Schaatser De Jong gaat ski-crossen

Schaatser Bob de Jong maakt een opmerkelijke carrièremove aan het eind van dit olympisch seizoen. De specialist op de lange afstanden doet begin april in het Duitse Grasgehren mee aan een ski-crosswedstrijd.

De bronzen medaillewinnaar op de 10.000 meter in Vancouver heeft zich bij de internationale skifederatie gemeld voor een licentie. "Boardercross kende ik al, maar op een snowboard ben ik niet helemaal in balans. Een week voor de Spelen hoorde ik dat er ook iets met ski's bestond. Ik ga in Zuid-Duitsland kijken hoe het me bevalt. Ik zie het als een soort vakantie-invulling," zei De Jong die mee gaat doen aan een wedstrijd in open Duits kampioenschap ski-cross.

De schaatser weet nog niet hoe zijn toekomst er uit gaat zien nu sponsor VPZ vandaag besloten heeft de stekker er uit te trekken. De 33-jarige Leimuidenaar gaat sowieso door. "Ik ga me nu goed oriënteren. Misschien staat er een nieuwe sponsor op en kunnen we op dezelfde manier verder. Anders moet ik iets anders vinden." Naast de langebaanwedstrijden kan De Jong ook besluiten om marathons te gaan rijden.