Politie Veendam trekt ruim 200 tips na

De politie heeft tot nu toe ruim tweehonderd tips binnengekregen over de branden in Veendam. Dat meldt een politiewoordvoerder vandaag. Of er een gouden tip bij zit, is nog onduidelijk. "Het vergt veel tijd om ze allemaal te onderzoeken."

Hoeveel tips inmiddels al zijn bekeken, weet de woordvoerder niet. De tips komen binnen naar aanleiding van onder meer beelden van een bewakingscamera van een verdachte of mogelijke getuige van de brandstichtingen die op YouTube zijn gezet. Ook schakelde de politie Twitter in om bewoners te informeren over de branden en om informatie te verzamelen en zijn signalementen van mogelijke daders of getuigen vrijgegeven.

In Veendam woedden de afgelopen tijd verschillende branden. Bij een brand ruim twee weken geleden in de Kerkstraat kwam een brandweerman om het leven door een omvallende muur. Diezelfde nacht woedde nog een brand en sindsdien moesten ook onder meer een caravan, coniferen en auto's worden geblust. Van sommige branden is duidelijk dat ze zijn aangestoken, in een aantal gevallen is het onbekend. "Maar we gaan er wel vanuit dat ook die zijn aangestoken."

Gisteravond vond daarnaast een brandje plaats in Wildervank, dat tegen Veendam aanligt. Hier werd een chemisch toilet aangestoken, maar de brandweer wist het vuur snel te blussen. Omdat de brandstichting in de buurt van Veendam plaatsvond, neemt de politie ook deze brand mee in het onderzoek.