FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 oktober 2009

'Het is voorbij voor de DSB Bank'

"Het is voorbij." Dat zijn de woorden van Jelle Hendrickx van het Steunfonds Probleemhypotheken. Hij kwam tot deze conclusie nadat het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank niet bereid zijn om de DSB Bank te helpen. Volgens Bos en De Nederlandsche Bank moeten er eerder miljarden in de bank worden gepompt om die overeind te houden en is een kleinere bijdrage zinloos.

Dirk Scheringa vroeg in een brief aan Wouter Bos om een kapitaalinjectie van 100 miljoen euro. Dit was de laatste mogelijkheid om zijn bank te redden, aangezien de overnamegesprekken met een Amerikaanse partij al eerder waren gestaakt.

DSB heeft de rechter inmiddels op de hoogte gesteld van het mislukken van de onderhandelingen. De kans is groot dat de bank nu failliet wordt verklaard. Volgens DSB bedragen de verliezen bij een faillissement die worden omgeslagen over de Nederlandse banken tussen de 600 miljoen en 1,5 miljard euro. Maandagochtend om 11.00 uur geeft Dirk Scheringa een persconferentie.

Barrichello tevreden ondanks missen titel

Rubens Barrichello zag zondag in Brazilië zijn laatste kans op het pakken van de Formule 1-wereldtitel verdwijnen doordat hij achtste werd en teamgenoot Jenson Button aan plaats vijf genoeg had voor het kampioenschap. Toch is Barrichello niet teleurgesteld over het missen van de titel.

De Braziliaan leek een jaar geleden zonder werk komen te zitten, omdat Honda overwoog hem in 2009 te vervangen en daarna de stekker uit het team trok. Uiteindelijk nam Ross Brawn de renstal over en kreeg hij toch nog een contract. Op Interlagos kon hij de titelstrijd niet meer levend houden door een lekke linker achterband in de slotfase van de race.

"De mensen hadden me aan het begin van het seizoen al dood en begraven verklaard, maar ik ben terug en rij in een fantastische auto. Ik dank God voor het seizoen dat ik had en de fantastische auto gedurende het hele jaar," zei Barrichello in zijn eigen land. "Ik ben blij voor Jenson als een vriend en als een groot kampioen. Als ik de titel niet zou winnen, had hij het moeten winnen. Hij heeft de titel verdiend en hij heeft hem gewonnen in de eerste zes races. De tweede helft van het kampioenschap was voor mij."

"Het was een waar gevecht en ik heb hard gestreden. Dat was echter wel in een periode dat we niet meer konden tippen aan onze eerdere resultaten. Het was een zwaar gevecht om mijn kansen in leven te houden en ik ben tevreden."

Kobayashi is strijdvaardig begonnen

Het debuut van Japanner Kamui Kobayashi bij Toyota is niet ongemerkt voorbijgegaan. Diverse media merkten zijn goede rijjstijl en strijdvaardigheid op. Maar ook collega-coureurs.

Jenson Button probeerde een aantal keren om Kobayashi voorbij te gaan, maar die liet dat niet op zich zitten en verdedigde goed. Pas na een paar keer aandringen kon Button hem voorbij. Kobayashi was na afloop wel vermoeid: "Dit was een zware race. Het was mijn debuut en daarom waren er een hoop dingen nieuw voor mij. Ik heb veel geleerd. Fysiek was het een lange rit en ik had het best zwaar."

De Japanner eindigde de race in Brazilië als elfde, maar dat was niet genoeg voor de 23-jarige: "Het belangrijkste was dat ik de race finishte en ik ben blij dat me dat is gelukt. Na de start was ik echter in de positie om punten te pakken en ik ben een beetje teleurgesteld dat me dat niet is gelukt."

Maar toch kon de Japanner wel tevreden zijn. "Het was mijn eerste race en er is daarom veel ruimte voor verbetering. Ik ben over het algemeen echter blij met wat ik dit weekend heb gepresteerd en ik wil het team bedanken voor alle steun."

Zijn naam is meteen gezet, en al berucht: Button zei achteraf dat Kobayashi als een gek reed. De Toyota-rijder ging geen enkel gevecht uit de weg en toen Kazuki Nakajima hem in wilde halen, werd de Williams-coureur van de baan gedwongen en crashte. De acties van deze Japanner doen een beetje herinneren aan een andere Japanner: Takuma Sato.

Vinokourov winnaar Chrono des Nations

De Chrono des Nations, de afsluitende tijdrit van het seizoen, is gewonnen door Alexandr Vinokourov. De Kazak legde de parcours in het Franse Herbiers als snelste af, voor Jean-Christophe Péraud en Yuriy Krivtsov.

De renner van Astana legde het parcours van 48,5 kilometer af in één uur en negen minuten. Daarmee was hij een dikke minuut sneller dan de Franse tijdritkampioen Péraud en de Oekraïner Krivtsov. De winnaar van de Ronde van Lombardije, Philippe Gilbert, eindigde als zevende. Er deden geen Nederlanders mee in Frankrijk.

[Upd] Incident Trulli en Sutil toch bestraft

Jarno Trulli en Adrian Sutil geven elkaar de schuld van de crash in de eerste ronde tijdens de Grand Prix van Brazilië. Beiden werden geëlimineerd, samen met Fernando Alonso.

Het leek alsof Trulli zelf in de muur reed, maar in een interview op televisie tijdens de race zei de Italiaan dat Sutil aan de binnenkant zat, en hijzelf aan de buitenkant. En toen hij naar binnen wilde komen, zat daar de Force India in de weg, waardoor de Toyota in de muur belandde. Trulli gaat in ieder geval naar de wedstrijdleiding om er wat van te zeggen.

De boze Italiaan zei achteraf: "Sutil zat aan de binnenkant en ik aan de buitenkant. Ik haalde hem in, want ik kwam veel sneller uit bocht 4. Hij bleef me echter naar de buitenkant pushen tot ik op het gras zat. Ik verloor de controle over de auto en raakte de muur. Het was een doelbewuste en gevaarlijke actie. Dat vind ik, en dat vindt ook Alonso."

Ook Sutil had iets te zeggen over het ongeluk, de Duitser zei dat hij de controle over zijn wagen verloor en dat hij de reactie van Trulli niet begrijpt. En ook keurde hij het gedrag van Trulli op de baan af. "Ik werd van achteren geraakt en verloor de controle over de auto. Ik had niet door wat er precies gebeurde, omdat ik gewoon op de racelijn bleef. Ik deed niets verkeerd, maar Trulli wilde het buitenom proberen en crashte tegen mij aan. Dat betekende het einde van de race. Zijn actie was gevaarlijk. Ik weet niet wat zijn probleem was."

"We zullen ons nu bij de wedstrijdleiding moeten melden en daar zal ik een goed gesprek met hem voeren. De manier waarop hij zich op het circuit gedroeg was van een erg laag niveau", vertelde een beheerste Sutil.

Update @ 22:31
De Braziliaanse stewards hebben besloten geen straffen uit te delen aan Jarno Trulli of Adrian Sutil. Het incident, waar Trulli in eerste instantie zeer boos om was, wordt gezien als een race-incident. Beide coureurs vielen uit bij het incident.

Update @ 23:33
Jarno Trulli is toch bestraft door de wedstrijdleiding, al blijft de crash zelf een race-ongeluk. De Italiaan kreeg een reprimande en 10.000 dollar boete nadat het incident door alle partijen was besproken. De boze reactie van Trulli buiten de baan naar Sutil toe, was een reden voor de stewards voor de boete. De Toyota-rijder was gesommeerd om direct de baan te verlaten, maar in plaats daarvan ging Trulli verhaal halen bij Sutil. De agressie en het feit dat orders genegeerd werden, waren reden voor de straf.

Kano vol met drugs voor kust Aruba

Voor de kust van Aruba is gisterochtend rond 3 uur een kanovaarder aangehouden. De man had namelijk vijftig kilo drugs in zijn kano liggen. 

De kustwacht zag de kano liggen bij de ingang van de Barcaderabaai en ging poolshoogste nemen. 

Er waren twee balen met marihuana en een met cocaïne aangetroffen in de kano. De kanovaarder zit nu vast en alle drugs is in beslag genomen.

De Reuver stapt over naar Suzuki

Marc de Reuver zal volgend seizoen uitkomen voor Suzuki. De motocrosser zal gaan rijden voor het Beursfoon-Suzuki team. Hij komt over van het Italiaanse Honda Martin team, waar zijn contract niet werd verlengd.

De Reuver kende een slecht seizoen door een harde trainingscrash in Eersel. Hierbij brak de Amstelvener, die uitkomt in de MX1-klasse, drie rugwervels, scheurde een buikspier en ontwrichtte één van zijn heupen.

Tijdstraf Kovalainen, boete McLaren

Heikki Kovalainen krijgt een tijdstraf voor het incident in de pits bij de GP van Brazilië waarbij hij de tankinstallatie meesleepte en zelfs Ferrari-coureur Kimi Räikkönen per ongeluk in de hens zette. McLaren krijgt een boete voor dat ongelukje.

Snel optreden van de Brawn GP-pitcrew, die de brandstofslang uit de auto van Kovalainen trok, zorgde er echter voor dat Kovalainen zijn race kon vervolgen. Maar het leverde de Fin een straf van 25 seconden op, waardoor hij van de negende naar de twaalfde plaats in de uitslag zakt.

Kovalainen maakte de pitstop omdat hij geraakt was door Sebastian Vettel en kreeg het sein om weg te rijden. De brandstofslang zat echter nog in de auto. De Ferrari van Räikkönen werd besproeid door brandstof en dat vloog in brand. De tijdstraf voor Kovalainen is tevens voor het hinderen van Räikkönen, die in de pitstraat van het gas moest. De Ferrari-rijder werd uiteindelijk zesde.

Het team van McLaren heeft een boete van 50.000 dollar gekregen voor die uiterst onveilige pitstop. Het stuurde Kovalainen op een verkeerd moment weer de baan op.

Horner prijst seizoen Red Bull Racing

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zijn team na de winst van Mark Webber in de Grand Prix van Brazilië geprezen. Het was het meest succesvolle seizoen van de renstal in de Formule 1. Het moest in São Paulo de constructeurstitel laten aan Brawn GP en de rijderstitel aan Jenson Button.

In de race in Brazilië kwam Webber als eerste over de streep, terwijl Sebastian Vettel vierde werd. "We zeiden van te voren dat we iedere ronde er voor zouden vechten en beide coureurs hebben vandaag fantastisch werk verricht. Sebastian gaf alles en hij mag niet alleen trots op vandaag zijn, maar ook op wat hij dit seizoen in zijn tweede volledige jaar in de Formule 1 gepresteerd heeft," zei Horner.

"We hebben de Brawns zo goed mogelijk bestreden en wanneer je naar het seizoen kijkt hebben we kansen gepakt en ook laten schieten. Als je naar het begin van het seizoen kijkt, Melbourne, hadden we straffen, het diffuserissue en het is een lang seizoen, dus iedereen heeft met dezelfde problemen te kampen gehad. Ik denk dat het team trots kan zijn op wat dit jaar bereikt is en we hebben een goede structuur voor de toekomst neergelegd."

Man (83) schiet drummende zoon neer

De politie van het Amerikaanse San Antonio heeft een man van 83 gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht afgelopen vrijdag zijn zoon te hebben neergeschoten. De man van middelbare leeftijd weigerde namelijk te stoppen met drummen, tot woede van zijn oude heer.

Volgens de man heeft de zoon een niet-levensbedreigende schotwond in zijn hoofd opgelopen. Na te zijn geraakt, ontvluchtte de zoon het huis dat hij met zijn vader deelt en vloog de straat op om hulp te vragen. De krasse knar wordt nu beschuldigd van zware mishandeling.

Geen AOW voor domme bejaarden!

“Blijf met je tengels van mijn rozenstruik af!”
“Dat ding is veel te groot, ik pak een bijl en hak dat rotding om! Moet je kijken, hij hangt over de heg in mijn tuin!”
“Als jij met een bijl mijn rozenstruik belaagt, dan hak ik met diezelfde bijl je rotkop eraf, buurman!”
“Ik sleep je voor de rechter!”
“Moet je doen, jij verziekt al twintig jaar mijn leven, vertel je dat er dan ook even bij?”

Campos sluit overeenkomst met Murcia

Campos Grand Prix heeft een grote stap voorwaarts kunnen zetten om de plannen voor de Formule 1 beter uit te kunnen voeren. De renstal heeft met de lokale overheid in Murcia een overeenkomst gesloten voor de bouw van een fabriek op het technologiepark Fuente Alamo.

De plannen houden naast het bouwen van een fabriek het aanleggen van een circuit in. De aerodynamica van de bolide van Campos kan er getest worden en daarvoor wordt in het circuit een recht stuk van drie kilometer aangelegd. Chassisbouwer Dallara heeft inmiddels de eerste nieuwe Formule 1-bolide gereed.

IJsland: akkoord Nederland over Icesave

IJsland heeft met de Nederlandse en Britse regering een overeenkomst gesloten over een terugbetalingsregeling voor voormalige spaarders bij de IJslandse bank Icesave. Dat heeft het bureau van premier Johanna Sigurdardottir vandaag meegedeeld.

Het gaat over een afbetalingsregeling van 3,8 miljard euro. Dat geld hebben de twee landen voorgeschoten om spaarders schadeloos te stellen die geld hadden uitstaan bij Icesave.

IJsland:akoord met Nederland over Icesave  (foto: ANP)

Nijhuis blijft bij beslissingen

Scheidsrechter Bas Nijhuis speelde een grote rol in de Rotterdamse stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord. De arbiter trok twee rode kaarten voor Feyenoord en één voor Sparta.

Nijhuis staat na afloop nog steeds achter het wegzenden van Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson. Over de rode kaart van Rydell Poepon liet hij niets los. "Dit waren overduidelijk twee overtredingen die rood verdienden", zei Nijhuis na afloop tegen ELF Voetbal. "Zowel bij de overtreding van Cissé als Tomasson was mijn eerste indruk dat het direct rood was. En mijn vierde official bevestigde dat beide keren binnen één seconde. Dan weet je dat je een goede beslissing maakt."

"Aan de reacties van de spelers zag je ook dat ze wisten wat ze gedaan hadden", aldus Nijhuis, die wist dat hij door de rode kaarten een enorme invloed had op de wedstrijd. "Maar je moet doen wat je moet doen. Als het twee keer rood is, dan moet je twee keer rood geven."

Sparta-trainer Frans Adelaar was tegenover RTV Rijnmond te spreken over het optreden van Nijhuis. "Ik wil hem graag een compliment geven. Beide overtredingen verdienden donkerrood, heb ik net nog eens op de beelden gezien. Het gebeurt vaak dat die rode kaarten dan niet worden gegeven, maar Nijhuis durfde dat gelukkig wel."

Tomasson bekent schuld

Het duel tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord (2-1) werd zondagmiddag gekenmerkt door drie rode kaarten. Bij de ploeg van trainer Mario Been werden Jon Dahl Tomasson en Sekou Cisse vroegtijdig van het veld gestuurd.

Met name de rode kaart van routinier Tomasson was opmerkelijk. "Het was vrij dom van mij", vertelde de Deen tegen ELF Voetbal. "Ik wilde de bal afpakken, maar was helaas te laat. Ik wilde hem (Emmanuel Boakye, red.) sowieso niet raken, maar als een aanvaller zoiets doet, dan gaat het weleens fout."

Tomasson keek zelf op van zijn actie op het been van Sparta-speler Boakye. "Het was voor mij ook wel even schrikken. Gelukkig is er niks aan de hand met hem."

Antwerpenaren stemmen tegen enorme brug

De inwoners van Antwerpen hebben zich vandaag in een referendum uitgesproken tegen een grote nieuwe brug, de zogeheten Lange Wapper. De enorme brug is bedoeld om een ringweg over noordelijke stadswijken naar een tunnel onder de Schelde te leiden. Het hele project kost naar schatting 2,5 tot 3 miljard euro.

Een groep tegenstanders, aangevoerd door de Nederlander Wim van Hees, vreest dat de brug zorgt voor luchtvervuiling in de nabijgelegen huizen. Van Hees verzamelde met zijn actiegroep Ademloos voldoende handtekeningen om een referendum af te dwingen.

Bij het referendum bracht circa 35 procent van de Antwerpenaren een stem uit. Daarvan was 59 procent tegen.

Het is nog niet geheel zeker of het Antwerps gemeentebestuur de uitslag van het referendum overneemt in haar advies aan de Vlaamse regering. Het uiteindelijke besluit over de bouw van de brug is in handen van de regering van de Belgische deelstaat Vlaanderen.

Ook in NWS kan er gediscussieerd worden.

Button dolgelukkig

Vanmiddag is Jenson Button voor de eerste maal in zijn loopbaan wereldkampioen geworden. Met een vijfde plaats in Brazilië kroonde de Brit zichzelf tot opvolger van Lewis Hamilton.

"Dit is echt fantastisch, vooral na die laatste paar races. Dit maakt het allemaal weer goed. Het was een geweldige race en ik ben nu wereldkampioen! Ik ben 22 jaar geleden begonnen met racen en had nooit gedacht dat ik wereldkampioen zou worden. Maar vandaag is het me gelukt," sprak Button net na de race.

In de beginfase van de race ging Button als een warm mes door de boter langs een aantal coureurs maar eenmaal in de punten reed hij relaxt rond: "Ik moest de wagens die later dan mij zouden stoppen, voorbij zien te komen. Ik kon de race vandaag niet winnen, maar we hebben wel gedaan wat we moesten doen. Dit is een geweldig resultaat voor het team en we gaan een paar mooie dagen tegemoet. Afgelopen winter hadden we het nog enorm zwaar, maar we hebben het dit seizoen geweldig gedaan en ik wil het hele team daar enorm voor bedanken."

[MotoGP] Stoner pakt overwinning in Australië

Casey Stoner heeft in de tweede race na zijn terugkeer in de MotoGP meteen alweer een zege geboekt. De Australiër klopte in eigen land Valentino Rossi en mocht zo na al zijn leed weer de hoogste trede van het podium beklimmen. Rossi deed goede zaken voor het kampioenschap, omdat Jorge Lorenzo uitviel.

Stoner begon van poleposition, maar verloor de eerste plaats aan de snel gestarte Dani Pedrosa. Rossi volgde op plaats drie, terwijl daarachter Lorenzo de eveneens goed gestarte Nicky Hayden raakte en uitviel. In de tweede ronde haalden Stoner en Rossi Pedrosa in en liepen snel uit.

Beide kemphanen maakten er een spannend gevecht van, maar hoewel Rossi vele malen Stoner het vuur zeer dicht aan de schenen legde was het de Australiër die op Philip Island de leiding behield. Na twintig ronden was het de Ducati-rijder die de Italiaan verder van zich afschudde en het verschil tot een seconde liet oplopen.

Rossi probeerde nog wel dichterbij te komen, maar de Yamaha-coureur kon Stoner nimmer meer bedreigen. Hierdoor werd de Australiër voor het eerst na zijn ziekte als winnaar afgevlagd. Hij bleef Rossi en de eenzame Pedrosa voor.

In het kampioenschap heeft Rossi met nog twee races te gaan een voorsprong van 38 punten op Lorenzo. De Italiaan is hierdoor dichtbij het behalen van zijn zevende titel in de MotoGP. Dit kan hij volgende week al doen wanneer de coureurs in Maleisië rijden.

Scheringa haalde eigen rekening leeg

Directeur Dirk Scheringa van de DSB Bank heeft begin oktober zijn eigen spaarrekening bij de DSB leegehaald. Het ging om een bedrag van 700.000 euro. Hij deed dit uit boosheid omdat De Nederlandsche Bank hem had meegedeeld dat hij uiterlijk 12 oktober moest terugtreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van DSB. Scheringa heeft het geld later teruggestort.

Dat heeft het RTL Nieuws vanavond gemeld. RTL publiceerde ook een verklaring van Scheringa over dit voorval op haar website. De transactie van zeven ton dateert van na 4 oktober. Scheringa moest niet alleen zijn functie als bestuursvoorzitter opgeven, hij moest ook zijn aandelen verkopen. "De heer Scheringa is vervolgens zeer aangeslagen die volgende dag begonnen met het uitruimen van zijn kantoor", aldus de verklaring. Het spaargeld dat Scheringa in 32 jaar zegt te hebben opgebouwd, maakte hij naar een andere bank over 'om zo definitief in een keer alles af te kunnen sluiten'.

Politie houdt dreigende DSB-klant aan

De politie heeft vanochtend rond half zes een ontevreden DSB-klant aangehouden voor het hoofdkantoor van de DSB Bank in Wognum. Dit deelde de politie vandaag mee. De 35-jarige man uit Heerhugowaard dreigde tegenover de beveiliging dat hij het gesloten hek zou rammen als hij bankdirecteur Dirk Scheringa niet per direct kon spreken.

Op het moment dat de politie arriveerde, zat de Heerhugowaarder nog in zijn auto voor het hek. De man weigerde antwoord te geven op vragen van de politie en werd aangehouden.

Politie houdt dreigende DSB-klant aan  (foto: ANP)

Halfdove brandweer klaagt sirenefabrikant aan

Een groep brandweerlieden uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een fabrikant van sirenes aangeklaagd. Volgens hen is hun gehoor enorm aangetast door de sirenes. Deze zouden te veel lawaai veroorzaken.

Volgens de aanklacht zou langdurige blootstelling aan de sirenes van Federal Signal Corporation leiden tot permanente gehoorschade. De eisers stellen dat de fabrikant nalatig is geweest, omdat het lawaai luider is dan strikt noodzakelijk.

