond een aantal mooie fragmenten te laten horen met legendarisch commentaar van Jack v. Gelder. Een lekkere warming-up voor de finale van zondag, iets waar veel mensen naar uit keken.

Arena
Arena foto: www.q-dance.nl


Eenmaal binnen in de Q-Dance Feestfabriek werd je overvallen door de prachtige aankleding. Aan de ene kant van het veld stond een heus Q-Dance reuzenrad, aan de andere kant hing een groot stuk decoratie waaruit vele tientallen lasers voor een prachtig plaatje zorgden. In het midden van het veld was, zoals wel vaker in de Arena, de dj-booth geplaatst. Deze was bovenop een soort piramide, op deze piramide was er op de verschillende niveaus plaats om te dansen. Door grote decoratie in de lucht waande je jezelf in een soort fabriek. Q-Dance was er in geslaagd om de Arena ontzettend sfeervol aan te kleden waarbij er ook wat elementen van bekende Q-Dance evenementen waren gebruikt wat bij eenieder wel voor een leuke herinnering zal hebben gezorgd.

Reuzenrad
Q-Dance Reuzenrad foto: www.q-dance.nl


Rond 22.45 uur werd De Q-Dance Feestfabriek dan officieel geopend met de intrede van de Qlubtempo-Parade. Terwijl het publiek zijn aandacht richtte op de dj-booth kwam er vanuit een hoek van het veld ineens een paradewagen door het publiek gereden met als passagiers de mannen van de Qlubtempo-Parade: Pavo, DHHD, Luna, Isaac en Danielle Mondello. Nadat zij waren aangekomen bij de draaitafels werd de zaal getrakteerd op wat gouwe ouwe hardstyle hits. Het publiek vond het duidelijk fijn om deze nummers weer eens te horen en ging los op onder andere Julian DJ & Davide Sonar - Go Go Go en Luna meets Trilok & Chiren - DHHD (The Anthem).

 
Qlubtempo
Qlubtempo Parade foto: www.q-dance.nl


Na dit dik anderhalfuur goud van oud kwam the Qlass Elite aka The Partycrew ten tonele. Dit betekende dat Technoboy, Brennan Heart en de Alpha² even een tandje gingen bij schakelen naar het meer recente hardstyle geluid. Nadat Technoboy en Brennan Heart hun setje erop hadden zitten was het tijd voor een vette live-act: Zany, Donkey Rollers en Deepack. Prachtig om deze drie acts met elkaar aan het werk te zien en te horen.  Klassiekers als Deepack vs. Luna – Kick This Mutha en Donkey Rollers – Immeasurably werden afgewisseld met recenter werk als Zany & DV8 – Vision. De Alpha² zorgden voor de grande finale van dit team met Psyko Punkz – Pull Your Strings 2010.

Show
Overview foto: www.q-dance.nl


Professor Dov Elkebas oftewel The Prophet nam daarna plaats aan het roer van de Feestfabriek. Hij had samen met de bezoekers de top 25 vetste hardstyle platen aller tijden samengesteld. De bezoekers konden vooraf hun favoriete nummers opsturen naar de professor. Helaas bleek dat de bezoekers een niet zo heel goed geheugen hebben want de top 25 bestond haast alleen maar uit recente nummers. Maar goed niet getreurd: Builder – Her Voice (Super Bass Mix) was ook verkozen. Hier keken veel liefhebbers dus naar uit. Tot ieders verbazing klonk ineens de Headhunterz remix van dit nummer door de Feestfabriek. Raar, onbegrijpelijk en vooral erg jammer. Deze 45 minuten durende top 25 zorgde wel voor één van de meest sfeervolle momenten van de avond, dat moet en mag dus worden gezegd. De ene na de andere bekende melodie werd de zaal in geslingerd en zorgde ervoor dat de Feestfabriek echt he-le-maal plat ging.

Villain
MC Villain foto: www.q-dance.nl


Na deze hitparade werd het tijd voor de Partylab. Dit laboratorium werd geopend door een aantal professoren in opleiding: Wildstylez, Headhunterz, Noisecontrollers en Frontliner. De Noisecontrollers gooiden er meteen de nieuwe Decibel anthem, Summer in the City (Part I), op en Wildstylez zorgde voor een meezingmomentje door Danny de Munck weer eens van stal te halen: Krijg toch allemaal de kolere. Als je niet beter wist waande je je op een of ander Oranjeplein tijdens dit nummer.

Booth
dj-booth foto: www.q-dance.nl


De Partylab werd afgesloten door D-Block & S-te-Fan. Zij hadden een speciaal cadeau voor Q-Dance, een nummer om ze te bedanken voor de inzet en passie tijdens de afgelopen jaren: A Decade Of Dedication. De vocals in deze track worden verzorgd door MC Villain en MC DV8. Helaas voor MC DV8 kreeg hij zaterdagochtend spontaan last van zijn keel, hierdoor werd zijn vocale bijdrage tot een minimum beperkt maar gelukkig was hij wel fysiek aanwezig om een feestje mee te bouwen. MC Villain vervulde zijn dubbelrol met verve.

Digital Punk
Digital Punk foto: www.q-dance.nl


Terwijl er weer een wisseling van de wacht in de dj-booth plaatsvindt, Digital Punk, Slim Shore, B-Front en Beat Providers zijn inmiddels begonnen met draaien, begint het ook al lichtjes te schemeren. In de Arena betekent dit dat het ook in de zaal langzaamaan lichter wordt.  Het is fascinerend om te zien hoe een grote donkere feestmassa ineens weer het besef lijkt te krijgen dat de avond er weer bijna opzit. Gelukkig betekent dit niet dat de zaal inkakt, integendeel. Er wordt keihard genoten van onder andere Max Enforcer – Gold, Slim Shore – Scars en B-Front – Sleepwalker. De rauwere sound van deze dj’s vormen de perfecte opmaat voor De Eindshow. De Eindshow werd gehost door Evil Activities, Outblast, Noize Suppressor en Endymion. Terwijl het inmiddels alweer helemaal licht was in De Feestfabriek stampte iedereen zijn laatste stukje energie eruit op bekende hardcore tracks zoals Turbulence – 6 Million Ways To Die en Noize Suppressor – Fingerz. Na het onvermijdelijke Nobody Said It Was Easy van Evil Activities zat het verjaardagsfeest van Q-Dance er dan helaas op.

daglicht
Daylight foto: www.q-dance.nl


Q-Dance heeft haar bezoekers op een prachtige verjaardag getrakteerd. De aankleding was prachtig en bracht precies de juiste sfeer. Ook het geluid was, wel afhankelijk van waar je stond, dik in orde. Dit is natuurlijk geen probleem, zo kun je er zelf voor kiezen of je je trommelvliezen wilt slopen. Het systeem met de Arena-cards is niet superhandig en €2,75 voor een biertje is toch wel redelijk wat, toch jammer dat de prijzen blijven stijgen. Vier consumpties voor 10 euro, de prijs voorheen, is toch al redelijk wat. Gelukkig was het bier dit keer beter te drinken dan tijdens Defqon, dat is mij dat kwartje dan ook wel weer waard. Zoals Q-Dance zelf al aangaf in het dankwoord zijn ze nog niet klaar, ze zijn pas net begonnen. Op naar de volgende 10 jaar vol kwalitatief hoogstaande evenementen!

Show
Overview foto: www.q-dance.nl