Halo: Reach en Mario Galaxy 2 zijn geen systemsellers zegt Pachter

Een nieuwe week en weer een nieuwe uitspraak van Patcher. Veel mensen zijn heilig overtuigd van de kracht van Mario en Halo. Vraag een willekeurige gamer of hij de volgende versie van deze succesvolle series zou aanschaffen en negen van de tien keer zul je een volmondige ja horen.

Wedbush analyst Michael Pachter onderstreep dat deze games goed gaan worden, maar zegt daarbij ook dat hij er niet op rekent dat mensen nog een Wii of een Xbox360 zullen gaan aanschaffen speciaal om deze games te spelen. In zijn eigen woorden:  “I can’t imagine Super Mario Galaxy 2 or Metroid Other M as system-sellers, any more than I would expect Halo Reach or SOCOM to be. The hardcore Wii audience already has a Wii console, so these game launches aren’t likely to be catalysts.”

De vraag is of er überhaupt nog wel games aankomen die mensen zullen overhalen een nieuwe console aan te schaffen. De huidige generatie consoles is al een tijdje op de markt en de hardcore gamer lijkt zijn keuze al wel gemaakt te hebben. Daar staat tegenover dat een release als God of War III weer veel mensen heeft overtuigd een PS3 aan te schaffen, dus het is toch echt mogelijk!