Singstar: Motown

Big_Brother

Het lijkt of Sony probeert een zo breed mogelijke groep aan te spreken met zijn Singstar-franchise. Na eerder Singstar Abba en Queen uitgebracht te hebben is er nu de Motown-editie. Het grote voordeel en tevens nadeel van deze editie, is dat men zich niet richt op liefhebbers van slechts een groep, maar dat ze zich nu richten op dat van een heel label. Want de nummers die erop staan worden door de wat oudere generatie waarschijnlijk uit volle borst mee gezongen, terwijl de jongere generatie de muziek vaak niet kent of wat ouderwets vind. De lol die je er mee kunt hebben wordt er niet minder van.

Een beetje historie
Motown, een platenlabel dat in 1959 is opgericht en dit jaar dus zijn 60e verjaardag viert, staat nu centraal in de nieuwste telg aan de Singstar boom. Motown is de afkorting van \'Motor Town\', een bijnaam voor de stad Detroit. Tegenwoordig is Motown in handen van het grootste muziekconcern ter wereld, de Universal Music Group. Enkele grootheden die bij Motown gestart zijn zijn Michael Jackson, Diana Ross, Marvin Gaye en Meat Loaf. Maar tot zover de geschiedenis van het label en terug naar het heden.



De tracklist
Singstar: Motown is ook beschikbaar voor de PlayStation 2-bezitters. Maar de PlayStation 2-versie ontbeert vijf nummers die wel op de door ons gereviewde PS3-versie staan. Dit zou een extra reden kunnen zijn voor de PlayStation 2-bezitters om een PS3 aan te schaffen...

- David Ruffin - Put A Little Love In Your Heart
- Diana Ross & The Supremes - Reflections
- Jimmy Ruffin - What Becomes Of The Broken Hearted
- Lionel Richie - My Destiny
- Martha Reeves & The Vandellas - Jimmy Mack
- Martha Reeves & The Vandellas - Nowhere To Run
- Marvin Gaye - Let\'s Get It On
- Marvin Gaye - What\'s Going On?
- Marvin Gaye & Kim Weston - It Takes Two
- Mary Wells - My Guy
- Rick James - Super Freak
- Smokey Robinson - Being With You
- Smokey Robinson And The Miracles - The Tracks Of My Tears
- Stevie Wonder - For Once In My Life
- The Commodores - Brick House
- The Commodores - Easy
- The Contours - Do You Love Me
- The Four Tops - Reach Out I\'ll Be There
- The Isley Brothers - This Old Heart Of Mine (Is Weak For You)
- The Jackson 5 - ABC
- The Miracles - Love Machine
- The Supremes - You Can\'t Hurry Love
- The Temptations - Get Ready
- The Temptations - Papa Was A Rollin\' Stone
- The Velvelettes - Needle In A Haystack
- The Four Tops - I Can\'t Help Myself (PS3 only)
- The Jackson 5 - I Want You Back (PS3 only)
- Martha Reeves & The Vandellas - Dancing In The Street (PS3 only)
- Marvin Gaye - I Heard It Through The Grapevine (PS3 only)
- The Supremes - Stop In The Name Of Love (PS3 only)

Alle nummers hebben de bekende sound van Motown. Toch heeft Sony de tracklist goed en gevarieerd weten te houden, zodat er voor ieder wel wat leuks tussen zit.



De gameplay
Vanzelfsprekend in de Singstar-reeks is dat lol hebben met je mede karaoke-fans hoog in het vaandel staat. De nummers swingen zoals je van Motown gewend bent en je zou bij sommige tegenspelers wensen dat men ook oordopjes had meegeleverd. Het advies hier is dan ook, bedenk vooraf goed wie je wel en niet moet laten zingen. Het spel, voor zover je van een spel kan spreken, is ten opzichte van voorgaande edities niet gewijzigd. Alle bekende mogelijkheden zitten erin. Het selecteren van het te zingen nummer is dus zoals je gewend bent van Singstar, super eenvoudig. Grafisch gezien is er niets op aan te merken. De achtergrond is in stijl, en de filmpjes bij de muziek zijn goed als je in het achterhoofd houdt dat het filmmateriaal uit de jaren \'60, \'70 en \'80 komt. Ook is natuurlijk de Singstore aanwezig alwaar men nog meer leuke nummers kan aanschaffen, om tot nog wat later in de kleine uurtjes door te kunnen gaan.