Chauffeur bus met kerkkoor raakte onwel

Het onwel worden van de chauffeur is de oorzaak van het ongeval met een Nederlandse bus gisterochtend in Duitsland. Dat heeft directeur Bert van den Hater van het busbedrijf Hatro Tours vandaag gezegd.

De bus raakte op de A57 tussen de Duitse plaatsen Alpen en Rheinberg van de weg en kantelde. Drie passagiers en de 59-jarige buschauffeur werden met verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Volgens Van den Hater die vandaag de gewonden in het ziekenhuis bezocht, gaat het de drie naar omstandigheden goed. De overige passagiers zijn inmiddels weer thuis.

In de touringcar zaten 27 leden van het parochiekoor van Maurik. Zij waren onderweg naar het vliegveld bij Keulen op doorreis naar Kroatie. Daar zouden ze een tournee beginnen. Aartsbisschop Eijk van Utrecht liet vandaag op de website van het bisdom weten geschrokken te zijn van het nieuws, maar hij is dankbaar dat er geen doden zijn gevallen.

VWS pakt wanbetalers zorgpremie aan

Het ministerie van Volksgezondheid laat wanbetalers van de zorgpremie aanpakken. Dat staat op de site van het departement. Landelijk zijn er zo'n 280.000 nalatigen, berekende het ministerie.

Het laat vanaf deze maand 100 euro, plus een verhoging van 30 euro, inhouden op de salarissen of uitkeringen van wanbetalers van zorgverzekeraar Azivo.

Het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) neemt de klus voor zijn rekening. Het begint in de regio Den Haag. Daar worden meer dan vierduizend mensen aangesproken die een betalingsachterstand hebben van een half jaar of langer. Het direct inhouden van de zorgpremie wordt later uitgebreid naar andere regio's en verzekeraars.

Van alle verzekerden betaalt ongeveer 2,2 procent al meer dan 6 maanden geen premie. Ze gelden wel als verzekerd.

VWS pakt wanbetalers zorgpremie aan  (foto: ANP)

Derksen valt terug op slotdag

Golfer Robert-Jan Derksen is er op de slotdag van Portugal Masters niet in geslaagd zijn top tien klassering vast te houden. Hij viel terug naar de twaalfde plaats.

Derksen begon de dag nog wel goed met vijf birdies, maar daarna ging het minder. Hij eindigde uiteindelijk op 272 slagen. Man van de dag was de Zweed Alexander Noren, die maar liefst tien slagen onder par scoorde, waaronder een hole-in-one in de zestiende hole.

Winnaar werd uiteindelijk Lee Westwood met een totaal van 265. Hij had twee slagen voorsprong op de Italiaan Francesco Molinari, de Ier Padraig Harrington (269) werd derde.

Been: "Van onszelf verloren"

Feyenoord ging vandaag 2-1 onderuit tegen stadsgenoot Sparta. Volgens trainer Mario Been heeft Feyenoord de nederlaag aan zichzelf te wijten.

"Ja, ik denk wel dat dit voor mij de grootste deceptie is tot dusver als coach van Feyenoord", beaamde hij. "We hebben van onszelf verloren."

"Na de eerste helft had ik dit allemaal niet verwacht. Ik vond het zelfs een een slappe partij van onze kant. We verloren te veel de tweede bal, waren in de duels niet scherp genoeg en liepen zeker in de laatste minuten voor de rust constant achter Sparta aan. Ik ben daarom in de rust boos geworden en heb onder meer om meer scherpte gevraagd. Dat hebben mijn spelers een beetje te letterlijk opgepikt." Binnen een kwartier na rust konden namelijk zowel Cissé als Tomasson met rood vertrekken.

"Stomme, onnodige overtredingen", mopperde Been. "Die rode kaart voor Cissé leek me een beetje overdreven. Hij kwam volgens mij net iets te laat in, maar ik moet dat ik nog een keer goed bekijken. Op die rode kaart van Tomasson viel niets af te dingen. Van een speler met zoveel ervaring verwacht je zoiets niet. Of ik boetes ga uitdelen? Daar wil ik nog even over nadenken. Maar dat ik heel ontevreden ben over deze twee rode kaarten lijkt me duidelijk."

"We hebben onszelf hier bij Sparta in de voet geschoten. We mogen onszelf nooit zo laten gaan. We hebben niet alleen drie punten verloren, maar raken ook twee belangrijke spelers door schorsingen kwijt. De Guzman en Fernandez zijn door blessures ook al niet beschikbaar. Daardoor komt deze nederlaag dubbel zo hard aan. We moeten deze kater snel verwerken. Zaterdag dienen we er thuis tegen VVV-Venlo weer te staan. Of Roy Makaay dan speelt? Nou, daar moet ik nog even over nadenken. Maar laat het maken van de opstelling maar aan mij over."

Disney niet blij met 'Sneeuwhoertje'

Disney lijkt woedend te zijn op Jamieson's Raspberry Ale. Het Australische biermerk maakt in hun nieuwste commercial gebruik van een Sneeuwwitje voor volwassenen. In de reclame ligt de prinses met de zeven dwergen in bed, terwijl ze na de seks rookkringetjes uitblaast.

Het biermerk heeft Sneeuwwitje eenmalig omgedoopt tot 'Ho White', terwijl de belangrijkste dwergen Filthy, Smarmy and Randy heten. Dit zijn de namen van drie verschillende soorten drinkers. Volgens de bedenkers van de commercial is het de bedoeling aan te tonen dat het biermerk alles behalve lief is.

De website laat nog wel de beelden van de campagne zien, maar links hiernaar zijn inmiddels uitgeschakeld. Ook de officiële site van het merk blijkt niet bereikbaar te zijn. Men vermoedt dat dit te maken heeft met schending van het copyright.

Disney heeft nog geen officiële reactie gegeven. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de kindvriendelijke firma, die al in 1937 Sneeuwwitje op het witte doek bracht, zou instemmen met het gebruik van de prinses voor reclamedoeleinden.

SMCO presenteert nieuw plan voor DSB

De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) is met een alternatief plan gekomen om DSB Bank te redden. Het komt erop neer dat spaartegoeden worden bevroren totdat de situatie is genormaliseerd. De overheid moet het vertrouwen in de bank herstellen door een nieuw bestuur aan te stellen.

"Dat bestuur dient zorg te dragen voor een zeer betrouwbare bank, waarbij tevens externe deskundigen als de financiële ombudsman aan mee dienen te werken", aldus SMCO vandaag. Het effect hiervan zal zijn dat consumenten zullen terugkeren naar DSB Bank. SMCO komt op voor mensen die meer dan 100.000 euro aan DSB Bank hadden toevertrouwd of voor de hoge rente van de achtergestelde deposito's gingen.

De stichting wil verder dat DSB-oprichter Dirk Scheringa zoveel mogelijk zekerheden zal verschaffen aan de bank. "Hij wil de bank redden, dus moet daar al hetgeen zeker stellen waartoe hij in redelijkheid kan bijdragen", aldus SMCO.

Wickmayer wint toernooi in Linz

Yanina Wickmayer is de winares geworden van het WTA-toernooi in Linz. De Belgische versloeg in de finale de Tsjechische Petra Kvitova, 6-3 en 6-4. Het is de tweede toernooizege voor Wickmayer in haar carrière.

Wickmayer en Kvitova speelden eerder dit jaar ook in de kwartfinale van het US Open tegen elkaar, ook toen was de Belgische te sterk, die uiteindelijk strandde in de halve finale. In de finale van Linz had Kvitova weinig kansen en verloor dan ook terecht van de nummer 24 van de wereld.

Uitslagen Engeland speelronde 9

Dit weekend werd in de Premier League de negende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Dubieuze treffer bezorgt Sunderland zege

Sunderland heeft dit weekend op curieuze wijze het duel met Liverpool gewonnen. The Reds verloren in het Stadium of Light met 1-0. Bovendien beleefde Boudewijn Zenden zijn debuut voor de thuisploeg.

Na vijf minuten wedstrijd nam Bent het doel van Liverpool onder vuur. Zijn schot werd echter van richting veranderd door een ballon, die vanuit het bezoekersvak op het veld terecht was gekomen. Jose Reina kon de bal niet meer keren en zag deze in het doel verdwijnen. De bezoekers gingen daarna nog we lop jacht naar de gelijkmaker, maar de gastheer wist de drie punten in eigen huis houden.

Filmpje van het betreffende doelpunt

Chelsea verslikt zich in Aston Villa

Chelsea heeft dit weekend voor de tweede keer dit seizoen niet weten te winnen. Deze keer was Aston Villa sterker dan de ploeg, die tot dit weekend aan de leiding ging. Twee verdedigers van de thuisploeg zouden uiteindelijk het verschil maken.

Na een kwartier spelen kwam Chelsea nog wel op voorsprong door een doelpunt van Drogba. Een kwartier later kwam Aston Villa op gelijke hoogte, doordat Terry de bal ongelukkig door kopte. Deze kwam namelijk bij Dunne terecht, die vervolgens scoorde. Na de gelijkmaker kregen The Blues nog wel kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar het was uiteindelijk Collins die in de 52e minuut voor het doelpunt van de thuisploeg tekende.


Uitslagen speelronde 9:

ThuisUitUitslag
Aston Villa Chelsea 2-1
Portsmouth Tottenham Hotspur 1-2
Stoke City West Ham United 2-1
Everton Wolves 1-1
Arsenal Birmingham City 3-1
Sunderland Liverpool 1-0
Manchester United Bolton Wanderers 2-1
Blackburn Rovers Burnley FC 3-2
Wigan Athletic Manchester City 1-1

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 9 7 1 1 22 21-9
2 Chelsea 9 7 0 2 21 19-8
3 Tottenham Hotspur 9 6 1 2 19 21-13
4 Arsenal 8 6 0 2 18 27-11
5 Manchester City 8 5 2 1 17 16-9
6 Aston Villa 8 5 1 2 16 12-7
7 Sunderland 9 5 1 3 16 17-13
8 Liverpool 9 5 0 4 15 22-13
9 Stoke City 9 3 3 3 12 8-11
10 Burnley FC 9 4 0 5 12 9-19
11 Everton 8 3 2 3 11 10-12
12 Blackburn Rovers 8 3 1 4 10 11-17
13 Wigan Athletic 9 3 1 5 10 9-16
14 Bolton Wanderers 8 2 2 4 8 11-13
15 Wolverhampton Wanderers 9 2 2 5 8 8-15
16 Fulham 7 2 1 4 7 6-10
17 Birmingham City 9 2 1 6 7 6-11
18 Hull City 8 2 1 5 7 8-20
19 West Ham United 8 1 2 5 5 9-13
20 Portsmouth 9 1 0 8 3 5-15

Het duel tussen Fulham en Hull City wordt morgenavond gespeeld

Topscorers:

#Naam spelerClubAantal doelpunten
1TorresLiverpool8
=D. BentSunderland8
3DrogbaChelsea7

Programma volgende week:

DatumThuisUit
24/10Wolves Aston Villa
24/10Tottenham Hotspur Stoke City
24/10Hull City Portsmouth
24/10Burnley FC Wigan Athletic
24/10Birmingham City Sunderland
24/10Chelsea Blackburn Rovers
25/10Bolton Wanderers Everton
25/10Liverpool Manchester United
25/10Manchester City Fulham
25/10West Ham United Arsenal

Wanprestatie handbalvrouwen

De Nederlandse handbaldames hebben in Rotterdam teleurstellend gelijk gespeeld tegen Macedonië. In het EK-kwalificatie duel namen de vrouwen in de eerste helft een 15-6 voorsprong, maar gaven deze na rust weg. Uiteindelijk werd het 20-20.

Oranje had voor rust al genoeg kansen gemist om een grote voorsprong te nemen, desondanks stond er halverwege een ruime 15-8 voorsprong op het bord. Na rust ging het helemaal mis met de ploeg en winst in de eerste achttien minuten na rust niet te scoren. Macedonië nam zelfs brutaal een voorsprong (16-18) en leek op weg naar de zege. De Oranje-dames herpakten zich en nam een 20-19 voorsprong. In de slotseconde werd echter nog een doelpunt geïncasseerd waardoor het gelijkspel een feit was.

"Mijn bloed kookt", aldus de jarige aanvoerster Diane Lamein na afloop. "Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, maar dit is de negatiefste topper. Als je het na 15-8 nog weggeeft, kun je wel van een wanprestatie spreken."

Lawaaidemonstratie bij detentiecentrum Zeist

Leden van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) hebben vandaag een lawaaidemonstratie gehouden bij Kamp Zeist. Op die plek is een detentiecentrum van het Ministerie van Justitie gevestigd. Illegalen worden daar opgesloten in afwachting van hun uitzetting.

De groep van veertig actievoerders stond rond de hekken van het detentiecentrum en wilden met hun lawaaiprotest de gedetineerden een hart onder de riem steken. AAGU verzet zich tegen het feit dat mensen zonder geldige papieren worden opgesloten. Volgens de actievoerders worden zij onder slechte omstandigheden en zonder proces voor onbepaalde tijd opgesloten.

Twee jaar geleden liep een soortgelijk protest bij Kamp Zeist uit de hand en werden twintig mensen opgepakt. Nu verliep het protest vreedzaam.

F1: Uitslag Grand Prix Brazilië

De Braziliaanse Grand Prix is gewonnen door Mark Webber, gevolgd door Robert Kubica en Lewis Hamilton. Jenson Button werd vijfde net achter Sebastian Vettel en mag zich wereldkampioen noemen.

Na de chaotisch verlopen kwalificatie gisteren met twee rode vlaggen en bijna een uur en drie kwartier stilleggen - ook vanwege de hevige regen - stond Rubens Barrichello dan toch op pole in zijn thuis-Grand Prix. Het kampioenschap kon vandaag beslist worden, zowel voor de coureurs als de contructeurs.

De race startte droog, en er was zelfs een zonnetje te zien. Maar de regen was niet uitgesloten voor de komende uren. Jenson Button en Sebastian Vettel startten net als hun teamgenoten op de hardere band. Kimi Räikkönen was als een van de weinigen die op de zachte band ging starten.

De start ging goed, maar al heel snel raakten in het middenveld twee wagens elkaar en een paar bochten verder was het opnieuw raak. Het was in de eerste crash de McLaren van Heikki Kovalainen, die waarschijnlijk Räikkönen geraakt had want die reed rond met een gebroken voorvleugel. In de tweede crash was het Jarno Trulli die de muur in vloog. En de safety car kwam op de baan. Ook Fernando Alonso was betrokken bij een ongeval, en de Spanjaard moest opgeven.

Bij de pitstops die gemaakt werden, was het de Ferrari van Räikkönen die in brand vloog, Kovalainen die met de slang nog in zijn wagen wilde vertrekken en Trulli die uit zijn Toyota stapte. Ook Adrian Sutil was ergens betrokken bij de incidenten en de Duitser moest eveneens opgeven. Kovalainen sproeide blijkbaar brandstof over Räikkönen heen, wat de brand tot gevolg had. Räikkönen op zijn beurt bleek in de eerste ronde in contact te zijn gekomen met de achterkant van Mark Webber, waardoor de voorvleugel van de Fin beschadigd raakte.

In de vijfde ronde kwam de safety car weer de pit in en er werd meteen opnieuw stevig geracet voor de plaatsen. Hamilton die al een keer gepit had, veranderde zijn pitstopstrategie. Button probeerde om voorbij de roookies Kamui Kobayashi en Romain Grosjean te komen, en het lukte om in ieder geval de Fransman in te halen, maar ook Sebastian Vettel profiteerde hiervan en geraakte ook voorbij de Renault-rijder. Button plaatste opnieuw een aanval, dit keer om Toyota-debutant Kobayashi in te halen, maar die vlieger ging nog niet op. De daaropvolgende ronden ging Button steeds in de aanval. Daarachter haalde Kovalainen Grosjean in voor de twaalfde plaats. De Fin had in de pitstraat over minstens één teamlid gereden, maar zo te horen was er niemand gewond.

Er werd wel bekend dat de wedstrijdleiding het incident met wagen 2 zou onderzoeken, dat is de McLaren van Kovalainen. Ook het incident met wagens 9 (Trulli) en 20 (Sutil) zal onderzocht worden. Het leek alsof Trulli zelf in de muur reed, maar in een interview zei de Italiaan dat Sutil aan de binnenkant zat, en hijzelf aan de buitenkant. En toen hij naar binnen wilde komen, zat daar de Force India in de weg, waardoor de Toyota in de muur belandde. Trulli gaat in ieder geval naar de wedstrijdleiding om er wat van te zeggen. Ook Sutil had iets te zeggen over het ongeluk, de Duitser zei dat hij de controle over zijn wagen verloor en dat hij de reactie van Trulli niet begrijpt. En ook keurde hij het gedrag van Trulli op de baan af.

In ronde 21 kwam Barrichello binnen voor zijn pitstop, toen net Nick Heidfeld zijn eerste stop had gemaakt. Heidfeld kwam als zeventiende en laatste weer op de baan, maar die viel meteen weer terug en moest onverwacht opgeven. Barrichello kwam net achter Nakajima weer de baan op, maar ook al was hij op de harde band gebleven, de Braziliaan werd direct ingehaald door Vettel. Robert Kubica, die net een pitstop had gemaakt, zette zijn BMW Sauber precies voor de snufferd van Barrichello, die daardoor terugviel maar de zevende plaats.

In het gevecht om de vijfde plaats lukte het Button om Kobayashi in te halen in de eerste bocht, maar omdat de Brit wijd ging, verloor de Brawn GP-rijder die plaats meteen weeer. Een tweede poging direct daarna had wel succes en Button lag even daarna op de tweede plek, omdat de coureurs daarvoor allemaal gepit hadden. Voorop lag nu Mark Webber, die al een keer gepit had - en Button en Kobayashi nog niet.
Ondertussen was het Nico Rosberg die problemen had met zijn Williams Toyota, en de Duitser parkeerde zijn wagen vooruit in de pitbox: de vijfde uitvaller.

De uitvalreden van Heidfeld werd bekend: omdat de brandstoftoevoer niet werkte, kwam de Duitser stil te staan in zijn BMW met een brandstoftekort. Rosberg had een versnellingsbakprobleem. Ondertussen was het Vettel die naar de vierde plaats was opgerukt, en de Red Bull-rijder reed op twee tienden van Japanner Kobayashi, maar de Japanner ging zelf aan de kant omdat hij de pit inreed. Zo klom Vettel naar de tweede plaats achter teamgenoot Webber, omdat Button zijn eerste pitstop maakte. Kazuki Nakajima probeerde Kobayashi in te halen voor de twaalfde plek, maar de eerste Japanner raakte van de baan in het grind en raakte daarna de bandenstapel. Kobayashi daarentegen ging niet geheel vrijuit in dit incident en de stewards gaan ook dat onderzoeken.

Op Giancarlo Fisichella en Sebastian Vettel na had het hele veld nu gestopt, waar Kovalainen en Vitantonio Liuzzi al twee stops gemaakt hadden. In de 37e ronde kwam Vettel binnen en de Red Bull-coureur maakte een snelle stop. De Duitser kwam precies achter Button de baan weer op op de zevende plek: het voordeel dat Vettel had op Button was weer weg. Vettel moest nog een keer stoppen, omdat hij opnieuw op de harde banden wegging, en de Duitser moet dus nog een stint maken op zachte banden. Hamilton en Räikkönen kwamen ook binnen voor hun pitstops, beiden hebben nu de twee bandencompounds gebruikt en hoeven in principe niet meer te stoppen. Liuzzi kwam in de 45e ronde binnen voor een derde keer en de Italiaan kwam als veertiende (en laatste) weer de baan op.

Kubica maakte zijn tweede stop en de Pool kwam op de derde plaats weer de baan op, ruim voor Button en ruim achter Barrichello. De Braziliaan moest echter met zijn Brawn GP-bolide opnieuw pitten, wat hij deed in de 51e ronde. Met Button nu op de derde plaats en Barrichello niet op winst, was Button virtueel wereldkampioen. Barrichello kwam weer als zesde de baan op. De leider in de wedstrijd, Webber, moest echter ook nog een keer naar binnen en samen met Jaime Alguersuari ging de Australiër de pit in voor zijn tweede en laatste stop. Webber had voldoende voorsprong opgebouwd om als eerste weer op de baan terug te komen.

De leider in het kampioenschap kwam binnen in de 56e ronde, en de Brit zette zijn Brawn net achter Kovalainen weer op de baan. Maar de Fin moest nog een keer pitten. Direct de ronde erna maakte ook Vettel zijn tweede pitstop en die zette zich net vóór Kovalainen op de vijfde plaats. Button lag op dat moment zesde, en het was niet genoeg voor Vettel om nog kans te maken op de wereldtitel. Helmaal niet toen Kovalainen in de zestigste ronde binnenkwam voor zijn laatste stop.

Barrichello meldde op de boordradio dat er iets was met zijn banden, en prompt haalde Lewis Hamilton hem in. Het team informeerde Hamilton dat de endplate van zijn voorvleugel gebroken was, en Barrichello kreeg te horen dat hij inderdaad een lekke band had. De Braziliaan maakte noodgedwongen een derde pitstop, zijn race en de kansen voor het kampioenschap waren over. Het bleek dat Hamilton met zijn voorvleugel Barrichello's achterband geraakt had.

