Nijhuis blijft bij beslissingen

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Scheidsrechter Bas Nijhuis speelde een grote rol in de Rotterdamse stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord. De arbiter trok twee rode kaarten voor Feyenoord en één voor Sparta.

Nijhuis staat na afloop nog steeds achter het wegzenden van Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson. Over de rode kaart van Rydell Poepon liet hij niets los. "Dit waren overduidelijk twee overtredingen die rood verdienden", zei Nijhuis na afloop tegen ELF Voetbal. "Zowel bij de overtreding van Cissé als Tomasson was mijn eerste indruk dat het direct rood was. En mijn vierde official bevestigde dat beide keren binnen één seconde. Dan weet je dat je een goede beslissing maakt."

"Aan de reacties van de spelers zag je ook dat ze wisten wat ze gedaan hadden", aldus Nijhuis, die wist dat hij door de rode kaarten een enorme invloed had op de wedstrijd. "Maar je moet doen wat je moet doen. Als het twee keer rood is, dan moet je twee keer rood geven."

Sparta-trainer Frans Adelaar was tegenover RTV Rijnmond te spreken over het optreden van Nijhuis. "Ik wil hem graag een compliment geven. Beide overtredingen verdienden donkerrood, heb ik net nog eens op de beelden gezien. Het gebeurt vaak dat die rode kaarten dan niet worden gegeven, maar Nijhuis durfde dat gelukkig wel."