Di Resta klaar voor F1-debuut

Peterselieman

Paul di Resta zegt klaar te zijn voor zijn vrijdagdebuut in de Formule 1. De Schot is testrijder bij Force India en mag van het team op een aantal vrijdagen in de auto rijden. Hij zal in de eerste vrije training in Melbourne met de bolide van Adrian Sutil gaan rijden.

Tijdens het eerste PR-evenement voor Di Resta aan het strand St. Kilda ging het niet helemaal goed. "Het is de eerste keer dat ik in Australië ben en voor de eerste keer op het strand hier. Binnen twee minuten zag ik een haai, dus dat geeft niet veel vertrouwen om het water in te gaan," zei Di Resta. "Het was een grote haai, groot genoeg om je zorgen over te maken. Het dier was minder dan twee meter bij ons vandaan en zat vast. Ik denk dat het een Nederlandse commentator was die het water inging en de haai losmaakte - deze bleek bijna twee meter lang te zijn!"

Di Resta wil door het rijden van vrijdagtrainingen veel ervaring opdoen en zo een racestoeltje voor 2011 veiligstellen. "Hopelijk kan ik veel ervaring op doen en het team overtuigen dat ik in staat ben om ergens in de toekomst in een raceauto te mogen racen. Dit jaar doe ik ervaring op de circuits op, dus als ik mag racen dan kan ik dat doen zonder te veel na te hoeven denken."

"Het geeft mij een andere kijk op het Grand Prix-weekend en het kan op verschillende manieren uitwerken. Het kan voordelen opleveren, maar ook nadelen, omdat de racecoureurs niet de volledige tijd in de auto krijgen. Ik verheug me op het rijden met de auto en daar richt ik me nu op," zei de Schot die dit jaar ook weer gaat rijden in de DTM.