Hockey: Nederland B wint met 23-0

Jeffrey

Nederland Meisjes B heeft in de laatste poulewedstrijd op het EK in Barcelona gehakt gemaakt van Litouwen. De teller stopte pas bij 23-0. Met 43 doelpunten voor en geen enkele tegentreffer plaatst Oranje zich met het grootste gemak voor de halve eindstrijd.

"We zijn de hele wedstrijd door blijven gaan", vertelt Frederique Derkx, de Nederlandse captain, vandaag goed voor zes treffers. "Ik ben tevreden. Bijna iedereen, op één speelster en de keepster na, heeft gescoord. Natuurlijk was het wel moeilijk om geconcentreerd te blijven, maar op vijf minuten na zijn we niet weggezakt."

"Binnen vijf minuten stond er 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd in het bloedhete Barcelona gespeeld. Bij rust stond het 11-0. We hebben toen gezegd dat we voor het dubbele willen gaan. We zijn hier de allerfitste ploeg. Dat hebben we vandaag laten zien. Onze enige tegenstander zijn wij zelf." Net als Nederland Jongens B hebben ook de meiden morgen een rustdag. "Eerst vanavond uit eten en morgen Barcelona in. Ik ben er al eens eerder geweest met Den Bosch. Ik weet het niet zeker, maar hopelijk gaan we naar Camp Nou."