[NHL] Bruins verslaan concurrent Thrashers

De Boston Bruins hebben hun concurrent de Atlanta Thrashers een gevoelige nederlaag toegebracht. Beide ploegen strijden voor plaats acht in de conference, de laatste plek die recht geeft op de playoffs. Door de 4-0 overwinning van de Bruins staan zij nu drie punten voor op de Thrashers met een wedstrijd minder gespeeld.

De fysiek sterke winger Milan Lucic en center David Krecji maakten beiden een goal en gaven een assist. Verder wist goalie Tuukka Rask alle 27 schoten op doel die hij te verwerken kreeg tegen te houden voor alweer zijn vierde shutout van het seizoen. Rask, die Vezina-trophy winaar Tim Thomas dit seizoen uit de basis houdt, heeft inmiddels het hoogste reddingspercentage en het laagste gemiddelde aantal tegengoals in de NHL.

Thrashers-coach John Anderson denkt dat het vooral aan de zenuwen lag: "We leken erg nerveus aan de puck en speelden een beetje naief". De Thrashers haalden verrassend genoeg 19 punten uit de laatste 17 wedstrijden na de ruil van hun sterspeler Ilya Kovalchuk, maar lijken nu alsnog voor de vierde keer op rij tekort te komen voor een playoffplaatsje.

Keerpunt in de wedstrijd was de gestopte penalty shot van Thrashers-speler Colby Armstrong. Bij een 2-0 voorsprong haakte Bruins-verdediger Dennis Wideman hem bij een breakaway waarna een penalty shot werd uitgedeeld. Rask stopte de poging en drie minuten later maakten de Bruins de 3-0. Deze klap kwamen de Thrashers niet meer te boven.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Atlanta Thrashers Boston Bruins 0-4
Toronto Maple Leafs Florida Panthers 1-4
New Jersey Devils Columbus Blue Jackets 6-3
Ottawa Senators Philadelphia Flyers 2-0
Tampa Bay Lightning Carolina Hurricanes 3-2 (OT)
Nashville Predators Dallas Stars 1-3
Minnesota Wild San Jose Sharks 1-4
Chicago Blackhawks Phoenix Coyotes 2-0
Calgary Flames Anaheim Ducks 3-1
Edmonton Oilers Vancouver Canucks 3-2