Uitslagen Engeland speelronde 9

Dit weekend werd in de Premier League de negende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Dubieuze treffer bezorgt Sunderland zege

Sunderland heeft dit weekend op curieuze wijze het duel met Liverpool gewonnen. The Reds verloren in het Stadium of Light met 1-0. Bovendien beleefde Boudewijn Zenden zijn debuut voor de thuisploeg.

Na vijf minuten wedstrijd nam Bent het doel van Liverpool onder vuur. Zijn schot werd echter van richting veranderd door een ballon, die vanuit het bezoekersvak op het veld terecht was gekomen. Jose Reina kon de bal niet meer keren en zag deze in het doel verdwijnen. De bezoekers gingen daarna nog we lop jacht naar de gelijkmaker, maar de gastheer wist de drie punten in eigen huis houden.

Filmpje van het betreffende doelpunt

Chelsea verslikt zich in Aston Villa

Chelsea heeft dit weekend voor de tweede keer dit seizoen niet weten te winnen. Deze keer was Aston Villa sterker dan de ploeg, die tot dit weekend aan de leiding ging. Twee verdedigers van de thuisploeg zouden uiteindelijk het verschil maken.

Na een kwartier spelen kwam Chelsea nog wel op voorsprong door een doelpunt van Drogba. Een kwartier later kwam Aston Villa op gelijke hoogte, doordat Terry de bal ongelukkig door kopte. Deze kwam namelijk bij Dunne terecht, die vervolgens scoorde. Na de gelijkmaker kregen The Blues nog wel kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar het was uiteindelijk Collins die in de 52e minuut voor het doelpunt van de thuisploeg tekende.