DSB vraagt 100 miljoen aan Bos

RTL Nieuws heeft een brief van de Raad van Bestuur van de DSB bank aan Wouter Bos in handen gekregen. DSB vraagt de minister van Financiën om een lening van 100 miljoen euro om morgen het faillissement af te wenden.

"Beste Wouter, Zonder jouw hulp zal morgen het faillissement van DSB Bank worden uitgesproken. Wij zien een mogelijkheid waarmee we DSB Bank, de spaarders, klanten alsmede personeel kunnen redden. Dit als gevolg van een gisteren gestarte massale actie van onze achtergestelde en niet gegarandeerde spaarders", zo luidt het begin van de brief.

De gisteren gestartte actie, het zogenaamde Plan B, behelst het omzetten van spaartegoeden in aandelen DSB. De Ondernemingsraad en vakbonden steunen dit plan, dat 100 miljoen euro kan opleveren.

"Er is in totaal Eur 200 mln vermogenssteun nodig. Van die Eur 200 mln kan Eur 100 mln opgebracht worden door onze spaarders", zo schrijft de Raad van Bestuur. "Mijn vraag is of de staat beschikbaar is om de andere helft van de in totaal benodigde Eur 200 mln voor zijn rekening te nemen in de vorm van een lening."

Lees hier de volledige brief.