Müller: "Ik teken voor tien jaar Bayern München"

Het WK van Thomas Müller kende veel hoogtepunten. De Duitse revelatie van het WK werd met vijf doelpunten topscorer in Zuid-Afrika en werd bovendien verkozen tot beste jonge speler van het toernooi.

Enige dieptepunt was de uitschakeling van Duitsland in de halve finale door Spanje (1-0). Müller kwam uitstekend voor de dag in Zuid-Afrika en dat heeft geleid tot de vermeende interesse van buitenlandse clubs. Een transfer lijkt echter niet zeer waarschijnlijk. Derhalve zal hij Bayern München, waar hij vorig jaar onder Louis van Gaal doorbrak, trouw blijven.

"Ik denk er niet aan van club te veranderen", aldus de aanvallende middenvelder tegenover TZ. "Als ik een volgende stap wil maken moet ik eerst dit niveau een tijd vasthouden. Ik teken ervoor om de komende tien jaar bij Bayern te blijven spelen."

Met de terugkeer van Toni Kroos zit Van Gaal niet verlegen om talenvolle aanvallers. "Toni en ik weten allebei dat we concurrenten zijn. De trainer bepaalt of we samen in het elftal kunnen spelen. Om me daar nu zorgen over te maken is onzin. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt met dit WK, maar ik voel geen druk."