FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 maart 2010

Force India blikt vooruit op AustraliŰ

Na een veelbelovend begin van het seizoen tijdens de GP van Bahrein, maakt het Force India F1 Team zich nu op voor de tweede ronde van het FIA Formule 1 kampioenschap, dit weekend in Australië. Tonio Liuzzi, die zijn eerste volledige race reed sinds 2007, wist twee punten te verdienen voor het team terwijl Adrian Sutil zich wist te kwalificeren bij de eerste tien een eindigde op de twaalfde plaats.  Hierbij wist hij het op één na snelste rondje neer te zetten.

Het team heeft alle reden om optimistisch te zijn over de volgende race, aangezien er nieuwe aaerodinamische ontwikkelingen zullen worden doorgevoerd. Ook maakt testrijder Paul di Resta op vrijdag zijn vrije trainingdebuut. De jonge Schot zal Adrian Sutil vervangen tijdens FP1 om meer ervaring op te doen achter het stuur van de VJM03.

Interview met het team

Dr  Vijay Mallya, teambaas
In Bahrein eindigde Tonio op de negende plaats en ‘best of the rest’ achter de acht wagens van de vier leidende teams, was u daar tevreden over?
Het was het doel dat we ons in de winter gesteld hebben. We zijn van plan als vijfde te gaan eindigen in dit kampioenschap. Ik weet dat we een lange weg te gaan hebben, maar dit was een goed begin.  We hebben een solide wagen en een goede basis, nu is het belangrijk om dit jaar goed door te blijven ontwikkelen.  Het was fantastisch voor Tonio dat hij voor het eerst sinds 2007 punten heeft gescoord. Adrians op één na snelste ronde betekent ook dat er voor hem veel uit de race te halen is. Ik denk dat we wel toe kunnen geven dat we vorig jaar maar sporadisch ooruitgang hebben geboekt; op sommige circuits waren we heel snel, op andere minder goed. Zoals het er nu uitziet, is dit een grote stap vooruit. Er zitten nieuwe updates in de pijpleiding voor Australië en ik moet zeggen dat ik er het volste vertrouwen in heb dat we deze trend voort gaan zetten.

Paul di Resta zal vrijdag in één van de wagens rijden in Australië, welke gedachte zit daarachter?
Paul is een goede coureur met veel potentieel. Als derde rijder is het de vraag hoeveel hiervan kan laten zien als er geen  tests tijdens het seizoen zijn. Dit is een goede oplossing, op deze manier kan hij namelijk de circuits leren kennen en zijn simulatortijd gebruiken voor de ontwikkeling van de auto, wat een groot voordeel voor ons is. De andere coureurs steunen hem en vinden het geen probleem om hun plekje af te staan, zij zijn zelf namelijk ook ooit jonge coureurs geweest!

Hoe reageert men in India op het succes van het team?
Formule 1 wordt snel populair in India. We begonnen met een Indiaas team en nu is er met de komst van Karun Chandhok nog een Indiase coureur bijgekomen ook. De fans zijn geïnteresseerd in alles rondom de sport. De grote namen zoals Ferrari, Michael Schumacher en Lewis Hamilton kennen ze wel, maar nu hebben ze iemand om zich mee te identificeren, wat het grote verschil maakt tussen een onbekende sport en een nationale aanhang. De Indiase Grand Prix groeit gestaag, je kunt de interesse met de dag toe zien nemen. Op onze website hebben we meer dan een miljoen mensen die ons volgen.

Adrian Sutil (Auto 14, VJM03/03)
Wat vind je van de race in Bahrein?
Ik denk dat het een heel goed begin was van het seizoen. We waren erg competitief tijdens de vrije training, ik was het snelst in FP1 en tijdens de kwalificatie wisten zowel Tonio als ikzelf ons te plaatsen in de top 12. Vorig jaar kwamen we niet door de tweede kwalificatieronde in Bahrein, dus het behalen van de top 12 is erg positief. Alles ging goed tot aan de start van de race toen ik achterop begon te raken, maar gelukkig haalde één van de auto’s van het team wel punten. In Australië willen we nog beter gaan scoren. Ik denk dat we nog steeds de mogelijkheid hebben om alles te verbeteren en op te klimmen naar de top vijf of zes.

En hoe was het racen in Bahrein?
Nou, na de start viel ik terug naar de 21ste positie en ik eindigde op de twaalfde plaats, je kunt dus goed inhalen en racen. Oké, sommige auto’s die ik ingehaald heb waren van de nieuwe teams, op wie we een technische oorsprong hebben, maar in het middengedeelte van de race bond ik de strijd aan met Kubica en de twee Saubers. Pas later in de race werden mensen wat voorzichtiger. Bij de eerste race van het jaar weet je nooit precies hoe alles zal gaan verlopen. Je kunt lange runs houden bij het testen, maar tot je echt aan het racen bent, weet je nooit 100% zeker hoe representatief de resultaten zijn.  Onder deze omstandigheden is het normaal om wat voorzichtiger te doen, want je wilt geen DNF achter je naam hebben tijdens de eerste race. Vorig jaar was de GP van Bahrein niet zo interessant met alleen maar tanken en pitstops, waardoor inhalen vrijwel onmogelijk werd. Ik denk dat elke coureur een beetje voorzichtig was omdat het de eerste race was en we een lange afstand af moesten leggen op de zachte banden. Nu gaan we naar Australië en gaan onze grenzen nog verder verleggen, door een wat agressievere start te maken. Ik denk dat er nog meer inhaalmomenten zullen zijn.

Als je nu naar Australië kijkt, hoe denk je dan over het circuit van Albert Park?
Het is een van mijn favoriete circuits. Het is een vrij mooi stratencircuit met een paar stukken door het park, dus het is erg mooi. Met een groot aantal snelle bochten en een paar bochten die je met lage snelheid moet nemen is het een erg uitdagend circuit, waar erg goed op te racen is. Ik heb er ook aardig wat verleden liggen; ik heb mijn racedebuut voor Spyker in 2007 hier gemaakt, Force India maakte het jaar erop hier zijn debuut en een jaar later werd ik negende. Als we die positie dit jaar weer kunnen behalen, levert dat twee punten op! Dit en hoger is het doel waarop we gaan richten. Ik ben erg blij met waar we stonden in de kwalificaties en hoe we gepresteerd hebben in Bahrein, dus we hebben redenen genoeg om uit te kijken naar Australië.

Tonio Liuzzi (Auto 15, VJM03/01)
Tonio, in Bahrein hebben jij en het team een geweldige prestatie neergezet, hoe kijk jij hier tegenaan?
Ik ben positief over het weekend. We hebben veel geleerd over de banden en hoe ze het doen bij hoge temperaturen en ook hoever we kunnen komen met de brandstof tijdens de race. Ik was een beetje teleurgesteld over de kwalificatie, doordat we geen enkel foutloos rondje hebben neergezet, maar de race was veelbelovend en het resultaat is goed oor mij en het team. Het team heeft zo hard gewerkt in de winter om de auto te verbeteren en gaven nooit op, dus het feit dat we twee punten hebben verdiend in de eerste race, is fantastisch. Het team is erg gefocust, weet wat ze moeten doen, dus ze hebben deze goede resultaten zeker verdiend. En dit is nog maar het begin.

Er zijn wat nieuwe upgrades voor de race in Australië, denk je dat je hiermee nog hoger in het klassement kunt eindigen?
We hebben wat aanpassingen gedaan aan de voor- en achtervleugel. Ik heb goede hoop dat het een vooruitgang is, zoals elke update die we afgelopen jaar gedaan hebben. Het lijkt er dus op dat de berekeningen in de windtunnel hun werk goed doen. Natuurlijk weet je nooit waar de andere teams mee komen, maar ik hoop dat dit ons een stapje dichter bij de leidende teams brengt. Mijn doel is om in Q3 te komen en dan, natuurlijk, weer in de punten te rijden.

Australië zal weer een race bij schemering zijn, met de start om 17.00 uur. Is dit een uitdaging, vanuit het perspectief van een coureur bekeken?
Vorig jaar leverde het niet echt problemen op, er was maar één bocht waar de zon erg laag stond en het wat lastig was om alles te zien, maar oor de rest was het geen probleem. De echte uitdaging zal het temperatuurverschil zijn als de zon ondergaat, als je dan op hard banden rijdt, is het veel lastiger om ze op te warmen. Maar ik denk dat Bridgestone hieraan gewerkt heeft, dus ik maak me geen zorgen.

Paul di Resta, test- en reserverijder
Hoe heb je Bahrein ervaren?
Het was een ontzettend interessante ervaring. Ik ben eerder bij Formule 1-races geweest, maar altijd als bezoeker. Ik ben nog nooit zo betrokken geweest bij een team. Een groot gedeelte van de tijd wordt doorgebracht met het deelnemen aan vergaderingen, gesprekken met de technici en leren hoe een team functioneert rondom een race. Het is een professioneel team en ik heb een hoop geleerd over de auto, het omgaan met verschillende systemen en procedures, maar ook wat het team van me nodig heeft aan feedback en ondersteuning. Ze hebben ervoor gezorgd dat ik me erg welkom voel en ik kijk ernaar uit om al het geleerde in praktijk te brengen als ik de kans krijg in Australië.

Het is de eerste keer dat je in VJM03 mag rijden tijdens de vrije training dit weekend, hoe denk je hierover?
Ik ben enthousiast, zeker weten. Gezien de snelheid van de auto in Bahrein is dit een goede kans voor me. Ik ben nog nooit in Melbourne geweest, maar voordat de race begint zal ik op woensdag een rondje over het circuit lopen met de technici en met ze samen gaan werken om nuttig werk te kunnen verrichten tijdens de sessie. Aan het eind van de dag zal ik niet de snelste tijd neerzetten, maar het gaat er vooral om dat ik het team feedback ga geven, zodat zij een schema op kunnen stellen voor de race. Als ik een goede tijd neerzet is dat mooi meegenomen, maar we moeten dit benaderen als een team en samen door het programma heen werken.

Hoe heb je je voorbereid op de taak die voor je ligt?
Ik heb tijd doorgebracht in de simulator om de lay-out van Albert Park te leren kennen en ik heb de informatie van Bahrein allemaal doorgenomen, dus ik heb me zo goed als op dit moment mogelijk is voorbereid op wat komen gaat. Zoals ik al zei ga ik over het circuit lopen, samenwerken met de technici en me dan concentreren op de oefenronden. Ik voel dat ik er klaar voor ben en kan niet wachten om te beginnen. Het is een geweldige kans voor mij!

Deel Rotterdam dicht voor Tour de France

Een deel van Rotterdam gaat voor de start van de Tour de France op slot. Zo wordt het parcours voor de proloog, die zaterdag 3 juli plaatsvindt, vanaf donderdagavond na de spits tot zaterdagnacht afgesloten voor alle auto- en vrachtverkeer.

Delen van de route van de eerste etappe, die zondag 4 juli wordt verreden, gaan vervolgens van zaterdagnacht tot het moment dat alles voorbij is dicht. Een woordvoerder van de organisatie van het evenement meldt dat de plannen woensdagavond zijn gepresenteerd aan bewoners van het centrum van de Maasstad.

Bewoners van andere delen van de stad krijgen de komende dagen te horen wat de plannen zijn. Volgens de woordvoerder gaat het vooralsnog om mogelijk te nemen maatregelen. Begin mei worden de vergunningen vastgesteld en is duidelijk wat echt dicht zal gaan.

Prijswinnaars tweede week van maart!

Hier een overzicht van enkele prijswinnaars van prijzen die we in maart weg hebben gegeven! Kijk dus snel in de lijst of jij wellicht iets gewonnen hebt! In de afgelopen maand gaven verschillende toffe prijzen weg, van vrijkaarten voor bioscoopfilms tot een overnachting in een kasteel!

De Netwerk mediaspeler van iBOOD is gewonnen door:

AskMe

Een Ice Massager van X-Toys is gewonnen door:

Yuki
Ilke

Een Skullcandy Headphone van iBOOD is gewonnen door:

littledrummergirl

De winnaars van het boek Duivelssonate:

Ribbenburg
Steve
Meursault
Fleuril
Golfer
Dreamer67
Risje2
Dastan
Tha_Erik
No-P

De K&W klus van het jaar 2009 verkiezing heeft de volgende winnaars:

1. Oblivion
2. Ml-etje
3. Twentemeisje

Winnaars van de goodies van de film Zwart Water

Cansu
kievit19
foinfoin


Dit waren prijswinnaars voor de afgelopen twee weken! Sommige prijzen zijn al verzonden en dus wellicht al in jullie bezit! De overige prijzen worden zo spoedig mogelijk verzonden. Als je nou binnen een maand nog steeds geen prijs hebt ontvangen moet je even mailen naar pr@fok.nl

Namens het PR-team van FOK! wil ik iedereen van harte feliciteren met de gewonnen prijzen! Bedankt voor het meedoen en blijf natuurlijk meedoen aan alle prijsvragen op FOK!

Britse ex-minister moet weg bij NAVO

De voormalige Britse minister van defensie Geoff Hoon wordt uit de groep van experts gezet die het nieuwe strategische concept voor de NAVO ontwikkelt. Dat heeft James Appathurai, een woordvoerder van de NAVO, vandaag bekendgemaakt.

Hoon is een van de drie voormalige ministers die door de regerende Britse Labour Party zijn geschorst vanwege aantijgingen van corruptie. Uit het programma 'Dispatches' van Channel 4 bleek dat de ex-ministers bereid waren om geld aan te nemen in ruil voor lobbydiensten.

Volgens Appathurai is Hoon gezien zijn schorsing 'gevraagd om zijn deelname aan de groep te beeindigen'.

Britse ex-minister moet weg bij NAVO
Britse ex-minister moet weg bij NAVO (Foto: Novum)

Celstraffen voor gewelddadige overval op juwelier

Vijf jongemannen zijn vandaag veroordeeld tot celstraffen tot vier jaar voor een gewelddadige overval op een juwelier in november in Eindhoven. Bij de overval werden de eigenaren mishandeld. Een van hen, een man, ondervindt nog dagelijks fysieke problemen door de overval en kan nog altijd niet werken.

Zijn vrouw heeft aan de overval nekletsel en psychische problemen overgehouden. De daders namen een horloge, ringen en kettingen mee. De rechtbank in Den Bosch rekent het de daders zeer zwaar aan dat zij uit puur winstbejag hebben gehandeld.

Een 21-jarige man werd veroordeeld tot vier jaar cel, een 19-jarige kompaan tot drie jaar. Twee andere verdachten kregen voor hun aandeel in de overval 27 maanden cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Een 16-jarige verdachte kreeg 17 maanden jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd. Ook moeten de vijf de eigenaren van de juwelierszaak in totaal ruim 9800 euro schadevergoeding betalen.

Rokkenjagers in rok?

Voor vrouwen is het momenteel hard werken geblazen; ze bereiden zich intensief voor op Rokjesdag. Mannen laten zich deze dag meestal maar gewoon welgevallen. Ze weten immers na ruim 10 jaar wel wat er op deze heuglijke dag van hen wordt verwacht; bewonderen, genieten, glimlachen en hier en daar een fluitconcertje. Fluitje van een cent. Toch kan hier wel eens verandering in gaan komen. Steeds meer mannen geven namelijk aan zelf ook wel eens een rok te willen dragen. Staan wij hier voor een belangrijke cultuuromslag? Is de wereld klaar voor mannen in een rok?

Uitslag Feyenoord - FC Twente

Vandaag en morgen staan de halve finale's op het programma van de KNVB Beker. Vanavond nam Feyenoord het op in de eigen Kuip tegen FC Twente. Ajax moet het morgen opnemen tegen Go Ahead Eagles.

Feyenoord heeft zich 'verrassend' weten te plaatsen voor de finale van het KNVB Bekertoernooi. De Rotterdammers versloegen in de eigen kuip FC Twente met 2-1. Twente was in de eerste helft oppermachtig en op slag van rust wisten de Tukkers op voorsprong te komen door een treffer van Bryan Ruiz.

Na de rust stond er een totaal ander Feyenoord in het veld. Leek het in de eerste helft nog een makkelijke overwinning voor het elftal van Steve McClaren te worden in de tweede helft ging het echter totaal anders. Mario Been besloot in de rust de ploeg wat anders neer te zetten en dat had een kleine tien minuten na de thee al resultaat. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst wist namelijk de gelijkmaker binnen te schieten. Dat Roy Makaay de winnende treffer binnenschoot zal Makaay goed doen nadat hij eerder deze week veel kritiek van zijn oefenmeester te verduren kreeg.

Karakteristieken:

Feyenoord

2 - 1

FC Twente

 53' van Bronckhorst
 84' Makaay
   42' Ruiz  
 
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Ruud Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
De Vrij
Vlaar
Bahia
v. Bronckhorst
El Ahmadi
Landzaat
Fer (90+1/ Hofland)
Wijnaldum
Castaignos (88/ Babovic)
Biseswar (46/ Makaay)
  Boschker
Stam
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli
Brama (85/ Perez)
Tioté
Janssen
Ruiz
De Jong
Parker (75/ N'Kufo)

Saudi-ArabiŰ arresteert 113 terreurverdachten

De Saudische politie heeft 113 personen gearresteerd die verdacht worden van het voorbereiden van terroristische aanslagen op olie-installaties in het land. Dat maakte de regering vandaag bekend. Met de arrestaties zouden verschillende aanslagen zijn voorkomen.

In februari 2006 probeerden zelfmoordterroristen voor het laatst tevergeefs een olie-installatie in Saudi-Arabië op te blazen. Toen was het doelwit de grootste olie-installatie ter wereld, gelegen in het oosten van het land.

Onder de arrestanten bevinden zich Saudiërs, Jemenieten, een Somaliër, een Eritreeër en een Bengalees. De verdachten zouden allemaal banden hebben met Al-Qaida. De arrestaties vonden plaats over een periode van vijf maanden.

Opnieuw tegenslag voor ongelukkig Twente-talent Rendla

Bij FC Twente heeft Andrej Rendla nog niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. De 19-jarige aanvaller heeft wederom een blessure opgelopen. Volgens TC/Tubantia heeft de jonge aanvallend ingestelde speler een hamstringblessure opgelopen. Voor de Slowaak is dit een volgende tegenslag.

Rendla kwam het hele vorige seizoen ook al niet in actie voor Twente. Destijds stond hij met een knieblessure buitenspel. Dit seizoen kwam de oud-speler van Dukla Banská Bystrica slechts twee keer in actie voor de Tukkers. Gescoord heeft hij sinds zijn komst in het eerste elftal echter nog niet.

IJslandse regering verbiedt stripteases

Stripteasedanseressen in IJsland kunnen na 1 juli beter een andere baan zoeken of elders hun heil zoeken. Per die datum moeten ze namelijk hun kleren aan gaan houden. De regering heeft unaniem gestemd voor een stripverbod, aangezien de meeste danseressen armoedige vrouwen uit het buitenland zijn.

Op dit moment geldt er al een minder strikt verbod. Dat heeft er het laatste jaar voor gezorgd dat de spoeling dunner werd. Ook de laatst overgebleven club, Goldfinger, in een voorstad van Reykjavik ziet nu het einde naderen dankzij het definitieve verbod.

[Prijsvraag] Win een mannenvibrator!

FOK! mag in samenwerking met Sexshop X-TOYS.NL deze week twee gloednieuwe "Fun Factory Cobra Libre Mastrubator" weggeven!

De nieuwe vibrator voor mannen! Met krachtige motoren bezorgen pulserende vibraties op de gevoeligste plek van de penis (eikel). Het innovatieve stylish verlichte touchpad geeft de mogelijkheid om de vibratie standen persoonlijk in te stellen. Door de sportieve ergonomische vormgeving ligt hij goed in de hand. 100% waterdicht, makkelijk in de reiniging en oplaadbaar d.m.v. Fun Magnetic Plug. Deze is niet inbegrepen en afzonderlijk bestelbaar. Lengte 16 cm, doorsnede 7 cm. Traploos regelbaar. Kleur: Zwart / Rood.

Jij kan deze Fun Factory Cobra Libre Mastrubator winnen door antwoord te geven op de volgende prijsvraag. Natuurlijk verwachten we wel dat je er een review van maakt! We willen dolgraag weten wat je bevindingen zijn van deze zeer speciale mannenvibrator!


