Messi best betaalde voetballer

Lionel Messi is David Beckham voorbijgestreefd op de ranglijst van best betaalde voetballers. Het Franse tijdschrift France Football laat zien dat de 22-jarige Argentijn van FC Barcelona afgelopen jaar naar schatting 33 miljoen euro heeft verdiend. David Beckham is dit jaar terug te vinden op plaats twee. De laatste negen jaar was de Engelsman veelvuldig op de eerste plaats te vinden.

Beckham moest dit jaar genoegen nemen met 30,5 miljoen euro. Op de derde plaats is Cristiano Ronaldo van Real Madrid terug te vinden. De duurste voetballer ooit kon vorig jaar dertig miljoen op zijn rekening bijschrijven. De bedragen zijn berekend op basis van salaris, premies en sponsoring.

Messi is op dit moment erg belangrijk voor zijn ploeg FC Barcelona. Hij scoorde in de laatste drie wedstrijden acht keer. De kleine balkunstenaar maakte twee hattricks in de afgelopen twee speelrondes in de Primera Division en in het Champions Leagueduel met VFB Stuttgart scoorde hij tweemaal. Afgelopen seizoen won de Wereldvoetballer van het Jaar maar liefst zes prijzen.

De best betaalde trainer van de wereld is Jose Mourinho. De Portugese trainer van Internazionale verdiende ruim dertien miljoen euro. In de top tien van best betaalde trainers zijn twee Nederlanders te vinden. Guus Hiddink staat met een bedrag van acht miljoen euro op de zesde plaats. Dit geld heeft de huidige bondscoach van Turkije verdiend bij Chelsea en als bondscoach van Rusland. Bayerntrainer Louis van Gaal neemt de tiende plaats voor zijn rekening. Hij verdiende het afgelopen jaar zes miljoen euro.