En onderwijl reed Webber nog altijd vooraan, maar de Australiër kwam niet veel in beeld, omdat in het middenveld genoeg gevechten gaande waren. Kubica lag op een nette tweede plaats, gevolgd door Hamilton en Vettel. Button lag ruim zeseneenhalve seconde achter op Vettel op de vijfde plaats. Barrichello viel door zijn lekke band en bijbehorende pitstop terug naar de achtste plek. Ondertussen vertelde het team aan Button dat er een paar spetters zouden kunnen vallen binnen tien minuten. Maar er waren nog minder dan vijf ronden te rijden, dus dat zou zeer waarschijnlijk na afloop van de race zijn. En op de valreep haalde Japanner Kobayashi nog even zijn voorganger Fisichella in, op een zeer overtuigende wijze.

Felipe Massa mocht de Braziliaanse Grand Prix afvlaggen en helaas was het niet zijn landgenoot die als eerste over de streep kwam. En dat terwijl hij voor de race nog samen met Barrichello in een open wagen had staan zwaaien naar het publiek op het Autódromo José Carlos Pace. Wie wel als eerste over de streep kwam, was Mark Webber, gevolgd door Robert Kubica en Lewis Hamilton. Sebastian Vettel werd vierde, met achter zich Jenson Button. Kimi Räikkönen kwam als zesde over de streep en Sébastien Buemi finishte als zevende. Het laatste punt was voor Rubens Barrichello.

Daarmee is Jenson Button wereldkampioen en palte Brawn GP de contructeurstitel.

Uitslag Grand Prix van Brazilië

De Braziliaanse Grand Prix is gewonnen door Mark Webber, gevolgd door Robert Kubica en Lewis Hamilton. Jenson Button werd vijfde, net achter Sebastian Vettel, en mag zich wereldkampioen noemen.

Na de chaotisch verlopen kwalificatie gisteren met twee rode vlaggen en bijna een uur en drie kwartier stilleggen - ook vanwege de hevige regen - stond Rubens Barrichello dan toch op pole in zijn thuis-Grand Prix. Het kampioenschap kon vandaag beslist worden, zowel voor de coureurs als de constructeurs.

De race startte droog, en er was zelfs een zonnetje te zien. Maar de regen was niet uitgesloten voor de komende uren. Jenson Button en Sebastian Vettel startten net als hun teamgenoten op de hardere band. Kimi Räikkönen was als een van de weinigen die op de zachte band ging starten.

De start ging goed, maar al heel snel raakten in het middenveld twee wagens elkaar en een paar bochten verder was het opnieuw raak. Het was in de eerste crash de McLaren van Heikki Kovalainen, die waarschijnlijk Räikkönen geraakt had want die reed rond met een gebroken voorvleugel. In de tweede crash was het Jarno Trulli die de muur in vloog. En de safety car kwam direct daarna op de baan. Ook Fernando Alonso was betrokken bij een ongeval, en de Spanjaard moest opgeven.

Bij de pitstops die gemaakt werden, was het de Ferrari van Räikkönen die in brand vloog, Kovalainen die met de slang nog in zijn wagen wilde vertrekken en Trulli die uit zijn Toyota stapte. Ook Adrian Sutil was ergens betrokken bij de incidenten - de Duitser moest eveneens opgeven. Kovalainen sproeide blijkbaar brandstof over Räikkönens wagen heen, wat de brand tot gevolg had. Räikkönen op zijn beurt bleek in de eerste ronde niet in contact te zijn gekomen met Kovalainen maar met de achterkant van Mark Webber, waardoor de voorvleugel van de Fin beschadigd raakte.

In de vijfde ronde kwam de safety car weer de pit in en er werd meteen opnieuw stevig geracet voor de plaatsen. Hamilton die al een keer gepit had, veranderde zijn pitstopstrategie. Button probeerde om voorbij de rookies Kamui Kobayashi en Romain Grosjean te komen, en het lukte om in ieder geval de Fransman in te halen, maar ook Sebastian Vettel profiteerde hiervan en geraakte ook voorbij de Renault-rijder. Button plaatste opnieuw een aanval, dit keer om Toyota-debutant Kobayashi in te halen, maar die vlieger ging nog niet op. De daaropvolgende ronden ging Button steeds in de aanval. Daarachter haalde Kovalainen Grosjean in voor de twaalfde plaats. De Fin had in de pitstraat over minstens één teamlid gereden, maar zo te horen was er niemand gewond.

Er werd wel bekend dat de wedstrijdleiding het incident met wagen 2 zou onderzoeken, dat is de McLaren van Kovalainen. Ook het incident met wagens 9 (Trulli) en 20 (Sutil) zal onderzocht worden. Het leek alsof Trulli zelf in de muur reed, maar in een interview zei de Italiaan dat Sutil aan de binnenkant zat, en hijzelf aan de buitenkant. En toen hij naar binnen wilde komen, zat daar de Force India in de weg, waardoor de Toyota in de muur belandde. Trulli gaat in ieder geval naar de wedstrijdleiding om er wat van te zeggen. Ook Sutil had iets te zeggen over het ongeluk, de Duitser zei dat hij de controle over zijn wagen verloor en dat hij de reactie van Trulli niet begrijpt. En ook keurde hij het gedrag van Trulli op de baan af.

In ronde 21 kwam Barrichello binnen voor zijn pitstop, toen net Nick Heidfeld zijn eerste stop had gemaakt. Heidfeld kwam als zeventiende en laatste weer op de baan, maar die viel meteen weer terug en moest onverwacht opgeven. Barrichello kwam net achter Nakajima weer de baan op, maar ook al was hij op de harde band gebleven, de Braziliaan werd direct ingehaald door Vettel. Robert Kubica, die net een pitstop had gemaakt, zette zijn BMW Sauber precies voor de snufferd van Barrichello, die daardoor terugviel maar de zevende plaats.

In het gevecht om de vijfde plaats lukte het Button om Kobayashi in te halen in de eerste bocht, maar omdat de Brit wijd ging, verloor de Brawn GP-rijder die plaats meteen weer. Een tweede poging direct daarna had wel succes en Button lag even daarna op de tweede plek, omdat de coureurs daarvoor allemaal gepit hadden. Voorop lag nu Mark Webber, die al een keer gepit had - en Button en Kobayashi nog niet. Ondertussen was het Nico Rosberg die problemen had met zijn Williams Toyota, en de Duitser parkeerde zijn wagen vooruit in de pitbox: de vijfde uitvaller.

De uitvalreden van Heidfeld werd bekend: omdat de brandstoftoevoer niet werkte, kwam de Duitser stil te staan in zijn BMW met een brandstoftekort. Rosberg had een versnellingsbakprobleem. Ondertussen was het Vettel die naar de vierde plaats was opgerukt, en de Red Bull-rijder reed op twee tienden van Kobayashi, maar de Japanner ging zelf aan de kant omdat hij de pit inreed. Zo klom Vettel naar de tweede plaats achter teamgenoot Webber, omdat Button zijn eerste pitstop maakte. Kazuki Nakajima probeerde Kobayashi in te halen voor de twaalfde plek, maar de eerste Japanner raakte van de baan in het grind en raakte daarna de bandenstapel. Kobayashi daarentegen ging niet geheel vrijuit in dit incident en de stewards gaan ook dat onderzoeken.

Op Giancarlo Fisichella en Sebastian Vettel na had het hele veld nu gestopt, waar Kovalainen en Vitantonio Liuzzi al twee stops gemaakt hadden. In de 37e ronde kwam Vettel binnen en de Red Bull-coureur maakte een snelle stop. De Duitser kwam precies achter Button de baan weer op op de zevende plek: het voordeel dat Vettel had op Button was weer weg. Vettel moest nog een keer stoppen, omdat hij opnieuw op de harde banden wegging, en de Duitser moet dus nog een stint maken op zachte banden. Hamilton en Räikkönen kwamen ook binnen voor hun pitstops, beiden hadden nu de twee bandencompounds gebruikt en hoefden in principe niet meer te stoppen. Liuzzi kwam in de 45e ronde binnen voor een derde keer en de Italiaan kwam als veertiende (en laatste) weer de baan op.

Kubica maakte zijn tweede stop en de Pool kwam op de derde plaats weer de baan op, ruim voor Button en ruim achter Barrichello. De Braziliaan moest echter met zijn Brawn GP-bolide opnieuw pitten, wat hij deed in de 51e ronde. Met Button nu op de derde plaats en Barrichello niet op winst, was Button virtueel wereldkampioen. Barrichello kwam weer als zesde de baan op. De leider in de wedstrijd, Webber, moest echter ook nog een keer naar binnen en samen met Jaime Alguersuari ging de Australiër de pit in voor zijn tweede en laatste stop. Webber had voldoende voorsprong opgebouwd om als eerste weer op de baan terug te komen.

De leider in het kampioenschap kwam binnen in de 56e ronde, en de Brit zette zijn Brawn net achter Kovalainen weer op de baan. Maar de Fin moest nog een keer pitten. Direct de ronde erna maakte ook Vettel zijn tweede pitstop en die zette zich net vóór Kovalainen op de vijfde plaats. Button lag op dat moment zesde, en het was niet genoeg voor Vettel om nog kans te maken op de wereldtitel. Helemaal niet toen Kovalainen in de zestigste ronde binnenkwam voor zijn laatste stop.

Barrichello meldde op de boordradio dat er iets was met zijn banden, en prompt haalde Lewis Hamilton hem in. Het team informeerde Hamilton dat de endplate van zijn voorvleugel gebroken was, en Barrichello kreeg te horen dat hij inderdaad een lekke band had. De Braziliaan maakte noodgedwongen een derde pitstop vanaf een tweede positie, zijn race en de kansen voor het kampioenschap waren over. Het bleek dat Hamilton met zijn voorvleugel Barrichello's achterband geraakt had.

En onderwijl reed Webber nog altijd vooraan, maar de Australiër kwam niet veel in beeld omdat in het middenveld genoeg gevechten gaande waren. Kubica lag op een nette tweede plaats, gevolgd door Hamilton en Vettel. Button lag ruim zeseneenhalve seconde achter op Vettel op de vijfde plaats. Barrichello viel door zijn lekke band en bijbehorende pitstop terug naar de achtste plek. Ondertussen vertelde het team aan Button dat er een paar spetters zouden kunnen vallen binnen tien minuten. Maar er waren nog minder dan vijf ronden te rijden, dus dat zou zeer waarschijnlijk na afloop van de race zijn. En op de valreep haalde Japanner Kobayashi nog even zijn voorganger Fisichella in, op een zeer overtuigende wijze.

Felipe Massa mocht de Braziliaanse Grand Prix afvlaggen en helaas was het niet zijn landgenoot die als eerste over de streep kwam. En dat terwijl hij voor de race nog samen met Barrichello in een open wagen had staan zwaaien naar het publiek op het Autódromo José Carlos Pace. Wie wel als eerste over de streep kwam, was Mark Webber, gevolgd door Robert Kubica en Lewis Hamilton. Sebastian Vettel werd vierde, met achter zich Jenson Button. Kimi Räikkönen kwam als zesde over de streep en Sébastien Buemi finishte als zevende. Het laatste punt was voor Rubens Barrichello.

Daarmee is Jenson Button wereldkampioen en pakte zijn team Brawn GP de constructeurstitel.


Uitslag Grand Prix van Brazilië

Pos.CoureurTeam TijdUitvalreden
1 M. Webber Red Bull 1:32:23.081
2 R. Kubica BMW + 7.626
3 L. Hamilton McLaren + 18.944
4 S. Vettel Red Bull + 19.652
5 J. Button Brawn GP + 29.005
6 K. Räikkönen Ferrari + 33.340
7 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 35.991
8 R. Barrichello Brawn GP + 45.454
9 H. Kovalainen McLaren + 48.499
10 K. Kobayashi Toyota + 1:03.321
11 G. Fisichella Ferrari + 1:10.665
12 V. Liuzzi Force India F1 + 1:11.388
13 R. Grosjean Renault + 1 ronde(n)
14 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 1 ronde(n)
DNFK. Nakajima Williams + 41 ronde(n)Crash
DNFN. Rosberg Williams + 44 ronde(n)Versnellingsbak
DNFN. Heidfeld BMW + 50 ronde(n)Brandstoftekort
DNFA. Sutil Force India F1 + 71 ronde(n)Crash
DNFJ. Trulli Toyota + 71 ronde(n)Crash
DNFF. Alonso Renault + 71 ronde(n)Crash

'Overname DSB van de baan'

De overname van DSB Bank door een Amerikaanse partij lijkt definitief van de baan. De Amerikanen hebben zich teruggetrokken. Dat heeft FNV-bestuurder Carla Kiburg vandaag gezegd.

Volgens haar is het bestuur nu bereid om er alles aan te doen om 'plan B', waarbij spaartegoeden worden omgezet in aandelen, te laten slagen. Als dat plan doorgang vindt, zou DSB een jaarlijkse nettowinst van 25 miljoen euro kunnen behalen.

Onrust om slipjes ruiken op tv

Kijken wij in Nederland massaal naar een paar nichten die door een gat in een muur willen springen, in Australië is inmiddels onrust ontstaan over een 'nieuw dieptepunt' in televisieland. Daar raakt men niet uitgesproken over een item in een komisch bedoeld tv-programma. In het kader van een wetenschappelijk onderzoek ruikt men daar aan gedragen damesondergoed.

Het programma is zelfs nog niet eens op tv geweest. Vermoed wordt dat het programma op woensdag, wanneer de scène op tv is, veel kijkers zal trekken.

Voor het programma wil ene heer Safran, de presentator van de show, wel eens weten waar zijn liefde voor Euraziatische vrouwen vandaan komt. Voor het onderzoek steelt hij gedragen slipjes van prominente, Australische vrouwen, waaronder actrice Dichen Lachman en zangeres Mahalia Barnes, en neemt het ondergoed mee naar een laboratorium. Hier onderwerpt hij de welriekende slipjes aan een groot, nasaal onderzoek. Hij wilde zo aantonen of zijn voorliefde voor vrouwen biologisch is bepaald.

Het slipjes ruiken vormt onderdeel van het programma 'Safran's Race Relations' dat aanstaande woensdag voor het eerst op de buis te zien is. Mevrouw Lachman uit Los Angeles en mevrouw Barnes, de dochter van de Australische rocker Jimmy Barnes, hebben hun beklag gedaan over het programma. Zij werden eerder door Safran geïnterviewd over hun gemengde afkomst. Tijdens de vraaggesprekken verontschuldigde de presentator zich voor het stelen van vermoedelijk ongewassen damesondergoed.

Safran begrijpt alle commotie rond de eerste aflevering niet. Zo zal hij in een andere aflevering te zien zijn terwijl hij zich aftrekt op een foto van Barack Obama. Persoonlijk vindt hij dit veel schokkender. De Australian Family Association is in elk geval niet blij. Woordvoerder John Morrissey beschreef de show namelijk als 'viespeukerij'.


Het bewuste fragment is gelukkig al op internet te zien

Uitslagen Duitsland speelronde 9


Na een weekend van interlands, werd er dit weekend weer een speelronde afgewerkt in de Bundesliga. Hieronder de uitslagen en stand van speelronde 9.

Topper tussen HSV en Leverkusen onbeslist

Hamburger SV en Bayer Leverkusen blijven na de negende speelronde samen koploper van de Bundesliga. In een onderling duel kwamen beide ploegen niet tot scoren. Leverkusen kreeg in de slotfase de grootste kansen om de overwinning binnen te slepen, maar HSV-keeper Rost hield zijn doel knap schoon met een aantal prima reddingen.

Aan de kant van HSV stonden Joris Mathijsen en Eljero Elia in de basis. Ook Marcus Berg, voormalig spits van FC Groningen, stond in de basis bij die Rothosen. Romeo Castelen behoorde niet tot de wedstrijdselectie van HSV.

Bayern pakt drie punten bij Freiburg

Bayern München heeft op bezoek bij promovendus SC Freiburg drie belangrijke punten gepakt. Na negentig minuten stond er een stand van 1-2 op het scorebord in het voordeel van de ploeg van Louis van Gaal. Voor het eerst dit seizoen stond de Italiaanse spits Luca Toni in de basis bij Bayern. Toni liet in de eerste helft meteen van zich spreken. Freiburg-keeper Pouplin keerde het harde schot van de Italiaan, maar op de rebound van Thomas Müller had de sluitpost geen antwoord.

Na rust bracht Freiburg-verdediger Cha zijn ploeg dieper in de problemen. De Zuid-Koreaan verschalkte zijn eigen doelman. In de blessuretijd wist Freiburg nog terug te komen tot 1-2, maar hier bleef het bij. Bij de ploeg van Louis van Gaal maakte Mark van Bommel na twee maanden blessureleed eindelijk zijn rentree in de basis. Ook Edson Braafheid maakte hier deel van uit.

De uitslagen:

ThuisUitUitslag
1. FC KölnFSV Mainz 051-0
Eintracht FrankfurtHannover 962-1
SC FreiburgBayern München1-2
1. FC NürnbergHertha BSC3-0
VfB StuttgartSchalke 041-2
Werder Bremen1899 Hoffenheim2-0
Hamburger SVBayer Leverkusen0-0
VfL WolfsburgM'gladbach2-1
Borussia DortmundVfL Bochum2-0

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Hamburger SV96302118-5
2Bayer Leverkusen96302120-8
3Schalke 0496121913-6
4Werder Bremen95311816-6
5VfL Wolfsburg95131618-16
6Bayern München94321515-8
71899 Hoffenheim94231415-9
8FSV Mainz 0594231412-14
9Eintracht Frankfurt93421310-11
10Borussia Dortmund9333129-13
11SC Freiburg93151014-19
12Hannover 969234912-12
13VfB Stuttgart9225810-14
141. FC Köln922586-10
151 FC Nürnberg922587-12
16VfL Bochum922589-17
17M'gladbach9216710-18
18Hertha BSC910837-23

Het programma:

DatumThuisUit
23/10Bayer LeverkusenBorussia Dortmund
24/10FSV Mainz 05SC Freiburg
24/10M'gladbach1. FC Köln
24/10Hannover 96VfB Stuttgart
24/101899 Hoffenheim1. FC Nürnberg
24/10Bayern MünchenEintracht Frankfurt
25/10Hertha BSCVfL Wolfsburg
25/10VfL BochumWerder Bremen
25/10Schalke 04Hamburger SV

Zilver turner Zonderland op WK Turnen

Epke Zonderland heeft de zilveren medaille veroverd tijdens het WK turnen in Londen. De Fries leverde een prima oefening af op rek waarmee hij 15,825 punten scoorde. Winnaar werd olympisch kampioen Zou Kai (16,125).

Eerder vandaag werd Zonderland nog zesde op brug, maar tijdens zijn rekoefening viel alles op zijn plek. Met zijn hoogste persoonlijke uitgaanswaarde ooit (7,3) liet hij een goede oefening zien, waarbij hij éénmaal te dicht bij de rekstok kwam bij een landing. Deze fout kon Zonderland, die viel tijdens de olympische finale, goed opvangen en werd dus uiteindelijk tweede.

Zonderland hield onder andere de wereldkampioen van 2005, Aljaz Pegan, en de olympisch kampioen van 2004, Igor Cassina, achter zich.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[Gerucht] Volgende Xbox maakt gebruik van ATI-chipset

Het lijkt erop dat wat betreft de GPU de deal al rond is voor de volgende generatie Xbox-console. Microsoft is tevreden met de eerste Xeons GPU en wil gebruik blijven maken van deze techniek, helemaal aangezien de nieuwe ATI GPU compatible blijft met huidige games. Hoe de GPU er exact uit gaat zien is niet bekend, maar als je naar de tijdslijn kijkt dan kun je verwachten dat het een 28nm chipset zal worden.

Het was de bedoeling dat in 2010 een nieuwe generatie consoles op de markt verscheen, maar door onder andere de recessie hebben zowel Microsoft als Sony besloten dit uit te stellen tot 2012.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 10

Dit weekend werd de tiende speelronde in de Eredivisie gespeeld. De top vier maakte geen fouten en wonnen hun wedstrijd. FC Twente blijft daardoor de koploper. Onderin blijft RKC Waalwijk laatste met pas drie puntjes.

  De wedstrijd tussen FC Twente en AZ was die tussen de nog ongeslagen koploper uit Enschede en de geplaagde kampioen uit Alkmaar, waar de week vooral in het teken stond van de problemen bij hoofdsponsor DSB. Twente begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele kansen, maar het duurde toch nog een half uur voordat de Tukkers op voorsprong kwamen. Perez zette Twente op 1-0. In de tweede helft kwam AZ sterk terug en via El Hamdaoui en een eigen goal van Wisgerhof zelfs op een 1-2 voorsprong. Lang kon AZ niet van de voorsprong genieten want een minuut later was het via Ruiz alweer 2-2. Uiteindelijk greep Twente toch nog de zege. Diep in blessuretijd scoorde Blaise N'Kufo de 3-2.

  PSV had het thuis lastig tegen sc Heerenveen, dat een moeizaam seizoen doormaakt. Vooral voor rust waren de Eindhovenaren veel sterker en kreeg het legio kansen, maar het slaagde er niet in de bal in het doel te krijgen. Ondermeer Engelaar (op de paal) en Manolev (redding Vandenbussche) misten opgelegde kansen. In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld. PSV was sterker, maar scoorde niet. De grootste kans was voor Jonathan Reis, maar hij schoot van dichtbij over. In de 80e minuut scoorde het dan toch de 1-0. Na een bal van Toivonen op de paal was het Lazovic die in de rebound wel raak schoot.