Klik hier voor meer informatie en hoe je mee kan doen aan deze actie! 

Schaatser De Jong gaat ski-crossen

Schaatser Bob de Jong maakt een opmerkelijke carrièremove aan het eind van dit olympisch seizoen. De specialist op de lange afstanden doet begin april in het Duitse Grasgehren mee aan een ski-crosswedstrijd.

De bronzen medaillewinnaar op de 10.000 meter in Vancouver heeft zich bij de internationale skifederatie gemeld voor een licentie. "Boardercross kende ik al, maar op een snowboard ben ik niet helemaal in balans. Een week voor de Spelen hoorde ik dat er ook iets met ski's bestond. Ik ga in Zuid-Duitsland kijken hoe het me bevalt. Ik zie het als een soort vakantie-invulling," zei De Jong die mee gaat doen aan een wedstrijd in open Duits kampioenschap ski-cross.

De schaatser weet nog niet hoe zijn toekomst er uit gaat zien nu sponsor VPZ vandaag besloten heeft de stekker er uit te trekken. De 33-jarige Leimuidenaar gaat sowieso door. "Ik ga me nu goed oriënteren. Misschien staat er een nieuwe sponsor op en kunnen we op dezelfde manier verder. Anders moet ik iets anders vinden." Naast de langebaanwedstrijden kan De Jong ook besluiten om marathons te gaan rijden.

Wii eindelijk in HD

Eindelijk kunnen we Mario en co in HD aanschouwen. Nee, geen nieuwe Wii, maar VDIGI creëerde een HD-oplossing voor de console. Zij hebben de eerste Wii's HDMI Upscaler in elkaar gesleuteld, de VD-W3.

Het toestel is geschikt voor resoluties tot 1080p of een monitorresolutie van 1680 x 1050, via een HDMI of DVI. Er zijn een paar beelden van het resultaat te zien. Mario Kart Wii en Super Smash Bros Brawl zijn te zien in op een HD televisie, maar het is moeilijk te zien hoeveel er daadwerkelijk overblijft van de beeldkwaliteit.

De VD-W3 is te koop voor $75.00. Vind jij het weggegooid geld of wil je ze nog een kans geven?

Wii HD

Wii HD

TBS voor dierenbeul

Tegen een dierenbeul is vanmiddag TBS met dwangverpleging geëist. Patrick V, afkomstig uit Zoeterwoude wordt ervan verdacht meerdere geiten en schapen in Zoetermeer en Zoeterwoude mishandeld en gedood te hebben.


De 29-jarige verdachte, die lijdt aan het syndroom van Asperger en last heeft van depressies,  verklaarde vandaag voor de rechter dat hij handelde uit frustratie en omdat hij problemen had op zijn werk. Hij had van te voren niet gedacht dat zijn daden zoveel impact zouden hebben.


V. heeft de dieren verwond met een mes, opengereten en in één geval in brand gestoken, maar deskundigen vinden dat hem die daden in mindere mate  aan te rekenen zijn. V. verklaarde dat hij met graffiti een spoor hoopte achter te laten, wat de politie uiteindelijk oppikte. Hij werd in November opgepakt.


De rechter doet over twee weken uitspraak.

Zoon zet moeder op eBay te koop

De Britse Sandie Cunliffe surft graag op de veilingsite eBay. Dat deed ze zo graag dat haar 14-jarige zoon uiteindelijk besloot om zijn moeder zelf maar op eBay te koop aan te bieden. De omschrijving die hij zijn moeder meegaf in de advertentie luidde: "Een zindelijke, zelfstandige kapster die kan koken en soms rare geluiden maakt - maar draag dan een koptelefoon."

Al vrij snel kwamen er biedingen tot twintig euro binnen. Aangezien Kieran McGowan zijn moeder niet echt kwijt wil heeft hij een andere bestemming voor het geboden geld gevonden: hij wil het graag doneren aan een kankerfonds.

Sandie, die behalve Kieran ook nog vijf dochters heeft, kan wel om zijn actie lachen: "Ik gebruik eBay vaak voor huishoudelijke dingen, maar had nooit verwacht zelf ooit te koop te staan. Mijn zoon heeft gevoel voor humor."

Zonderland opnieuw winnaar op rek

Epke Zonderland heeft bij wereldbekerwedstrijden in Doha goud gewonnen op rek. De Friese turner kwam tot een juryscore van 15,950. Voor de nummer twee van het WK was het zijn achtste overwinning in een wereldbekerwedstrijd op zijn favoriete onderdeel.

Jeffrey Wammes pakte zijn derde bronzen medaille, ditmaal op sprong met een gemiddelde van 15,612. Op rek kwam Wammes tot 14,850, goed voor de zesde plaats. Zonderland werd ook nog vierde op brug met een score van 15,100.

Milly Boele begraven

Milly Boele, het meisje dat vorige week dood werd gevonden in de tuin van Sander V., is vandaag begraven. De kerkdeuren gingen vandaag om 12.00  uur open zodat mensen afscheid konden nemen van het meisje.

Vierhonderd mensen, waaronder familie, vrienden en klasgenoten, waren uitgenodigd voor de dienst later in de middag. De dienst werd voorgegaan door dominee Riet Boogaard die uit dezelfde wijk als Milly komt. De begrafenis werd afgesloten op begraafplaats Essenhof, waar Milly in besloten kring is begraven.

Aan het einde van de begrafenis heeft een woordvoerder van de familie Boele bekendgemaakt dat de familie en vrienden geld zullen gaan inzamelen voor een monument ter nagedachtenis van het meisje. Hoe het monument er zal gaan uitzien of welke kosten er aan verbonden zijn is niet bekend.

WipEout 3 verschijnt op cv

Uit het curriculum vitae van Martin Linklater op Linkedin konden we opmaken dat de voormalige Sony werknemer bezig is geweest aan een geheel nieuwe WipEout game. Deze zou voor de PlayStation 3 worden ontwikkeld. Martin werkte aan de onaangekondigde game tot aan januari, daarna verloor hij zijn baan door de bezuinigingen bij Sony Liverpool.

Op zijn ondertussen aangepaste cv stond: "WipEout Unreleased Project (PS3) - Technisch directeur. Verantwoordelijk voor de fysica en collision detection (gebaseerd op WipEout Pure), systeemarchitectuur en teammanager."

Het is niet bekend of deze nieuwe WipEout nog in ontwikkeling is met de recente ontslagen die bij de studio zijn gevallen, maar het lijkt nu een stuk aannemelijker dat er ooit een volgend deel zal komen.

Wipeout HD Fury

Eerste officiŰle warme dag in zuiden

Het zuiden heeft vandaag mogen genieten van de eerste officiële warme dag van het jaar. In Limburg en Brabant liep de temperatuur 's middags op tot 21 graden, meldt het KNMI. In De Bilt werd het niet warmer dan 18 graden, waardoor de eerste landelijke warme dag nog op zich laat wachten.

Om officieel tot warme dag te worden bestempeld, moet de maximumtemperatuur die dag 20 graden of hoger zijn. De afgelopen jaren konden pas in april de eerste warme dagen worden vastgesteld. Vorig jaar was het op 3 april zover, het jaar ervoor op 26 april.

De grilligheid van het weer is volgens het KNMI groot in het voorjaar. Zo sneeuwde het twee jaar geleden nog rond deze tijd en beleefde het grootste deel van Nederland met vijf tot tien centimeter sneeuw een unieke witte Pasen.

Normaal gesproken is de eerste warme dag in Nederland in april. In 1961 en 1990 werd het echter al op 17 maart warmer dan 20 graden en in 1983 op 31 mei. In Limburg en Brabant wordt in het algemeen eerder een warme dag bereikt. In maart wordt in het zuiden regelmatig meer dan 20 graden gemeten, sommige jaren zelfs op drie dagen in die maand. In 1920 was het in Maastricht daarnaast zelfs al op 20 februari ruim 20 graden.

Komend weekend wordt het weer wat minder warm, voorspelt het KNMI. De temperatuur daalt naar circa 12 graden. De zon gaat zich verschuilen achter de wolken en van tijd tot tijd valt er regen. Toch blijft het volgens het KNMI warm voor de tijd van het jaar.

Cage: "Uitgevers moeten meer risico nemen"

David Cage vindt dat uitgevers meer risico moeten nemen. Volgens de man achter Heavy Rain heeft zijn game bewezen dat experimentele projecten erg succesvol kunnen zijn.

"Ik heb altijd gezegd dat het lot van Heavy Rain een belangrijke graadmeter voor de industrie zou vormen", aldus Cage tegenover de Britse krant The Guardian. "Als de recensies en verkoopcijfers zouden zijn tegengevallen, was het in één klap duidelijk dat het publiek niet op interactieve emotionele ervaringen zit te wachten."

Maar de recensies en verkoopcijfers van Heavy Rain vielen uiteindelijk helemaal niet tegen. Volgens Cage genoeg reden voor uitgevers om meer originele games op de markt te brengen. "Het succes laat zien dat genoeg mensen het leuk vinden om actie te ervaren die dieper gaat dan die de meeste games op dit moment bieden. De markt is klaar voor meer volwassen en betekenisvolle media."

Eerder deze week gaf Cage aan het script voor zijn volgende game al te hebben geschreven en dat het 'totaal anders' wordt dan Heavy Rain. Voor de rest houdt hij de lippen nog stijf op elkaar.

Cage: Uitgevers moeten meer risco nemen
Cage: Uitgevers moeten meer risco nemen

"Stoute Beertjes" bestormen PS3 en 360 in Juni

Uitgever 505 Games heeft in December 2009 de nieuwe game "Naughty Bear" aangekondigd. Artificial Mind & Movement heeft het spel geproduceerd. Wat precies de bedoeling van de game is, is vooralsnog een raadsel. Wel zijn er inmiddels verschillende trailers vrijgegeven.                                               

De nieuwste trailer toont de beertjes in een horror-achtige omgeving. Creatief is het zeker te noemen!

 

Er is inmiddels een release-datum aan het spel gekoppeld. De 'troetelbeertjes' zullen op 8 juni 2010 voor de Playstation 3 en Xbox 360 in de schappen liggen.

Microsoft: Natal past in elke huiskamer

Microsoft heeft aan de website Kotaku laten weten dat Natal zelfs in de kleinste huiskamers goed zal werken. Hiermee probeert de computergigant de onrust weg te nemen die begin deze week onder gamers ontstond toen de website Techflash met het bericht kwam dat Natal een afstand van vier meter van de camera kan registreren. Zoveel ruimte heeft de gemiddelde gamer niet.

De uitspraak over de vereiste vrije ruimte voor Project Natal is volgens Microsoft verkeerd begrepen.

"De sensor scant de beschikbare ruimte voor je televisie en past het speelveld hierop aan. We weten dat geen enkele huiskamer hetzelfde is en hebben een systeem bedacht waarbij straks iedereen van de bank kan springen om mee te doen met de actie!"

Project Natal is een nieuwe controller voor de Xbox 360. Games worden met het lichaam bestuurd zonder dat de speler een apparaat in z'n handen heeft. Dit najaar moet Project Natal uitkomen, exclusief voor de Xbox 360.

Microsoft: Natal past in elke huiskamer
Microsoft: Natal past in elke huiskamer

Medal of Honor moet alles uit PS3 halen

Medal of Honor moet alles uit de PS3 halen. Volgens creative director Richard Farrelly van Electronic Arts Los Angeles is de console van Sony bewust als hoofdplatform voor de shooter gekozen om straks alle registers open te kunnen trekken.

"De PS3 is ons hoofdplatform, maar we werken hard om exact dezelfde ervaring op andere platformen te bieden. Voor mij is het belangrijk dat werkelijk iedereen die Medal of Honor speelt tevreden is", aldus Farrelly in computerandvideogames.

Volgens Farrelly is het best mogelijk dat de PS3-versie van Medal of Honor mooier wordt dan de Xbox 360-versie. "Ik denk dat de PS3-eigenaren voordeel halen uit het feit dat we de game eerst op deze console ontwikkelen. Zo kunnen we grafische alles uit dit platform persen."

Medal of Honor wordt voor de PS3, Xbox 360 en PC ontwikkeld. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

'Medal of Honor' moet alles uit PS3 halen
Medal of Honor moet alles uit PS3 halen

Heracles neemt afscheid van tien spelers

Heracles Almelo mag dan zesde staan in de Eredivisie, het weerhoudt de Almeloërs er niet van de selectie voor volgend seizoen aan een grondige schoonmaak te onderwerpen. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek zet na dit seizoen liefst tien spelers op straat.

Jorg van Nieuwenhuyzen, Maikel Kampjes, Denis Mangafic, Sebastiaan Steur, Vojtech Schulmeister, Andrzej Ornoch, Juha Hakola, Qays Shayesteh, Dennis Rosink en Paddy John hoeven niet te rekenen op een nieuw contract bij Heracles. Eerder deze week maakte de club uit Almelo al bekend dat doelman Martin Pieckenhagen na dit seizoen moet vertrekken. Dennis Telgenkamp en Samuel Armenteros mogen zich nog wel een jaar Heraclied noemen.

Patrick van der Eem zit nu zelf vast

Patrick van der Eem die Joran van der Sloot sterke verhalen liet vertellen in een auto vol camera's zit nu zelf vast. Terwijl zijn oude makker lekker vakantie viert in Thailand moet Van der Eem brommen.

De 36-jarige Van der Eem had zijn ouders met de dood bedreigd omdat die hem geen geld wilden lenen. Eerder had hij al een voorwaardelijke straf gekregen omdat hij zijn vriendin met een koevoet had geslagen. Verder is hij vorig jaar betrapt tijdens een inbraak.

Van der Eem gaat twee maanden achter slot en grendel. Verder krijgt hij een taakstraf van dertig uur. Naar verluidt is hij zwaar verslaafd aan de drugs. Zijn undercoveractie bracht hem niet de roem waarop hij hoopte.

Sony praat over Nintendo 3DS

Gisteren meldden wij jullie dat Nintendo of Japan een nieuwe handheld heeft aangekondigd. De nieuwe handheld, de Nintendo 3DS, zal voorzien zijn van motion-sensing en backwards compatibility met DS- en DSi-games. Het meest opvallende was echter, dat het systeem ook 3D-beelden zal kunnen genereren zonder dat je er een bril voor nodig hebt. De schermen worden ontwikkeld door Sharp en maken gebruik van Parallax barrier LCD. Tijdens de E3 krijgen we zeker meer te weten over de Nintendo 3DS.

Ook Sony is niet achter gebleven met het nieuws. John Koller, SCEA's Director van Hardware en Marketing, zei dat Sony alles wat 3D-gaming betreft naar de PlayStation 3 zal brengen. Daarnaast vindt hij het een interessante keuze dat Nintendo heeft gekozen voor een handheld die 3D-beelden maakt. Al met al klinkt Koller een betje sceptisch. Wat vinden jullie? Zijn jullie ook sceptisch of denken jullie dat de 3DS revolutionair zal zijn?

"Our focus on 3D right now is on the console. There's a tremendous amount of opportunity on PlayStation 3 with 3D. The amount of interest in 3D from the retail side and game publishers is off the charts. We know we have a hit with 3D on PS3 and we're going to concentrate our efforts there. I think it remains to be seen where Nintendo goes with 3D on a portable. Having been in the portable space for quite awhile, I think it's an interesting move but one I'd like to see where they go from a demographic standpoint. 8 and 9 year olds playing 3D is a little bit of a stretch given where some of our research is right now." - SCEA's Director of Hardware and Marketing John Koller 

Verdellen na elf jaar weg bij VVV-Venlo

Sjors Verdellen is bezig aan zijn laatste seizoen in het shirt van VVV-Venlo. De 28-jarige verdediger wil meer aan spelen toekomen en heeft daarom besloten om te vertrekken.

"Sjors heeft in gesprekken tijdens het seizoen aangegeven aan spelen toe te willen komen", vertelt directeur voetbalzaken Mario Captein in De Limburger. "En dat is bij ons voor hem op dit moment moeilijk. Hij had al concurrentie van Frank van Kouwen op zijn plek."

"Daarbovenop komt nog dat Ferry de Regt zich dit seizoen sterk ontwikkeld heeft en hem in de pikorde gepasseerd is", gaat Captein verder. "En dan hebben we nu ook nog Alex Nkume en Maya Yoshida die er aan zit te komen."

Verdellen maakte in het seizoen 1999-2000 zijn debuut voor de club uit Venlo. In totaal speelde hij 281 competitieduels, waarin hij driemaal scoorde. De verdediger kwam dit seizoen pas tot dertien optredens in de hoofdmacht.

Of Kevin van Dessel de Limburgers ook gaat verlaten, moet nog duidelijk worden. "We hebben afgesproken dat we na het seizoen, hopelijk is dat 2 mei, weer met elkaar spreken", zegt Captein hierover.

Paays neukertje vecht na belediging

Het 26-jarige neukertje van de zestigjarige Patricia Paay heeft gisteren gevochten toen zijn seniore vriendin werd beledigd.

De tortelduifjes waren gezellig wat aan het drinken in een kroeg toen iemand vroeg wat voor geurtje Paay ophad, aldus SBS Shownieuws. Toen ze het antwoord gaf zei de jongen dat hij nu wist wat hij voor zijn oma ging kopen. Toyboy Nicky van Dam pikte dat niet en er ontstond een ruzie waarbij klappen werden uitgedeeld. De politie werd er niet bijgehaald.

De vader van de 26-jarige Nicky is niet zo blij met zijn nieuwe schoondochter. "Het is natuurlijk ook vreemd om je zoon met een vrouw te zien daten die stukken ouder is dan jijzelf bent." Paay zegt overigens dat ze geen relatie hebben, maar vooral seks. "De beste remedie tegen verdriet", aldus Paay.

Ruim tweehonderd kilo wiet in woning Tilburg

De politie heeft gisteren tijdens een hennepruimactie in een woning in Tilburg-Noord 209 kilo wiet aangetroffen. De softdrugs werden gedroogd in het pand aan de Bellinistraat, waar een 33-jarige Tilburger en twee Bulgaren van 19 en 41 jaar werden aangehouden. Bij de actie werden nog drie wietplantages in woningen ontruimd met in totaal zo'n 660 planten.

In de Brabantse stad zijn dit jaar inmiddels 68 wietkwekerijen ontmanteld. De straatwaarde wordt geschat op 11,5 miljoen euro. In het hele district Tilburg kwam het aantal ontdekte hennepkwekerijen vorig jaar uit op 211.

Politie Veendam trekt ruim 200 tips na

De politie heeft tot nu toe ruim tweehonderd tips binnengekregen over de branden in Veendam. Dat meldt een politiewoordvoerder vandaag. Of er een gouden tip bij zit, is nog onduidelijk. "Het vergt veel tijd om ze allemaal te onderzoeken."

Hoeveel tips inmiddels al zijn bekeken, weet de woordvoerder niet. De tips komen binnen naar aanleiding van onder meer beelden van een bewakingscamera van een verdachte of mogelijke getuige van de brandstichtingen die op YouTube zijn gezet. Ook schakelde de politie Twitter in om bewoners te informeren over de branden en om informatie te verzamelen en zijn signalementen van mogelijke daders of getuigen vrijgegeven.

In Veendam woedden de afgelopen tijd verschillende branden. Bij een brand ruim twee weken geleden in de Kerkstraat kwam een brandweerman om het leven door een omvallende muur. Diezelfde nacht woedde nog een brand en sindsdien moesten ook onder meer een caravan, coniferen en auto's worden geblust. Van sommige branden is duidelijk dat ze zijn aangestoken, in een aantal gevallen is het onbekend. "Maar we gaan er wel vanuit dat ook die zijn aangestoken."

Gisteravond vond daarnaast een brandje plaats in Wildervank, dat tegen Veendam aanligt. Hier werd een chemisch toilet aangestoken, maar de brandweer wist het vuur snel te blussen. Omdat de brandstichting in de buurt van Veendam plaatsvond, neemt de politie ook deze brand mee in het onderzoek.

'Bemiddeling schoonmaakconflict'

Schiphol en NS willen dat er bemiddeling komt tussen de schoonmakers en hun werkgevers. Dat melden beide bedrijven vandaag. Werkgevers en werknemers in de schoonmaakbranche liggen met elkaar overhoop over een nieuwe cao. Schoonmakers voeren al vijf maanden actie voor een betere cao, onder meer op stations en op Schiphol.

