Pantelic: "Ik heb het naar mijn zin bij Ajax"

Marko Pantelic heeft geen idee of hij volgend seizoen nog in het shirt van Ajax speelt. Het Servische aanspeelpunt heeft een aflopend contract in Amsterdam en heeft vooralsnog geen akkoord bereikt over een verlenging.

Waar de scepsis tijdens de eerste maanden overheerste, heeft Pantelic zijn criticasters inmiddels overtuigd. Ook als hij in mindere doen is, is hij van waarde voor het team. Kaatsend, scorend, coachend. Zijn houterige stijl camoufleert hij met een haarfijn gevoel voor positie.

Redenen genoeg dus voor Ajax om te hopen dat hij volgend seizoen in Amsterdam blijft voetballen. Wat denkt Pantelic zelf? "Nobody knows", zegt hij met zijn lage stem tegen Goal.com. "Ik focus me nu op dit seizoen en maak me niet druk. De club en de managers zullen met elkaar gaan praten. Wanneer? Dat zal je aan hen moeten vragen."

"Ik heb het naar mijn zin bij Ajax", zegt hij wel. "De club is mooi en mijn spel is goed. Maar ik kan niet zeggen of ik hier volgend seizoen nog ben." Na afgelopen zondag is Ajax de nummer twee en bedraagt de achterstand op FC Twente nog vier punten. Zit Ajax in een kampioensvibe? "Dat kan je niet zeggen. We staan vier punten achter en hebben niets in eigen hand" sloot Pantelic af.