Dreigbrief bij poederbrieven Venlo

De poederbrieven die gisteren in Venlo zijn bezorgd gingen vergezeld van een dreigbrief. Dat heeft loco-burgemeester van Venlo Mark Verheijen vanochtend op Radio 1 gezegd. Wat er precies in de brief stond, wilde hij niet toelichten.

Zaterdag en gisteren zijn bij twee buren in het nabijgelegen Velden en iemand in hun omgeving poederbrieven bezorgd. De betrokkenen wilden gisteren aangifte doen in bij het politiebureau aan de Rijnbeekstraat. Toen werden zij en de aanwezige agenten in quarantaine gezet.

De gezinnen hadden de brieven thuis geopend. Omdat ze samen vijf kinderen op de Andreasschool in Velden hebben zitten, werd de school met 366 kinderen en 35 leraren ook in quarantaine gezet. Uiteindelijk bleek er geen gevaar te zijn. "Waarschijnlijk gaat het om bakmeel", zei Verheijen op Radio 1.

Ondanks dat de familie de brieven al dagen eerder had geopend en er nog niets was gebeurd, was zo hard ingrijpen volgens Verheijen toch nodig. "Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Als er wel iets aan de hand zou zijn, was de maatschappelijke commotie veel groter geweest."