Gisternacht wisten de beide partijen opnieuw geen overeenstemming te bereiken. De bonden willen zowel dit als volgend jaar twee procent loonsverhoging. De werkgevers boden een procent loonsverhoging in juli en anderhalf procent loonsverhoging volgend jaar.

Opdrachtgevers van de schoonmaakbedrijven Schiphol en NS stellen het te betreuren dat de onderhandelingen tussen de schoonmakers en hun werkgevers voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn vastgelopen. "Daardoor dreigen de verhoudingen binnen de sector verder verstoord te worden en in een voortdurende negatieve spiraal te raken."

Ze sturen een brief naar werkgeversorganisatie OSB en de vakbonden waarin zij de partijen oproepen bemiddeling toe te staan om tot een oplossing te komen. Schiphol en de NS geven aan bereid te zijn een rol te spelen in de totstandkoming van de bemiddeling.

Ook roepen zij andere grote opdrachtgevers op om samen met de werkgevers, de vakbonden en de overheid afspraken te maken over blijvende verbeteringen in de sector. Het gaat hierbij onder meer om afspraken over arbeidsomstandigheden en het werk dat de schoonmakers moeten verrichten. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld pauzeruimten.

FNV Bondgenoten meldt daarnaast dat morgen de eerste vervolgactie plaatsvindt. Een groep schoonmakers gaat dan bij de NS solliciteren. Schoonmakers verdienen volgens FNV Bondgenoten veel meer als ze direct in dienst zijn bij een bedrijf, ook al zouden ze in de laagste loonschaal zitten.

Rus al klaar in Miami

Arantxa Rus kreeg een wildcard voor het WTA-toernooi in Miami, maar heeft hier niet lang van kunnen genieten. De Nederlandse tennisster verloor in de eerste ronde namelijk van de Hongaarse Melinda Czink. De setstanden waren 3-6, 6-1 en 7-6(6).

Rus kreeg in de tie-break van de derde set een matchpoint, maar hielp deze om zeep. Czink wist de partij in het vervolg in haar voordeel te beslissen.

De Nederlandse werd een wildcard toebedeeld, omdat haar managementbureau is betrokken bij de organisatie van het toernooi in Miami. In aanloop naar dit evenement nam ze afgelopen week deel aan het ITF-toernooi van Fort Walton Beach. Daarin strandde onze landgenote in de kwartfinales.

Later vandaag zal ook Michaëlla Krajicek nog in actie komen. Zij moet het in haar eerste ronde-partij opnemen tegen Melanie Oudin uit de Verenigde Staten.

12-jarige werkte gedwongen als kindhoertje

Tasmanië (Australië) is opgeschrikt door een bizar verhaal van kinderprostitutie. Een moeder streek het grootste deel op van wat haar dochter als kindhoertje verdiende. Het meisje werd hiertoe gedwongen door een vriend van haar moeder. De 12-jarige liep door de seks met meer dan honderd mannen ook nog eens een soa op.

Het meisje werd in een seksadvertentie aangeprezen als de 18-jarige Angela. Een half uurtje seks kostte de mannen 100 Australische dollar (ongeveer 67 euro). Zonder condoom was ook mogelijk, mits ze de helft meer betaalden. Op deze manier is het meisje besmet geraakt met chlamydia en kreeg ze wratten op haar schaamlippen.

Tijdens de eerste periode van haar uitbuiting verdiende de 51-jarige man zo'n tweeduizend dollar aan het meisje. Hierna begon hij een eigen seksbedrijf, vanuit zijn eigen huis, waarin hij het meisje van donderdag tot zondag exploiteerde. Tijdens die periode had ze gedwongen seks met meer dan honderd mannen in een jaar tijd. .

Drugs
Hoewel de man als pooier optrad, kreeg hij minder van het geld dan de moeder van het meisje. Het meisje zelf kreeg slechts een fractie van wat zij 'verdiende'. Het grootste gedeelte van het geld is aan drugs opgegaan. Afgelopen november werd de man opgepakt. Bij zijn proces zei zijn advocaat dat de man nu besefte dat hij een misdaad had gepleegd en dat hij zijn lesje wel geleerd had.

Morgen krijgt hij zijn vonnis te horen. Het meisje is ondergebracht in een pleeggezin, aangezien haar moeder ook een gevangenisstraf riskeert voor haar aandeel.

Tondo pakt derde rit in CataloniŰ

Xavier Tondo is er vandaag in geslaagd om de derde rit in de Ronde van Catalonië op zijn naam te schrijven. De Spanjaard, die in dienst van Cervélo Test Team rijdt, bleef zijn landgenoot Joaquim Rodriguez nipt voor.

Tijdens de laatste klim van de dag kreeg Tondo gezelschap van Rodriguez, die hij op de meet wist te verslaan. Toch was er voor de laatstgenoemde renner reden voor een feestje, aangezien hij zichzelf de leiderstrui bezorgde. Deze was de afgelopen dagen in handen van Paul Voss.

Luis Leon Sánchez pakte vandaag de derde plaats en maakte zo het Spaanse podium compleet.

Red Steel 3 hangt af van fans

Vrijdag is het voor fans eindelijk zover: Red Steel 2 ligt in de winkel. In reviews werd deze game goed beoordeeld, ondanks het minder goede eerste deel, dat als launchgame voor de Wii verscheen. Het idee was cool: met de revolutionaire controls van de Wii mensen in mootjes hakken. Maar er werd maar weer eens bewezen dat de theorie minder leuk is dan de praktijk; de besturing werkte gewoon niet en de game kreeg magere zesjes.

Red Steel 2 is, dankzij de Wii Motionplus, een heel wat betere game geworden en al voor dat fans de game hadden gespeeld, zaten ze alweer te wachten op deel drie.

“Fact is, that’s always true. If the fans don’t want us to make a sequel, we generally won’t. See, because we know they won’t buy it. Which is sort of the point. So, in that way, this situation isn’t really all that different from any other first or second releases in a franchise.”

Dit zijn de woorden van Jason Vandeberghe. Het komt er op neer dat het van de verkopen afhangt. Dit is logisch, want als een game niet verkoopt ga je natuurlijk geen vervolg maken.

Red Steel logo

Transferregels Champions League versoepeld

Het wordt interessanter voor voetbalclubs om spelers in de voorronde van de Champions League te scouten. De Europese voetbalbond (UEFA) besloot woensdag dat voetballers van ploegen die in de voorrondes uitgeschakeld worden ook in het hoofdtoernooi mogen spelen. Waarschijnlijk leidt de maatregel tot meer transfers in augustus.

Voor spelers die in de eerste seizoenshelft in de Champions League uitkomen, verandert er niets. Voor hen blijft het niet toegestaan om voor een andere ploeg in de knock-outfase te spelen.

Voetballers die in de Champions League uitkomen voor de winterstop mogen in het nieuwe jaar wel in de Europa League voetballen, tenzij hun oude club verder speelt in dat toernooi. Ook die regel wijzigde niet.

Prinsen stopt met schaatsen

Tom Prinsen heeft aangekondigd zijn actieve carrière als schaatser per direct stop te zetten. De 28-jarige sporter wil zich gaan richten op een maatschappelijke loopbaan.

De beslissing van Prinsen hangt mogelijk samen met het feit dat VPZ vandaag liet weten te stoppen met de sponsoring van de gelijknamige schaatsploeg.

Prinsen deed, sinds zijn doorbraak tijdens het NK afstanden, twee keer mee aan het WK allround. In 2004 werd hij zesde en in 2009 eindigde hij op de tiende plaats.

Boosheid over AOW-plan GroenLinks

Het plan van GroenLinks om de AOW voor huisvrouwen af te schaffen stuit op verschillende hoeken op veel kritiek. "Alsof andere taken dan betaald werk niet zinvol zijn. Zo zit de samenleving niet in elkaar", foetert voorzitter Dieny Scheffer van de Nederlandse Vrouwenraad (NVR).

Uit het maandag gepresenteerde verkiezingsprogramma van de partij van beoogd lijsttrekker Femke Halsema blijkt dat GroenLinks de AOW wil koppelen aan het aantal gewerkte werkjaren.

Geen AOW voor huisvrouwen
Wie geboren is na 1971 en straks op zijn of haar 67e vrijwillig minder dan 45 jaar minimaal drie dagen per week heeft gewerkt, wordt op de uitkering gekort. Volgens Kamerlid Jolande Sap is het acceptabel een einde te maken aan de 'gratis AOW-verzekering van huisvrouwen', omdat op die manier de emancipatie gestimuleerd wordt en meer vrouwen zullen gaan werken.

Scheffer: "Mensen kiezen nu ook vaak voor andere maatschappelijke bezigheden. Maar met vrijwilligerswerk of gedeelde zorg voor kinderen houdt GroenLinks geen rekening." De NVR-voorzitter noemt het positief dat GroenLinks de arbeidsparticipatie wil stimuleren, maar volgens haar gaat het 'ten koste van alles'.

Hoogleraar verbaasd
Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam, noemt het idee 'een ingrijpende breuk met de historie'. "Het verbaast me dat GroenLinks zegt een volksverzekering als de AOW niet meer te willen koppelen aan het staatsburgerschap, maar aan het arbeidsverleden. Ze stappen af van het hele idee achter de volksverzekeringen, namelijk dat elke burger er recht op heeft. Dan moet je wel met hele goede argumenten komen."

FNV: niet haalbaar
Ook vakcentrale FNV noemt het 'problematisch' dat GroenLinks van de AOW in feite een werknemersverzekering wil maken. "We zijn er voorstander van dat iedereen zelfstandig aan de arbeidsmarkt meedoet, maar in de praktijk zal dat lang niet altijd haalbaar zijn", stelt FNV-woordvoerder Paulus Plas.


'GroenLinks wil van AOW werknemersverzekering maken'

Prijsvraag #1: From Paris with Love

Vandaag is de release van de nieuwe actiecomedy, 'From Paris with love' van regisseur Pierre Morel (Taken).Hoofdrolspelers John Travolta en Jonathan Rhys-Meyers vormen een onwaarschijnlijk duo in deze actiecomedy.

De doorgewinterde Amerikaanse CIA-agent Charlie Wax (Travolta) krijgt in Parijs assistentie van een jonge diplomaat (Rhys-Meyers) om een terroristische aanslag te voorkomen. In Wax’ woordenboek komt diplomatie echter niet voor…

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Door de vele afgelastingen in de Hoofdklasse, laat de KNVB doordeweeks wedstrijden inhalen. Gisteravond stond weer een inhaalronde op het programma. Hieronder de uitslagen.

Hoofdklasse A

FC Lisse - DOTO 3-1
Katwijk - Ter Leede 3-2
Quick Boys - Barendrecht 0-1

STAND

1. Barendrecht 18-43 (+34)
2. Capelle 18-43 (+24)
3. Rijnsburgse Boys 16-29
4. Katwijk 18-29
5. FC Lisse 19-29 (+9)
6. ARC 19-29 (-3)
7. Noordwijk 18-26 (+7)
8. Scheveningen 18-26 (-2)
9. Quick Boys 19-24
10. RVVH 19-22
11. Ter Leede 17-21
12. ASWH 18-21
13. DOTO 19-11
14. TOGR 18-3

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse C

Flevo Boys - SC Genemuiden 0-2
Go-Ahead Kampen - Berkum 3-2

Staphorst - HHC Hardenberg werd afgelast

STAND

1. Excelsior '31 17-38
2. Harkemase Boys 17-33
3. Flevo Boys 17-32
4. ACV 17-27
5. CSV Apeldoorn 17-26
6. Berkum 18-25
7. SC Genemuiden 19-25
8. HHC Hardenberg 17-21 (+3)
9. Staphorst 17-21 (-2)
10. Be Quick '28 18-19
11. WHC 17-18
12. Nunspeet 18-17
13. PKC '83 16-15
14. Go-Ahead Kampen 17-15

Xbox 360 Gameroom live en niet goed werkend

Microsofts virtuele plek om rond te hangen en te gamen (gameroom) is vandaag live gegaan voor de Xbox 360 en de PC, helaas kampt de service nog wel met wat problemen en kan nog niet iedereen er gebruik van maken.

Na het downloaden van de twee pakketjes op de Xbox 360 lukte het niet om de gameroom goed te laden, op de PC lukt het al helemaal niet om de gameroom te installeren.
De Xbox 360 versie liep vast tijdens het laden van de gameroom en dat is gelukkig ondertussen al opgelost maar de PC versie geeft nog steeds een zogenaamde "Install of item failed" error.

De gameroom is een grote arcade hal waar je voor 40 MS punten een spelletje kan spelen, voor 240 punten koop je het spel voor de Xbox 360 of PC en voor 400 punten koop je het spel voor de Xbox 360 en de PC.

De gameroom wordt een verzameling van allemaal bekende en onbekende Arcade titels uit de jaren '70 en '80. Hieronder een lijstje met de beschikbare titels.Adventure

- Armor Battle
- Asteroids Deluxe
- Astrosmash
- Centipede
- Battlantis
- Crystal Castles
- Gravitar
- Lunar Lander
- Red Baron
- Combat
- Finalizer
- Football
- Tempest
- Jungler
- Millipede
- Outlaw
- Road Fighter
- Realsports Tennis
- Sea Battle
- Scramble
- Skiing, Mountain Madness/Super Pro
- Space Armada
- Space Hawk
- Shao-lin's Road (Kicker)
- Star Raiders
- Super Cobra
- Sub Hunt
- Tutankham
- Yar’s Revenge

xbox gameroom
"Voorlopig met problemen"

K1-bokser ontkent mishandeling

De Amsterdamse K1-vechter Badr Hari ontkent betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een portier van een club in Amsterdam. Dat zegt zijn advocaat Bénédicte Ficq. Hari, die in de kickboksvariant K1 uitkomt voor Marokko, is door getuigen gezien bij de club in de buurt van het Leidseplein.

Zijn raadsvrouw vindt het raar dat de politie de verdenking wereldkundig heeft gemaakt, maar geen contact met hem opneemt. "Als de politie aanwijzingen heeft, dan moeten ze hem ontbieden en confronteren met verklaringen waar dat uit zou blijken", stelde de raadsvrouw tegenover AT5. Als de politie hem had gevraagd langs te komen voor een verklaring, was hij volgens Ficq gewoon naar het bureau gekomen om zijn betrokkenheid te ontkennen.

De politie verklaarde gisteren dat er volgens getuigen een bekende K1-vechter bij de mishandeling betrokken was. Een bron meldde aan Novum Nieuws dat het gaat om Badr Hari.

De mishandeling vond in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari plaats bij de entree van club Blinq aan het Kleine Gartmanplantsoen. Vier mannen mochten van de 33-jarige beveiliger niet naar binnen, omdat ze niet zouden voldoen aan de kledingvoorschriften.

De portier kreeg daarop flinke klappen en raakte zwaargewond. De vier daders zijn gevlucht.

Button: "Late start Melbourne gevaarlijk"

Jenson Button heeft tegen Reuters te kennen gegeven dat hij geen fan is van late starts in de Formule 1. Komend weekeinde zal op het circuit van Melbourne in Australië pas om 17:00 lokale tijd gestart worden. Het gevolg hiervan is dat de zon dan al aan het ondergaan is en erg laag hangt. Wanneer de coureurs met hoge snelheden over het circuit rijden kan dit voor zeer gevaarlijke situaties zorgen."

"Het klinkt misschien zielig, maar dat is het zeker niet. Het kan levensgevaarlijke situaties opleveren als je de zon in je ogen krijgt en je daardoor niet ziet waar je heen gaat. Ik race liever overdag, dan heb je deze gevaren niet. Als je vooraan rijdt geeft de zon waarschijnlijk minder problemen, dus hopelijk zullen wij vooraan rijden, dan hoeven wij ons geen zorgen te maken over het zicht", aldus de Engelsman.

VPZ stopt met sponsoring schaatsploeg

Zorgverzekeraar VPZ stopt met sponsoring van het gelijknamige schaatsteam. Dit werd vandaag bekend.

Er zal in de komende tijd worden gezocht naar een invulling voor volgend seizoen. Een van de mogelijkheden is dat team in zijn geheel doorgaat met een nieuwe hoofdsponsor. Op het moment lopen er al gesprekken met diverse partijen.

Bob de Jong en Jan Blokhuijsen zijn twee van de schaatsers die deel uitmaken van de schaatsploeg van VPZ.

Hamilton: "Webber na 2010 met pensioen"

Lewis Hamilton verwacht dat zijn Red Bull Racing-collega Mark Webber na dit seizoen zal stoppen met het racen in de Formule 1. Webber debuteerde in 2002 in de koningsklasse en is inmiddels al 33 jaar.

De Engelsman zou het dan ook niet raar vinden als zijn collega na dit seizoen zou stoppen: "Ik heb het idee dat Webber (Mark red.) dit jaar nog een topjaar wil draaien in de Formule 1 en daarna vaarwel wil zeggen. Hij heeft dit jaar alle kans om op het hoogtepunt in zijn carriére te stoppen. Het zou mij niets verbazen als hij overweegt om na dit seizoen te stoppen."

3-jarige beroofd van PSP in Den Haag

In Den Haag is een kleuter beroofd van zijn speelgoed. Terwijl de driejarige knul aan de hand van zijn moeder meeliep, hield het in de andere hand zijn playstation portable vast. Op het moment dat moeder en zoon de Reitzstraat 197 passeerden, rende er een jongen langs die de PSP van het joch pikte.

De dader is van Noord-Afrikaanse afkomst en is tussen de zestien en twintig jaar oud. Hij is ongeveer 1m70 tot 1m75 lang en droeg een wit vest en donkere spijkerbroek. Hij had kort donker haar en een gezet postuur.

Getuigen van de diefstal en mensen die aan de hand van deze omschrijving denken de dader kennen, worden verzocht de recherche aan bureau De Heemstraat te informeren. Ze zijn bereikbaar onder het nummer 0900-8844.

 

Begois geschorst tegen PSV en FC Twente

VVV-Venlo-doelman Kevin Begois is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Door de schorsing kan Begois niet onder de lat staan in de thuiswedstrijden tegen PSV en FC Twente.

In de uitwedstrijd tegen Willem II eind februari (2-1 verlies) maakte Begois zich schuldig aan ernstig gemeen spel. Omdat scheidsrechter Björn Kuipers het voorval toen niet beoordeelde, zag de aanklager betaald voetbal van de KNVB de kans schoon om de keeper alsnog een straf op te leggen.

Messi best betaalde voetballer

Lionel Messi is David Beckham voorbijgestreefd op de ranglijst van best betaalde voetballers. Het Franse tijdschrift France Football laat zien dat de 22-jarige Argentijn van FC Barcelona afgelopen jaar naar schatting 33 miljoen euro heeft verdiend. David Beckham is dit jaar terug te vinden op plaats twee. De laatste negen jaar was de Engelsman veelvuldig op de eerste plaats te vinden.

Beckham moest dit jaar genoegen nemen met 30,5 miljoen euro. Op de derde plaats is Cristiano Ronaldo van Real Madrid terug te vinden. De duurste voetballer ooit kon vorig jaar dertig miljoen op zijn rekening bijschrijven. De bedragen zijn berekend op basis van salaris, premies en sponsoring.

Messi is op dit moment erg belangrijk voor zijn ploeg FC Barcelona. Hij scoorde in de laatste drie wedstrijden acht keer. De kleine balkunstenaar maakte twee hattricks in de afgelopen twee speelrondes in de Primera Division en in het Champions Leagueduel met VFB Stuttgart scoorde hij tweemaal. Afgelopen seizoen won de Wereldvoetballer van het Jaar maar liefst zes prijzen.

De best betaalde trainer van de wereld is Jose Mourinho. De Portugese trainer van Internazionale verdiende ruim dertien miljoen euro. In de top tien van best betaalde trainers zijn twee Nederlanders te vinden. Guus Hiddink staat met een bedrag van acht miljoen euro op de zesde plaats. Dit geld heeft de huidige bondscoach van Turkije verdiend bij Chelsea en als bondscoach van Rusland. Bayerntrainer Louis van Gaal neemt de tiende plaats voor zijn rekening. Hij verdiende het afgelopen jaar zes miljoen euro.

