McClaren: "In De Kuip gebeuren vreemde dingen"

FC Twente en Feyenoord strijden vanavond in De Kuip voor een plek in de finale van de KNVB beker. Twente-coach Steve McClaren is gek op de sfeer in de Rotterdamse voetbaltempel. "De sfeer is uniek."

De Engelse oefenmeester kijkt uit naar de confrontatie van vanavond. "Wat betreft de sfeer in het stadion is Feyenoord uniek in Nederland. Je zou het kunnen omschrijven als een oude Engelse voetbalsfeer, de beleving in het Engelse voetbal, voordat nieuwe stadions werden gebouwd. Ik houd daarvan", vertelt hij in De Telegraaf.

Dit seizoen speelde FC Twente en Feyenoord al tegen elkaar in Rotterdam. Het duel eindigde in een gelijkspel waarbij McClaren naar de tribune werd gestuurd. "In De Kuip gebeuren altijd vreemde dingen."

"Het is duidelijk dat het publiek invloed heeft op het wedstrijdverloop. Allereerst op de beslissingen van de scheidsrechter, maar ook de teams worden erdoor beïnvloed. Het is een mentaal grote test om te zien hoe mijn elftal omgaat met een vijandige Kuip. Wat we nodig hebben om de finale te bereiken, is geloof in een resultaat zonder arrogant te worden. Dit team is overeind gebleven in zware uitwedstrijden tegen Olympique Marseille en Fenerbahçe en daarom heb ik er vertrouwen in dat we ook in deze zware wedstrijd een goed resultaat kunnen halen," aldus McClaren.