Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de uitnodiging van een viswijf aan het adres van onze mogelijk toekomstige premier.

Rita Verdonk wil van Job Cohen weten, wat hij vindt van asiel, immigratie en integratie. Daarom heeft ze hem uitgenodigd om met haar in publiek debat te gaan. Twee gezegden schieten mij te binnen: “Vragen staat vrij”, maar vooral “Eén gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden.” Als ik Job Cohen was, zou er geen haar op mijn hoofd aan denken om met Verdonk in debat te gaan.

Allereerst omdat Verdonk zijn partijgenoot Bos laatstelijk in de Tweede Kamer op een meer dan schandalige wijze voor rotte vis heeft uitgemaakt. Het resultaat daarvan was, dat Bos aan zijn laatste Kamerdebat een behoorlijk vieze smaak zal hebben overgehouden. Los van het feit dat Cohen uit solidariteit met Bos een debat zou moeten weigeren, is de kans groot, dat een discussie tussen Verdonk en Cohen zal neerkomen op een ordinaire schreeuwpartij van de kant van Verdonk. Maar vooral:

Ten tweede heeft Cohen tot na de verkiezingen een uitpuilende agenda. Dat betekent dat hij echt geen tijd heeft voor onderonsjes met mensen die in politiek opzicht echt werkelijk helemaal niets voorstellen. Met haar hysterische gegil zonder enige inhoud is Verdonk in geen enkel opzicht een factor van betekenis.

Kan de heer Cohen mij even laten weten, of hij zich zal richten op een belangrijke taak, namelijk het zo groot mogelijk maken van de PvdA, en niet zijn tijd zal verdoen aan een gefrustreerde heks?