Breschel wint Dwars door Vlaanderen

De 66e editie van Dwars door Vlaanderen is vanmiddag gewonnen door de Deen Matti Breschel. De renner van Team Saxobank kwam na 204 kilometer koersen met een kleine voorsprong op een groep achtervolgers solo over de finish in Waregem.

Zo'n 22 kilometer voor de finish was de Deen weggereden uit het eerste deel van het peloton. Het peloton was gebroken door tempowerk van Fabian Cancellara, ploeggenoot van Breschel, in de jacht op vier koplopers die zo'n 100 kilometer aan de leiding hadden gereden.

PSV ontkent interesse Stoch

PSV heeft nooit geïnformeerd naar Miroslav Stoch. Dat zegt Jan Reker van de Eindhovenaren in Voetbal International.

De goede prestaties van Stoch bij FC Twente zou de interesse van zowel PSV als Ajax hebben gewekt. Dat meldde het tijdschrift eerder. Reker ontkent nu dat de club uit Eindhoven heeft geïnformeerd naar de buitenspeler.

"Stoch stond vorige zomer niet op onze scoutinglijsten," zegt de algemeen directeur tegen VI. "We hebben ook niet om hem gevraagd. En de huidige interesse? Een zaakwaarnemer heeft zich bij PSV gemeld. Wij zijn niet achter hem aangegaan."

"Want Stoch heeft namelijk net een nieuw vier- of vijfjarig contract van Chelsea-directeur Frank Arnesen aangeboden gekregen. Wij vinden hem een goede voetballer, maar de interesse kwam van de andere kant. Misschien om de prijs op te drijven."

Geen hondenseks in speeltuin

De politie heeft een einde gemaakt aan de liefdesdaad van twee honden in een speeltuintje in Dordrecht. De twee stamboomhondjes bedreven de liefde onder toeziend oog van een aantal kinderen.

Een omwonende zag hoe de hondeneigenaren de dieren met elkaar lieten paren in het bijzijn van de kinderen en waarschuwde de politie. Een agent nam poolshoogte en kwam al snel tot de ontdekking dat de hondeneigenaren de ouders van de aanwezige kinderen waren. Zij vonden het volstrekt normaal dat de honden in het openbaar en in gezelschap van de kinderen van bil gingen.

Brama hoopt bekerfinale niet wÚÚr te missen

FC Twente gaat vanavond op bezoek in De Kuip om tegen Feyenoord een plek in de finale van de KNVB beker af te dwingen. Wout Brama wil kosten wat kost de finale bereiken.

Brama weet dat Twente het moeilijk gaat krijgen in Rotterdam. "Ze zullen er vol op kletsen", aldus de middenvelder tegenover FC Twente.tv. "Voor hun is de wedstrijd van het jaar. Ze zullen er vol voor gaan in de eigen Kuip om daar nog een keer terug te keren. Qua kansen denk ik dat het in de beker altijd fifty-fifty is."

Brama wil de finale niet missen. Bij een gele kaart kan hij de eindstrijd vergeten. "Ik wil heel graag de finale van de beker spelen. Ik sta op scherp. Als ik een gele kaart pak ben ik er in de finale niet bij, dat speelt allemaal wel mee. Vorig jaar was de finale voor mij heel negatief. Ik ben niet ingevallen en we verloren de finale ook nog. Dat was een heel negatieve dag voor mij."

Brits begrotingstekort op recordhoogte

Hoewel links en rechts positief nieuws over de economie wordt gemeld, lopen de tekorten van overheden nog altijd op. Records worden keer op keer gebroken. Vandaag presenteerde de minister van Financiën Alistair Darling (Labour) de voorlopige begroting van het Verenigd Koninkrijk. Hieruit blijkt dat het verwachte tekort van de Britse regering dit jaar uit zal komen op 11,8 procent van het bruto nationaal product (BNP).

11 procent
In het fiscale jaar 2009-2010 zal de regering in Londen ongeveer 167 miljard pond (186 miljard euro) tekort komen. Eerder werd gedacht dat dit bedrag rond de 178 miljard pond zou komen. Ondanks de besparing van zo'n 11 miljard, komt het tekort toch op het hoogste niveau ooit. De uitgaven voor het komende jaar worden momenteel geschat op 163 miljard meer dan de inkomsten. Deze schatting is 13 miljard lager dan eerdere ramingen. Wanneer deze schattingen kloppen, zal het tekort op de begroting voor komend jaar 11,1 procent van het BNP zijn.

Investeringen
Ondanks de astronomische tekorten waar de Britse regering mee te maken heeft en gaat krijgen, heeft Darling in zijn laatste begroting voor de verkiezingen nieuwe investeringen van 2,5 miljard pond aangekondigd. Deze investeringen zouden de Britse economie moeten stimuleren. Een onderdeel van het plan van de Labour minister is om de overdrachtsbelasting op huizen goedkoper dan 250.000 pond af te schaffen. Dit geldt echter alleen voor Britten die hun eerste huis aanschaffen.

Kovalainen: "Hydraulicaprobleem moet nu opgelost zijn"

Heikki Kovalainen denkt dat Lotus met minder hydraulische problemen te kampen gaat hebben dan aan het begin van het seizoen. Alle nieuwe teams werden in de eerste race van het jaar getroffen door de problemen, maar Lotus lijkt deze wel opgelost te hebben.

"Ik ben goed te spreken over de manier waarop het team deze problemen heeft opgelost. Natuurlijk mogen we niet te optimistisch zijn, Jarno kwam immers vlak voor het einde van de eerste race tot stilstand, maar verder waren er geen grote problemen. Het is gewoon zo'n complex hydraulisch systeem. Het gaat in alle bochten en is overal mee verbonden. Als het gaat lekken ben je je stuurbekrachtiging kwijt," zei Kovalainen in de Finse krant Turun Sanomat.

Kovalainen reed zijn eerste Grand Prix voor Lotus in Bahrein gewoon uit. De Fin werd in de race vijftiende na als 21e te zijn gestart. Trulli werd uiteindelijk nog als zeventiende geklasseerd.

Bankrovers vragen bank geld klaar te leggen

De politie van Connecticut werd ruim van tevoren gewaarschuwd voor een bankoverval. De twee verdachten van de overval belden met de bank en droegen een medewerker op een zak geld klaar te leggen.

Tien minuten na hun telefoontje verschenen de twee verdachten bij de bank en werden door de politie op de parkeerplaats opgevangen. De 27-jarige overvaller kon eenvoudig in de kraag worden gevat, net als zijn 16-jarige handlanger. Volgens de politie waren de overvallers 'niet al te snugger'.

De Groot niet met Go Ahead Eagles tegen Ajax

Donny de Groot kan morgenavond niet met Go Ahead Eagles in de halve finale van de KNVB beker tegen Ajax voetballen. De spits bleek vandaag op de training onvoldoende hersteld van een knieblessure. Hij had in de kwartfinale van het bekertoernooi met twee treffers nog een groot aandeel in de zege bij NAC (1-2).

De blessure van De Groot is niet de enige tegenvaller voor trainer Andries Ulderink in de aanloop naar het duel met Ajax. De oefenmeester van de nummer drie van de eerste divisie kan ook niet beschikken over Patrick Gerritsen en Koen van der Biezen. Clubtopscorer Halil Colak lijkt net op tijd hersteld van een kuitblessure. Hij begint vermoedelijk op de bank.

Ulderink verwacht dat zijn team ondanks de afwezigheid van een aantal belangrijke basisspelers kan stunten. "We hebben een ploeg die zeker voor eigen publiek van iedere Nederlandse club kan winnen. We zullen niet alleen vechten voor iedere bal. We willen ook zelf aan voetballen toekomen. Als dat lukt, hebben we zelfs tegen Ajax een kans."

Hakenkruizen overgespoten met hartjes

Twee 16-jarige jongens uit IJsselstein hebben gistermiddag hakenkruizen en discriminerende teksten overgespoten met hartjes en een afbeelding van een spuitbus. De hakenkruizen en teksten waren aangebracht op een skatebaan aan de Podiumweg, die al helemaal volzat met graffiti.

Agenten zagen rond 13.30 uur zelf dat het verhaal van de jongens klopt, meldt de Utrechtse politie vandaag. De jongens verklaarden dat ze niet willen dat andere jongeren met dergelijke afbeeldingen en teksten worden geconfronteerd.

Er is geen aangifte gedaan. Wel zijn de ouders van de jongens geïnformeerd.

SP: Toptarief naar 65 procent

De Socialistische Partij (SP) heeft vandaag haar verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de komende Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni aanstaande. De SP is vooral van mening dat de economie niet 'kapotbezuinigd' moet worden en dat zekerheid het belangrijkste is in crisistijd voor met name mensen met een laag inkomen.

Het SP-programma, genaamd 'Een beter Nederland voor minder geld', wil per saldo 10 miljard euro structureel minder uitgeven. De socialisten willen 10 miljard euro meer uitgeven, 14 miljard euro bezuinigen en met 6 miljard euro de lasten verzwaren. In 2015 moet het begrotingstekort op 1,25 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uitkomen.

De extra overheidsuitgaven moeten met 1,5 miljard euro vooral terechtkomen bij het onderwijs. Voor armoedebestrijding reserveert de SP 2 miljard euro; zo moet de bijstand en het minimumloon met 5 procent omhoog. Tevens moeten er 1500 agenten bijkomen.

Er moet vooral bezuinigd worden op defensie (zoals de JSF) en bureaucratie in de publieke sector. De hypotheekrenteaftrek wil de partij van lijsttrekker Emile Roemer geleidelijk beperken tot maximaal 350.000 euro en er komt er een inkomenstoptarief van 65 procent, voor inkomens boven de 150.000 euro. De AOW-leeftijd blijft op 65 jaar. De kinderbijslag en de zorgpremies moeten volgens het SP-programma inkomensafhankelijk worden gemaakt.

Lees hier (PDF) het SP-verkiezingsprogramma 2011-2015 (financiële bijlage).

Alle (tot nu toe) uitgebrachte verkiezingsprogramma's op een rij:
SP | GroenLinks | PvdAChristenUnie | D66 | CDA | VVD | TONSGP | PVV


Beveiliger begluurt collega met bodyscanner

De bodyscan die onder andere wordt gebruikt op Schiphol, wordt door vele privacygroeperingen 'naaktscanners' genoemd. Volgens deze groeperingen zou de bodyscan dusdanige scans maken van het menselijk lichaam, dat dit in feite als naakt gezien kan worden. Deze 'feature' is onlangs in Engeland benut door luchthavenbeveiliger John Laker. De man heeft een scan van zijn collega Jo Margetson gemaakt toen ze per ongeluk door de scanner liep.

Misbruik
Naar aanleiding van dit incident heeft Margetson aangifte gedaan bij zowel de politie als de werkgever. "Ik ben helemaal getraumatiseerd. Ik heb met de politie gesproken en ben er te slecht aan toe om te gaan werken", liet het slachtoffer The Sun weten. De werkgever van Laker heeft hem een 'formele waarschuwing' gegeven. Al sedert lange tijd waarschuwen de tegenstanders van dit soort scanners voor deze praktijken. "Als privacyschendende machines op luchthavens worden geïnstalleerd, dan is misbruik zoals dit onvermijdelijk", aldus Alex Dean van Big Brother Watch.

Beter dan visitatie
Lord Adonis, minister van Verkeer, verdedigt de machines met de woorden: "Een visitatie is ook opdringerig, maar mensen accepteren dat. Een bodyscanner zit in dezelfde categorie. Afbeeldingen worden verwijderd en het personeel is goed getraind en staat onder toezicht."

Bewaking schip schiet piraat dood

Particuliere bewakers aan boord van een vrachtschip hebben een Somalische piraat doodgeschoten. Dat gebeurde toen zij het vuur openden op een groep piraten die het schip, varend voor de kust van Oost-Afrika, wilden kapen. Woordvoerder John Harbour van de patrouillevloot van de Europese Unie heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Het is volgens Harbour voor het eerst dat een piraat is doodgeschoten door de particuliere bewaking van een schip. Het incident voltrok zich gisteren. Een fregat van de EU-vloot werd door het onder Panamese vlag varende vrachtschip Almezaan gealarmeerd en ging op zoek naar de piraten, die inmiddels op de vlucht waren geslagen. Er werden zeven piraten gelokaliseerd, van wie er een was bezweken aan schotwonden. De overige zes werden in hechtenis genomen, zei Harbour.

De EU-vloot patrouilleert in de Golf van Aden om piraterij tegen te gaan. Verder uit de Somalische kust in de Indische Oceaan zijn de piraten echter ook actief. Steeds meer rederijen geven de bemanning van hun vrachtschepen particulier bewakingspersoneel mee om kaping van hun eigendom te voorkomen. De piraten reageren op deze ontwikkeling met gewelddadiger acties. Zij maken steeds vaker gebruik van vuurwapens en granaatwerpers om hun slachtoffers te intimideren.

De inzet van gewapend particulier bewakingspersoneel zou de piraten ertoe kunnen brengen hun wapentuig daadwerkelijk te gebruiken en tot een escalatie kunnen leiden, zo wordt in kringen van deskundigen op het gebied van piraterij gevreesd.

Wetzel: "ADO wordt geleid door amateurs"

André Wetzel reageert eindelijk op zijn ontslag door ADO Den Haag naar aanleiding van zijn kritische interview in de Volkskrant. De oefenmeester werd de laan uitgestuurd en spande daarop een arbitragezaak aan bij de KNVB, welke hij deze week won. In Voetbal International haalt hij nu hard uit naar zijn oude werkgever.

Wetzel zette Ricky van den Bergh uit de selectie, maar de speler mocht onder druk van het bestuur eerder terugkeren in de selectie. "Puur emotie-management van Henk Jagersma (voorzitter van de Raad van Commissarissen, red.). Hij voelde zich gekrenkt en ik moest vertrekken. Jagersma was erg tevreden dat hij met één telefoontje voor de verzoening met Van den Bergh had gezorgd, maar hij wist niet wat hij had aangericht. Hij creëerde geen oplossing, maar een tijdbom," zei Wetzel.

Daarop spande Wetzel een arbitragezaak aan. "Dat was gewoon Jiskefet. Ik kreeg van alles over me heen van Jagersma en de advocaat van ADO, maar een fatsoenlijk argument zat er niet bij. Het was opnieuw een exhibitie van amateurisme." De trainer zegt dat de club er in ondergedompeld is. "Het amateurisme vormt het grootste probleem bij ADO. Mensen zonder knowhow die zich bemoeien met technische zaken. Na mijn ontslag hebben zij weer vrij spel, de club is per saldo dus niks opgeschoten. Elke Hagenaar hoopt het beste voor ADO, ik ook. Maar zo gaat het de verkeerde kant op."

Wetzel kan door zijn uitlatingen in VI mogelijk wel een deel van zijn ontslagpremie kwijtraken, omdat de ontslagdatum van de oefenmeester 1 april bepaald is. Tot die datum mocht hij geen negatieve uitspraken over zijn voormalige werkgever doen. De afkoopsom voor Wetzel bedraagt 100.000 euro.

'Fiat schrapt vijfduizend banen'

Fiat gaat vijfduizend banen schrappen als onderdeel van een nieuw strategisch plan. Dat heeft de Italiaanse krant La Repubblica vandaag gemeld.

Vijftien procent van de ruim dertigduizend assemblagemedewerkers zullen hun baan verliezen, onder wie vijftienhonderd medewerkers van de Termini Imerese fabriek op Sicilië, die volgend jaar stopt met de productie van auto's, en ruim tweeduizend medewerkers van de historische Mirafiorifabriek in Turijn. In totaal worden bij vier fabrieken banen geschrapt.

Vakbondleider Gianni Rinaldini vertelde het Italiaanse persbureau ANSA dat als de berichten kloppen ze 'zorgwekkend en onacceptabel zijn'. Rinaldini riep de Italiaanse regering op het gesprek met Fiat aan te gaan.

La Repubblica meldde tevens dat het autobedrijf van plan is het aantal modellen terug te brengen van twaalf naar acht, maar dat de productie van auto's in Italië met vijftig procent wordt uitgebreid tot negenhonderdduizend.

Fiat, dat vorig jaar een strategische alliantie sloot met Chrysler, wil in de Verenigde Staten zeven modellen lanceren en produceren onder de merknamen Fiat, Lancia en Alfa Romeo. De productie in de VS moet uitkomen op 350.000 auto's.

Fiat presenteert op 21 april zijn strategie voor de periode 2010 tot en met 2014.

'Fiat schrapt vijfduizend banen'
'Fiat schrapt vijfduizend banen' (Foto: Novum)

Goederentrein ontspoord in Oslo

Een goederentrein is in de Noorse hoofdstad Oslo ontspoord en heeft een aantal gebouwen langs het spoor geramd. Er worden drie doden en drie gewonden gemeld.

In ieder geval één goederenwagon is in de haven van Oslo beland. Volgens ooggetuigen zijn diverse vrachtwagen die stonden te laden en lossen geraakt. Het ongeval vond vanmiddag plaats bij station Alnabru in het noorden van de stad.

Hulpdiensten, bestaande uit helikopters, duikers, reddingsboten en ziekenwagens, zijn ter plaatse.

Britse artsen: rookverbod in auto's

Britse artsen hebben opgeroepen tot een rookverbod in alle voertuigen na verschijning van een rapport waarin staat dat meeroken onder kinderen jaarlijks zeker 22.000 nieuwe gevallen van astma en kortademigheid veroorzaakt.

In het rapport van het Royal College of Physicians (RCP) staat verder dat twintigduizend gevallen van luchtweginfecties, 120.000 gevallen van middenoorontsteking en tweehonderd gevallen van meningitis in jongeren eveneens het gevolg zijn van roken in en om het huis. Daarnaast overlijden jaarlijks veertig baby's aan door meeroken veroorzaakte wiegendood.

Een rookverbod in huizen heeft geen zin omdat niet valt te controleren of het wordt nageleefd, aldus John Britton, voorzitter van de tabakgroep van het RCP. In plaats daarvan moet gekeken worden naar 'wat acceptabel is' om twee miljoen kinderen te beschermen die wonen in huizen waar gerookt wordt. "We raden een rookverbod in alle voertuigen aan", zei hij.

Zelfs automobilisten die nooit een kind als passagier hebben, moeten hun auto uit om te roken, aldus Britton. Vanwege de veiligheid op de weg. Britton wil zelfs een stapje verdergaan en het roken door ouders bij het toegangshek van scholen verbieden. Het wordt moeilijk een dergelijk verbod te handhaven voor privétuinen, moest hij toegeven. "Veel ouders denken dat roken in slechts één kamer of op het moment dat de kinderen naar bed zijn, de kinderen op de een of andere manier beschermt tegen blootstelling. Dat is niet zo."

Andere maatregelen die hij voorstelt, naast hogere belastingen en het verwijderen van sigaretten van duidelijk zichtbare plekken in winkels, zijn het terugdringen van blootstelling van kinderen aan beelden in de media waarop mensen roken -zo zouden films waarin gerookt wordt alleen voor volwassen toeschouwers toegankelijk moeten zijn.

Simon Clark, directeur van de rokerslobby Forest, noemt de voorgestelde maatregelen onaanvaardbaar. "Als je roken in auto's verbiedt, die een privéruimte vormen, ben je een kleine stap verwijderd van een rookverbod binnen woningen. Beide maatregelen zijn onacceptabel en onuitvoerbaar."

Weer zeldzame pijlinktvis aangespoeld

Voor de derde keer in drie maanden is een zeldzame grote pijlinktvis gevonden op Texel. De vondst is bijzonder omdat tussen 1964 en eind vorig jaar slechts twee van deze inktvissen aanspoelden en nu in een paar maanden al drie. Dat meldt natuurbeschermingsorganisatie Ecomare.

Volgens een woordvoerder gaat het om een exemplaar van ruim tachtig centimeter. Hoewel de inktvis daarmee al groter is dan de sepia, een vaker voorkomende inktvissoort in de Noordzee, is het geen joekel. De pijlinktvis kan, inclusief tentakels, anderhalve meter groot worden.

Het is volgens de zegsvrouw ook bijzonder dat het dier intact is aangetroffen. Het weekdier vergaat na zijn overlijden snel en is ook gewild voedsel voor andere zeedieren.