  De Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord eindigde in een zege voor de club uit Spangen. Feyenoord kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong nadat Bahia raak kopte uit een corner. Daarna zorgde Sparta in de slotfase van de eerste helft nog wel voor een offensief, maar kwam niet tot scoren. In de tweede helft ging het offensief door, wat duidelijk voor frustraties zorgde bij de Feyenoorders. Als eerste kreeg Cissé rood na een grove charge. Vlak daarna scoorde Poepon de 1-1. Daarna kreeg ook Tomasson rood na een zware overtreding en kwam het met negen man te staan. Ook Sparta moest het met een persoon minder doen nadat Poepon zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien tegen negen scoorde Strootman de 2-1 voor Sparta, wat ook de eindstand werd.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
NECADO Den Haag1-1
SpartaFeyenoord2-1
VVVRoda JC1-1
FC GroningenFC Utrecht0-0
RKC WaalwijkHeracles Almelo0-1
AjaxWillem II4-0
PSVsc Heerenveen1-0
NAC BredaVitesse4-0
FC TwenteAZ3-2

Stand:

#NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Twente108202623-9
2PSV107302423-10
3Ajax107212331-7
4Feyenoord106222018-8
5FC Utrecht105411911-6
6AZ105051518-11
7Heracles Almelo10424149-11
8NAC Breda104151312-16
9ADO DenHaag103341212-13
10NEC102531111-12
11Vitesse103251113-18
12Sparta10325116-13
13Roda JC102441020-19
14VVV-Venlo101721014-18
15FC Groningen10244108-12
16sc Heerenveen1022685-13
17Willem II10217711-19
18RKC Waalwijk1010937-24

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Suarez Ajax 13
2El Hamdaoui AZ 6
=Koevermans PSV 6
=Nkufo FC Twente 6
=Ruiz FC Twente 6
6Bakkal PSV 5
=Calabro VVV-Venlo 5
=Honda VVV-Venlo 5
=Tomasson Feyenoord 5
10Cvitanich Ajax 4

Programma:

DatumThuisUit
vr 23/10 FC Utrecht Roda JC
za 24/10 NAC Breda RKC Waalwijk
za 24/10 Feyenoord VVV-Venlo
za 24/10 Vitesse Heracles Almelo
za 24/10 ADO Den Haag Sparta Rotterdam
zo 25/10 Willem II SC Heerenveen
zo 25/10 AZ Ajax
zo 25/10 NEC PSV
zo 25/10 FC Twente FC Groningen

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Brandweervrouwen boos om wet T-shirts

Australische brandweervrouwen zijn niet blij met hun nieuwe uniform. Onlangs zijn hun blauwe T-shirts vervangen door gele exemplaren, tot groot plezier van hun mannelijke collega's. De stukjes stof schijnen namelijk nogal door zodra deze nat zijn.

De spuitvrouwen hebben zich verenigd op een Facebook-pagina met al meer dan zeshonderd leden. Hierop verzetten ze zich tegen de felgele shirts ter vervanging van het marineblauwe shirt. De brandweerdames klagen erover dat wanneer zij zweten, lekkende slangen hanteren, de auto wassen of zelfs als het regent hun mannelijke collega's zien wat zij in hun T-shirt hebben zitten.

"De meeste vrouwen zijn hier niet al te blij mee. We doen het werk niet om glamoureus te zijn. We zijn geen seksobject", klaagde de 34-jarige Maryann Berndt van de vrijwillige brandweer van Sydney gisteren. "Je kunt erg nat worden tijdens het blussen. Je wordt altijd nat tijdens het vullen van de vrachtwagens of het dragen van lekkende slangen."

Melinda Pavey, een vrijwillige brandweervrouw en woordvoerster van de demonstranten is uiteraard ook niet blij met het nieuwe uniform. "Ik hou niet van de gele T-shirts met lange mouwen voor het feit dat na het uitrollen van een paar natte slangen iedereen je borsten kan zien", schrijft ze. "Dit is niet echt een probleem voor de jongens, maar niet zo vleiend voor de meisjes."

"Het is vernederend voor vrouwen bij de vrijwillige brandweer dat er niet om hen wordt gedacht als de T-shirts nat worden", voegt ze eraan toe. "Het toont een gebrek aan respect voor wat vrouwen doen bij de vrijwillige brandweer."

Volgens een mannelijke brandweerwoordvoerder worden de gele T-shirts gratis uitgedeeld aan de dames, in tegenstelling tot de oude blauwen, die ze moesten kopen. Hij voegt eraan toe dat het probleem van de doorschijnende T-shirts bij de nieuwe zending is verholpen. Deze hebben namelijk zakken op tepelhoogte.

"De kleur geel is gebruikt vanwege zijn hoge zichtbaarheid. Ook in onafhankelijke tests in het Canadese Alberta is vastgesteld dat de blauw gekleurde kleding meer warmte absorbeert", zei hij.

Iraans leger zweert wraak om aanval

De Iraanse legertop heeft wraak gezworen voor de aanval op de Revolutionaire Garde van vandaag in het zuidoosten van het land, waardoor zeker 31 mensen omkwamen. Dat berichtte het Iraanse persbureau Fars vandaag.

De legertop wees 'terroristen gesteund door de VS en hun bondgenoot het Verenigd Koninkrijk', als de schuldigen aan. "We nemen wraak, maar niet in de nabije toekomst en de Baluchi's zullen de regio ontdoen van terroristen en criminelen", aldus de verklaring van het leger.

De radicale, soennitische groepering Jundullah (Soldaten van God) is het actiefst in de zuidoostelijke provincie Sistan-Baluchestan en heeft de aanslag opgeëist. De groepering zou zich met drugshandel en ontvoeringen bezighouden.

Kenners vermoeden dat de terdoodveroordeling van de broer van Jundullah-leider Abdulmalik Rigi te maken heeft met de aanslag. In juli werd hij onder meer wegens moord ter dood veroordeeld, maar de datum voor de voltrekking van het vonnis werd tot op heden steeds verschoven.

Uitslag Sparta - Feyenoord

Om 16:30 uur begon de competitiewedstrijd tussen Sparta en Feyenoord. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta - Feyenoord 2-1
37' Bahia 0-1
57' Poepon 1-1
84' Strootman 2-1

Toeschouwers: 10.894
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaart: Bodul, Viergever (Sparta), v. Bronckhorst, Bahia (Feyenoord)
Rode kaart: 51. Cissé (Feyenoord) 59. Tomasson (Feyenoord), 69. Poepon (Sparta/2x geel)

Opstellingen

Sparta: Seliga, Boakye, Adeleye, Viergever, Slijngard, Falkenburg, Rutjes (Denneboom/62), Strootman (v. Gessel/87), Popoen, Bodul (Godee/79), Duplan.

Feyenoord: v. Dijk, Fer, Vlaar, Bahia, v. Bronckhorst, El Ahmadi, Wijnaldum (Bruins/83), Landzaat (Babovic/86), Slory (Biseswar/72), Tomasson, Cissé.

'Tel sell'-programma + Wii = Doei TV-scherm

Tja, dit krijg je er eenmaal van als je een te enthousiaste presentator een Wiimote geeft. Deze presentator, die de peripherals voor de Wii aan het promoten was, brak per ongeluk de mooie plasma-TV die voor hem stond. Het leuke is dan natuurlijk het feit dat het juist door de the peripheral kwam dat de TV kapot ging. Zoals de presentator al zei: "Oh, geez... And there goes the tennis racket!"

Eerste gameplay-beelden van PokéPark Wii

PokéPark Wii is een game voor de Wii die ontwikkeld wordt door Game Freak, welke wij vooral kennen van de originele handheld versies. Vandaag hebben we een trailertje voor jullie gevonden. Hierin kunnen we zien dat niet alleen Pikachu speelbaar is. Hiernaast kunnen we ook zien dat je echt zal kunnen vechten. De game komt op 5 december uit in Japan, over een Westerse release is nog niks bekend.

Maradona en zijn sigaar

Daar zat hij dan. Persconferentie gehad, beetje  alle criticasters afzeiken, daarna 10 spelers  nog even lekker knuffelen, Messi een hand geven en dan naar zijn eigen kamer. Deur dicht, kast open en dan uit zijn jaszak een sigaar pakken. Een lekkere, dikke Cubaan. Denkend aan maatje Fidel laat hij zich vallen op de bank. Zucht eens diep, pakt een aansteker en steekt sigaar aan. Zo, dat klusje is weer eens  geklaard. Klaar om wereldkampioen te worden. Want, Hij, de allerbeste voetballer ter wereld ooit, zal laten zien dat Hij ook de allerbeste trainer ooit ter wereld is.

Opa opgepakt na 'aanval' op Apache

Een Britse lichtexpert die ooit voor de Engelse koningin werkte is opgepakt nadat hij een Apache legerhelikopter heeft beschenen met zijn zaklamp. De 63-jarige Torben Merriott werd namelijk op 18 september 's nachts gewekt door twee Apaches. Drie weken later is hij opgepakt nadat hij met zijn zaklantaarn van nog geen tientje in de cockpit scheen.

De grootvader uit Stradbroke in het graafschaf Suffolk werd die nacht ruw gewekt door de twee gevechtshelikopters die naar zeggen drie meter boven zijn tuintje hingen. Om te zien wie hem kwam storen, pakte hij zijn zaklamp om een van de Apaches te identificeren. Hierop belde hij met de klachtenlijn van het Ministerie van Defensie.

In plaats van een excuusbrief, ontving de Brit drie weken later een arrestatieteam van de politie. Ze sloegen hem in de boeien omdat hij een gevechtspiloot in gevaar had gebracht door hem in zijn ogen te schijnen.

Merriott werd overgebracht naar een politiecel waar hij werd ondervraagd en negen uur werd vastgehouden. De man is hangende het onderzoek op borgtocht vrijgelaten. Zijn zaklantaarn is in beslaggenomen.

Zilver turner Zonderland op WK

Epke Zonderland heeft de zilveren medaille veroverd tijdens het WK turnen in Londen. De Fries leverde een prima oefening af op rek waarmee hij 15,825 punten scoorde. Winnaar werd olympisch kampioen Zou Kai (16,125).

Eerder vandaag werd Zonderland nog zesde op brug, maar tijdens zijn rekoefening viel alles op zijn plek. Met zijn hoogste persoonlijke uitgaanswaarde ooit (7,3) liet hij een goede oefening zien, waarbij hij éénmaal te dicht bij de rekstok kwam bij een landing. Deze fout kon Zonderland, die viel tijdens de olympische finale, goed opvangen en werd dus uiteindelijk tweede.

Zonderland hield onder andere de wereldkampioen van 2005, Aljaz Pegan, en de olympisch kampioen van 2004,Igor Cassina, achter zich.

Lakeman start collectieve actie DNB

Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed start morgen een collectieve actie tegen De Nederlandsche Bank (DNB). "De brief is een eerste aanzet om te komen tot schadevergoeding voor gedupeerden van DSB Bank", aldus Lakeman vandaag. De voorzitter van de stichting vertegenwoordigt naar eigen zeggen een kleine drieduizend gedupeerden.

DNB zou tekortgeschoten zijn in haar taak als toezichthouder op de gang van zaken bij DSB sinds de verlening van de bankvergunning voor het bedrijf van Dirk Scheringa in 2005. "Zo heeft DNB gedoogd dat DSB sinds eind 2007/begin 2008 niet aan de solvabiliteitseisen heeft voldaan, blijkt uit mijn onderzoek", aldus Lakeman.

DNB moet volgens Lakeman binnen twee weken in overleg treden, 'anders gaat er een dagvaarding uit'.

De voorgenomen miljardenclaim tegen DSB zelf houdt Lakeman op zak in afwachting van de uitspraak morgen van de rechter. De rechtbank in Amsterdam gaf Scheringa tot uiterlijk morgenochtend negen uur de tijd om zijn bank te verkopen. De AZ-voorzitter zou daarover dit weekend onderhandelen met het Amerikaanse investeringsfonds Lone Star.

Het gisteren opgedoken plan B, het omzetten van spaargeld in aandelen door DSB-spaarders, impliceert volgens Lakeman dat de mogelijke koper is afgehaakt. Hij wijst er verder op dat het plan weinig realistisch is. "De bank is zo dood als een pier, het is onwaarschijnlijk dat het daarmee overeind kan worden gehouden."

Lees hier het vernietigende commentaar van FOK!-columnist Bakoenin op Pieter Lakeman!

EenVandaag over Pieter Lakeman

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vandaag stond de zevede speeldag in de zondaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
AFC FC Hilversum 1-2
Argon Haaglandia / Sir Winston 1-0
Elinkwijk Hollandia 0-0
HBS TONEGIDO 3-0
FC Omniworld SC Feyenoord 3-0
VVSB ADO '20 2-0
Westlandia FC Chabab 2-0

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. AFC71818-7
2. FC Hilversum71314-10
3. Hollandia71212-8
4. HBS71212-9
5. Argon71010-9
6. Haaglandia / Sir Winston7109-10
7. Westlandia7109-10
8. SC Feyenoord7910-12
9. VVSB788-8
10. ADO '20789-10
11. Elinkwijk7710-11
12. TONEGIDO779-16
13. FC Chabab757-11
14. FC Omniworld7410-16

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
Baronie Schijndel / VITAM 1-1
DESK Gemert 0-4
EVV OJC Rosmalen 4-1
sv Meerssen JVC Cuijk 3-2
Papendrecht Dijkse Boys 1-4
UNA UDI '19 / Beter Bed 1-1
sv Venray OSS '20 3-3

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Dijkse Boys71716-7
2. Baronie71511-3
3. Gemert71316-9
4. UDI '19 / Beter Bed71313-7
5. EVV61214-10
6. sv Meerssen71214-14
7. sv Venray71113-10
8. JVC Cuijk71114-12
9. UNA7810-9
10. Schijndel / VITAM787-8
11. DESK679-16
12. OJC Rosmalen744-14
13. Papendrecht739-22
14. OSS '20719-18

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
Alcides Achilles '29 0-4
sv Babberich Juliana '31 1-2
FC Lienden Nieuw Buinen 5-1
ROHDA Raalte Be Quick 1887 2-2
SC Joure Sneek Wit-Zwart 1-1
De Treffers Quick '20 3-1
WKE HSC '21 / Carparc 2-0

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Achilles '2971819-5
2. FC Lienden71414-5
3. WKE71414-5
4. Quick '2071314-8
5. Alcides71310-10
6. De Treffers61216-4
7. Sneek Wit-Zwart796-10
8. Juliana '31688-7
9. Be Quick 1887779-14
10. Nieuw Buinen7614-15
11. HSC '21 / Carparc756-12
12. sv Babberich755-14
13. ROHDA Raalte746-11
14. SC Joure723-25

Extra politie in Rio door drugsgeweld

De Braziliaanse autoriteiten hebben vandaag in Rio de Janeiro 4500 extra politieagenten ingezet nadat door drugsgerelateerd geweld zeker veertien doden waren gevallen.

Gisteren schoten drugsdealers een politiehelikopter uit de lucht, waardoor twee agenten omkwamen. In de uren daarna vielen tijdens gevechten tussen drugsbendes nog eens tien doden in de sloppenwijken van de miljoenenstad.

In 2016 worden de Olympische Spelen gehouden in de stad, die geteisterd wordt door geweld en waar vorig jaar ongeveer zesduizend mensen werden vermoord. Het is de eerste keer dat de Spelen in Zuid-Amerika plaatsvinden.

Weer rel om Borat in Kazachstan

Drie jaar na protesten tegen de satirische filmhit Borat, waarin Kazachstan op de hak wordt genomen, is er weer een rel ontstaan om de film in de voormalige Sovjetrepubliek. Dat berichtte het Russische persbureau Interfax vandaag.

Een Russische tv-zender wilde vannacht Borat uitzenden. De Kazachstaanse autoriteiten hadden er echter voor gezorgd dat de film of niet te ontvangen was of werd vervangen door muziekvideo's. In de film speelt de Britse komiek Sacha Baron Cohen de Kazachstaanse blunderende verslaggever Borat, die het land van zijn slechtste kant laat zien. De film is officieel niet te krijgen in de Centraal-Aziatische republiek, maar wel op de zwarte markt en via internet.

Een regeringswoordvoerder liet weten dat Astana niets tegen het uitzenden van de film heeft, omdat deze over 'de toestand in de VS en niet Kazachstan gaat'.

Weer rel om Borat in Kazachstan  (foto: ANP)

Echtpaar opgepakt voor dodelijk ongeval

De politie heeft vanochtend een echtpaar uit Schijndel aangehouden op verdenking van het doodrijden van een 18-jarige fietsster in het Belgische Lichtaart. Agenten pakten de 48-jarige bestuurder in zijn woonplaats op omdat hij teveel had gedronken. Het viel de politiemensen toen op dat zijn auto zwaar was beschadigd.

De man verklaarde bij Lichtaart een ree of hert te hebben aangereden. Toen de agenten contact opnamen met de Belgische politie, bleek dat omstreeks 04.00 uur in Lichtaart een 18-jarige fietsster was doodgereden. De automobilist die de aanrijding had veroorzaakt, was doorgereden.

De man uit Schijndel werd op het politiebureau in Den Bosch aangehouden als verdachte van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding. Zijn 45-jarige echtgenote werd thuis opgepakt, wegens mogelijke betrokkenheid.

De politie van het korps Brabant-Noord onderzoekt samen met Belgische collega's de aanrijding.

Irriterende vloeistof op strand Terschelling

Op het strand van Terschelling zijn drie tankcontainers en een aantal vaten met een licht irriterende vloeistof aangespoeld. Volgens het Kustwachtcentrum zijn ze afkomstig van het vrachtschip Dirhami dat eergisteren in zwaar weer tien containers verloor op de Noordzee. De materialen zijn gisteren op het strand terechtgekomen en inmiddels geborgen.

Het Kustwachtcentrum, Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio Friesland sluiten niet uit dat de komende dagen nog meer tankcontainers en blauwe vaten aanspoelen op de Waddeneilanden. Volgens de instanties is de irriterende vloeistof niet nadelig voor het milieu en levert ze geen gevaar op voor de volksgezondheid. Mensen die de spullen aantreffen, wordt toch aangeraden voorzichtig te zijn en de Centrale Meldpost Waddenzee te bellen (0562-443100).

Behalve de vloeistof zijn ook twee containers met computerapparatuur en verpakkingsmateriaal aangespoeld op Terschelling. Deze containers zijn inmiddels ook verwijderd.

Rijkswaterstaat en het Kustwachtcentrum voeren de komende dagen inspectievluchten uit om de situatie op de wadden in de gaten te houden.

Gezocht: straatrover zonder gebit

Een man die gisteren in Den Haag probeerde een andere man te overvallen, raakte zelf iets kwijt: zijn kunstgebit. De ongeveer 50-jarige overvaller eiste gisterochtend vroeg op dreigende toon de portemonnee van een 34-jarige Hagenaar die hem op straat voorbij liep. De voorbijganger was niet onder de indruk en liep door, waarop de rover hem met een mes probeerde te steken.

Tijdens de worsteling die daarop ontstond, werkte het slachtoffer de overvaller tegen de grond. Daarbij verloor de straatrover zijn kunstgebit en petje en brak het mes af. De man koos daarop het hazenpad. Het slachtoffer hield aan het gevecht een gescheurde jas over, liet een woordvoerster van de politie vandaag weten.

Galadansen en bikinibabes in FF CC: The Crystal Bearer

Al sinds 2006 is Square-Enix bezig met het ontwikkelen van Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers. Nadat het even stil was rondom deze titel, krijgen we weer nieuwe media om over te kwijlen. Hieronder volgen acht screenshots waarin we minigames kunnen zien. De game is vanaf 12 november verkrijgbaar in Japan. De Amerikaanse release volgt op 26 december. Wij kunnen pas in februari met deze game aan de slag.







DSB vraagt 100 miljoen aan Bos

RTL Nieuws heeft een brief van de Raad van Bestuur van de DSB bank aan Wouter Bos in handen gekregen. DSB vraagt de minister van Financiën om een lening van 100 miljoen euro om morgen het faillissement af te wenden.

"Beste Wouter, Zonder jouw hulp zal morgen het faillissement van DSB Bank worden uitgesproken. Wij zien een mogelijkheid waarmee we DSB Bank, de spaarders, klanten alsmede personeel kunnen redden. Dit als gevolg van een gisteren gestarte massale actie van onze achtergestelde en niet gegarandeerde spaarders", zo luidt het begin van de brief.

De gisteren gestartte actie, het zogenaamde Plan B, behelst het omzetten van spaartegoeden in aandelen DSB. De Ondernemingsraad en vakbonden steunen dit plan, dat 100 miljoen euro kan opleveren.

"Er is in totaal Eur 200 mln vermogenssteun nodig. Van die Eur 200 mln kan Eur 100 mln opgebracht worden door onze spaarders", zo schrijft de Raad van Bestuur. "Mijn vraag is of de staat beschikbaar is om de andere helft van de in totaal benodigde Eur 200 mln voor zijn rekening te nemen in de vorm van een lening."

Lees hier de volledige brief.

Weer winst Albert in wereldbeker

Wereldkampioen Niels Albert blijft maar grossieren in overwinningen. De Belg won vandaag ook de tweede wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Pilzen voor zijn landgenoot Sven Nys en thuisrijder Zdenek Stybar. Gerben de Knegt werd tiende.

Albert had een slechte start en moest samen met Nys in de achtervolging op leider Stybar. Halverwege sloten beide Belgen aan, waarna Albert besloot aan te vallen op het asfalt. De renner uit Baal werd niet meer achterhaald en won zijn tweede wereldbekerwedstrijd op rij.

