Chelsea en Milan willen keeper Asenjo

Sergio Asenjo kan rekenen op interesse van enkele van de grootste clubs uit Engeland en Italië. De 20-jarige keeper van Atlético de Madrid wordt gezien als één van de grootste talenten ter wereld.

Asenjo werd afgelopen zomer overgenomen van Real Valladolid en begon uitmuntend bij de Madrilenen. Tijdens een blessureperiode werd hij vervangen door de nog jongere David de Gea, en toen Asenjo bij zijn rentree enkele fouten beging verloor hij zijn basisplaats definitief aan de 19-jarige jeugdspeler.

Ondanks het feit dat hij op de bank is beland kan Asenjo rekenen op de belangstelling van Chelsea en AC Milan, twee clubs die graag een nieuwe doelman in de goal willen. "De interesse van topclubs als Chelsea en Milan is een eer", vertelt zijn zaakwaarnemer Zoran Vekic. "In de voetballerij is alles mogelijk, maar we nemen geen beslissing voor het eind van het seizoen. Atlético heeft veel in hem geïnvesteerd en aan het eind van het seizoen zullen we samen de situatie evalueren."

Vekic vertelde bovendien dat vorige zomer Champions League-finalisten Manchester United en FC Barcelona Asenjo nadrukkelijk volgden. "We weten dat Milan vorig jaar ook al interesse had, maar ook Barcelona en Manchester United waren ook geïnteresseerd en er was een deal met Fiorentina."