In januari strandde op Vlieland ook al een pijlinktvis. Waarom er nu opeens meer van deze inktvissen opduiken is niet bekend. Inktvissen leven vooral in dieper water en komen maar zelden naar het ondiepe water van de kustgebieden.

Plushenko krijgt toch goud

Evgeni Plushenko krijgt toch een gouden plak voor zijn optreden op de Olympische Winterspelen in Vancouver. De Russische kunstrijder werd in Canada tweede achter de Amerikaan Evan Lysacek, maar een groep juweliers uit Siberië wil hun landgenoot nu toch goud schenken. Het kleinood is gemaakt van puur goud en weegt meer dan een halve kilo.

In Rusland is de opinie dat Plushenko het goud op de Spelen verdiend had. Ook premier Vladimir Putin was deze mening toegedaan. Plushenko zal zijn revanche voor het missen van de gouden plak niet op het WK in Turijn kunnen pakken, want hij ontbreekt in Italië vanwege een knieblessure.

Gigantisch script voor L.A. Noire

Team Bondi, het team achter het komende detective-spel L.A. Noire, heeft in een interview verteld dat hun script voor L.A. Noire maar liefst 2.200 pagina's telt. Dit is even veel als twaalf films of een twee-jarige tv-serie.

Dit gigantische script is er natuurlijk niet voor niets, zo zeiden ze al eerder dat L.A. Noire geen standaardgame wordt, ze willen er een goed verhaal mee vertellen. Jij speelt als een detective in de jaren '40 in Los Angeles. In een stad vol criminaliteit ga jij op zoek naar de moordenaars.

Dat het spel veel verhaal zal bevatten is aan de grootte van het script in ieder geval wel duidelijk, maar om te zien of het inhoudelijk goed is moeten wij nog wachten op de volledige game, die in het vierde kwartaal van 2010 uit moet gaan komen.

L.A. Noire

Eriksen dicht bij contractverlenging Ajax

Christian Eriksen speelt waarschijnlijk ook de komende jaren voor Ajax. De 18-jarige middenvelder laat op de Deense website onside.dk weten dat de onderhandelingen over een nieuw contract in een vergevorderd stadium verkeren. De Deen laat de inhoudelijke vragen over aan zijn zaakwaarnemer. "Hij is beter op de hoogte dan ik. Hij voert de gesprekken met Ajax".

De zaakwaarnemer van Eriksen zette in een eerder stadium van de onderhandelingen druk op Ajax. Hij vertelde in een interview dat zijn pupil voordat hij bij Ajax kwam al meerdere stages had afgewerkt en dat deze clubs nu naar de Deen zouden lonken. Met name Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft al eerder aangegeven zeer gecharmeerd te zijn van de jonge voetballer.

Op 17 januari debuteerde Eriksen in het eerste van Ajax. Hij heeft tot nu toe negen wedstrijden voor de Amsterdammers gespeeld. Hoewel de middenvelder nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt, was hij in elke wedstrijd nadrukkelijk aanwezig. Mede dankzij de inbreng van de jonge Deen bracht Ajax de achterstand op koploper FC Twente terug tot vier punten.

Eriksen heeft tot nu toe een keer mogen aantreden in een duel voor zijn land. Hij speelde in het oefeninterland van Denemarken tegen Oostenrijk. De kans is groot dat hij zich mag opmaken voor het WK in Zuid-Afrika, waar Denemarken in de groepsfase een van de tegenstanders is van het Nederlands elftal.

Euro fors onderuit

De euro staat vandaag tegenover de Amerikaanse dollar op het laagste punt (1,33 dollar per euro) in tien maanden tijd. De Europese eenheidsmunt bereikte tevens een all-time-low tegenover de Zwitserse frank.

Na de financiële problemen rondom Griekenland mogen beleggers zich nu ook zorgen maken over Portugal. Kredietbeoordelingsbureau Fitch verlaagde vandaag namelijk de kredietrating van Portugal. Wel acht Fitch het onwaarschijnlijk dat het Zuid-Europese land evenals Griekenland in een liquiditeitscrisis belandt.

Ook door de politieke strijd rondom de 'bailout' van Griekenland staat de euro onder druk. Het lijkt er nu toch op dat Duitsland en Frankrijk het eens zouden worden over mogelijke financiële steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Op de markten wordt een IMF-oplossing gezien als een teken dat Europa haar eigen problemen niet kan oplossen.

Alleen tegenover het Britse pond lijkt de euro zich goed staande te houden, omdat daar de begrotings- en handelstekorten veel dramatischer zijn dan in de eurozone. De 'zwakke' euro is nadelig voor de koopkracht van Europeanen, maar het Europese bedrijfsleven, dat al jaren klaagt over de relatief sterke euro, is redelijk tevreden met de recente daling.


Euro fors onder druk

Bridgestone maakt bandencompounds bekend

Bandenfabrikant Bridgestone heeft bekendgemaakt welke bandencompounds er in de Formule 1 tot en met de Grand Prix van Turkije gebruikt zullen gaan worden. Opvallend is dat er hardere banden naar veel races meegenomen worden dan tot voor dit jaar gebruikelijk was.

Zo kende Monaco vorig jaar nog het gebruik van de superzachte en de zachte band, dit jaar zal er in het Prinsdom gereden worden met een superzachte en een mediumband. Dit vanwege de grotere hoeveelheid brandstof die meegesleept dient te worden. Voor de races in Australië, Maleisië, China, Spanje en Turkijke zullen de zachte en harde banden van stal worden gehaald.

"De beslissing welke twee bandencompounds mee te nemen naar een evenement is altijd lastig, vooral omdat we het weer dat er gedurende die drie dagen is niet weten," zei hoofd bandenontwikkeling bij Bridgestone Hirohide Hamashima. "De prestaties van de banden in Bahrein waren goed, maar we blijven waakzaam en veiligheid is voor ons de belangrijkste zorg."

[Gerucht] Eerste versie Motorstorm 3 gespot

Een maand geleden kwam het nieuws naar boven dat Sony de domeinnaam www.motorstorm3.com had geclaimed, wat een duidelijke aanwijzing zou zijn naar een derde deel in de reeks, maar Sony zei dat dit enkel was om er zeker van te zijn dat er niemand anders het domein zou kunnen gebruiken. Nu komt er een nog opvallendere hint bovendrijven. Hoe gaat Sony zich hier uit praten?

De neogaffer "tzare" was enorm verbaasd toen hij iemand in zijn vriendenlijst zag die de eerste versie van Motorstorm 3 aan het testen was. Hij heeft hier onmiddellijk een foto van gemaakt en met de rest van de wereld gedeeld.

Gelekte foto Motorstorm 3

Motorstorm is een off-road racespel door Britse developer Evolution Studios. Je vijanden reduceren tot autowrakken, en die dan ook behendig ontwijken is je doel als je als eerste over de finish wilt gaan. De gamereeks staat bekend voor zijn kwalitatieve graphics en realistische crashes. In de vorige delen kon je al scheuren door de Monument Valley, een ongerepte jungle en een ijslandschap vol met gletsjers. Fans speculeren al druk over waar deel 3 zich zal afspelen.

Britse versie van NASA in april van start

Groot-Brittannië krijgt begin volgende maand een eigen ruimtevaartorganisatie. De organisatie moet de Britse ruimteactiviteiten coördineren en de positie van het land in de wereldwijde ruimtevaarteconomie verbeteren. Dat heeft de Britse minister voor het bedrijfsleven, Peter Mandelson, gisteren gezegd.

In eerste instantie krijgt de organisatie een budget van 230 miljoen pond (ruim 255 miljoen euro). Dat is in vergelijking met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, die jaarlijks negentien miljard dollar (ruim veertien miljard euro) te besteden heeft, bescheiden, maar volgens de Britse regering worden er door de ruimtevaartorganisatie niettemin tienduizenden banen gecreëerd. Mandelson zei dat de ruimtevaartindustrie 'een van de echte Britse succesverhalen' is. "Jaar in jaar uit zorgt deze industrie zowel direct als indirect voor meer banen voor de Britse arbeidskrachten."

Als de ruimtevaartorganisatie op 1 april operationeel wordt gaat zij de Britse belangen in internationale onderhandelingen behartigen. Daarnaast gaat de organisatie het beleid van de civiele ruimtevaart bepalen, iets wat nu gedaan wordt door verschillende departementen en onderzoeksraden.

Een nieuw te bouwen Internationaal Centrum voor de Innovatie van de Ruimte zal allerlei gegevens uit de ruimte gebruiken om klimaatveranderingen te begrijpen en strategieën te ontwikkelen om ruimtevaartsystemen te beveiligen.

Groot-Brittannië heeft geen plannen om naar de ruimte te gaan. Het meeste geld dat wordt uitgegeven aan de ruimtevaart gaat naar de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA), dat onderzoek doet naar reizen naar Mars. De ruimtevaartindustrie in Groot-Brittannië richt zich op robotica, telecommunicatie en het ontwikkelen van kleine satellieten.

Amsterdam gaat mogelijke overvallers stalken

De Amsterdamse politie gaat potentiële overvallers nauwlettend in de gaten houden. Mensen die eerder in beeld waren voor overvallen, straatroven of diefstal met geweld kunnen erop rekenen dat ze extra in de gaten worden gehouden. Dat laten politie, justitie en de gemeente vandaag weten.

Het volgen van mogelijke overvallers is een van de punten in de verscherpte aanpak van overvallers in de regio. De politie gaat verder bijvoorbeeld meer surveilleren op plekken waar veel overvallen plaatsvinden of waar veel potentiële overvallers wonen.

Daarnaast wordt meer capaciteit beschikbaar gesteld om verdachten op te sporen. Het Openbaar Ministerie gaat binnen de grenzen van de wet vaker gebruikmaken van middelen als telefoontaps en observatieteams. Ook worden er vaker en eerder opsporingsberichten uitgegeven.

Opgepakte overvallers kunnen ook rekenen op een hogere strafeis. Justitie voegt bij overvallers sowieso de verdenking witwassen toe en verhoogt de eis bij woningovervallen ook nog met een kwart.

De gemeente zet extra toezichthouders in op straat. Meer winkels worden uitgerust met DNA-spray en DNA-markering. Daarbij worden overvallers en diefstalgevoelige goederen bespoten met een onzichtbare stof, waarmee ze kunnen worden geïdentificeerd. Ook huiseigenaren, woningcorporaties en burgers wordt gevraagd alert te zijn.

Hoewel de veiligheid in de stad volgens de meest recente cijfers toeneemt, zit het aantal overvallen al een tijdje in de lift. Vorig jaar steeg dit aantal met elf procent. Korpschef Bernard Welten kondigde eerder al aan, onder meer in zijn nieuwjaarstoespraak, dat hij het probleem hoog op zijn prioriteitenlijst staat.

Minister verhindert zondagsopening in Westland

Door ingrijpen van het rijk mogen winkels in de Zuid-Hollandse gemeente Westland hun deuren toch niet op zondag openhouden. De gemeenteraad had besloten dat winkels voortaan elke zondag open mogen zijn, waarop burgemeester Sjaak van der Tak (CDA) het minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) vroeg in te grijpen.

Winkels mogen alleen iedere zondag open als de gemeente zo veel toeristen trekt dat de gemeente zich onderscheidt van andere gemeenten. De raad heeft volgens het ministerie van Economische Zaken niet aannemelijk gemaakt dat dit het geval is.

In het coalitieakkoord van het inmiddels gevallen kabinet is afgesproken dat gemeenten die onder het mom van toerisme de winkels de deuren op zondag willen laten openen worden aangepakt.

Vandaag diende een rechtszaak in Amsterdam over hetzelfde onderwerp. De uitspraak, die volgende week wordt verwacht, heeft mogelijk landelijke gevolgen.

RibÚry wil vijfjarig contract

Het blijft gissen naar de toekomstplannen van Franck Ribéry. Real Madrid is een belangrijke kaper op de kust om de Franse sterspeler bij Bayern München weg te plukken. Waar hij ook speelt, één wens heeft Ribéry.

De dit seizoen door blessures geplaagde Ribéry wil een contract van vijf jaar ondertekenen. "Waar ik volgend seizoen ook actief ben, ik wil voor vijf jaar tekenen", meldt hij tegenover het ANP.

Ribéry zit momenteel midden in de contractbesprekingen met Bayern. Toch blijft hij schermen met de belangstelling van Real Madrid, de ploeg die hem afgelopen seizoen al naar Spanje wilde halen.

Chelsea kan zich de moeite besparen. "Chelsea is een grote club, maar als ik wegga bij Bayern dan is dat naar Spanje. Ik moet goed nadenken over mijn toekomst en die van mijn vrouw en kinderen. Geld geeft niet de doorslag."

KNSB en bondscoach shorttrackers uit elkaar

De Nederlandse schaatsbond zal het contract met de bondscoach van de shorttrackers, John Monroe, niet verlengen. De Canadees was 3,5 jaar in dienst van de KNSB.

Nederland vond onder leiding van Monroe weer wat aansluiting bij de wereldtop. Bij de Olympische Spelen in Vancouver eindigde bijvoorbeeld de Nederlandse vrouwen als vierde op de aflossing. Bij het EK veroverde ons land ook nog meerdere medailles.

"Nu de opbouwperiode achter de rug is en de aansluiting met de wereldtop een feit is, wil de KNSB graag een volgende stap maken. Hiervoor zijn we op zoek naar een ander type coach," aldus Arie Koops, directeur sport van de schaatsbond.

[NHL] Bruins verslaan concurrent Thrashers

De Boston Bruins hebben hun concurrent de Atlanta Thrashers een gevoelige nederlaag toegebracht. Beide ploegen strijden voor plaats acht in de conference, de laatste plek die recht geeft op de playoffs. Door de 4-0 overwinning van de Bruins staan zij nu drie punten voor op de Thrashers met een wedstrijd minder gespeeld.

De fysiek sterke winger Milan Lucic en center David Krecji maakten beiden een goal en gaven een assist. Verder wist goalie Tuukka Rask alle 27 schoten op doel die hij te verwerken kreeg tegen te houden voor alweer zijn vierde shutout van het seizoen. Rask, die Vezina-trophy winaar Tim Thomas dit seizoen uit de basis houdt, heeft inmiddels het hoogste reddingspercentage en het laagste gemiddelde aantal tegengoals in de NHL.

Thrashers-coach John Anderson denkt dat het vooral aan de zenuwen lag: "We leken erg nerveus aan de puck en speelden een beetje naief". De Thrashers haalden verrassend genoeg 19 punten uit de laatste 17 wedstrijden na de ruil van hun sterspeler Ilya Kovalchuk, maar lijken nu alsnog voor de vierde keer op rij tekort te komen voor een playoffplaatsje.

Keerpunt in de wedstrijd was de gestopte penalty shot van Thrashers-speler Colby Armstrong. Bij een 2-0 voorsprong haakte Bruins-verdediger Dennis Wideman hem bij een breakaway waarna een penalty shot werd uitgedeeld. Rask stopte de poging en drie minuten later maakten de Bruins de 3-0. Deze klap kwamen de Thrashers niet meer te boven.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Atlanta Thrashers Boston Bruins 0-4
Toronto Maple Leafs Florida Panthers 1-4
New Jersey Devils Columbus Blue Jackets 6-3
Ottawa Senators Philadelphia Flyers 2-0
Tampa Bay Lightning Carolina Hurricanes 3-2 (OT)
Nashville Predators Dallas Stars 1-3
Minnesota Wild San Jose Sharks 1-4
Chicago Blackhawks Phoenix Coyotes 2-0
Calgary Flames Anaheim Ducks 3-1
Edmonton Oilers Vancouver Canucks 3-2

Sharp werkt aan schermen Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS, die gisteren is aangekondigd, zal gebruik maken van een speciaal 3D-scherm gemaakt door Sharp. De Japanse nieuwsdienst Asashi meldt dat de 3DS gebruik zal maken van een zogeheten 'parallax barrier LCD'. De samenwerking tussen Sharp en Nintendo wordt ook aangehaald door de Amerikaanse krant de New York Times.

'Parallax barrier LCD' maakt het mogelijk om driedimensionale afbeeldingen te creëren zonder dat de kijker een speciale bril nodig heeft. Deze technologie is uitermate geschikt voor draagbare apparaten en in mindere mate voor televisies. Alleen de persoon die recht voor het apparaat zit, kan de ervaring optimaal ondergaan.

Sharp werkt sinds 1992 aan de ontwikkeling van 3D-schermen, en in 2002 kwam een eerste versie op de markt. Deze werd verwerkt in het scherm van een mobiele telefoon. Inmiddels heeft Sharp een scherm ontwikkeld dat geschikt is voor één gebruiker en stante pede kan wisselen tussen een 2D- en een 3D-beeld.

De Japanse financiële krant Nikkei weet bovendien te melden dat de schermen qua grote vergelijkbaar zullen zijn met die van de Nintendo DSi, iets meer dan acht centimeter in doorsnede. Bovendien vult Nikkei dit gerucht aan met de mededeling dat de Nintendo 3DS waarschijnlijk een of misschien zelfs twee besturingspookjes zal krijgen, alsmede een trilfunctie en een bewegingssensor.

Officieel heeft Nintendo niets bekendgemaakt over een samenwerking met Sharp. Ook Sharp heeft nog geen uiting gedaan over een eventuele betrokkenheid bij de Nintendo 3DS.

Sharp werkt aan schermen 'Nintendo 3DS'
Sharp werkt aan schermen Nintendo 3DS

'Bayern zoekt vervanging voor Braafheid'

Bayern München heeft Edson Braafheid voor de rest van het seizoen verhuurd aan Celtic. De kansen op een succesvolle terugkeer van de linksback bij zijn huidige werkgever lijken klein. Bayern is op zoek naar versterking.

De Nederlander kon in zijn eerste halve seizoen in de Bundesliga geen potten breken. Voor zijn kansen bij het Nederlands elftal verkoos Braafheid een tijdelijke verhuur naar Celtic in Glasgow.

Bild vermoedt echter dat Braafheid weinig kans maakt om terug te keren bij Bayern. De clubleiding zou op zoek zijn naar een versterking op de linksbackpositie. De namen van ondermeer Ashley Cole, Patrice Evra en Eric Abidal worden genoemd.

Braafheid kwam dit seizoen in negen duels in actie voor Der Rekordmeister. Bij Celtic heeft de oud-speler van onder meer FC Utrecht en FC Twente een basisplek weten te bemachtigen.

Nintendo 3DS over drie maanden speelbaar

De 3D-opvolger van de Nintendo DS, voorlopig Nintendo 3DS genaamd, is over drie maanden al speelbaar tijdens de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles. Dit stelt Ken Toyoda van Nintendo of America tegenover de Amerikaanse krant New York Times.

De Nintendo 3DS werd dinsdag aangekondigd. Geruchten over een samenwerking met Sharp wordt niet bevestigd noch ontkend door Nintendo. Elektronicafabrikant Sharp, in samenwerking met Hitachi, de schermen leveren voor de Nintendo 3DS. Deze schermen maken het mogelijk om 3D-beelden te tonen zonder dat de speler een speciale bril op heeft.

De E3 vindt plaats van 15 tot en met 17 juni in het LA Convention Center in de Amerikaanse stad Los Angeles.

'Nintendo 3DS' over drie maanden speelbaar
Nintendo 3DS over drie maanden speelbaar

Halo: Reach en Mario Galaxy 2 zijn geen systemsellers zegt Pachter

Een nieuwe week en weer een nieuwe uitspraak van Patcher. Veel mensen zijn heilig overtuigd van de kracht van Mario en Halo. Vraag een willekeurige gamer of hij de volgende versie van deze succesvolle series zou aanschaffen en negen van de tien keer zul je een volmondige ja horen.

Wedbush analyst Michael Pachter onderstreep dat deze games goed gaan worden, maar zegt daarbij ook dat hij er niet op rekent dat mensen nog een Wii of een Xbox360 zullen gaan aanschaffen speciaal om deze games te spelen. In zijn eigen woorden:  “I can’t imagine Super Mario Galaxy 2 or Metroid Other M as system-sellers, any more than I would expect Halo Reach or SOCOM to be. The hardcore Wii audience already has a Wii console, so these game launches aren’t likely to be catalysts.”