Uitslag Pilzen

#RennerNat.Tijd
1Niels AlbertBEL1:05.13
2Sven NysBEL+0.19
3Zdenek StybarTSJ+0.21
4Kevin PauwelsBEL+0.24
5Francis MourayFRA+0.38
6Klaas VantornoutBEL+0.56
7Radomir SimunekTSJ+1.03
8Christian HeuleZWI+1.06
9Enrico FranzoiITAz.t.
10Gerben de KnegtNED+1.17
17Thijs van AmerongenNED+2.43

Tussenstand WB

#RennerNat.Punten
1Niels AlbertBEL160
2Zdenek StybarTSJ135
3Klaas VantornoutBEL115
4Francis MourayFRA110
5Kevin PauwelsBEL96
6Gerben de KnegtNED90

Commotie om kinderliedje uit 1803

Generaties Angelsaksische kinderen zijn opgegroeid met 'Humpty Dumpty'. Het kinderliedje over een wandelend ei vindt zijn oorsprong al in 1803. Na ruim tweehonderd jaar heeft de Britse staatsomroep BBC besloten de tekst van het liedje te wijzigen.

De tekst 'Humpty Dumpty sat on a wall, Humpty Dumpty had a great fall. All the king's horses, and all the king's men, couldn't put Humpty together again' vindt de BBC niet meer kunnen tegenwoordig. Ze hebben de laatste regel dan ook veranderd in 'made Humpty happy again'. Deze versie is voortaan te horen op CBeebies, het kinderkanaal van de omroep.

De zender zei dat de wijziging puur is gemaakt om creatieve redenen. Dat deze versie liever is voor tere kinderzieltjes is slechts bijzaak. "We spelen altijd kinderliedjes met hun originele teksten en de kleine wijziging aan Humpty Dumpty werd gedaan om geen andere reden dan creativiteit en vermaak", heeft een woordvoerster laten weten.

Tom Harris van de Britse Labour-partij is boos om de wijziging. "In Godsnaam", zei Harris. "Uiteraard vinden kinderen het veel te gewelddadig, schokkend en gruwelijk dat Humpty niet meer in elkaar kan worden gezet. Dit is wat er gebeurt als volwassenen proberen om dit soort beslissingen maken."

Daarnaast is de politicus verbolgen over de nieuwe versie van het eveneens ruim tweehonderd jaar oude liedje Little Miss Muffet. In de nieuwe BBC-versie gaan de kinderen met de spin spelen. In de versie uit 1805 zijn de kinderen echter doodsbang voor de spin en gaan ervoor op de loop.


"Boehoe, Humpty Dumpty is dood!" Huilie

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 18/10/2009

De afgelopen week is er weer een ronde in de Rabo Hoofdklasse gehockeyd. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

Wedstrijd van 14 oktober

Den Bosch - HGC 5-0 (2-0)
14' Paumen 1-0 (sc)
18' Paumen 2-0 (sc)
41' Vorstenbosch 3-0
49' Vorstenbosch 4-0
68' Schopman 5-0 (sc)

Wedstrijden van 18 oktober

Klein Zwitserland - Rotterdam 1-0 (0-0)
63' Goudswaard 1-0

Kampong - Nijmegen 3-0 (2-0)
13' Van der Pols 1-0
32' Verbruggen 2-0
64' De Goede 3-0 (sc)

SCHC - Laren 0-1 (0-1)
18' Dijkstra 0-1 (sc)

Oranje-Zwart - Den Bosch 0-3 (0-1)
30' Paumen 0-1 (sc)
45' Paumen 0-2 (sc)
55' Mol 0-3

Pinoké - Amsterdam 0-5 (0-3)
2' Jonker 0-1
12' Hoog 0-2
27' Holman 0-3 (sc)
59' Mattheussens 0-4 (sc)
65' Schoenaker 0-5 (sc)

HDM - HGC 3-2 (2-2)
8' Fortuyn 0-1
13' Aguilar 1-1
27' HGC 2-1
34' Stöckel 2-2
47' Van Nes 3-2 (sb)


Stand dames

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Den Bosch660029418
2SCHC641116613
3Kampong641113713
4Amsterdam640218812
5Laren640213712
6Rotterdam622222138
7Klein Zwitserland6222788
8HDM621315187
9Oranje-Zwart62138117
10Nijmegen61052193
11Pinoké61055303
12HGC60063200


Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

Wedstrijden van 16 oktober

Tilburg - Oranje-Zwart 1-2 (1-0)
7' Hermkens 1-0 (sc)
39' Van der Weerden 1-1 (sc)
56' Judge 1-2

Den Bosch - Kampong 0-4 (0-2)
21' Looijen 0-1 (sc)
33' Vermeulen 0-2
63' Van den Bosch 0-3
64' Jonker 0-4

Pinoké - Bloemendaal 5-6 (1-2)
15' O. Meijer 0-1 (sc)
25' Neumeijer 1-1 (sc)
28' Docherty 1-2
43' N. Meijer 1-3
44' Matheson 2-3
50' Abbott 3-3
51' Van Mierlo 3-4
56' Neumeijer 4-4 (sc)
61' Brouwer 4-5
65' De Nooijer 4-6
70' Neumeijer 5-6 (sc)

Amsterdam - Hurley 8-3 (6-2)
3' Derikx 1-0 (sc)
5' Ebbers 1-1
9' Tigges 2-1
12' Tigges 3-1
15' Ebbers 3-2
17' Verga 4-2
21' Pruyser 5-2
30' Reckers 6-2
43' Braaksma 6-3 (sc)
58' Verga 7-3
70' Evers 8-3

Laren - SCHC 3-1 (1-1)
16' Hofman 0-1
32' Ockenden 1-1
40' Huber 2-1
68' Jong-Ho 3-1

Rotterdam - HGC 2-3 (2-2)
1' Middleton 0-1
18' Archibald 1-1 (sc)
24' Iding 1-2
30' Maas 2-2
43' Jackson 2-3 (sc)

Wedstrijden van 18 oktober

Rotterdam - Pinoké 4-2 (3-0)
7' Hertzberger 1-0 (sc)
13' Burrows 2-0
35' Van Buul 3-0
40' Burrows 4-0 (sc)
47' Neumeijer 4-1 (sc)
48' Abbott 4-2

Tilburg - Bloemendaal 2-2 (1-1)
13' Boerma 0-1
18' Van Mol 1-1
40' Van der Loo 2-1
55' Dwyer 2-2

Den Bosch - SCHC 2-0 (1-0)
19' Smith 1-0 (sc)
66' Gleghorne 2-0 (sc)

HGC - Kampong 3-2 (2-0)
6' Van Ass 1-0
16' Jackson 2-0 (sc)
45' Caspers 2-1
46' Jackson 3-1
48' Jonker 3-2
67' Looijen 3-3 (sc)0

Amsterdam - Oranje-Zwart 2-1 (1-0)
9' Verga 1-0
67' nb (Amsterdam) 2-0
68' Van der Weerden 2-1 (sc)

Laren - Hurley 3-3 (3-1)
5' Van den Aakster 0-1
15' Ockenden 1-1
17' Butt 2-1
22' Doerner 3-1 (sc)
35' Braaksma 3-2 (sc)
64' Buissant 3-3

Stand heren

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Bloemendaal7610231119
2Amsterdam8512221616
3HGC7511221816
4Rotterdam6501221315
5Laren7313252210
6Oranje-Zwart7313181510
7Den Bosch730413179
8Kampong721416167
9Tilburg721415177
10Pinoké720518226
11Hurley711510254
12SCHC702512242


Programma week 43

Dames

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 25 oktober12:45Den BoschHDM
Zondag 25 oktober12:45HGCKlein Zwitserland
Zondag 25 oktober12:45LarenAmsterdam
Zondag 25 oktober12:45Oranje-ZwartPinoké
Zondag 25 oktober12:45RotterdamKampong
Zondag 25 oktober12:45NijmegenSCHC

Heren

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 25 oktober14:45Oranje-ZwartLaren
Zondag 25 oktober14:45SCHCHGC
Zondag 25 oktober14:45PinokéTilburg
Zondag 25 oktober14:45KampongRotterdam
Zondag 25 oktober14:45HurleyDen Bosch

Briatore in beroep tegen verbanning

Flavio Briatore zal aanstaande maandag in beroep gaan tegen zijn levenslange schorsing in de Formule 1. De Italiaan zal dit doen bij de rechtbank in Parijs.

Dit maakte Briatore zondag bekend. De ex-Renault-teambaas wil niet alleen een opheffing van zijn schorsing maar tevens een schadevergoeding van circa één miljoen euro.

De FIA beschouwde Briatore als het brein achter crashgate waarbij de teamleiding Nelson Piquet jr. de opdracht gaf om expres te crashen zodat Fernando Alonso hiervan zou kunnen profiteren.

Renault zelf kwam er vanaf met een voorwaardelijk schorsing van twee jaar. De advocaat van de Italiaan verklaarde dat de verbanning in tegenspraak is met het Europese recht en de rechtspraak van het Europese hof voor de mensenrechten. Volgens de advocaat dient de schorsing dan ook opgeheven te worden.

Voetbalkaartjes voor nuchter rijden

Een opmerkelijke actie van de politie en de gemeente Deventer gisterenavond. De gemeente stelde 300 voetbalkaartjes ter beschikking, die de politie mocht uitdelen aan jongeren die nuchter achter het stuur zaten.

De gemeente Deventer wil alcoholgebruik onder jongeren ontmoedigen en bedacht daarom deze ludieke actie. De politie beloonde alle onbeschonken jongeren met een kaartje voor de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Emmen. Vier mensen, van in totaal bijna 600, hadden te diep in het glaasje gekeken, drie daarvan waren jongeren.

Huwelijksaanzoek via Super Mario World

Tijd voor wat zondagnieuws! Een dappere gamer heeft zijn versie van Super Mario World zo gemod dat er een compleet nieuw gebied in het spel zat. In dit gebied was te lezen wat de gamer aan zijn vriendin te vragen had, namelijk een aanzoek! Of je dit kansloos of romantisch vindt, weet ik niet. Uniek is het in ieder geval wel! Zo zie je maar weer dat de romantiek de wereld nog lang niet uit is.

Geen medaille Zonderland op brug

Epke Zonderland is er, net als Jeffrey Wammes, niet in geslaagd een medaille te behalen tijdens zijn eerste toestelfinale. Zonderland werd zesde in de finale van brug. Het goud was voor de Chinees Wang Guanyin.

Zonderland turnde sterk en bleef ook tijdens de afsprong staan. Echter bleek dat hij tijdens zijn oefening een fout maakte door geen gehele handstand te maken. Dit koste hem drietiende punt en kwam uiteindelijk op 15,125 punten uit. Guanwin behaalde goud met 15,975, voor zijn landgenoot Feng Zhe (15,775) en de Japanner Kazuhito Tanaka (15,500).

Zonderland komt later vandaag nog in actie op zijn favoriete onderdeel, het rek.

Uitslag FC Volendam - FC Emmen

Afgelopen vrijdag werden er al negen wedstrijden gespeeld in de Jupiler League, vandaag stond nog een wedstrijd uit de twaalfde speelronde op het programma.

Volendam moest het thuis opnemen tegen de nummer laatst, FC Emmen. De ploeg uit het vissersdorp maakte er voor eigen publiek een doelpuntenfeest van door met 6-0 te winnen. Van Zaanen was goed voor drie doelpunten waarmee zijn totaal dit seizoen nu op zes komt. Tuyp (tweemaal) en Platje scoorden de andere treffers.

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 sc Cambuur 12 7 5 0 26 29 - 17
2 De Graafschap 12 7 4 1 25 25 - 8
3 Go Ahead Eagles12 7 3 2 24 18 - 7
4 FC Dordrecht12 7 2 3 23 32 - 14
5 Excelsior12 6 4 2 22 22 - 15
6 Helmond Sport12 6 3 3 21 26 - 17
7 AGOVV Apeldoorn12 6 3 3 21 21 - 16
8 BV Veendam12 5 4 3 19 26 - 16
9 FC Den Bosch12 4 5 3 17 29 - 20
10 FC Volendam12 4 4 4 16 21 - 21
11 FC Zwolle12 4 4 4 16 14 - 15
12 RBC Roosendaal12 4 3 5 15 15 - 16
13 MVV12 4 3 5 15 18 - 23
14 Telstar12 3 5 4 14 19 - 21
15 FC Oss12 3 3 6 12 13 - 22
16 HFC Haarlem12 2 3 7 9 16 - 29
17 Fortuna Sittard12 2 3 7 9 14 - 27
18 FC Omniworld 12 2 2 8 8 10 - 21
19 FC Eindhoven 12 1 5 6 8 19 - 36
20 FC Emmen 12 1 2 9 5 7 - 33

Programma:
DatumThuisUit
vr 23/10 De GraafschapMVV
vr 23/10 FC EmmenExcelsior
vr 23/10 FC Den BoschFortuna Sittard
vr 23/10 FC DordrechtTelstar
vr 23/10 FC Eindhoven Go Ahead Eagles
vr 23/10 FC ZwolleBV Veendam
vr 23/10 HFC HaarlemFC Volendam
vr 23/10 Helmond SportAGOVV Apeldoorn
vr 23/10 RBC RoosendaalFC Oss
vr 23/10 Cambuur LeeuwardenFC Omniworld

10 studenten opgepakt voor streaken in station

De politie van de Japanse stad Yokohama heeft afgelopen week tien studenten aangeklaagd wegens schending van de openbare zeden. Negen eerstejaars studenten van de Universiteit van Keio liepen eind september naakt door een treinstation, een tiende heeft alles gefilmd.

Volgens de politie liepen negen studenten vanaf de toegangspoortjes naar een nabijgelegen wc terwijl een tiende studente alles filmde. Dit alles op de vroege morgen van 20 september. De treinen reden nog niet en er was slechts een handjevol mensen op het station, maar toch heeft een voorbijganger alles gezien. 

Naar verluidt zaten de tien leden van een studentenvereniging zich bij een student thuis te bezatten toen ze besloten herinneringen aan hun eerste jaar samen te maken. De mannelijke studenten liepen overigens niet alleen naakt door het station, maar liepen ook in papieren ondergoed in het gebied rondom het station. Een getuige heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

De universiteit heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het gedrag van zijn studenten. Ze zullen allen disciplinair worden gestraft.

Uitslagen Eredivisie (18/10/2009)

Om 14:30 uur begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NEC - ADO Den Haag 1-1
31’ Milic 0-1
70’ Goossens 1-1

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: v. Egmond
Stadion: De Goffert
Gele kaart: El Kabir (NEC), Buijs (ADO Den Haag)

Opstellingen

NEC: Babos, Burgzorg, v. Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Kivuvu (El Kabir/64), Radomski, Davids, Fejzullahu (Worm/46), Vleminckx, Goossens

ADO Den Haag: Ditewig, Ammi, Horváth, Derijck, Kum (L. Piqué/88), Buijs, v.d. Bergh, Immers, Vicento (Bosschaart/83), Milic, Soltani



RKC Waalwijk - Heracles Almelo 0-1
15’ Dost 0-1

Toeschouwers: 7.385
Scheidsrechter: Wouters (Bel)
Stadion: Mandemakers stadion
Gele kaart: Dost, Pieckenhagen (Heracles Almelo)
Rode kaart: De Ceulaer (77/2xg) (RKC Waalwijk)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, D. Mulder, Gudde (v. Mosselveld/62), Luirink, H. Mulder, Obodai, Berger, Varela (Metaj/46), De Ceulaer, Idabdelhay (Benson/46), Benschop

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, v.d. Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Vejinovic/38), Fledderus, Douglas (Hakola/72), Dost, Everton (Schulmeister/87)



FC Groningen - FC Utrecht 0-0

Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Euroborg
Gele kaart: Holla, v.d. Laak, Sankoh (FC Groningen), Asare, v.d. Maarel (FC Utrecht)

Opstellingen

FC Groningen: v. Loo, Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman, v.d. Laak (Zonneveld/90), Holla (Nordstrand/46), Lovre (Garcia/80), Ajilore, Enevoldsen, Pedersen

FC Utrecht: Vorm, v.d. Maarel, Keller, Wuytens, Lensky, Silberbauer, v. Dijk, Mertens, Asare, Geogre (Danso/60), v. Wolfswinkel (Magruire/32)

'Schiermonnikoog beste sterrenkijkplek'

Aanstaande zaterdag vindt voor de vijfde keer De Nacht van de Nacht plaats. Ter gelegenheid hiervan hebben de provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu onderzocht waar de donkerste plek van Nederland zich bevindt; dit blijkt op het eiland Schiermonnikoog te zijn.

Het onderzoek is in augustus en september uitgevoerd tijdens onbewolkte en maanloze nachten. Met meetapparatuur is de helderheid van het zenit, het punt recht omhoog, bepaald. De hemel boven Schiermonnikoog leent zich het beste om sterren te kijken, hier waren ongeveer 3.000 sterren te zien. Ter vergelijking: in het donkerste gebied van Flevoland zijn ongeveer 1.600 sterren te zien en in de Biesbosch nog maar 600.

Op de site van De Nacht van de Nacht staan de donkerste plekken per provincie. Het hele rapport lees je hier (pdf).

Boek: E.E. Byars - Kermis in de hel

De thrillergenres schieten als paddestoelen uit de grond. Was een paar jaar geleden de literaire thriller nog een nieuwigheid, nu is er ook de ecothriller, de rechtbankthriller, de chickthriller, de terrorismeroman en al hun andere nieuwe neefjes en nichtjes. Elizabeth Byars' debuutroman is een bovenaardse thriller, weer een aanvulling op de lijst. In het Engels zou het boek waarschijnlijk vallen onder de 'urban fantasy', maar die term is hier niet zo ingeburgerd en bovendien is de benaming door de toevoeging van fantasy erg beperkend. Een strategische keuze wellicht, maar eentje waar niets mis mee is. Kermis in de hel is een thriller en de bovenaardse elementen zijn talrijk, doch realistisch. De gewone thrillerlezer zou het zomaar eens allemaal kunnen pikken.

Man vermoordt zwangere dochter

Een Jordaanse man is vandaag opgepakt wegens moord op zijn dochter en haar ongeboren kind. De vader bracht zijn 22-jarige dochter om het leven omdat ze in verwachting was zonder te zijn getrouwd.

"De jonge vrouw ging gisteren met haar vader mee naar de dokter omdat ze te kampen had met ernstige buikkramp", laat een politiewoordvoerder weten. "Iedereen was stomverbaasd dat ze zes maanden zwanger bleek te zijn."

"Op de terugweg stak de man zijn dochter 25 keer met een zwaard in haar buik. Hiermee vermoordde hij direct zowel zijn dochter als zijn ongeboren kleinkind." De vader heeft de moord, die plaatsvond in de Jordaanvallei, inmiddels bekend. "Zijn broer wordt ook beschuldigd van moord met voorbedachten rade, terwijl het vriendje van het slachtoffer voor zijn eigen bescherming in hechtenis wordt gehouden."

Ofschoon moord in het islamitische land doorgaans wordt beloond met de doodstraf, zal vaderlief zijn straf helaas wel ontlopen. Eerwraak wordt namelijk vaak als verzachtende omstandigheid beschouwd, waardoor de man een lichte straf zal krijgen.

Voorspellingen eerste pitstops Brazilië

Het blog F1 Mole van BBC Sport heeft aan de hand van de startgewichten in Brazilië van de Formule 1-wagens een voorspelling gedaan in welke ronde de top tien van de grid voor de eerste keer zal pitten.

Omdat de top tien niet meer mag bijtanken voordat de race begonnen is, zit er bij de laatste kwalificatiesessie zoveel brandstof in de tank om de eerste stint tot de eerste pitstop te rijden. Hoe meer brandstof erin zit, hoe langzamer de auto is in één ronde van de kwalificatie.

Zodra de gewichten bekend worden, kun je bepalen wie eigenlijk het snelste was in de kwalificatie, en ook wanneer het aannemelijk is dat er voor het eerst gestopt wordt voor brandstof.

Ook is de grid aan te passen aan de hoeveelheid brandstof, dus wie er vooraan had gestaan als gelet wordt op de brandstofhoeveelheden.

Grand Prix van Brazilië
In de Braziliaanse Grand Prix wordt het een rechttoe rechtaan gevecht tussen Rubens Barrichello en Mark Webber. De laatstgenoemde zou volgens de aangepaste grid de snelste van het veld zijn, maar met slechts 56 duizendsten voorsprong op Barrichello. Het wordt verwacht, gezien de korte tijd dat het droog was op Interlagos dit weekend, dat de Red Bulls relatief gezien meer snelheid hebben dan de Brawn GP's.

En Webber heeft voor twee ronden meer brandstof bij zich, dus heeft de Australiër de kans om voor Barrichello te komen tijdens de pitstops. Maar op welke manier ook bekeken, het wordt een spannende en onvoorspelbare race - helemaal met de coureurs achter de twee voorsten, die waarschijnlijk niet genoeg snelheid hebben om de twee favorieten Webber en Barrichello voorbij te komen. Of het nu droog is of nat.


Aangepaste grid en 1e pitstops

GridCoureurGewicht kgRelatief verschil1e pitstop
1 Mark Webber 656.0-lap 22
2 Rubens Barrichello 650.5+0.056secs lap 20
3 Adrian Sutil 656.5+0.231 lap 23
4 Jarno Trulli 658.5+0.361 lap 24
5 Sébastien Buemi 659.0+0.501 lap 24
6 Kimi Räikkönen 651.5+0.622 lap 20
7 Nico Rosberg 657.0+0.631 lap 23
8 Kazuki Nakajima 664.0+0.790 lap 26
9 Robert Kubica 656.0+0.963 lap 22
10 Fernando Alonso 652.0+1.862 lap 20

'EU heeft Turkije hard nodig'

Günther Verheugen, de vice-president van de Europese Commissie, heeft in een Duits radioprogramma gezegd dat de EU Turkije harder nodig heeft dan Turkije de EU. Hij is van mening dat vooral de strategische ligging van Turkije van belang is voor de EU.

