Huntelaar is geruchten rondom status bij Milan zat

Klaas-Jan Huntelaar heeft schoon genoeg van de constante speculaties rondom zijn persoon. De spits van AC Milan wil niet langer een speelbal zijn van geïnteresseerde clubs en hij wil zekerheid van de Milanese clubleiding.

Eerst gaat Huntelaar met vakantie. Bij terugkomst wil hij een gesprek met de clubleiding aanknopen om zo de onzekerheid over zijn status bij Milan weg te nemen. Hoewel Milan doet voorkomen dat Huntelaar niet weg mag, lijkt men Huntelaar bij de Rossoneri liever kwijt dan rijk te zijn. Milan bood Huntelaar reeds aan bij Sevilla in ruil voor Luis Fabiano.

Ook clubs als Olympique Marseille en Fenerbahçe werden voor het WK in verband gebracht met de Achterhoeker. Massimiliano Allegri liet bovendien al weten geen prijs te stellen op Huntelaar, die in Zuid-Afrika éénmaal doel trof. Assistent Mauro Tassotti bevestigde afgelopen week ook nog eens dat het voor Huntelaar moeilijk wordt.

Huntelaar moest het vorig seizoen na zijn overgang van Real Madrid naar Milan doen met louter invalbeurten. Daarin kwam hij tot zeven treffers en had hij de minste minuten nodig om tot scoren te komen. In de Milanese pikorde staat de spits echter achter Marco Borriello, terwijl Filippo Inzaghi hem in de nek hijgt.