De vraag is of er überhaupt nog wel games aankomen die mensen zullen overhalen een nieuwe console aan te schaffen. De huidige generatie consoles is al een tijdje op de markt en de hardcore gamer lijkt zijn keuze al wel gemaakt te hebben. Daar staat tegenover dat een release als God of War III weer veel mensen heeft overtuigd een PS3 aan te schaffen, dus het is toch echt mogelijk!

Skil-Shimano heeft begrip voor beslissing ASO

De Nederlandse wielerploegen Skil-Shimano en Vacansoleil rijden dit jaar geen Waalse klassiekers. De twee ploegen kregen afgelopen maandag ook al te horen dat ze geen wildcard ontvangen voor de Ronde van Italië die in Amsterdam van start zal gaan.

De manager van Sil-Shimano, Iwan Spekenbrink, zegt op de website van de wielerploeg dat hij begrip heeft voor de beslissing van de ASO. "Het aantal startplekken voor invitaties is dit jaar relatief erg schaars vanwege de komst van een aantal nieuwe grote ploegen, de participatieregels die dit jaar gelden voor de historische wedstrijden als onderdeel van de overeenkomst tussen organisatoren en UCI, waarbij een 17-tal teams verzekerd zijn van deelname. Daarnaast spelen er uiteraard ook nog de belangen in België. We hebben hierover een goede uitleg gekregen, de organisatie heeft een weloverwogen en integere beslissing genomen."

Atomic Games kondigt Breach aan

Atomic Games heeft het multiplayer schietspel Breach aangekondigd, schrijft website Eurogamer. Vorig jaar kwam deze studio nog in opspraak toen bekend werd dat daar werd gewerkt aan het tactische schietspel Six Days in Fallujah, een game over de oorlog in Irak.

Veel informatie is er nog niet over Breach. Wel weten we dat CIA-agenten de hoofdrol spelen. De game is in ontwikkeling voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Atomic Games kondigt 'Breach' aan
Atomic Games kondigt Breach aan

Sony bevestigt LittleBigPlanet 2

Folkert Langeveld van Sony Computer Entertainment Benelux heeft in een video verteld dat LittleBigPlanet 2 er aan komt. Dat schrijft website Tweakers.

In de video praat Langeveld over de recent aangekondigde Playstation Move-controller voor de Playstation 3. Als één van de games die de nieuwe bewegingstechnologie zullen ondersteunen, noemt Langeveld het spel LittleBigPlanet 2.

De eerste LittleBigPlanet werd ontwikkeld door de Britse studio Media Molecule, die recentelijk door Sony werd opgekocht. Toen was echter nog niet bekend waar Media Molecule aan werkte. Hoewel LittleBigPlanet 2 officieel nog niet aangekondigd is, lijkt dit het volgende project te zijn van de Britse ontwikkelaars.

Sony bevestigt 'LittleBigPlanet 2'
Sony bevestigt LittleBigPlanet 2

[Gerucht] F.3.A.R. in de maak

Goed nieuws voor F.E.A.R.-liefhebbers! Het gerucht gaat namelijk dat F.3.A.R., het derde deel in de F.E.A.R.-serie, al in de maak is.

Er is namelijk informatie over de game uitgelekt. De informatie is hier precies te lezen (spoiler alert!). Volgens een Spaans tijdschrift, Próximo Número,  zullen ze F.3.A.R. onthullen in de volgende oplage van hun tijdschrift. Deze oplage zal waarschijnlijk volgende week in de winkels liggen.

Er is ook wat promo-art gelekt.


UEFA wil stadions voor EK2012 schrappen

De kans is groot dat het Europees kampioenschap voetbal van 2012 maar zes speelsteden kent in plaats van acht. De bouw van stadions in Oekraïne, samen met Polen organisator, loopt namelijk veel vertraging op.

In Kiev, waar de finale staat gepland, en in Lviv zijn de grootste problemen. Mocht de vertraging blijven, dan wil de UEFA twee stadions schrappen. Dit zei de projectdirecteur van de Europese voetbalbond, Martin Kallen.

Donetsk en Charkov zijn de andere speelsteden in Oekraïne. In Polen zal er over twee jaar worden gespeeld in Warschau, Wroclav, Poznan en Gdansk.

CDA eist uitleg over promotie wolf

Het CDA wil dat minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) Gerda Verburg een link naar een wolvenwebsite van de site van haar ministerie haalt. De website Wolven in Nederland waar het ministerie naar verwijst, wil Nederland voorbereiden op de terugkeer van het roofdier.

De CDA-Kamerleden Henk Jan Ormel, Hein Pieper en Annie Schreijer-Pierik maken zich zorgen over de opmars van de wolf vanuit het oosten richting Nederland en vinden de steun van het ministerie voor de site ongepast. De Kamerleden willen dat de link wordt verwijderd en eisen opheldering van hun partijgenoot Verburg.

De CDA'ers noemen het dichtbevolkte Nederland met vele recreanten in de natuur en lammetjes, veulens en kalveren in het voorjaar in de wei 'een waar luilekkerland' voor de wolf. Ze maken zich ook zorgen om de verspreiding van hondsdolheid door de wolf.

Italiaanse bruiloft voor Yolanthe en Wesley

Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder trouwen in juli. De tortelduifjes wisselen de huwelijksgeloften uit in het 'superromantische' Toscane. Dat verklapt Yolanthe vandaag aan De Telegraaf.

"Het wordt het derde weekend van juli", vertelt de aanstaande bruid. "En we geven elkaar het jawoord op een superromantische plaats in Toscane." Meer laat de voetbalvrouw niet los over wat haar mooiste dag moet worden.

Wesley en Yolanthe trouwen vlak na het WK voetbal, een week na de bruiloft van voetballer John Heitinga. Heitinga belooft deze zomer eeuwige trouw aan Charlotte Zenden.

Volgens De Telegraaf maken Wesley en Yolanthe meer details over hun bruiloft bekend als hun weddingplanners alle zaken geregeld hebben. De tortelduifjes zouden al op een Italiaans castillo zijn gaan kijken.

Italiaanse bruiloft voor Yolanthe en Wesley
Italiaanse bruiloft voor Yolanthe en Wesley (Foto: Novum)

Haags meisje belt 522 keer naar 112

Een 14-jarig meisje uit Den Haag is gisterenmiddag aangehouden omdat ze 522 keer onnodig naar het alarmnummer 112 had gebeld. Het meisje belde op een dag maar liefst 360 keer. Ze deed ook drie valse bommeldingen.

Waarom het meisje nodeloos 112 belde, is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. De vele telefoontjes legden een enorm beslag op de meldkamer, meldde de politie vandaag. Mensen die de alarmlijn onnodig bellen zijn strafbaar.

Ancelotti verwacht Cole voor het eind van het seizoen terug

Carlo Ancelotti verwacht dat zijn linksback Ashley Cole voor het einde van het huidige seizoen zijn rentree zal maken bij Chelsea. De linksback kampt met een enkelbreuk en leek het WK te missen

Cole liep de breuk op in een duel met Landon Donovan van Everton. De blessure leek hem het gehele seizoen langs de kant te houden, maar daar denkt coach Ancelotti anders over.

"Ashley's herstel gaat erg goed", vertelde de Italiaan tegenover The Guardian. "Hij is inmiddels begonnen met het trainen met de fysio's. Over een dag of vijftien zal hij de looptraining hervatten. Ik verwacht dat hij aan het einde van het seizoen terug is."

Ook voor bondscoach Fabio Capello zou het geweldig nieuws zijn. Na het afhaken van linksback Wayne Bridge heeft de oefenmeester een probleem op de positie van linksback.

Boasson Hagen twijfelachtig voor Gent-Wevelgem

Het is twijfelachtig of Edvald Boasson Hagen aan de start zal verschijnen van Gent-Wevelgem. De Noor van Team Sky kampt met een ontsteking in zijn achillespees.

"Het is niet bijzonder ernstig, maar wel vervelend. Ik moet het even rustig aan doen in de komende dagen en hopen dat het vanzelf weggaat. Hopelijk zal het voldoende hersteld zijn om in Gent te starten. Ik heb nog niet besloten hoe we met het team de E3 en Gent-Wevelgem gaan rijden. Dat zien we wel als ik in België ben. Ik hoop in ieder geval in Gent te rijden. Het is misschien niet de belangrijkste wedstrijd van het jaar, maar ik wil wel rijden," aldus Boason Hagen tegenover Procycling.no.

McClaren: "In De Kuip gebeuren vreemde dingen"

FC Twente en Feyenoord strijden vanavond in De Kuip voor een plek in de finale van de KNVB beker. Twente-coach Steve McClaren is gek op de sfeer in de Rotterdamse voetbaltempel. "De sfeer is uniek."

De Engelse oefenmeester kijkt uit naar de confrontatie van vanavond. "Wat betreft de sfeer in het stadion is Feyenoord uniek in Nederland. Je zou het kunnen omschrijven als een oude Engelse voetbalsfeer, de beleving in het Engelse voetbal, voordat nieuwe stadions werden gebouwd. Ik houd daarvan", vertelt hij in De Telegraaf.

Dit seizoen speelde FC Twente en Feyenoord al tegen elkaar in Rotterdam. Het duel eindigde in een gelijkspel waarbij McClaren naar de tribune werd gestuurd. "In De Kuip gebeuren altijd vreemde dingen."

"Het is duidelijk dat het publiek invloed heeft op het wedstrijdverloop. Allereerst op de beslissingen van de scheidsrechter, maar ook de teams worden erdoor beïnvloed. Het is een mentaal grote test om te zien hoe mijn elftal omgaat met een vijandige Kuip. Wat we nodig hebben om de finale te bereiken, is geloof in een resultaat zonder arrogant te worden. Dit team is overeind gebleven in zware uitwedstrijden tegen Olympique Marseille en Fenerbahçe en daarom heb ik er vertrouwen in dat we ook in deze zware wedstrijd een goed resultaat kunnen halen," aldus McClaren.

Euromast Rotterdam hoogste rijksmonument

Door de vorm, hoogte en ligging heeft het gebouw een grote cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde. We hebben het over de Euromast in Rotterdam, die morgen vijftig jaar bestaat. Volgens de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is de topattractie 'een essentieel toonbeeld van de wederopbouwperiode na de oorlog.' De Eruomast is vandaag aangewezen als rijksmonument.

De 185 meter hoge toren werd in 1960 ontworpen door de architect H.A. Maaskant. Oorspronkelijk was de toren slechts 107 meter hoog en bedoeld als blikvanger voor de eerste floriade die werd gehouden in het park rondom de Euromast. Doordat er andere hoge bouwwerken bijkwamen, besloot men in 1970 een opbouw op de Euromast te plaatsen.

Door het aanwijzen van de Euromast als rijksmonument heeft Maaskant nu drie rijksmonumenten in Rotterdam op zijn naam staan. Behalve de Euromast zijn dat de Zuidpleinflat en het Groothandelsgebouw bij het Centraal Station. De Euromast is een 'symbool voor een moderne attractietoren gericht op vermaak van een groot publiek', aldus de organisatie.

Het uitzicht vanaf de Euromast

Lorenzo wil bij Yamaha blijven

Waar Jorge Lorenzo vorig jaar nog openlijk flirtte met teams als Ducati en Honda lijkt de Spanjaard toch op zjin plaats te zitten bij Yamaha. Lorenzo heeft laten weten ook volgend jaar nog graag voor de Japanse fabrikant te willen racen.

Nadat Rossi meerdere keren heeft aangegeven bij Yamaha zijn carrière af te willen sluiten, laat nu ook Jorge Lorenzo weten dat hij bij Yamaha zijn loopbaan af wil maken. Het is alleen nog maar de vraag of ze ook allebei bij het team van Yamaha blijven aangezien de twee een soms wat moeilijke relatie hebben.

"Ik wil graag bij Yamaha blijven omdat we een geweldig team zijn, een zeer competitief team hoewel het er niet altijd even vriendelijk aan toe gaat. We zijn geen dikke vrienden of zo maar het is een goede professionele werkrelatie," vertelde Lorenzo in een interview met Radio Catalunya.

Van ondere andere de vier snelste rijders lopen de contracten af, waaronder ook Lorenzo. Alle vier hebben nog niet verlengd waardoor zij allen van team kunnen veranderen. Yamaha heeft een goede reden wanneer het het contract van Lorenzo of Ross niet verlengt. De twee coureurs belasten samen de kostenpost voor bijna twaalf miljoen euro.

Beenhakker: "Spits Benteke niet de oplossing"

Leo Beenhakker ging afgelopen zondag bij Racing Genk tegen KV Kortrijk kijken. Bij de bezoekers speelde aanvaller Christian Benteke mee. Toch zal de spits niet gaan spelen voor de club uit Rotterdam-Zuid.

Benteke is pas negentien jaar en werd door Standard Luik uitgeleend aan Kortrijk. In 24 optredens in de Belgische competitie scoorde hij negen keer. "Ik was daar omdat hij voor ons mogelijk een van de oplossingen voor volgend seizoen had kunnen zijn", reageerde de technisch directeur van Feyenoord in De Telegraaf.

"Maar hij is niet de oplossing. Niks ten nadele van die jongen, maar hij is niet het type dat we zoeken", was uiteindelijk de conclusie van Beenhakker na afloop van het duel dat in 1-1 eindigde. Benteke scoorde overigens wel de openingstreffer, maar kon Beenhakker verder weinig bekoren.

MLS wil regels veranderen om sterren te halen

De Amerikaanse voetbalcompetitie, de MLS, wil in de toekomst meer Europese sterren naar de Verenigde Staten halen. Tot op heden is elke club in staat om slechts één buitenlandse topspeler te halen.

De ploegen in de MLS moeten van een bepaald budget hun spelers betalen. Per ploeg mag één speler buiten die regels om gehaald worden. Zo haalde LA Galaxy de Engelse ster David Beckham. In de Verenigde Staten willen ze de regels nu veranderen om op die manier meer Europese sterren te verlokken om in de MLS te komen spelen.

Don Garber van de MLS vindt het een goede zaak om meer grote namen naar de VS te halen. "De interesse van de competitie kan aangewakkerd worden door dit soort spelers. De regels worden mogelijk veranderd, maar daar moeten we nog over spreken."

3D-techniek maakt r÷ntgenfoto's overbodig

Op het zogeheten 3D-imaging congres dat vanaf morgen tot zaterdag in Eindhoven plaatsvindt, zullen chirurgen, tandartsen en orthodontisten kunnen oefenen met virtuele operaties om gezichten te kunnen reconstrueren. De techniek om op de computer driedimensionale beelden te maken van het gezicht wordt zo snel verbetert dat deze techniek binnen vijf jaar het gebruik van röntgenfoto's en gipsmodellen overbodig zal maken.

Dat beweert de Belgische hoogleraar mond-, kaak- en aangezichtschirurgie Stefaan Bergé, de organisator van het congres. De mensen die geholpen worden bij aangezichtschirurgie zijn kinderen met een aangeboren gezichtsafwijking, mensen die bij een ongeluk ernstige verwondingen aan het gezicht hebben opgelopen en mensen die aan mond- of kaakkanker een gat in hun gezicht overhouden.

Krajicek treft Oudin in eerste ronde Miami

Michaëlla Krajicek moet het in de eerste ronde van het tennistoernooi van Miami opnemen tegen Melanie Oudin. Dat heeft de loting uitgewezen. Krajicek, die 131e staat op de wereldranglijst, bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties. De Amerikaanse Oudin was als nummer 42 van de wereld direct geplaatst.

Behalve Krajicek verdedigt ook Arantxa Rus de Nederlandse eer in Miami, dat wordt gezien als een van de belangrijkste toernooien van het jaar. Rus ontving een wildcard en speelt in de eerste ronde tegen de Hongaarse Melinda Czink. Bij de mannen is er met Thiemo de Bakker, die begint tegen de Amerikaan Rajeev Ram, ook een Nederlander van de partij.

Ophef over foto-expositie Palestijnen

De fracties van de SP en D66 in de Haarlemse gemeenteraad willen opheldering van het huidige college van burgemeester en wethouders over het weghalen van een foto-expositie in de stadsbibliotheek van Haarlem.

Directeur Lotte Sluyser verwijderde de expositie met foto's van Palestijnse olijfplukkers, omdat mensen daar volgens haar aanstoot aan kunnen nemen. De foto's zijn van fotograaf Cris Toala Olivares, die kort geleden de Zilveren Camera won in de categorie buitenlands nieuws.

De fotograaf vraagt met de expositie aandacht voor het lot van de olijfplukkers in de bezette gebieden. De expositie werd eerder weggehaald uit een buurtcentrum in Aalsmeer. De fotograaf vindt dat de vrije meningsuiting in het geding is nu de expositie in Haarlem is verwijderd. "Ik vertel een nieuwsverhaal en wil laten zien wat daar gebeurt. Ik vertel het verhaal van twee kanten."

'Pedojager' mag geen flyers verspreiden

Antipedofielenactivist Chris Hölsken mag geen flyers meer verspreiden waarin wordt gewaarschuwd voor een pedofiel die in de buurt woont. Doet hij dat toch, dan moet hij een dwangsom betalen.

De rechtbank in Utrecht vindt dat er genoeg bewijs is dat Hölsken verantwoordelijk is voor de flyers die in de Gelderse plaats Geldermalsen werden verspreid. Zelf stelt Hölsken de actie alleen te hebben gesteund.

De flyers werken volgens de rechtbank eigenrichting in de hand. De kans op maatschappelijke onrust en de gevolgen voor de man die een minderjarige tot ontucht had verleid zijn volgens de rechter te groot.

Hölsken heeft een oproep op zijn website geplaatst om vanavond naar het gemeentehuis van Geldermalsen te komen voor een manifestatie.

'Ingrijpende wijzigingen jeugdzorg nodig'

Minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) wil de jeugdzorg 'ingrijpend wijzigen'. Dat zei hij vanochtend op Radio 1. Het gebeurt volgens hem nog te vaak dat jongeren onnodig moeten wachten voordat ze zorg krijgen.

De wachtlijsten hadden dit jaar weggewerkt moeten zijn, maar dat is niet gelukt. Er stonden 1 januari nog 720 jongeren op de lijst die na negen weken geen enkele zorg hadden gehad. Elfhonderd jongeren kregen overbruggingszorg. In 2008 stonden nog zesduizend jongeren op de wachtlijst.

Dat de wachtlijsten er nog zijn, komt volgens Rouvoet doordat de vraag naar jeugdzorg in sommige provincies sterker is gegroeid dan verwacht. Dat komt deels doordat de weg naar jeugdzorg beter wordt gevonden, 'maar ik zou liever zien dat de vraag afneemt'.

De minister trad niet in detail over wat voor wijzigingen op het programma staan, maar zei wel dat ze in zijn ogen 'controversieel' zijn. Als de Kamer het ook controversieel verklaart, moet een volgend kabinet besluiten hoe het beleid wordt voortgezet.

Cavendish: "Raak langzaam weer in vorm"

Gisteren boekte Mark Cavendish in de Ronde van Catelonië zijn eerste zege van het seizoen. Het was voor Cavendish, die afgelopen zaterdag zijn winst in Milaan - San Remo zonder succes verdedigde, pas de eerste overwinning in ruim een half jaar. De ontlading was dan ook groot bij de Brit, die zijn voorbereiding verstoord zag worden door problemen met zijn gebit.

"Vorig jaar had ik op dit moment al zeges behaald," zei de renner van Columbia gisteren na zijn winst. "Dit jaar kende ik een slechte start, en het uitblijven van die eerste overwinning maakte de frustratie er niet minder op. Maar ik begin langzaam maar zeker in vorm te raken en kan steeds weer rekenen op de steun van de ploeg."

"Het was een hectische finale aangezien iedereen vocht voor de beste positie voor de sprint. Maar hoewel we met een jonge ploeg aan de start staan en ze hier vooral ervaring komen opdoen, hebben we ons toch goed weten te groeperen in de slotfase en zijn we er gewoon vol voor gaan."

'Chelsea ge´nteresseerd in Van der Vaart'

Rafael van der Vaart zou weleens de nieuwe aanwinst van Chelsea kunnen worden. Dat meldt althans het Engelse The Sun. Volgens de krant zou de Engelse club bereid zijn tien miljoen pond (ruim tien miljoen euro) over te maken naar Real Madrid waar Van der Vaart momenteel onder contract staat.