Verheugen is er van overtuigd dat Turkije een sleutelrol kan spelen in de relaties tussen moslimlanden en de EU. Als Turkije succesvol kan hervormen tot een democratische rechtsstaat, dan geeft dat ongekende mogelijkheden. Een conflictvrije relatie tussen de EU en de islamistische wereld komt de stabiliteit in het hele Midden Oosten ten goede, zo zegt Verheugen.

Voor Turkije zijn er echter geen voordelen. Het land heeft al sinds 1996 een douane-unie met de EU, maar de voorwaarden voor toetreding worden niet versoepeld.

Lees hier het hele interview.

Met dank aan Master_Me voor de herschreven submit.

'AEX gaat naar 400 punten'

De AEX-index van de Amsterdamse beurs zal doorstijgen naar de 400-puntengrens. Deze verwachting sprak beleggingsgoeroe Geert Schaaij vandaag uit in het programma Business Class.

Sinds het dieptepunt van maart dit jaar is de hoofdgraadmeter van het Damrak ongeveer 65 procent gestegen. De grote vraag is hoeveel verder de hoofdgraadmeter te gaan heeft. Schaaij was positief. "Ik denk dat we naar de 400 punten gaan." Hij houdt er wel rekening mee dat er eerst een kleine correctie naar beneden komt.

De beursgoeroe die via zijn beleggersclub Beursgenoten actief is als adviseur, wees op de lage spaarrentes. Dat stimuleert mensen om meer geld in aandelen te steken. "Er is een enorme run op beleggingsfondsen en aandelen. Dit is nog niet ten einde. Er is geen alternatief."

Geert Schaaij

FOK!Fotowedstrijd oktober - Herfst

pic

FOK! organiseert elke maand een fotowedstrijd met een uitdagend onderwerp. Iedereen met een camera kan hier aan meedoen! Denk je dat jij je camera volledig onder controle hebt? Kun jij de foto bij het opgegeven onderwerp maken die andere users aanspreekt? Dan kun je met deze wedstrijd mooie prijzen winnen.

De fotowedstrijd wordt elke maand vanuit het fotografieforum georganiseerd. Deze maand staat in het teken van de herst

De herfst kleur alle bossen in kleuren die eens anders zijn dan groen. Van volle terrasjes in de zon naar stormachtig uitwaaien op het strand. De herfst kent vele kanten, warme kleuren of juist stormen met veel regen. 

Meedoen is makkelijk! Lees de regels in het centrale topic even goed door: [fotowedstrijd] oktober - herfst. Dit is ook de plek waar je de ingezonden foto's kunt terugkijken! Ideeën uitwisselen voor de wedstrijd kan hier. Inzenden kan tot 25 oktober 22:00 uur!  

pic2

HerinneringenOpLinnen.nl is de grootste aanbieder van canvasdoeken op internet. Zij printen je foto op canvas en spannen dit vervolgens op een houten frame. Zo ontstaat er een schitterend en persoonlijk resultaat van je eigen foto op doek! HerinneringenOpLinnen.nl stelt 3 canvasdoeken ter beschikking voor de FOK!fotowedstrijd. De 2 users met de meeste stemmen krijgen een doek. Wie het derde doek krijgt wordt bepaald door FOK!.  

'Guantanamo' wil scheiden om naam

Een Saudische vrouw ontplofte bijna toen ze er onlangs achter kwam dat haar man haar achter haar rug om Guantanamo noemt, naar het beruchte Amerikaanse terroristendetentiekamp Guantanamo Bay op Cuba. Dat berichtte de Saudische krant Al-Watan vandaag.

De vrouw pakte onlangs de gsm van haar man, met wie ze al zeventien jaar getrouwd is. In het telefoonboek van het mobieltje van haar man bleek ze als Guantanamo te zijn ingevoerd. Ze heeft een echtscheiding aangevraagd en eist een schadevergoeding.

[NASCAR] Uitslag NASCAR Banking 500

Jimmie Johnson heeft op Lowe's Motor Speedway de NASCAR Banking 400 op zijn naam geschreven. Hij bleef na 334 ronden Matt Kenseth en Kasey Kahne voor. Met deze winst verstevigt Johnson zijn leidende positie in The Chase.

Johnson begon de race van poleposition, voor Martin die na één ronde de leiding overnam. De eerste gele vlag kwam al na drie ronden toen Sam Hornish jr. spinde en zijn auto maar net uit de muur wist te houden. Johnson pakte al snel de leiding over en stond deze in het begin van de wedstrijd niet af.

Dertig ronden verder werd de wedstrijd geneutraliseerd vanwege lichte regen. Na de herstart ging Johnson er al weer vrij snel vandoor, maar Denny Hamlin slaagde er na 72 ronden in hem te achterhalen. Ook Juan Montoya meldde zich voorin en na 100 ronden was de top vijf Hamlin, voor Kenseth, Kyle Busch, Johnson en Montoya. Lang duurde het niet voor Busch, want na 119 ronden spinde hij met zijn bolide.

Jeff Gordon bracht het veld weer op gang en het was Montoya die een beschadigde rechterzijkant van zijn bolide had na contact met Martin. Hierdoor verloor de Colombiaan uiteindelijk twee ronden. Hamlin reed mee bij de voorsten, maar kreeg na 192 ronden problemen met zijn motor en viel uit.

Kenseth nam de leiding over, terwijl Martin na reparaties weer opgeklommen was naar plaats negentien. Het was Kahne die Kenseth na 223 van de 334 ronden verschalkte voor de eerste plaats. Kahne bouwde de leiding uit naar 6,5 seconden met nog ruim vijftig ronden te gaan.

Een motorprobleem voor Max Papis maakte een einde aan de heerschappij van Kahne en gaf Johnson de kans om de eerste plaats over te nemen. Niet veel later blies Carl Edwards zijn motor op. Na 312 ronden viel de klapper van de dag te noteren. David Stremme raakte de muur, waarna Greg Biffle geraakt werd door Ryan Newman en spinde.

Jeff Gordon profiteerde hiervan en ging na de herstart met Johnson in gevecht om de eerste plaats. Johnson won uiteindelijk dit gevecht en Gordon viel terug naar plaats vier achter Kahne en Kenseth. Laatsgenoemde wist met nog vijf ronden te gaan Kahne in te halen en de tweede plaats te pakken. Johnson kwam als eerste over de streep voor Kenseth, Kahne, Gordon en Joey Logano. Martin finishte als veertiende, terwijl Montoya als 35e over de streep kwam.

In The Chase gaat Johnson nu aan de leiding met 5.923 punten. Hij heeft negentig punten voorsprong op Martin en 135 op Gordon. Daarachter staat Tony Stewart met 5.768 punten. Juan Montoya is door de schade die hij opliep in de race teruggezakt naar plaats zes op 195 punten achterstand van Johnson.

Uitslag NASCAR Banking 500:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
11Jimmie Johnson Chevrolet195/10 334
24Matt Kenseth Ford175/5 334
33Kasey Kahne Dodge170/5 334
49Jeff Gordon Chevrolet165/5 334
512Joey Logano * Toyota155/0 334
611Clint Bowyer Chevrolet150/0 334
742Casey Mears Chevrolet146/0 334
810Kyle Busch Toyota142/0 334
925Martin Truex Jr. Chevrolet138/0 334
1015Kurt Busch Dodge139/5 334
116Ryan Newman Chevrolet130/0 334
128Brad Keselowski Chevrolet127/0 334
135Tony Stewart Chevrolet124/0 334
1434Jeff Burton Chevrolet121/0 334
1521David Reutimann Toyota118/0 334
1623Greg Biffle Ford115/0 334
172Mark Martin Chevrolet117/5 334
1832Kevin Harvick Chevrolet109/0 334
1927David Stremme Dodge106/0 334
2029David Ragan Ford103/0 334
2137Reed Sorenson Dodge100/0 334
2213Marcos Ambrose Toyota97/0 333
2326A.J. Allmendinger Dodge94/0 333
247Mike Bliss Chevrolet91/0 333
2514David Gilliland Toyota88/0 333
2638Elliott Sadler Dodge85/0 332
2731Paul Menard Ford82/0 332
2816Scott Speed * Toyota79/0 332
2936Bill Elliott Ford76/0 332
3019Robby Gordon Toyota73/0 332
3124Bobby Labonte Ford70/0 331
3233Michael Waltrip Toyota72/5 331
3320Jamie McMurray Ford64/0 331
3430Brian Vickers Toyota61/0 330
3518Juan Montoya Chevrolet58/0 330
3641John Andretti Chevrolet55/0 330
3743Terry Labonte Toyota57/5 329
3839Dale Earnhardt Jr. Chevrolet49/0 304
DNF28Carl Edwards Ford46/0 299Engine
4022Sam Hornish Jr. Dodge43/0 298
DNF40Max Papis * Toyota40/0 286Engine
DNF17Denny Hamlin Toyota42/5 192Engine
DNF35Joe Nemechek Toyota34/0 26Rear End
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 31 van 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jimmie Johnson5923Leader313613
2Mark Martin5833-90317512
3Jeff Gordon5788-135310115
4Tony Stewart5768-155310415
5Kurt Busch5746-17731018
6Juan Montoya5728-19531206
7Greg Biffle5655-26831009
8Ryan Newman5635-28831105
9Kasey Kahne5592-33131026
10Carl Edwards5582-34131007
11Denny Hamlin5551-372311211
12Brian Vickers5438-48531614

Liuzzi straf door nieuwe versnellingsbak

Vitantonio Liuzzi heeft nog wat overgehouden aan de crash die hij gisteren had tijdens de kwalificatie voor Brazilië, waarmee hij zijn Force India afschreef. Een straf van vijf gridposities omdat hij een nieuwe versnellingbak nodig heeft.

De Italiaan was als vijftiende gekwalificeerd, maar krijgt nu vijf plaatsen straf, waardoor hij vanaf de twintigste - tevens laatste - plek moet vertrekken. Dat betekent ook dat Sebastian Vettel (als zestiende gekwalificeerd) een plaatsje opschuift.

Daarmee staat de Duitser vlakbij wereldtitelleider Jenson Button, de persoon waarvan Vettel met ruime cijfers moet winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. De beide kemphanen staan op de veertiende (Button) en vijftiende plaats, de zevende en achtste startrij.

Wammes achtste in sprongfinale WK

Bij het wereldkampioenschap turnen in Londen is Jeffrey Wammes er niet in geslaagd een medaille te behalen in de finale op sprong. Met een puntenscore van 15.425 eindigde de Nederlander als achtste en laatste.

Zijn eerste sprong was prima, maar bij de tweede ging het mis. Zijn afzet was niet krachtig genoeg en hij kwam bij de landing op zijn billen terecht.

De Roemeen Marian Dragulescu, gisteren al goed voor de titel op vloer, won de finale met een score van 16.575 punten.

PC-versie van SAW, exclusief voor Steam

De horror-actiegame Saw, die eerder deze maand is uitgekomen voor de PS3 en Xbox, is geport naar de PC. Konami heeft echter laten weten dat een normale retail release niet in de planning ligt. Derhalve zal Saw dus exclusief verkrijgbaar zijn via Steam. De release zal later deze maand gaan plaatsvinden.

Vorig jaar heeft Konami al een soortgelijke actie gedaan met Silent Hill: Homecoming. Deze is toen ook als exclusieve download toegevoegd aan Steam.

Uitslagen volleybal A-League speelronde 1

Dit weekend werd de eerste speelronde gespeeld in de nationale volleybalcompetitie, de A-League. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week.

Uitslagen A-League heren:

ThuisploegUitploegUitslag
Langhenkel OrionBMC/SSS3-1
AB Groningen/LycurgusLandstede Volleybal VCZ3-2
SV Dynamo ApeldoornWebton Twente3-0
HvA VolleybalNesselande3-0

Stand heren:

#TeamGespeeldPuntenSets voorSets tegen
1Dynamo Apeldoorn1330
2HvA Volleybal1330
3Langhenkel Orion1331
4AB Groningen/Lycurgus1232
5Landstede Volleybal/VCZ1123
6BMC/SSS1013
7Nesselande1003
8Webton Twente 1003

Uitslagen DELA-League dames:

ThuisploegUitploegUitslag
PND-VC WeertDros/Alterno3-2
Cofely-NesselandeTVC Amstelveen0-3
Sliedrecht SportLonga'592-3
Heutink PolluxSumma Peelpush3-0

Stand dames:

#TeamGespeeldPuntenSets voorSets tegen
1Heutink Pollux1330
2TVC Amstelveen1330
3PND/VC Weert1232
4Longa'591232
5Sliedrecht Sport1123
6Dros/Alterno1123
7Cofely-Nesselande1003
8Summa Peelpush1003

Programma:

Heren zaterdag 24 oktober:

TijdThuisploegUitploeg
19:30Webton TwenteBMC/SSS
19:30HvA VolleybalSV Dynamo Apeldoorn
20:00Landstede Volleybal/VCZNesselande
20:00AB Groningen/LycurgusLanghenkel Orion

Dames zaterdag 24 oktober:

TijdThuisploegUitploeg
18:00TVC AmstelveenSliedrecht Sport
20:00Longa'59Summa Peelpush
20:00Dros/AlternoCofely-Nesselande
20:00PND/VC WeertHeutink Pollux

Uitslag VVV-Venlo - Roda JC

Om 12:30 uur begon de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

Karakteristieken

VVV-Venlo - Roda JC 1-1
34’ Skoubo 0-1
61’ Leemans 1-1 (assist: Honda)

Toeschouwers: 7.500
Scheidsrechter: van Sichem
Stadion: De Koel, Venlo
Gele kaart: Leemans (VVV-Venlo), Hadouir, Kah (Roda JC)

Opstellingen

VVV-Venlo: Begois, Timisela, van Kouwen (Takak/83), Paauwe, Fleuren (van Dessel/60), Leemans, Honda, Auassar, Schaken, Calabro, Ahahaoui (Viana/85)

Roda JC: Castro, Lachambre, Addo, Kah, de Jong, Sutchuin (Junker/76), Janssen (Delorge/88), de Fauw, Bodor, Skoubo (Yulu Matondo/83), Hadouir

Badmintonster Jie wint Dutch Open

Voor de derde maal in haar loopbaan heeft badmintonster Yao Jie de Dutch Open op haar naam geschreven. In de finale versloeg ze Judith Meulendijks met 21-11 en 21-12.

Meulendijks kon Jie in de eerste game nog bijhouden tot 8-7, maar met vier punten op rij sloeg Jie een gat dat Meulendijks niet meer wist goed te maken. Meulendijks gaf ook in de tweede game goed tegenstand, maar ze kon niet op tegen het gedegen spel van Jie. Jie trok bij het tweede matchpoint de game en dus de partij naar zich toe.

Davydenko verslaat Nadal in finale Shanghai

Het Masterstoernooi in Shanghai is gewonnen door de Rus Nikolaj Davydenko. Davydenko versloeg Rafael Nadal in de eindstrijd met 7-6 en 6-3.

Davydenko begon goed aan de finale en liep al snel uit naar een break voorsprong. Nadal wist die bij de stand 4-2 echter weer goed te maken. Ondanks dat Davydenko nog een aantal breakkansen kreeg, mondde de eerste set uit in een tiebreak. Daarin was Davydenko de sterkste. In de tweede set had de als zesde geplaatste Rus aan een break genoeg om zijn vierde titel van dit seizoen te winnen.

Toivonen: "Goed antwoord door goede invalbeurt"

Voor Ola Toivonen was gisteren, tijdens het competitieduel met sc Heerenveen (1-0), geen basisplaats weggelegd. Fred Rutten gaf de voorkeur namelijk aan Jonathan Reis. De Zweed mocht uiteindelijk wel invallen en liet direct zien erg gretig te zijn.

PSV was gedurende de wedstrijd in het Philips Stadion de betere ploeg, maar wist pas in de 81e minuut te scoren. Toivonen schoot eerst op de paal, waarna Danko Lazovic de bal alsnog tegen de touwen wist te werken. "Op sommige momenten dacht ik dat we niet meer tot scoren zouden komen," liet de Zweed na afloop weten. "Gelukkig kregen we in de slotfase nog twee grote kansen en ging er eentje in."

"Ik was verrast toen ik hoorde dat ik op de bank zat. Je wilt altijd alles spelen. Ik heb een goede week achter de rug, maar de trainer bepaalt of ik speel. Als je dan als invaller het veld inkomt, moet je on fire zijn. Door mijn goede invalbeurt heb ik het juiste antwoord gegeven, denk ik."

Gesink tevreden over Ronde van Lombardije

Robert Gesink kijkt met een goed gevoel terug op de Ronde van Lombardije, die gisteren werd verreden. De renner van Rabobank kwam uiteindelijk als zesde over de meet.

Op de laatste heuvels kon Gesink Philippe Gilbert, de uiteindelijke winnaar, en Samuel Sanchez niet meer bijhouden. "Ze gingen op dat slotklimmetje te hard voor mij," aldus de Nederlander. "Aan het begin van de klim zit ik altijd helemaal in mijn max. Dan kom ik er verderop wel redelijk in. Maar dat hele explosieve, dat korte, dat is nog te lastig voor mij. Op die laatste klim heb ik lang eigen tempo kunnen rijden. Dat ging best lekker, maar toen Gilbert en Sanchez versnelden kon ik eenvoudig niet mee."

Toch was Gesink content met zijn prestatie. "Ik weet wat ik wel kan en wat niet. Ik had gehoopt een gaatje te kunnen slaan en heb dat echt wel geprobeerd, maar die anderen staan natuurlijk ook niet stil. Ik kan hier uiteindelijk wel mee leven. Ik wilde persé meesprinten. De hele dag alles geven en dan achteraan in de groep eindigen, zag ik niet zitten. Zesde oogt wel beter."

Fédrigo blijft toch bij Bougyues Télécom

Pierrick Fédrigo lijkt Bougyues Télécom toch trouw te blijven. Dit is in de Franse sportkrant L'Equipe te lezen. In eerste instantie wilde de Fransman vertrekken, zodra bekend zou zijn dat de wielerploeg geen ProTour-licentie zou krijgen.

Nu is de kans zeer groot dat Fédrigo alsnog bij Bougyues Télécom zal blijven. "Het is het beste voor iedereen dat ik het laatste jaar van mijn contract nog uitdoe, alvorens volgend jaar andere lucht op te zoeken. Een conflict zou voor niemand goed geweest zijn, en zeker niet voor mij. Ik zou alleen maar veel energie en tijd verloren hebben," lichtte hij zijn keuze toe.

Australische zeilster (16) begint recordpoging

De 16-jarige Jessica Watson is vandaag voor de tweede keer begonnen aan haar poging om de jongste solo-zeilster om de wereld te worden. Ze werd door vrienden en familie uitgezwaaid in Sydney. Dit berichtten de Australische media vandaag.

Haar avontuur is omstreden, omdat ze bij de eerste poging al bijna een dodelijk ongeluk kreeg. Ze voer met haar boot de Roze Dame in het donker tegen een vrachtboot, waarbij haar zeilboot zwaar beschadigd raakte. Ondanks de kritiek en het ongeval blijven Jessica’s ouders pal achter haar staan. "Ik heb heel wat ervaring. Dat weten veel mensen blijkbaar niet", zei Watson op de televisiezender ABC. Haar reis zal ongeveer acht maanden duren.

In Nederland wil de 14-jarige Laura Dekker ook een solozeiltocht om de wereld maken. De rechter heeft hier echter voorlopig een stokje voor gestoken en haar onder voorlopig toezicht van de jeugdzorg gesteld.

Met dank aan siddha voor de submit.

'Definitie zware beroepen moet heel beperkt'

De omschrijving van het begrip 'zware beroepen' moet heel beperkt worden gehouden. Dat zei voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes vandaag naar aanleiding van de verhoging van de AOW-leeftijd in het televisieprogramma Buitenhof . "Anders had je het hele circus niet hoeven organiseren."

Wientjes zou eigenlijk FNV-voorzitter Astrid Jongerius in het programma tegenover zich moeten treffen, maar de laatste had er volgens presentator Rob Trip weinig trek in Wientjes te ontmoeten. De twee kunnen het in de AOW-kwestie niet zo goed met elkaar vinden.

Wientjes sprak vandaag over de verhoging van de AOW-leeftijd als een 'moedig en historisch akkoord'. Hij wees erop dat de zware beroepen van nu 'van een heel andere orde' zijn dan de zware beroepen van 52 jaar geleden, toen de AOW werd ingevoerd. "Mensen komen jaren later van school, je mag niet meer dan 25 kilo tillen, we leven langer. Dan is er met die twee jaar niks mis." De Arbo-wet voorkomt uitzonderlijke slijtage, zei Wientjes, en echt beschadigingen veroorzakend werk is zo goed als voorbij.

Hij denkt verder dat er ook voor ouderen wel weer meer werk komt als de economie aantrekt.

CD: Rammstein - Liebe ist fur alle da.

Zat er de vorige keer maar een jaartje tussen de twee albums, dit keer duurde het maar liefst vier volle jaren voordat er een nieuw album verscheen. Het is duidelijk dat de band er gedurende langere tijd aan gewerkt heeft en niet gewoon al het restmateriaal verzamelde. We hebben het hier over Rammstein, de techno en tanzmetal sensatie uit Duitsland. Hun nieuwe album heet Liebe ist fur alle da.

Van der Sar genoot van rentree

Edwin van der Sar maakte gisteren zijn rentree bij Manchester United. De voormalig international van het Nederlands elftal was een aantal maanden afwezig, vanwege twee gebroken vingers.

