Lorenzo wil bij Yamaha blijven

RowanF1

Waar Jorge Lorenzo vorig jaar nog openlijk flirtte met teams als Ducati en Honda lijkt de Spanjaard toch op zjin plaats te zitten bij Yamaha. Lorenzo heeft laten weten ook volgend jaar nog graag voor de Japanse fabrikant te willen racen.

Nadat Rossi meerdere keren heeft aangegeven bij Yamaha zijn carrière af te willen sluiten, laat nu ook Jorge Lorenzo weten dat hij bij Yamaha zijn loopbaan af wil maken. Het is alleen nog maar de vraag of ze ook allebei bij het team van Yamaha blijven aangezien de twee een soms wat moeilijke relatie hebben.

"Ik wil graag bij Yamaha blijven omdat we een geweldig team zijn, een zeer competitief team hoewel het er niet altijd even vriendelijk aan toe gaat. We zijn geen dikke vrienden of zo maar het is een goede professionele werkrelatie," vertelde Lorenzo in een interview met Radio Catalunya.

Van ondere andere de vier snelste rijders lopen de contracten af, waaronder ook Lorenzo. Alle vier hebben nog niet verlengd waardoor zij allen van team kunnen veranderen. Yamaha heeft een goede reden wanneer het het contract van Lorenzo of Ross niet verlengt. De twee coureurs belasten samen de kostenpost voor bijna twaalf miljoen euro.