Carlo Ancelotti, trainer van Chelsea, is voornemens om zijn selectie te verjongen en Van der Vaart zou daar een goede kandidaat voor zijn. In Sportweek liet de oud-Ajacied onlangs nog optekenen zijn contract in Madrid graag uit te dienen. Van der Vaart heeft nog een contract tot 2013 bij De Koninklijke. Of Joe Cole en Michael Ballack op een langer verblijf in Londen kunnen rekenen is nog maar de vraag. Beide spelers kregen een verlaagde contractaanbieding voorgeschoteld. Of hierop wordt ingegaan door één of beide spelers is nog onzeker. Deco heeft nog een contract bij Chelsea maar wil graag vertrekken uit de Engelse hoofdstad.

Opnieuw autobranden in Apeldoorn

Vanmorgen in alle vroegte zijn in Apeldoorn drie auto's uitgebrand in de wijk De Maten. Alle drie de auto's stonden geparkeerd op de Viltmakersdonk. De bewoners hadden veel overlast van de rookontwikkeling. De bewoners van zes huizen werden door de brandweer gecontroleerd op klachten.

Vorig jaar hebben er ook diverse auto's in brand gestaan in dezelfde wijk. Destijds arresteerde de politie een man in verband met de vele branden. De pyromaan die destijds actief was, heeft lange tijd voor veel angst onder de bewoners van de wijk gezorgd. Sommigen installeerden zelfs camera's om zo hun auto in de gaten te kunnen houden. Het is nog niet duidelijk of deze brand is aangestoken of niet. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bekijk hieronder een filmpje van TV Apeldoorn waarin wordt teruggeblikt op de autobranden van vorig jaar.

Vacansoleil, Skil niet in L-B-L

Vacansoleil en Skil-Shimano zijn niet uitgenodigd voor de 96e editie van Luik-Bastenaken-Luik. Rabobank is als ProTourteam wel zeker van de klassieker die op 25 april wordt verreden.

Dat Vacansoleil afvalt is vooral een streep door de rekening voor Johnny Hoogerland voor wie L-B-L een van de doelen was. "Ik zet in 2010 meer mijn zinnen op de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Met Michael Boogerd ga ik de laatste verkennen", zei Hoogerland in januari tegenover Telesport.

Di Resta klaar voor F1-debuut

Paul di Resta zegt klaar te zijn voor zijn vrijdagdebuut in de Formule 1. De Schot is testrijder bij Force India en mag van het team op een aantal vrijdagen in de auto rijden. Hij zal in de eerste vrije training in Melbourne met de bolide van Adrian Sutil gaan rijden.

Tijdens het eerste PR-evenement voor Di Resta aan het strand St. Kilda ging het niet helemaal goed. "Het is de eerste keer dat ik in Australië ben en voor de eerste keer op het strand hier. Binnen twee minuten zag ik een haai, dus dat geeft niet veel vertrouwen om het water in te gaan," zei Di Resta. "Het was een grote haai, groot genoeg om je zorgen over te maken. Het dier was minder dan twee meter bij ons vandaan en zat vast. Ik denk dat het een Nederlandse commentator was die het water inging en de haai losmaakte - deze bleek bijna twee meter lang te zijn!"

Di Resta wil door het rijden van vrijdagtrainingen veel ervaring opdoen en zo een racestoeltje voor 2011 veiligstellen. "Hopelijk kan ik veel ervaring op doen en het team overtuigen dat ik in staat ben om ergens in de toekomst in een raceauto te mogen racen. Dit jaar doe ik ervaring op de circuits op, dus als ik mag racen dan kan ik dat doen zonder te veel na te hoeven denken."

"Het geeft mij een andere kijk op het Grand Prix-weekend en het kan op verschillende manieren uitwerken. Het kan voordelen opleveren, maar ook nadelen, omdat de racecoureurs niet de volledige tijd in de auto krijgen. Ik verheug me op het rijden met de auto en daar richt ik me nu op," zei de Schot die dit jaar ook weer gaat rijden in de DTM.

Liuzzi enthousiast over nieuwe onderdelen

Vitantonio Liuzzi heeft laten weten dat Force India komend weekend tijdens de GP van Australië zal rijden met een verbeterde voor- en achtervleugel. Hij verwacht dat deze aanpassingen een grote stap vooruit zullen zijn voor het team.

"Ik heb goede hoop dat deze nieuwe ontwikkelingen voor een stap voorwaarts zullen zorgen, aangezien elke upgrade die we vorig jaar introduceerden, ook positief uitpakte", zei de Italiaan. "We weten natuurlijk niet wat de andere teams aan nieuwe onderdelen zullen meenemen, maar ik hoop dat we iets dichter bij de teams vooraan kunnen komen. Mijn doel voor komend weekend is om in Q3 te komen en daarna opnieuw in de punten te finishen."

Brand in Calcutta: negentien doden

Een brand in een oud, zes verdiepingen tellend gebouw in het Oost-Indiase Calcutta heeft gisteren aan negentien mensen het leven gekost. Onder de doden zijn twee mensen die in paniek uit het raam sprongen en te pletter vielen.

Ongeveer twintig mensen zijn met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Vijf van hen zijn er slecht aan toe. De brand brak uit in de liftschacht van het gebouw, waarin zowel kantoren als woonappartementen zijn gevestigd.

De brandweer zette een kleine honderd man in om de brand te bestrijden en mensen uit het gebouw te bevrijden. Tientallen werden met behulp van ladders gered.

In eerste instantie maakten de autoriteiten melding van zes doden. Vandaag werden nog eens dertien lijken uit het gebouw geborgen.

Wilders zegt premiŔre film af om homo-ideeŰn

Geert Wilders gaat bij nader inzien toch niet naar de première van een film die in de Verenigde Staten over hem is gemaakt. De PVV-leider heeft afgezegd voor de bijeenkomst op 1 mei in Los Angeles, omdat de voorzitter van een van de organisaties in de jaren negentig radicale en beledigende uitspraken over homo's schijnt te hebben gedaan. Dat heeft Wilders vandaag gezegd.

Hij heeft informatie gekregen dat president Martin Mawyer van het Christian Action Network (CAN) gezegd zou hebben dat homo's een enge ziekte hebben. Mawyer ontkent dat zelf, aldus Wilders. Maar de politicus weet niet wie hij moet geloven. Om te vermijden dat er een indruk zou kunnen ontstaan dat hij het met dergelijke uitspraken eens is, heeft hij besloten niet naar de première te gaan. "Ik wil er niet persoonlijk mee in verband worden gebracht."

Belastingaangifte: nog 1 week de tijd

Voor de één is het een fluitje van een cent en voor de ander een onbegrijpelijke opgave; de jaarlijks terugkerende belastingaangifte. Over precies één week wil de Belastingdienst de aangifte binnen hebben. Dit kan digitaal of op papier worden gedaan.

Als je een aangiftebrief of -biljet hebt gehad, dan moet je voor 1 april 2010 aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Als het niet lukt om voor 1 april aangifte te doen, kan er om uitstel worden gevraagd.

Ook als je geen aangifte hoeft te doen, maar wel verwacht meer dan 14 euro terug te krijgen, kun je aangifte doen met het aangifteprogramma. Aangifte over 2009 is mogelijk tot en met 31 december 2014.

Bij digitale aangite kan gebruik worden gemaakt van een vooraf ingevuld aangifteformulier. Om digitaal aangifte te doen, moet je wel in het bezit zijn van een DigiD-code.

Extra aandacht
De Belastingdienst heeft aangegeven dit jaar extra te controleren op uitgaven voor levensonderhoud van kinderen jonger dan dertig jaar. Naar aanleiding van de aangifte kan bijvoorbeeld om bewijs worden gevraagd waarom er geen recht op kinderbijslag was.

In 2009 is één en ander veranderd met betrekking tot de inkomstenbelasting. De belangrijkste wijzigingen zijn hier te vinden.

Bericht over de aangifte
De fiscus streeft ernaar iedereen die voor 1 april aangifte heeft gedaan, voor 1 juli hierover te berichten. Doorgaans stuurt de Belastingdienst eerst een voorlopige aanslag, waarna later in het jaar de definitieve aanslag volgt.

Hulp bij aangifte
De site van de Belastingdienst biedt op tal van vragen antwoord. Daarnaast bevat het digitale aangifteprogramma de helpfunctie (F1) en kan er bij veel vragen voor uitleg op het vraagteken worden geklikt. Er kan ook gebeld worden met de Helpdesk Intermediairs.

Ook op FOK! kun je terecht voor hulp. In dit topic, in het forum Werk, Geldzaken & Recht, staan behulpzame users klaar om lastige vragen te beantwoorden.

PSG zonder publiek naar halve finale Franse beker

Paris St. Germain heeft gisteren zonder publiek de halve finale bereikt van de strijd om de Franse beker. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het tegen Auxerre nog 0-0, waarna PSG de strafschoppen net iets beter nam.

De wedstrijd in Auxerre werd zonder publiek gespeeld omdat men bang was voor rellen tussen de twee clubs. Vorige week overleed een supporter van PSG na een confrontatie tussen rivaliserende fans van PSG.

Inspectie onderzoekt ex-orthodontisten

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat onderzoek naar doen misbruik van de titel orthodontist. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag geantwoord op vragen van het CDA.

Veel orthodontisten laten zich niet meer als orthodontist maar als tandarts registreren omdat ze dan hogere tarieven in rekening kunnen brengen, maar ze noemen zich vaak nog wel orthodontist. Volgens Klink kan dit misbruik van de titel het vertrouwen van de patiënt in de gezondheidszorg schaden.

Uit cijfers van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) blijkt dat 117 van de 188 orthodontisten zich inmiddels uit het specialistenregister hebben uitgeschreven.

Nieuwbouw Oost-Jeruzalem gaat door

Vandaag is bekend geworden dat de plannen om twintig nieuwe woningen voor Joodse kolonisten in Oost-Jeruzalem te bouwen zijn goedgekeurd. De Israëlische authoriteiten hebben laten weten dat de luxeappartementen in plaats van een voormalig Palestijns hotel komen.

Ironisch genoeg werd dit nieuws bekendgemaakt op het moment dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een bezoek bracht aan het Witte Huis. Het doel van dit bezoek was om de opgelopen spanningen tussen de Verenigde Staten en Israël wat op te klaren. Over de inhoud van het gesprek tussen de twee regeringsleiders werd niets vrijgegeven.

Begin deze maand bekoelde de relatie tussen de VS en Israël na dat de laatste bekend maakte 1.600 nieuwe huizen in het bezette Oost-Jeruzalem te bouwen. Frappant genoeg werd deze bekendmaking gedaan toen de vicepresident Joe Biden in Israël op staatsbezoek was.

De Israëlische premier sprak eergisteren al met minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton over dit onderwerp. Ze waren beiden aanwezig bij de conferentie van de Israëlische lobbybeweging Aipac. Tijdens deze conferentie verdedigde Netanyahu het beleid.

Een woordvoerder van Jeruzalem zei dat de melding over de nieuwe appartementen 'provocatie' zou zijn. Hij veroordeelde de melding als zijnde een poging om het bezoek van Netanyahu aan Washington schade toe te brengen.

China pakt partnerruil aan

Veertien mannen en acht vrouwen worden in China vervolgd, omdat ze aan partnerruil hebben gedaan. Ze zijn aangeklaagd voor losbandigheid en kunnen vijf jaar celstraf krijgen. Dat meldden Chinese staatsmedia vandaag.

De 22 mensen hadden elkaar via een chatroom op internet leren kennen. Van 2007 tot 2009 zouden ze tientallen keren groepsseks hebben gehad.

China was vroeger zeer kuis, maar door de economische groei zijn ook de zeden de afgelopen decennia losser geworden. Prostitutie is inmiddels gemeengoed in de volksrepubliek. De staat heeft echter moeite om daarin mee te gaan.

Netanyahu spreekt met Obama

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gisteren op het Witte Huis tweemaal een onderhoud gehad met de Amerikaanse president Barack Obama. De besprekingen werden achter gesloten deuren gevoerd, een teken dat het conflict over Israëls nederzettingenbeleid nog steeds speelt. Obama gaat altijd op de foto met bezoekende regeringsleiders, maar dit keer liet hij zich niet aan de pers zien.

Na afloop werden noch door het Witte Huis noch door de Israëlische delegatie mededelingen gedaan over de inhoud van het overleg.

Er is twee weken geleden een vertrouwenscrisis ontstaan tussen Jeruzalem en Washington. Dat gebeurde toen de Israëlische regering, uitgerekend op het moment dat de Amerikaanse vicepresident Joe Biden in de joodse staat op bezoek was, aankondigde dat in Oost-Jeruzalem zestienhonderd appartementen zullen worden gebouwd.

Obama had zich tot nu toe afzijdig gehouden terwijl zijn minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton en andere regeringsvertegenwoordigers Israël vanwege de nieuwbouwplannen zwaar onder vuur namen. Maandag werd nog eens duidelijk dat Clinton en Netanyahu lijnrecht tegenover elkaar staan waar het de bouwplannen betreft.

Clinton herhaalde haar afkeuring op een bijeenkomst van de American Israël Public Affairs Committee in Washington. Zij vertelde het publiek dat het provocatieve Israëlische beleid niet in het belang van Israël is en dat het de geloofwaardigheid van de VS als onderhandelaar ondermijnt.

Ook Netanyahu sprak de AIPAC-bijeenkomst toe. Hij bleef bij zijn standpunt dat bouwen in Jeruzalem een recht van Israël is. "Jeruzalem is geen nederzetting. Het is onze hoofdstad", aldus Netanyahu.

'Men in Black III' nog onzeker

Het is toch nog niet zeker of er binnenkort een derde 'Men in Black'-film zal komen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het derde deel in deze serie nog dit jaar opgenomen zou worden. Hoofdrolspeler Will Smith lijkt nu echter te twijfelen tussen 'MIB III' en een andere film. De populaire steracteur zou wellicht de voorkeur geven aan het fantasydrama 'The City That Sailed' ten koste van een derde Men in Black. Dit meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

'The City That Sailed' is een film die Will Smith persoonlijk aan het hart gaat. De film is ondergebracht bij zijn eigen productiemaatschappij Overbrook Films. Het verhaal vertelt over een goochelaar die rondkomt als straatartiest op de straten van New York. Zijn dochter woont in Londen maar zij bezit magische kaarsen die haar wensen doen uitkomen. Als zij wenst om dichter bij haar vader te zijn, breekt New York als een eiland van Amerika af en drijft het naar Engeland. Het verhaal is geschreven door Andrew Niccol.

Als Will liever aan de slag gaat met 'The City That Sailed' betekent dat nog niet automatisch dat 'Men in Black III' van de baan is. Waarschijnlijk zal de film gewoon een jaartje later opgenomen worden. Naast Will keert ook Tommy Lee Jones terug in deze blockbuster. Daarnaast zal het MIB-duo vermoedelijk gezelschap krijgen van acteur Josh Brolin.

'Men in Black III' nog onzeker
'Men in Black III' nog onzeker (Foto: Novum)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de uitnodiging van een viswijf aan het adres van onze mogelijk toekomstige premier.

Rita Verdonk wil van Job Cohen weten, wat hij vindt van asiel, immigratie en integratie. Daarom heeft ze hem uitgenodigd om met haar in publiek debat te gaan. Twee gezegden schieten mij te binnen: “Vragen staat vrij”, maar vooral “Eén gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden.” Als ik Job Cohen was, zou er geen haar op mijn hoofd aan denken om met Verdonk in debat te gaan.

Allereerst omdat Verdonk zijn partijgenoot Bos laatstelijk in de Tweede Kamer op een meer dan schandalige wijze voor rotte vis heeft uitgemaakt. Het resultaat daarvan was, dat Bos aan zijn laatste Kamerdebat een behoorlijk vieze smaak zal hebben overgehouden. Los van het feit dat Cohen uit solidariteit met Bos een debat zou moeten weigeren, is de kans groot, dat een discussie tussen Verdonk en Cohen zal neerkomen op een ordinaire schreeuwpartij van de kant van Verdonk. Maar vooral:

Chelsea en Milan willen keeper Asenjo

Sergio Asenjo kan rekenen op interesse van enkele van de grootste clubs uit Engeland en Italië. De 20-jarige keeper van Atlético de Madrid wordt gezien als één van de grootste talenten ter wereld.

Asenjo werd afgelopen zomer overgenomen van Real Valladolid en begon uitmuntend bij de Madrilenen. Tijdens een blessureperiode werd hij vervangen door de nog jongere David de Gea, en toen Asenjo bij zijn rentree enkele fouten beging verloor hij zijn basisplaats definitief aan de 19-jarige jeugdspeler.

Ondanks het feit dat hij op de bank is beland kan Asenjo rekenen op de belangstelling van Chelsea en AC Milan, twee clubs die graag een nieuwe doelman in de goal willen. "De interesse van topclubs als Chelsea en Milan is een eer", vertelt zijn zaakwaarnemer Zoran Vekic. "In de voetballerij is alles mogelijk, maar we nemen geen beslissing voor het eind van het seizoen. Atlético heeft veel in hem geïnvesteerd en aan het eind van het seizoen zullen we samen de situatie evalueren."

Vekic vertelde bovendien dat vorige zomer Champions League-finalisten Manchester United en FC Barcelona Asenjo nadrukkelijk volgden. "We weten dat Milan vorig jaar ook al interesse had, maar ook Barcelona en Manchester United waren ook geïnteresseerd en er was een deal met Fiorentina."

Simonis: wir haben es nicht gewusst

Bij de top van de kerk was het niet bekend dat geestelijken onder hun verantwoordelijkheid kinderen misbruikten. Dat zei kardinaal Ad Simonis gisterenavond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Hij nam daarbij de woorden 'wir haben es nicht gewusst' in de mond en zei er meteen bij zich te realiseren dat het een 'zeer beladen uitspraak' is, die 'wel waar' is. De uitdrukking werd na de Tweede Wereldoorlog veelvuldig gebruikt door Duitsers die beweerden niet op de hoogte te zijn geweest van de Holocaust.

Volgens Simonis werd voor bisschoppen het nodige verborgen gehouden. In de uitzending zei hij ook zeer begaan te zijn met de 'honderden priesters die het celibaat goed beleven en op deze wijze in diskrediet worden gebracht'.

De kardinaal zegt zich zelf tien gevallen van misbruik te kunnen herinneren. Destijds heeft hij naar eigen zeggen maatregelen genomen door vertrouwenspersonen voor de slachtoffers te regelen en een goede professionele begeleiding voor de daders.

Aangifte heeft hij toen, zo'n dertig jaar geleden niet gedaan. Niet alleen binnen de kerk, maar ook binnen het onderwijs en de zorg 'bestond' het volgens hem toen niet om van iets dergelijks aangifte te doen. "Het was een andere tijd."

[Spoiler] God of War komt naar het heden?

Nu God of War III in de winkels ligt en er een nieuwe mysterieuze website ontdekt is gaan er veel geruchten over een volgende God of War game, waar deze over zou gaan en welke nieuwe held er eventueel op zal duiken. Misschien licht een video van de God of War Collection al een tipje van de sluier op.

Daarin zijn beelden te zien van de moderne tijd en waarin gesproken wordt over mythes die niet altijd in de oudheid plaats hoeven te vinden. Onderzoekers vinden namelijk de tempel van Pandora en op het einde volgen de woorden:

"Soon as with all great myths, a new hero will emerge."

Waarschuwing: hier volgt een spoiler voor diegenen die God of War 3 nog willen spelen: Saillant detail in de video is tevens dat er in het immense doodshoofd in de video een gat zit, op dezelfde plek waarop Kratos een Blade of Olympus in de schedel van Cronos ramt. Laat de geruchtenmolen maar draaien dus.

Krajicek bereikt hoofdtoernooi Miami

Michaëlla Krajicek heeft zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi van Miami. De Almeerse, die 131e staat op de wereldranglijst, zette na de Oostenrijkse Yvonne Meusburger ook de Britse Katie O'Brien aan de kant: 6-4, 6-2. Na Arantxa Rus, die werd toegelaten met een wildcard, is Krajicek de tweede Nederlandse bij het 'vijfde grandslamtoernooi' van het jaar.

