Schalke-trainer Magath eist dertig miljoen voor nieuwe spelers

Felix Magath heeft grote wensen. De oefenmeester van Schalke 04 vraagt aan de clubleiding liefst dertig miljoen euro om in de zomer te spenderen aan nieuwe spelers.

Schalke wil echter niet zover gaan en stelt tien miljoen euro plus het geld wat voortkomt uit de verkoop van spelers tot de beschikking. Magath neemt hier echter geen genoegen mee en spuwt zijn gal in de Duitse pers. De Duitse trainer is bang dat Schalke "een modaal team wordt".

In Bild zegt Magath dat hij zelfs zestig miljoen euro nodig zou hebben om te garanderen dat het achter Bayern München tweede kan worden in de Duitse Bundesliga. Dat is opvallend, daar Schalke vorig seizoen zonder grote versterkingen ook al op de tweede stek eindigde en lange tijd in de race was voor het kampioenschap.

Magath ziet de prestaties van het voorbije jaar echter als een wonder en daar moet hij voor beloond worden, zo meent hijzelf. Erg waarschijnlijk lijkt het niet dat Magath meer geld voor transfers krijgt. Schalke zit diep in het rood: 250 miljoen euro schuld.