Kobayashi is strijdvaardig begonnen

Sally (Tessa)
Het debuut van Japanner Kamui Kobayashi bij Toyota is niet ongemerkt voorbijgegaan. Diverse media merkten zijn goede rijjstijl en strijdvaardigheid op. Maar ook collega-coureurs.

Jenson Button probeerde een aantal keren om Kobayashi voorbij te gaan, maar die liet dat niet op zich zitten en verdedigde goed. Pas na een paar keer aandringen kon Button hem voorbij. Kobayashi was na afloop wel vermoeid: "Dit was een zware race. Het was mijn debuut en daarom waren er een hoop dingen nieuw voor mij. Ik heb veel geleerd. Fysiek was het een lange rit en ik had het best zwaar."

De Japanner eindigde de race in Brazilië als elfde, maar dat was niet genoeg voor de 23-jarige: "Het belangrijkste was dat ik de race finishte en ik ben blij dat me dat is gelukt. Na de start was ik echter in de positie om punten te pakken en ik ben een beetje teleurgesteld dat me dat niet is gelukt."

Maar toch kon de Japanner wel tevreden zijn. "Het was mijn eerste race en er is daarom veel ruimte voor verbetering. Ik ben over het algemeen echter blij met wat ik dit weekend heb gepresteerd en ik wil het team bedanken voor alle steun."

Zijn naam is meteen gezet, en al berucht: Button zei achteraf dat Kobayashi als een gek reed. De Toyota-rijder ging geen enkel gevecht uit de weg en toen Kazuki Nakajima hem in wilde halen, werd de Williams-coureur van de baan gedwongen en crashte. De acties van deze Japanner doen een beetje herinneren aan een andere Japanner: Takuma Sato.