Krajicek kwam in de eerste set tot twee keer toe een break achter, maar knokte zich beide keren knap terug. Halverwege het tweede bedrijf snoepte de Nederlandse de service van O'Brien af, waarna de overwinning voor haar niet meer in gevaar kwam.

Verdonk daagt Cohen uit voor debat

Tweede Kamerlid Rita Verdonk van Trots op Nederland wil weten hoe PvdA-lijsttrekker Job Cohen denkt over asiel, immigratie en integratie. De oud-minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie heeft hem daarom dinsdagavond uitgedaagd daarover publiekelijk met haar in debat te gaan.

"Voor de fun, maar ook om helder te krijgen waar jij staat, en waar ik sta", schrijft Verdonk aan 'Lieve Job'. Verdonk wil vooral weten of de ideeën van Cohen liggen "in de lijn Bos of Vogelaar en of je nog steeds van de compenserende neutraliteit bent".

De lijsttrekker van Trots op Nederland sluit haar uitnodiging af met de zin: "Als ik beloof niet over de Noord-Zuidlijn te zullen beginnen, kom je dan?"

'Vertrouwelijke dossiers ombudsman gestolen'

Bij een inbraak in het huis van de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer zijn vrijdag twaalf vertrouwelijke documenten gestolen. De dossiers zaten in twee aktetassen, schrijft De Telegraaf vandaag.

De ombudsman was op het moment van de inbraak thuis, maar heeft de daders niet gezien. Wel zou hij al snel na de inbraak hebben gemerkt dat de twee aktetassen met werk voor het weekeinde niet op hun plaats stonden.

Het bureau van de ombudsman denkt niet dat het om een gerichte actie gaat. "Het had net zo goed bij de buren kunnen gebeuren", zegt een woordvoerder in de krant.

Het bureau heeft nog kopieën van de stukken die bij de inbraak zijn meegenomen. Wel zijn door de inbraak aantekeningen van medewerkers verloren gegaan. Om privacyredenen kan niet worden gezegd op welke zaken de stukken betrekking hebben.

Brandweer wil alle huishoudens inspecteren

Alle huishoudens in Nederland krijgen een uitnodiging om de brandweer langs te laten komen voor een inspectie. De bewoners worden dan gewezen op zaken als het verkeerd gebruik van stekkerdozen of het ontbreken van brandmelders, schrijft het AD vandaag.

De actie maakt deel uit van de campagne 'De brandweer over morgen' die woensdag door de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding wordt gepresenteerd. Daarin wordt bekeken hoe de brandweer er in de toekomst uit moet zien.

Binnen een paar jaar moeten alle huishoudens een aanbod voor een inspectie hebben gekregen. In sommige delen van het land worden bij de huisbezoeken ook rookmelders uitgedeeld.

De vereniging wil ook de meubelbranche bij de plannen betrekken, die zou net als in Engeland en in de Verenigde Staten brandveiligere meubels moeten maken.

Dreigbrief bij poederbrieven Venlo

De poederbrieven die gisteren in Venlo zijn bezorgd gingen vergezeld van een dreigbrief. Dat heeft loco-burgemeester van Venlo Mark Verheijen vanochtend op Radio 1 gezegd. Wat er precies in de brief stond, wilde hij niet toelichten.

Zaterdag en gisteren zijn bij twee buren in het nabijgelegen Velden en iemand in hun omgeving poederbrieven bezorgd. De betrokkenen wilden gisteren aangifte doen in bij het politiebureau aan de Rijnbeekstraat. Toen werden zij en de aanwezige agenten in quarantaine gezet.

De gezinnen hadden de brieven thuis geopend. Omdat ze samen vijf kinderen op de Andreasschool in Velden hebben zitten, werd de school met 366 kinderen en 35 leraren ook in quarantaine gezet. Uiteindelijk bleek er geen gevaar te zijn. "Waarschijnlijk gaat het om bakmeel", zei Verheijen op Radio 1.

Ondanks dat de familie de brieven al dagen eerder had geopend en er nog niets was gebeurd, was zo hard ingrijpen volgens Verheijen toch nodig. "Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Als er wel iets aan de hand zou zijn, was de maatschappelijke commotie veel groter geweest."

Immers: "NAC wil voor eigen publiek iets rechtzetten"

ADO Den Haag staat momenteel op een plek die de club verplicht om aan het einde van dit seizoen play-offs tegen degradatie te spelen. Zes duels voor het einde nemen de Hagenaren het vrijdag op tegen NAC Breda.

Middenvelder Lex Immers wil vrijdag de weg naar boven inslaan. "Een avondje NAC zeggen ze toch altijd, maar NAC is sowieso altijd lastig", aldus de middenvelder tegenover Haaglanden Voetbal.

"Zij hebben dit weekend natuurlijk ook verloren bij Heracles en die willen natuurlijk voor eigen publiek iets laten zien en nog proberen om zich toch nog te plaatsen voor Europees voetbal. Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd volgende week en ik denk dat je de laatste wedstrijden sowieso geen cadeautjes kunt verwachten. Dus moet je alles geven of het nou NAC is of de week daarna tegen Ajax."

Pantelic: "Ik heb het naar mijn zin bij Ajax"

Marko Pantelic heeft geen idee of hij volgend seizoen nog in het shirt van Ajax speelt. Het Servische aanspeelpunt heeft een aflopend contract in Amsterdam en heeft vooralsnog geen akkoord bereikt over een verlenging.

Waar de scepsis tijdens de eerste maanden overheerste, heeft Pantelic zijn criticasters inmiddels overtuigd. Ook als hij in mindere doen is, is hij van waarde voor het team. Kaatsend, scorend, coachend. Zijn houterige stijl camoufleert hij met een haarfijn gevoel voor positie.

Redenen genoeg dus voor Ajax om te hopen dat hij volgend seizoen in Amsterdam blijft voetballen. Wat denkt Pantelic zelf? "Nobody knows", zegt hij met zijn lage stem tegen Goal.com. "Ik focus me nu op dit seizoen en maak me niet druk. De club en de managers zullen met elkaar gaan praten. Wanneer? Dat zal je aan hen moeten vragen."

"Ik heb het naar mijn zin bij Ajax", zegt hij wel. "De club is mooi en mijn spel is goed. Maar ik kan niet zeggen of ik hier volgend seizoen nog ben." Na afgelopen zondag is Ajax de nummer twee en bedraagt de achterstand op FC Twente nog vier punten. Zit Ajax in een kampioensvibe? "Dat kan je niet zeggen. We staan vier punten achter en hebben niets in eigen hand" sloot Pantelic af.

Guardiola: "Vermoeidheid bestaat niet"

Met FC Barcelona schreef Josep Guardiola vorig seizoen geschiedenis. De coach, die in één jaar zes prijzen won, wil niets weten van 'vermoeide' spelers. "Dat zit tussen je oren."

Ook nu strijdt de Catalaanse grootmacht weer mee om de Spaanse titel en de Champions League. Met zoveel wedstrijden moeten er haast oververmoeide spelers bij zitten, meende het toegestroomde journaille in Barcelona gisteren.

"Nee", antwoorde de succestrainer resoluut. "Het is eerder verzadiging waar ik bang voor zou zijn in het begin van het seizoen, na een zeer vruchtbare campagne vol prijzen. In de slotfase van een seizoen kun je niet moe zijn met alles wat er nog te winnen valt.

Er wachten voor de Catalanen zes duels in minder dan drie weken. "Niemand is moe, zoiets zit tussen je oren", aldus Guardiola tijdens zijn persconferentie.

SP: mininumloon met 5% verhogen

SP-fractievoorzitter Emile Roemer zou graag zien dat het minimumloon met vijf procent wordt verhoogd. Hij zei gisterenavond bij Pauw en Witteman dat het belangrijk is dat ook mensen met het minimumloon er in koopkracht op vooruit moeten gaan.

De SP wil mensen met het minimumloon ontzien en zekerheid bieden. Hiertoe moeten kinderbijslag en zorgpremie inkomensafhankelijk worden gemaakt en moet er niets veranderen aan het huidige ontslagrecht.

De hypotheekrenteaftrek, altijd een heet hangijzer in politiek Den Haag, moet wat de SP betreft binnen tien jaar worden beperkt tot hypotheken van maximaal 350.000 euro. Tot slot zei Roemer dat zijn partij de AOW-leeftijd op 65 wil houden.

Vandaag presenteert de SP het verkiezingsprogramma.

Ondernemers willen Cohen als premier

Als premier hebben ondernemers niet het liefst VVD-leider Mark Rutte, maar PvdA-voorman Job Cohen. Als naar de partij wordt gekeken, hebben ze nog altijd het liefst dat de economie wordt toevertrouwd aan de VVD.

Dat concludeert radiozender BNR uit een peiling die het samen met Intomart GfK heeft uitgevoerd onder tweehonderd ondernemers. Van de ondervraagden geeft 34 procent aan dat de economie bij Cohen in de beste handen is. Mark Rutte is bij 22 procent het meest geliefd. Veertien procent zietD66-leider Alexander Pechtold het liefst aan het roer en twaalf procent kiest voor Jan Peter Balkenende (CDA).

Als coalitie zien ze het liefst een samenwerking met VVD, PvdA en D66, eventueel aangevuld met CDA of GroenLinks.

De PVV scoort volgens de radiozender slecht bij ondernemers, maar niet zo slecht als de ChristenUnie. Slechts een procent ziet het zitten om de economie aan die partij toe te vertrouwen.

Zomertijd: trek de gordijnen open

Mensen die maandagochtend 29 maart hun wekker vervloeken omdat ze nog niet willen opstaan, kunnen het beste meteen de gordijnen wagenwijd open doen. Licht is goed om de biologische klok weer gelijk te zetten met de tijdzone, zegt hoogleraar neurofysiologie Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Komend weekeinde wordt de klok een uurtje vooruit gezet. Het weekeinde duurt hierdoor iets korter. De maandagochtenddip is wetenschappelijk goed te verklaren. Al gaat de wekker op de gebruikelijke tijd, het lichaam is na het verzetten van de tijd nog niet klaar om op te staan. Voordat we wakker worden, maakt het lichaam bijvoorbeeld het hormoon cortisol aan. Dit hormoon bereidt ons voor op activiteit. Dit doet het lichaam terwijl wij nog slapen. Ook andere processen worden al in gang gezet aan het einde van de slaap.

In Nederland wordt de klok twee maal per jaar verzet. Over het algemeen hebben personen iets meer last van de overgang van de winter naar de zomer dan andersom; en avondmensen ondervinden meer hinder dan ochtendmensen. Dat is niet zo raar omdat in oktober de tijd een uurtje wordt teruggedraaid, waardoor de dag langer duurt.

Meijer: "Onze biologische klok loopt wat trager dan 24 uur. Daarom hebben we de neiging om 's avonds de bedtijd uit te stellen en 's ochtends later op te staan. Veel mensen geven hier in het weekeinde aan toe. Veel mensen moeten dan op maandag 'resetten', hun klok versnellen en in de pas gaan lopen met het ritme in de buitenwereld."

Hoeveel mensen niet kunnen wennen aan de tijdsverandering, is niet bekend. Volgens de hoogleraar moeten we het probleem niet groter maken dan het is. "Het is niet erg en niet schadelijk. Het kan alleen lastig zijn." Vroeg opstaan en je blootstellen aan ochtendlicht is het beste en snelste medicijn, zegt ze. Mensen die maandag wat langer in bed blijven, stellen de correctie van de biologische klok alleen maar uit. Zij krijgen op dinsdag alsnog de maandagochtendkater.

Kamer steunt eis excuses Sheenan

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt de homo-organisatie Pink Army. Die eist excuses van de voormalige Amerikaanse generaal John Sheehan vanwege zijn opmerking over homoseksuelen in het Nederlandse leger. Pink Army wil Sheehan voor het gerecht slepen om hem te dwingen excuses te maken. De PvdA, SP, CDA en VVD steunen de oproep.

Sheehan zei donderdag tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat dat de val van Srebrenica in 1995 en de daaropvolgende genocide op bijna achtduizend moslims mede te wijten is aan de homo's in het leger. Zowel demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) als demissionair premier Jan Peter Balkenende reageerden afkeurend.

De Stichting Homosexualiteit en Krijgsmacht (SHK) en COC Nederland steunen het initiatief van Pink Army. Ook Kamerlid Harry van Bommel (SP), Samira Bouchibti (PvdA) en Rita Verdonk staan achter de organisatie. "Wat dit soort uitlatingen betreft zeg ik: tot hier en niet verder. Daarom steunen wij dit van harte voor de mensenrechten", zei Bouchibti.

Toegangsverbod na agressie om hoofddoekje

De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft een toegangsverbod opgelegd aan een man die een medewerkster met een hoofddoek agressief had bejegend. Een woordvoerder van de gemeente heeft gisteren een bericht daarover in het Dagblad van het Noorden bevestigd.

De man wilde een week geleden niet door een medewerkster met een hoofddoek worden geholpen en maakte dat zeer luid en duidelijk kenbaar. Hij liet zich daarbij "discriminerend en schofferend" uit tegen de vrouw. De gemeente ontbood de man daarna voor een gesprek, maar dit leidde tot niets. Het college heeft besloten de man een toegangsverbod op te leggen voor alle gemeentelijke gebouwen.

Het college wil met de actie duidelijk maken dat "onder geen enkele voorwaarden dit soort emoties worden getolereerd in een multiculturele gemeente als Hoogezand-Sappemeer". De medewerkster was door het voorval aangeslagen en gaat aangifte doen bij het Meldpunt Discriminatie. De gemeente kan niet zeggen of het verbod uniek is.

Franse vierdeklasser via Boulogne naar laatste vier Coupe de France

Quevilly heeft in Frankrijk voor een hoogst opzienbarende prestatie gezorgd. De vierdeklasser schakelde Ligue 1-club Boulogne uit en bereikt daardoor de halve finales van de Coupe de France.

Haast niemand zette zijn geld op de underdog, maar nog binnen het halfuur snoerde David zijn Goliath de mond. Coquio en Laup lieten zich bejubelen met elk een rake treffer. Marcq liet zich met Boulogne niet zomaar piepelen en bracht de aansluitingstreffer vlak voor rust nog op het scorebord.

Ouahbi maakte twintig minuten voor het einde een einde aan alle onzekerheid door de 3-1 tegen de touwen te knallen. Wie Quevilly zal ontmoeten in de halve finale, wordt vanavond bekend.

Van Nistelrooy dolblij in fitte modus: "Ik ben zo gelukkig"

Ruud van Nistelrooy is zo blij als een kind. De spits, die de afgelopen achttien maanden meer leed dan lief ervoer, uit op de website van zijn nieuwe club Hamburger SV zijn oprechte vreugde.

"In de Europa League tegen Anderlecht hadden we geen controle. Dat moest anders tegen Schalke. En dat is gelukt. Deze wedstrijd tegen een sterke tegenstander zal ons verder helpen." De Nederlander scoorde de openingstreffer in de topper die in 2-2 eindigde.

Met HSV zelf verloopt nog niet alles soepel, maar de goalgetter, die overkwam van Real Madrid, is uitzinnig. "Ik ben zo gelukkig. Ik heb nu vier keer vanaf het begin mee kunnen doen, waarvan drie keer negentig minuten."

Dat gegeven voelde haast onwerkelijk aan. "Dat is voor het eerste sinds november 2008. Voor mij is dit als een droom."

Meer bits en bytes voor de Xbox 360

Microsoft heeft gisteren een 250GB harde schijf voor de Xbox 360 op de markt gezet, evenals een prijsdaling van het 120GB model.

"Verkrijgbaar voor de prijs van $129,99 biedt de 250GB Hard Drive meer ruimte voor het downloaden van de nieuwste demo's, Xbox LIVE Arcade games, games via Games on Demand, TV shows, films en meer naar je Xbox 360-console", aldus Microsoft in een persbericht. Voor die prijs bevat het pakket ook een transfer kabel.

De 250GB schijf is nu de grootst beschikbare schijf voor de XBox 360. Het 120GB-model, dat eerder een prijs van $129,99 had, is gedaald naar $99,99 dollar. Het is te koop "zolang de voorraad strekt", wat erop wijst dat het model er uit gaat.

Op de Nederlandse Xbox-site is het nog wat stil, wat de schijf hier gaat kosten is dus nog niet bekend. Kijkend naar de prijs van het oude model zal er een euroteken verschijnen voor diezelfde prijs, dus 129 euro.

250GB HDD
Plug & Play

Google beboet om moppen op website

Een Braziliaanse rechtbank heeft internetbedrijf Google veroordeeld, omdat het pagina's met schuine moppen op een Braziliaanse netwerksite niet censureert.

Google moet 2700 dollar betalen per dag dat de moppen nog te zien zijn. Ook andere soortgelijk materiaal dat op de website gezet wordt, moet Google verwijderen. De rechtbank verwierp Googles verweer, dat het bedrijf de technische mogelijkheden noch mensen heeft om de netwerksite Orkut, dat lijkt op Facebook, in de gaten te houden. Volgens de rechter is dit Google in China namelijk wel gelukt.

Twee tieners hadden een aanklacht ingediend omdat ze zich ergerden aan de bewuste pagina's op Orkut.

Politiebureaus Venlo weer vrijgegeven

Twee politiebureaus in Venlo, die gisteren werden gesloten nadat er poederbrieven waren afgegeven, zijn rond acht uur gisteravond weer vrijgegeven. De politie maakte gisteravond bekend dat de brieven geen anthrax bevatten.

Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van onderzoek door een instituut in Bilthoven van twee poederbrieven, die eerder gisteren al waren afgegeven.

De commotie rond de poederbrieven begon gisterochtend om 11.00 uur, toen twee gezinnen uit Velden met poederbrief binnenliepen in een politiebureau aan het Nolensplein. Dat werd vervolgens acuut geïsoleerd. Vier agenten en vier burgers bleven in quarantaine tot zes uur gisteravond. Toen konden ze na ontsmet te zijn het gebouw verlaten. Ook een school in Velden, waar vijf kinderen van deze gezinnen zitten, werd enkele uren lang in quarantaine geplaatst. Leerlingen en docenten bleven binnen. Om half twee gistermiddag werd de school vrijgegeven. Er bestond geen risico op besmetting.

Het poeder werd per koerier naar een onderzoeksinstituut in Bilthoven gebracht. Rond zes uur wandelden opnieuw mensen uit Velden bij een politiebureau naar binnen met een inmiddels derde poederbrief. Ditmaal ging het om het hoofdbureau van de politie Limburg Noord aan de Rijnbeekstraat dat vervolgens geïsoleerd werd. Negen mensen werden in quarantaine geplaatst: zeven agenten en de twee inwoners van Velden die de brief afleverden.

Rond die tijd maakte het instituut in Bilthoven bekend dat het bij het poeder uit de eerdere brieven in elk geval niet om anthrax gaat. Op grond hiervan besloot de politie beide bureaus vrij te geven. Ook mochten de twee gezinnen die zich eerder met een poederbrief meldden, terug naar huis. Hun woning was door de politie afgesloten totdat de uitslag uit Bilthoven bekend was.

Wat voor poeder in de eerste twee brieven zit, zoekt het instituut in Bilthoven nog uit. Het poeder van de derde brief is ook naar Bilthoven gebracht.

Ouders en verzorgers van de kinderen van de basisschool zijn gisteravond bijgepraat tijdens een informatiebijeenkomst in de Andreasschool in Velden. Ze hadden eerder daarover een brief ontvangen.

Meerderheid voor aanpak hypotheekrenteaftrek

Meer dan de helft van de huizenbezitters is voor aanpak van de hypotheekrenteaftrek. Een op de vijf is zelfs voor volledige afschaffing van de regeling. Dit blijkt uit een peiling van EenVandaag.

De achterban van het CDA en de VVD, twee partijen die mordicus tegen afschaffing van de hypotheekrenteaftrek zijn, staat ook welwillend tegenover aanpak van het financiële voordeel voor huizenbezitters. Onder de aanhang van het CDA is 71 procent voor, onder de VVD-stemmers ligt dat percentage op 59 procent. Tweederde van de PVV-aanhangers wil dat de regeling blijft zoals hij nu is.

Onlangs maakten D66 en GroenLinks bekend dat zij de hypotheekrenteaftrek trapsgewijs willen afbouwen. Plannen hiervoor worden opgenomen in hun verkiezingsprogramma.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
©FOK.nl e.a.