"Ik heb genoten van de wedstrijd," aldus Van der Sar in een korte reactie. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de keeper komende week, tijdens het Champions League-treffen met CSKA Moskou, gewoon in de basis zal starten.

Tegen dinosaurussen vechten in Jurassic: The Hunted

Actvision heeft aangekondigd dat Jurassic: The Hunted 3 november zal uitkomen voor de PlayStation 2, PlayStation 3, Wii en Xbox 360. Het is een first person actiegame waarin je de wapen- en overlevingsexpert Craig Dylan speelt. Hij is ingehuurd om een onderzoeksteam te beschermen. Als hij door de Bermudadriehoek terug in de tijd geslingerd wordt, moet hij zien te overleven tussen de dinosaurussen.

De nieuwste screenshots van de game vind je hieronder:





Plat Haags: Mariëtte van Basten

Mariejette Hamer staat met de gelaatsuitdrukking van een hunebed de kamer poptekstjes voor te dragen, notabene van een commercial. Als ik haar moet zien omdat de ab vijf seconden verwijderd is ben ik heel erg voor een mediacratie. Nee dames, niet alleen maar omdat ze zo diepgravend lelijk is, ze is vooral zo doortastend dom. En ze zit daar als voorbeeld dat je als dom lillik wijf dankzij 'positieve discriminatie' heel wat kan bereiken in dit land, als je maar flink dramt, zeurt en stampvoetend begrip eist voor je onvermogen.

Yegon zegeviert in marathon van Amsterdam

De 34e editie van de marathon van Amsterdam is gewonnen door de Keniaan Gilbert Yegon. De debutant in Amsterdam liep met 2.06,19 een nieuw parcoursrecord.

Charles Kibiwott en Julio Rey waren op voorhand de favorieten maar zij gaven niet thuis vandaag. Met drie landgenoten dicteerde Yegon de wedstrijd en na 35 kilometer ging de Keniaan er alleen vandoor.

Het leek in de finale dat hij zelfs onder de 2.06 zou komen, maar een krampaanval, waardoor hij bijna stil viel, gooide roet in het eten. Hij had op de finish nog een seconde over om het record van Haile Gebrselassie te verbeteren.

Het Nederlandse kampioenschap, dat tegelijk met de marathon van Amsterdam werd gelopen, werd een prooi voor Koen Raymaekers. Raymaekers liep met 2.12,59 een persoonlijk record. Hugo van den Broek werd tweede, Patrick Stitzinger derde.

Geen Nederlanders genomineerd voor Gouden Bal

Op de lijst van genomineerden voor Europees Voetballer van het jaar, georganiseerd door France Football, prijkt geen enkele Nederlander. De winnaar van de Gouden Bal van afgelopen jaar, de Portugees Cristiano Ronaldo, is wel weer genomineerd.

Ronaldo kan dit jaar vooral op concurrentie rekenen van Barcelona, dat met zes spelers goed vertegenwoordigd is. De Catalanen wonnen afgelopen seizoen de Champions League. Op voorhand lijken Lionel Messi, Andrés Iniesta en Xavi de voornaamste concurrenten voor de Portugees die in de zomer Manchester United verruilde voor Real Madrid.

Op 2 december kiest een panel van journalisten de winnaar.

May Groos klaar voor Elite Model Look

De 15-jarige May Groos uit Luyksgestel (Noord-Brabant) zet vandaag haar beste beentje voor tijdens de internationale finale van de Elite Model Look in China. Op de slotdag van de mondiale modellenwedstrijd in de Chinese stad Sanya dingen 67 jonge deelneemsters mee naar een internationaal modellencontract.

Groos vertegenwoordigt Nederland. Ze verblijft al anderhalve week op het Hainan Island om zich voor te bereiden op de wedstrijd, die om 14.00 Nederlandse tijd begint. Als Groos de top 15 haalt, keert ze woensdag weer terug naar Nederland. Eindigt zij lager, dan eindigt vandaag haar Chinese avontuur.

Het jonge Nederlandse model werd zaterdag 26 september gekozen uit 21 deelneemsters tijdens het Young Talent Gala in het Amsterdamse Muziekgebouw aan het IJ. Aan deze nationale finale gingen drie castingdagen vooraf in Leeuwarden, Amersfoort en Amsterdam.

In deze steden werden ongeveer 350 meiden beoordeeld op persoonlijkheid, doorzettingsvermogen, vaardigheden, houding en uiteraard op natuurlijke schoonheid. Daarna volgde een halve finale in de hoofdstad, waarvoor 77 overgebleven meiden verschillende workshops volgden, van catwalktraining tot haar- en fotoworkshops.

Leger Pakistan valt weer posities Taliban aan

Het Pakistaanse leger heeft vandaag opnieuw posities van de radicaal islamitische Taliban aangevallen. Het offensief in Zuid-Waziristan in het noordwesten van Pakistan, dat gisteren begon, heeft volgens veiligheidsfunctionarissen aan zeventien tot twintig Talibanstrijders het leven gekost.

Ook vijf militairen zouden het leven hebben verloren. Het leger bestookte bases van de radicale moslims met zware artillerie, nadat het op drie fronten vooruitgang had geboekt. In het bergachtige gebied bij Sharwangi en nabij Spinkai Raghzai zouden hevige gevechten woeden. Het leger zou een controlepost hebben ingericht op de weg naar Kotkai, de thuisbasis van de leider van de Pakistaanse Taliban, Hakimullah Mehsud.

Aanslag kost hoge officieren Iran het leven

Een aanslag in het zuidoosten van Iran heeft vanochtend aan vier hoge officieren van de Revolutionarie Garde het leven gekost. Ook tientallen anderen kwamen om en tientallen andere personen raakten gewond. Dat hebben de staatstelevisie en het persbureau Fars gemeld.

Volgens de Iraanse staatstelevisie is een van de slachtoffers generaal Nur-Ali Shushtari, plaatsvervangend hoofd van de landmacht van de Revolutionaire Garde. De drie anderen zijn volgens het persbureau de commandant van de garde in de provincie Sistan-Baluchestan, waar de aanslag plaatshad, de commandant van de garde in de stad Iranshahr en de commandant van de Amir al-Momenin-eenheid. De Revolutionaire Garde is een aparte tak van het leger. Hij heeft een eigen landmacht, luchtmacht en marine.

Parlementsvoorzitter Ali Larijani bevestigde de dood van de vier officieren in een verklaring tot de volksvertegenwoordiging. Die was op de televisie te volgen.

Sistan-Baluchestan grenst aan Afghanistan en Pakistan. De regering in Teheran heeft de soennitische beweging Jundallah (Soldaten van God) ervan beschuldigd achter de aanslagen te zitten die met enige regelmaat de provincie plaatshebben. In Sistan-Baluchestan wonen veel soennitische moslims. Jundallah is sterk gekant tegen de sjiitische regering in Teheran.

Veel sportiviteit in de Nederlandse verkopen

Als we in de verkooplijsten van deze week kijken dan zien we een hoop sportiviteit terug met drie versies van Fifa 10 en twee Wii sportspellen. Met een beetje fantasie kunnen we Operation Flashpoint 2 ook nog als (leger)training zien. Ook karten zou je als sport kunnen bestempelen.

De twee vreemde eenden in de bijt zijn dan de exclusieve PlayStation 3-game Uncharted 2, waarin het shooter- en platformgenre gecombineerd worden en het puzzelspel Professor Layton dat in de review hoge ogen gooit.

Hieronder de Nederlandse top 10. De lijsten per platform vind je hier.

1 FIFA 10 (PS3)
2 WII SPORTS RESORT (Wii)
3 UNCHARTED 2 (PS3)
4 FIFA 10 (XBOX 360)
5 PROFESSOR LAYTON & THE DIABOLICAL BOX (DS)
6 FIFA10 (PS2)
7 OPERATION FLASHPOINT 2/DRAGON RISING (XBOX 360)
8 OPERATION FLASHPOINT 2/DRAGON RISING (PS3)
9 WII FIT (Wii)
10 MARIO KART (Wii)

Gouden Bal-verkiezing zonder Nederlanders

Op de lijst van genomineerden voor de verkiezing van Europees voetballer van het jaar staat geen enkele Nederlander. Het Franse tijdschrift France Football nomineerde natuurlijk wel Cristiano Ronaldo, die vorig jaar de Gouden Bal mee naar huis kreeg.

Een panel van voetbaljournalisten maakt op 2 december de winnaar van dit jaar bekend. France Football publiceerde de lijst met dertig genomineerden vandaag op de website.

Vorig jaar stonden drie Nederlanders op de prestigieuze lijst met genomineerden: Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar en Rafael van der Vaart. De concurrentie voor Ronaldo komt dit jaar vooral uit Barcelona, dat met zes spelers is vertegenwoordigd. De Catalanen wonnen afgelopen seizoen de Champions League door in de finale Manchester United - toen nog met Cristiano Ronaldo in de gelederen - te verslaan. Lionel Messi, Andrés Iniesta en Xavi lijken op voorhand de voornaamste concurrenten voor de Portugese vedette, die ook in zijn eerste maanden bij Real Madrid een goede indruk achterliet.

Johan Cruijff en Marco van Basten werden beiden drie keer gekozen tot Europees voetballer van het jaar. Ruud Gullit viel die eer één keer ten deel.

Suárez heeft het naar zijn zin bij Ajax

Luis Suárez scoorde gisteren in de 90e minuut en bepaalde daarmee de eindstand tegen Willem II op 4-0.

De aanvaller van de Amsterdammers vierde het doelpunt uitbundig door het Ajax-logo op zijn shirt te zoenen. Suárez legde tegenover de camera's van de NOS zijn actie uit: "Ik heb het momenteel ontzettend naar mijn zin in Amsterdam. Met alles ben ik tevreden: de trainer, de supporters, mijn medespelers. Ik ben trots om voor deze club te spelen."

Weg Duivendrecht smerigste plek van Nederland

De Johannes Blookerweg in Duivendrecht is de smerigste plek van Nederland. Dat stelde Milieudefensie vandaag in het radioprogramma Vroege Vogels.

"Het is er behoorlijk smerig, daar moet je eigenlijk niet komen", zei Meta Meijer van Milieudefensie, dat op zevenhonderd plekken in Nederland buisjes ophing waarmee gemeten kan worden hoeveel stikstofdioxide er in de lucht zit. Dat is een indicatie voor luchtvervuiling.

De Johannes Blookerweg kruist de snelweg A10, een belangrijke oorzaak voor de slechte luchtkwaliteit. De smerigste plekken zijn vooral te vinden in de Randstad, aldus Meijer.

IJsland legt laatste hand aan Icesavewet

De begrotingscommissie op IJsland komt vandaag bijeen om de laatste hand te leggen aan nieuw wetsvoorstel over Icesave. Het moet de terugbetaling van de Icesavebanktegoeden aan Nederland en Groot-Brittannië regelen. Dat heeft de IJslandse krant Morgunbladid vandaag gemeld.

IJsland bereikte eerder een akkoord met Nederland en Groot-Brittannië over de compensatie voor gedupeerde spaarders van Icesave. Het parlement in Reykjavik paste die overeenkomst echter aan. Het stelde onder meer limieten aan het bedrag dat aan de spaarders in de twee landen kan worden terugbetaald. Nederland en Groot-Brittannië hebben daartegen bezwaren. Zolang dat zo blijft, kan IJsland niet met het Internationaal Monetair Fonds en andere kredietverstrekkers spreken over een oplossing voor de economische problemen van het eiland.

Volgens Morgunbladid houdt het nieuwe wetsvoorstel in dat de IJslandse regering ook na 2024 blijft garanderen dat spaarders hun geld terugkrijgen.

De regeling die de regering in Reykjavik met Nederland en Groot-Brittannië sloot, is op bij de bevolking van het eiland zeer onpopulair.

PvdA krijgt er in peiling zetel bij

De PvdA wint een zetel in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De partij zou uitkomen op veertien zetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De sociaaldemocraten hebben nu 33 zetels in de Tweede Kamer.

De PVV van Geert Wilders krijgt in de peiling een zetel meer dan vorig week en komt uit op 29. Het CDA verliest een zetel (van 26 naar 25) en zou de derde grootste partij zijn, na de PVV en D66.

De ChristenUnie verliest in de peiling een zetel en houdt er zes over. De VVD en SP verliezen er elk ook een en komen uit op respectievelijk zestien en vijftien.

PvdA krijgt er in peiling zetel bij  (foto: ANP)

CD: Turin Brakes - Bottled at Source

Bij het zien van de persberichten van Bottled at Source bekroop me een 'oh ja'-moment. Een vlaag van herinneringen, korte indrukken en gekoppelde gevoelens die je meteen in een tijdsgeest plaatsen. Oh ja, Turin Brakes, bestaan die nog? Ja, die bestaan nog blijkbaar. Jaren niks meer van gehoord in de ether, in de bladen of op de grote festivals. En dat terwijl de groep samen met Elbow, Travis en I Am Kloot op kwam zetten en de rustige akoestische folkmuziek als 'the next big thing' werd gezien in Engeland en omstreken. Nu horen we van Travis en I Am Kloot ook verdomd weinig meer, alleen Elbow heeft zich eigenlijk weten te continueren qua publiciteit en kwaliteit.

McClaren: "Tweede helft namen we teveel risico"

FC Twente wist gisteren de koppositie in de Eredivisie te consolideren. De thuiswedstrijd tegen kampioen AZ werd met 3-2 gewonnen.

"De eerste helft speelden we ons beste voetbal tot dusver dit seizoen," aldus de trainer van Twente, Steve McClaren, op de website van de club. "We kregen drie kansen en wisten verdiend op 1-0 te komen. De tweede helft zette AZ tactisch een aantal dingen om, waardoor ze meer druk konden zetten en het tempo op konden voeren. Wij namen teveel risico en maakten fouten. Tegen topteams, waar ik AZ toe reken, kun je zulke fouten niet maken. De 2-2 viel voor ons op het goede moment. Daarna toonde de ploeg een goede mentaliteit door de zege alsnog naar zich toe te trekken," besloot de Brit.

NIOD vertoont nazifilm Jud Süss

De in veel landen verboden antisemitische nazifilm Jud Süss uit 1940 wordt vanochtend eenmalig in Amsterdam vertoond. De vertoning in bioscoop Tuschinski maakt deel uit van een symposium over oorlogspropaganda van het Nederland Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), het Centrum voor Holocaust en Genocidestudie en het Historisch Nieuwsblad.

Joseph Goebbels, minister van propaganda onder Hitler, maakte het romantische kostuumdrama om het Duitse volk op te zetten tegen de Joden.

De Berlijnse stichting die de rechten van de film bezit, stelt tegenwoordig zeer strenge eisen aan de vertoning van Jud Süss. De productie mag alleen worden vertoond als hij nadrukkelijk in een wetenschappelijke context wordt geplaatst. Daarom leidt historicus David Barnouw van het NIOD de film ook in. Vijftien jaar geleden leidde een vertoning in Amsterdam tot protesten en relletjes.

Hardwareverkopen Japan

De cijfers zijn weer vrijgegeven. De Wii blijft ondanks de prijsverlaging zakken en de PS3 blijft redelijk stabiel. Het lijkt er in Japan op dat de PS3 beter begint te lopen sinds dat de Slim versie uit is. De laatste plaats blijft stuivertje wisselen tussen de PS2 en de XBox360.

* Nintendo DSi - 50.144
* PSP - 40.100
* PlayStation 3 - 30.896
* Wii - 30.741
* Nintendo DS Lite - 5.454
* Xbox 360 - 3.326
* PlayStation 2 - 2.133

Bos: "Ik zit mij hier echt in te houden"

Vitesse ging gisteravond met 4-0 onderuit tegen NAC Breda. Na afloop was de trainer van de Arnhemmers, Theo Bos, duidelijk in zijn commentaar.

"Ik zit mij hier echt in te houden, anders kost het me weer geld", waarmee Bos doelde op de invloed die arbiter Eric Braamhaar had op de uitslag.

In de 33e minuut van de wedstrijd maakte verdediger Frank van der Struijk buiten het zestienmetergebied hands. Amoah scoorde uit de afvallende bal vervolgens de 1-0. Braamhaar gaf, in plaats van de voordeelregel toe te passen, op aangeven van zijn assistent een strafschop en Van der Struijk rood. "Het arbitrale duo, ik zal de andere assistent-scheidsrechter sparen, bleek bepalend voor de wedstrijd”, aldus Bos.

Robert Maaskant, de trainer van NAC Breda, was het met zijn collega eens. "Door de rode kaart was het wel gespeeld. Braamhaar had ook de prima ingeschoten goal van Matthew kunnen toekennen."

Elton John draagt nummer op aan Gately

Zanger Elton John stond gisteravond tijdens zijn concert in concertzaal Ahoy in Rotterdam stil bij de dood en de begrafenis van zijn collega en vriend Stephen Gately.

De 62-jarige Sir Elton prees de vorige week overleden Gately als de "liefste jongen" die hij kende en droeg het nummer 'Don't let the sun go down on me' aan hem op. De zanger memoreerde de begrafenis van Gately, waar hij door het concert in Rotterdam niet bij kon zijn. De zaal ontving de geste met een staande ovatie.

Behalve aan de overleden Boyzone-zanger droeg Elton John ook nummers op aan de Nederlandse fotograaf Ruud van Empel "om hem te bedanken voor alle schoonheid die hij mij heeft gegeven" en aan de in 2002 overleden Britse journalist Daniel Pearl. Pearl werd ontvoerd en vermoord in Pakistan. Veel zangers die hem kennen dragen tijdens concerten rond zijn geboortedag, 10 oktober, een lied aan hem op om zijn herinnering levend te houden.

Elton John trad op in Ahoy in het kader van zijn Red Piano-tour, die is vormgegeven door de Amerikaanse kunstenaar David LaChapelle. De meeste liedjes werden gelardeerd met speciaal voor de tour gemaakte filmpjes, waarin onder meer Justin Timberlake en Pamela Anderson mee speelden. De zanger zat midden op het podium aan een grote rode piano. Tijdens de finaleact vulde het podium zich met enorme opblaasobjecten zoals bananen, borsten en een metershoge hotdog. John speelde bijna al zijn hits uit zijn veertigjarige carrière, waaronder Nikita, Candle in the Wind en Your Song.

Rutten rekent niet op Koevermans en Ooijer

PSV moest het gisteren in de wedstrijd tegen sc Heerenveen doen zonder de twee sterkhouders Danny Koevermans en André Ooijer.

Koevermans ontbrak vanwege een hamstringblessure, terwijl Ooijer niet kon spelen vanwege een kwetsuur aan de knie. Het lijkt erop dat het duel met Heerenveen niet de enige wedstrijd is geweest, waarin het tweetal niet kon spelen.

Tegenover de aanwezige media gaf trainer Fred Rutten na afloop aan dat hij niet verwacht dat Koevermans en Ooijer er komende donderdag bij zullen zijn. PSV speelt dan in het kader van de Europa League tegen FC Kopenhagen.

Ondanks de afwezigheid van Koevermans en Ooijer won PSV van Heerenveen. Danko Lazovic zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer: 1-0.

Stosur wint toernooi Osaka

Voor de eerste maal in haar loopbaan heeft Samantha Stosur een WTA-toernooi op haar naam geschreven. De Australische was in de eindstrijd van het toernooi in Osaka met 7-5 en 6-1 te sterk voor Francesca Schiavone.

Stosur, de nummer 15 van de wereld, liet tegen de Italiaanse zien dat ze in grote vorm is. De eerste set was nog spannend, maar een vroege break in het tweede bedrijf was voor Stosur genoeg om de partij naar zich toe te trekken.

Jol: "Tweede goal viel gelukkig op tijd"

Ajax won gisteravond met 4-0 van Willem II. Ondanks de vele kansen voor de Amsterdammers viel de openingstreffer pas op slag van rust.

"Hij zal er niet veel maken in een seizoen, maar ik was heel blij met die goal", waren de woorden van Jol over de treffer van Eyong Enoh na afloop van de wedstrijd tegenover de NOS. "Ofschoon we veel kansen kregen, vind ik niet dat we goed speelden in de eerste helft. En we hadden geluk dat Frank Demouge een geweldige mogelijkheid miste."

Invaller Miralem Sulejmani zorgde in de tweede helft voor de 2-0. Dit tot grote opluchting van Jol. "We deden 36, 37 doelpogingen. Gelukkig maakten we die tweede goal op tijd."

Door deze ruime overwinning heeft Ajax een goede generale achter de rug voor de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb van aanstaande donderdag. Volgende week zondag speelt Ajax tegen AZ.

Mogelijk zweepslag voor Ingelsten

Tegen PSV kreeg aanvaller Patrick Ingelsten een kans in de basisopstelling bij sc Heerenveen. Een onvergetelijke avond werd het echter allerminst voor de Zweed.

Ingelsten kon in Eindhoven geen enkel moment imponeren en moest bovendien voortijdig geblesseerd afhaken. De Zweed strompelde vlak voor het eindsignaal van het veld af.

Trainer Jan de Jonge liet na afloop tegen de aanwezige pers in Eindhoven doorschemeren dat het erop lijkt dat Ingelsten een zweepslag heeft opgelopen.

Daar Heerenveen al drie keer had gewisseld, kon De Jonge geen vervanger voor Ingelsten in het veld brengen en moesten de Friezen het duel met tien man uitspelen. Heerenveen verloor in Eindhoven met 1-0 van PSV.

Koeman: "Dit verdienden we niet"

AZ zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Er zijn problemen rond de hoofdsponsor DSB Bank en ook zijn er dan nog de sportieve problemen waarin het verkeerd. Zaterdag ging de ploeg van Ronald Koeman alweer voor de vijfde maal in tien wedstrijden onderuit.

"Dit resultaat is extra pijnlijk door de situatie waarin we zitten. We hadden een extra steuntje wel kunnen gebruiken," aldus Koeman. "Het elftal had dit niet verdiend. Dat is voetbal, maar het is moeilijk te accepteren." aldus de coach van de Alkmaarders, die ondanks de problemen nog altijd een strijdbare indruk lijkt te maken.

"Perez stond heel diep, daar had Schaars meer mee moeten doen. Dan heb je leiding nodig, je moet zo'n situatie als team oplossen. Maar dat lijkt op dit moment heel moeilijk voor ons."

Dode bij metro-ongeluk Capelle aan den IJssel

Een 17-jarige jongen is vanochtend vroeg in Capelle aan den IJssel doodgereden door een metrotrein. Samen met een 18-jarige jongen, die zwaargewond raakte, stond hij vermoedelijk graffiti te spuiten op de muur naast het spoor, vertelde een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor vijf op korte afstand van station Slotlaan. Op dat tijdstip rijden geen reguliere metro's. De metrotrein die de mannen heeft verrast, voerde een testrit uit om de wissels en seinen te controleren, aldus de zegsman. Op het spoor heeft de politie spuitbussen aangetroffen.

De 18-jarige jongen die zwaargewond raakte, is afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Over de identiteit van de slachtoffers kon de politie nog niets zeggen.

DVD: Flash of Genius

Het bestaan van een uitvinder is lang niet zo rooskleurig als je in eerste instantie zou denken. Niet alleen is de kans erg klein dat je daden daadwerkelijk door een groter bedrijf opgemerkt worden, ook is het zaak ervoor te zorgen dat je uitvinding wel volledig uniek is. Is dit immers niet het geval en bestaat hetgeen je uitgevonden dacht te hebben al, dan heeft het totaal geen recht van bestaan en is alle moeite voor niets geweest. Gelukkig voor Robert Kearns is zijn geniale bedenksel nog niet op de markt verkrijgbaar. In Flash of Genius krijg hij echter met andere problemen te kampen.

Zou God dan toch bestaan?

De ernst van mijn situatie was, geloof ik, al snel duidelijk bij de SEH-medewerkers. Mogelijk hadden ze mijn, in een onnatuurlijke hoek bungelende, voet opgepikt als signaal. Er werd zelfs niet gebromd dat ik eigenlijk eerst een huisarts diende te consulteren.
Er moesten foto's gemaakt worden. Mijn voet werd door een vette zuster in alle denkbare hoeken gedraaid. Ik dacht dat ik doodging. Ze verliet de ruimte en bleef lang weg. Ik fluisterde tegen mijn moeder: "Sorry mam, maar deze zuster is echt een vét kutwijf." Mijn moeder gniffelde daar zowaar even om.

Stappen tegen familie ballonjongetje

De Amerikaanse politie gaat stappen ondernemen tegen familieleden van het 'ballonjongetje'. De politie heeft gisteren de ouders van de 6-jarige Falcon Heene enkele uren verhoord, berichtten Amerikaanse media. Waarvan de politie onder meer vader Richard beschuldigt, is niet bekendgemaakt.

Het verhaal over het jongetje, van wie werd gevreesd dat hij in een op drift geraakte heliumballon zat, zorgde donderdag voor veel ophef. Helikopters volgden de ballon, terwijl autoriteiten studeerden op een manier om het gevaarte veilig aan de grond te krijgen. Na landing op een grasveld werd het jongetje niet aan boord aangetroffen. Hij bleek zich thuis in Fort Collins (Colorado) te hebben verstopt in een doos.

In een CNN-reportage vroeg de vader zijn zoon waarom die niet reageerde toen zijn ouders hem riepen. "Maar jullie zeiden dat we dit deden voor de show", antwoordde de jongen. Die opmerking deed veel mensen geloven dat er iets niet in de haak was.

Stappen tegen familie ballonjongetje  (foto: ANP)

Doden door drugsgeweld Rio de Janeiro

Zeker twaalf mensen zijn zaterdag omgekomen door drugsgeweld in sloppenwijken van de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro. Gewapende mannen schoten een politiehelikopter uit de lucht, die na de crash explodeerde.

Drugshandelaren probeerden de controle over te nemen in krottenwijk Morro dos Macacos. Zware gevechten braken uit met de daar heersende drugsbendes, meldde de politie.

Na het ontploffen van de helikopter, waarbij twee agenten omkwamen, braken nieuwe vuurgevechten uit tussen bendeleden en een honderd man sterke politie-eenheid. Uit wraak voor het politie-optreden, zetten bendeleden in totaal negen bussen in brand in aangrenzende krottenwijken.

  (foto: ANP)

Iran laat Canadese journalist vrij

Het islamitische regime van Iran heeft de Canadees-Iraanse journalist Maziar Bahari op borgtocht vrijgelaten. De medewerker van het Amerikaanse weekblad Newsweek was vier maanden geleden opgepakt omdat hij verslag deed van protesten tegen het verloop van de presidentsverkiezingen van 12 juni.

De vrijlating tegen betaling van 300.000 dollar werd gisteravond bekendgemaakt door het Iraanse persbureau ILNA.

Volgens Newsweek deed Bahari, die al tien jaar uit Iran berichtte, altijd eerlijk en genuanceerd verslag. Hij was een van de ruim twintig journalisten en bloggers die in de onrustige tijd waren opgepakt. Verscheidene buitenlandse correspondenten moesten het land verlaten.

Horner: "Vettel had gewoon pech"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft gezegd dat Sebastian Vettels slechte kwalificatiepositie (zestiende) voor de Braziliaanse Grand Prix niets meer was van vette pech.

Vettel, die minimaal tweede moet eindigen op Interlagos om enige hoop te houden op de wereldtitel en het zo uit te vechten in de laatste race van het seizoen, kwam niet verder dan een drijfnatte eerste kwalificatiesessie. Maar teambaas Horner denkt dat het optreden niet de schuld is van de Duitser, die al drie keer heeft gewonnen dit jaar, maar had hij pech dat de baan niet leeg genoeg was om toen het natte circuit op zijn snelst was.

"Natuurlijk, we zijn gefrustreerd", aldus Horner. "Het is ongelooflijk ongelukkig voor Sebastian, omdat er een window was van twee, drie ronden toen het circuit op zijn best was in Q1. Met wagens die fouten maakten voor hem en de gele vlaggen, was er nooit een goede gelegenheid voor hem en hij moest die snelle rondjes afbreken. Wat ons duur kwam te staan. Toen hij eindelijk een paar redelijke ronden reed aan het eind, was er geen kans meer om een representatieve tijd neer te zetten."

Horner denkt dat het optreden van Vettels teamgenoor Mark Webber, die vanaf de eeerste startrij mag starten, meer een represenatie is van de snelheid van de Red Bulls op Interlagos. Met de set-up van beide auto's naar een droge race gezet, denkt Horner dat beide rijders competitief zullen zijn. "Als we naar Marks preformance keken, was het duidelijk dat de wagen erg competitief is bij zowel regen als wanneer het droog is. En ook op zowel de extreemnatweer- als de intermediatebanden. Zeker weten had Sebastian erbij gezeten als hij maar naar Q2 was gekomen."

Horner is er nog niet helemaal gerust op: "Het zal een lange, lange race worden en je kunt altijd vreemde resultaten verwachten hier. Hij (Vettel, red.) moet er gewoon voor gaan. Hij heeft hem (Jenson Button, kampioensleider) precies voor zich, wat opvallend is, en Mark gaat ervoor vooraan. We moeten zo hard pushen als we kunnen - van de eerste tot de laatste ronde."

Button moet "hell of a race" rijden voor titel

Jenson Button heeft toegegeven dat hij een dijk van een race moet rijden zondag wil hij de strijd om het wereldkampioenschap niet nog rekken tot de laatste race in Abu Dhabi volgende maand.

Na zijn dramatisch verlopen kwalificatie voor Brazilië (veertiende startplek), zal de Brit zijn uiterste best moeten doen om in de punten te rijden, en dan ook nog voldoende punten om de titel veilig te stellen. Zijn grootste concurrent, teamgenoot Rubens Barrichello, staat op poleposition. De Braziliaan staat 14 punten achter de leider in de stand om het wereldkampioenschap.

Button haalde de derde kwalificatiesessie niet omdat hij niet net als het team van Williams naar de intermediatebanden ging toen de kwalificatie voor een tweede keer na een rode vlag herstart werd. Het was inmiddels opgehouden met regen, en de baan droogde allengs op. Williams F1 koos voor de intermediates, maar Button reed te lang door op extreemnatweerbanden tot er geen tijd meer was om een pitstop te maken.

"Het moet een 'hell of a race' worden voor mij, en ik wil niet alleen maar een paar punten pakken", zei een diep teleurgestelde Button over zijn vooruitzichten voor zondag. "Ik wil een veel beter resultaat dan dat, dus ik ga ervoor vechten morgen. En ik ben er zeker van dat een aantal anderen terugvechten." Over het weer is de Brit niet helemaal zeker: "Met het weer weet ik niet wat het gaat worden. Ik had graag dat het droog was; we hebben een goede snelheid als het droog is en dan zijn er goede mogelijkheden om in te halen. Dus ik denk dat het leuk kan worden - mits het droog is. En het wordt sowieso een dijk van een race!"

Om zijn frustratie nog eens te onderstrepen, zei Button dat hij niet wist of teamgenoot Barrichello met andere bandenspanning had gereden om met de hakken over de sloot Q2 te halen. "Ik weet het niet. Je moet dat de engineers vragen. Ik heb de vraag nog niet gesteld, ik was te boos om serieuze vragen te stellen. Maar we zullen alle informatie doornemen vanavond."

"We hebben ons vooral bezig gehouden met het brandstoflevel, daar hebben we ons op geconcentreerd voor morgen. Het zou nat kunnen zijn, maar ook droog morgen. Het is lastig bepalen, maar we kunnen spelen met de brandstofhoeveelheid. Hopelijk zien we snel op welke strategie de anderen gegokt hebben. Dat is het enige positieve van de plek waarvan ik start."

Regering Maldiven zit onder water

Dat was even gek opkijken gisteren. President van de Maldiven Mohammed Nasheed en zijn kabinet gingen met elkaar om de tafel zitten. Tot zover niets geks zou je denken. De regering hield de zitting echter onderwater. Dit deden ze om de aandacht te vestigen op de gevaren van klimaatverandering.

De leden van de regering droegen op zes meter diepte een half uur lang een volledige duikuitrusting. Buiten de president zelf en de minister van Defensie Ameen Faisel om, had eigenlijk niemand nog duikervaring. De afgelopen twee maanden hebben daarom de andere kabinetsleden duikcursussen gevolgd om de dag gisteren te kunnen bijwonen.

Nasheed liet weten dat er nog nooit zo weinig discussie gevoerd was, maar dat met de actie wel meer bereikt is. Hij was de eerste die de sprong in het turquoise water voor het eiland Girifushi in de Indische Oceaan waagde. Tientallen ministers volgde hem na. In onbekende omgeving namen ze een resolutie aan, waarin de internationale gemeenschap opdraagt meer te ondernemen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De leden van de regering ondertekende de verklaring met watervaste stiften.

Eenmaal weer boven water vroeg de president om tijdens de UNO-klimaatconferentie, dat in december in Kopenhagen gehouden wordt, tot een overeenkomst van maatregelen te komen waardoor het bestaan van alle mensen gegarandeerd wordt. De zuidwestelijk van Sri Lanka gelegen Maldiven wordt ernstig bedreigd door klimaatverandering. Een stijging van de zeespiegel van 18 naar 59 centimeter zou de vlakke eilanden tegen het jaar 2100 zelfs vrijwel onbewoonbaar maken.

Nasheed zet zich steeds graag weer in om mensen op de gevaren hiervan te drukken. Vorig jaar verbaasde hij nog door met het plan te komen om zowaar een nieuw land te willen gaan kopen voor zijn volk.

Medisch onderzoek Roman Polanski

De Frans-Poolse filmregisseur Roman Polanski is uit zijn Zwitserse cel gehaald om een medisch onderzoek te ondergaan. Dat maakte zijn Franse advocaat gisteren bekend.

De jurist zei geen nadere mededelingen te kunnen doen. Het was gisteravond onduidelijk of Polanski (76) zich weer achter tralies bevindt. De advocaat had vorige week na een bezoek aan Polanski gezegd dat zijn cliënt depressief en moe was.

De regisseur werd op 26 september tijdens een bezoek aan Zwitserland gearresteerd op aandringen van de Amerikaanse autoriteiten. Na uitlevering willen zij hem vervolgen voor seksueel misbruik van een 13-jarig meisje in 1977. De Franse autoriteiten verwachten binnen enkele dagen een besluit of Polanski op borgtocht vrijkomt.

Medisch onderzoek voor Roman Polanski  (foto: ANP)

Plan B: Spaarders kunnen DSB redden

Als de spaarders van de DSB Bank een deel van hun spaargeld omzetten in aandelenkapitaal kunnen ze daarmee de in nood verkerende bank redden. De spaarders zouden gezamenlijk 70 miljoen euro moeten opbrengen en DSB-voorman Dirk Scheringa in zijn eentje nog eens 70 miljoen. Hiermee krijgt de bank 140 miljoen euro extra eigen vermogen.

Dat is de kern van het tot nu geheimzinnige plan B waarover Jelle Hendrickx van het Steunfonds Probleemhypotheken gisteren repte. Initiatiefnemer van dit nieuwe reddingsplan is financieel deskundige Adriaan Dorrepaal. Deze deed gisteravond zijn plan uit de doeken in het tv-programma Nova.

Hendrickx zei in Nova dat hij de DSB-gedupeerden die bij zijn steunfonds zijn aangesloten gaat adviseren mee te werken met het plan van Dorrepaal. In de uitzending was te zien hoe de Noord-Hollandse financieel deskundige Dorrepaal met Scheringa belde om zijn idee te lanceren. Scheringa stond er positief tegenover. "Hij staat er achter", aldus Dorrepaal.

De baas en naamgever van DSB onderhandelt dit weekeinde met een Amerikaans opkoopfonds om zijn bank van het faillissement te redden. Het zou gaan om Lone Star Funds.

Hendrickx zei in Nova dat hij de gedupeerden die zich hebben verenigd in de stichting Lakemanleed heeft benaderd om zich bij hem aan te sluiten om samen op te trekken tegen de DSB. Lakemanleed is opgericht door mensen die vinden dat econoom Pieter Lakeman het dreigende faillissement van de bank heeft veroorzaakt.

Ferguson voorspelt recessie in voetbal

Sir Alex Ferguson, trainer van Manchester United, voorspelde gisteren in de Britse krant The Guardian een flinke recessie in de voetbalwereld. De Schot ziet in de exorbitante transfersommen een signaal voor een financiële crisis.

"Er wordt vreselijk veel uitgegeven en dan vraag je je toch af waar dit gaat eindigen", aldus Ferguson. "Hetzelfde gebeurde twee jaar geleden in de zakenwereld. Er waren signalen en iedereen zag ze, maar men ging vrolijk door omdat lenen zo makkelijk was geworden."

De trainer vervolgt: "In het voetbal zijn er ook signalen, maar niemand trekt zich er iets van aan. Je vraagt je af wat er gaat gebeuren als een van de grote clubs instort." Ferguson doelde daarmee op clubs als Real Madrid en Manchester City die deze zomer grote sommen geld aan nieuwe spelers spendeerden. De Portugese spits Cristiano Ronaldo verruilde bijvoorbeeld Manchester United voor bijna 100 miljoen euro voor Real.

Volgens Ferguson staan grote uitgaven niet automatisch garant voor succes. "Het is niet zo makkelijk om te winnen en dat zullen ze binnenkort wel ontdekken."

Ferguson voorspelt recessie in voetbal  (foto: ANP)

Startgewichten Brazilië

De FIA maakt in het seizoen 2009 voor de start van de race de gewichten van de Formule 1-wagens openbaar. Hieronder vind je de uitkomsten voor Singapore op een rijtje. De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht.

De eerste tien wagens zijn na de kwalificatie in Sao Paulo door de wedstrijdleiding gewogen in het parc fermé; van de overige wagens hebben de teams zelf het gewicht doorgegeven (zie * ).

Gesorteerd op startgrid

GridCoureurTeamGewicht (kg)
1 Rubens Barrichello Brawn Mercedes 650.5
2Mark Webber RBR Renault 656.0
3Adrian Sutil Force India Mercedes 656.5
4Jarno Trulli Toyota 658.5
5Kimi Räikkönen Ferrari 651.5
6Sébastien Buemi STR Ferrari 659.0
7Nico Rosberg Williams Toyota 657.0
8Robert Kubica BMW Sauber 656.0
9Kazuki Nakajima Williams Toyota 664.0
10Fernando Alonso Renault 652.0
11Kamui Kobayashi Toyota 671.6*
12Jaime Alguersuari STR Ferrari 671.5*
13Romain Grosjean Renault 677.2*
14Jenson Button Brawn Mercedes 672.0*
15Vitantonio Liuzzi Force India Mercedes 680.0*
16Sebastian Vettel RBR Renault 683.5*
17Heikki Kovalainen McLaren Mercedes 656.5*
18Lewis Hamilton McLaren Mercedes 661.0*
19Nick Heidfeld BMW Sauber 650.5*
20Giancarlo Fisichella Ferrari 683.5*


Gesorteerd op gewicht

GridCoureurTeamGewicht (kg)
1 Rubens Barrichello Brawn Mercedes 650.5
19Nick Heidfeld BMW Sauber 650.5*
5Kimi Räikkönen Ferrari 651.5
10Fernando Alonso Renault 652.0
8Robert Kubica BMW Sauber 656.0
2Mark Webber RBR Renault 656.0
3Adrian Sutil Force India Mercedes 656.5
17Heikki Kovalainen McLaren Mercedes 656.5*
7Nico Rosberg Williams Toyota 657.0
4Jarno Trulli Toyota 658.5
6Sébastien Buemi STR Ferrari 659.0
18Lewis Hamilton McLaren Mercedes 661.0*
9Kazuki Nakajima Williams Toyota 664.0
12Jaime Alguersuari STR Ferrari 671.5*
11Kamui Kobayashi Toyota 671.6*
14Jenson Button Brawn Mercedes 672.0*
13Romain Grosjean Renault 677.2*
15Vitantonio Liuzzi Force India Mercedes 680.0*
20Giancarlo Fisichella Ferrari 683.5*
16Sebastian Vettel RBR Renault 683.5*

Rukkende trucker veroordeeld

De Duitse chauffeur die in september een ongeluk veroorzaakte, terwijl hij masturberend achter het stuur zat, is door een rechtbank in Zweden veroordeeld. De rechter is van mening dat de man, die volgens psychiatrisch onderzoek een mentaal probleem heeft, een psychiatrische behandeling moet ondergaan.

In de rechtbank stelde de man, die in dienst was bij een Nederlands transportbedrijf, dat hij zich niets van het ongeluk kon herinneren en dat hij achter het stuur in slaap gevallen zou zijn. Dat staat echter haaks op zijn verklaring direct na het ongeval. Toen wist de man namelijk doodleuk tegen de politie te vertellen dat hij zichzelf achter het stuur zat te bevredigen.

De trucker werd met zijn broek op de enkels in zijn cabine aangetroffen. Ook tijdens het verhoor door de politie speelde hij met zichzelf. Bovendien had hij een verpleegster lastiggevallen. Daarom veroordeelde de rechter de chauffeur niet alleen voor roekeloos rijgedrag, maar ook voor seksueel geweld. 

Met dank aan rulerofdeath voor de submit.

Uitslag Valencia - Barcelona

Aan de zegereeks van Barcelona is een eind gekomen. In het uitduel met Valencia kwam de ploeg van Pep Guardiola niet tot scoren, maar wist het ook verlies te voorkomen: 0-0.

Beide ploegen hadden hun superspitsen geblesseerd op de bank plaats laten nemen. David Villa miste de interlands van Spanje, maar was alsnog niet fit om tegen Barcelona te kunnen spelen. Ook Zlatan Ibrahimovic was niet fit genoeg om aan het duel te kunnen beginnen namens de Catalanen. Valencia opende desondanks sterk, met Juan Mata in de spits. Al snel leverden enkele vlotte counters kansen op, maar geen treffer. Naar de rust toe kregen ook de bezoekers enkele goede kansen.

Pas na de thee kwamen de beste kansen echter. Doelman César Sánchez, die de slecht presterende Moyá voor de tweede keer op rij verving, hield Valencia echter op de been. Ondanks dat Barcelona steeds sterker werd en Valencia alsmaar meer fysiek geweld nodig had om de bezoekers af te stoppen werd er niet gescoord. Barcelona blijft koploper, het heeft één punt meer dan Real Madrid. Valencia blijft vijfde, maar kan morgen ingehaald worden door Mallorca en Athletic Club de Bilbao.

Valencia CF - FC Barcelona 0-0

Stadion: Mestalla, Valencia
Arbiter: Alfonso Pérez Burrull
Gele kaart: David Navarro, David Albelda, David Silva, Miguel, Éver Banega (Valencia), Dani Alves, Gerard Piqué (Barcelona).

Opstellingen:

Valencia CF: César; Miguel, Navarro, Dealbert, Bruno; Albelda (Maduro/90), Banega; Pablo Hernández, David Silva (Baraja/90+1), Mathieu (Miku/72); Mata.

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré Yaya, Xavi (Busquets/80), Keita; Messi, Pedro (Bojan/77), Iniesta.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.