Horner: "Vettel had gewoon pech"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft gezegd dat Sebastian Vettels slechte kwalificatiepositie (zestiende) voor de Braziliaanse Grand Prix niets meer was van vette pech.

Vettel, die minimaal tweede moet eindigen op Interlagos om enige hoop te houden op de wereldtitel en het zo uit te vechten in de laatste race van het seizoen, kwam niet verder dan een drijfnatte eerste kwalificatiesessie. Maar teambaas Horner denkt dat het optreden niet de schuld is van de Duitser, die al drie keer heeft gewonnen dit jaar, maar had hij pech dat de baan niet leeg genoeg was om toen het natte circuit op zijn snelst was.

"Natuurlijk, we zijn gefrustreerd", aldus Horner. "Het is ongelooflijk ongelukkig voor Sebastian, omdat er een window was van twee, drie ronden toen het circuit op zijn best was in Q1. Met wagens die fouten maakten voor hem en de gele vlaggen, was er nooit een goede gelegenheid voor hem en hij moest die snelle rondjes afbreken. Wat ons duur kwam te staan. Toen hij eindelijk een paar redelijke ronden reed aan het eind, was er geen kans meer om een representatieve tijd neer te zetten."

Horner denkt dat het optreden van Vettels teamgenoor Mark Webber, die vanaf de eeerste startrij mag starten, meer een represenatie is van de snelheid van de Red Bulls op Interlagos. Met de set-up van beide auto's naar een droge race gezet, denkt Horner dat beide rijders competitief zullen zijn. "Als we naar Marks preformance keken, was het duidelijk dat de wagen erg competitief is bij zowel regen als wanneer het droog is. En ook op zowel de extreemnatweer- als de intermediatebanden. Zeker weten had Sebastian erbij gezeten als hij maar naar Q2 was gekomen."

Horner is er nog niet helemaal gerust op: "Het zal een lange, lange race worden en je kunt altijd vreemde resultaten verwachten hier. Hij (Vettel, red.) moet er gewoon voor gaan. Hij heeft hem (Jenson Button, kampioensleider) precies voor zich, wat opvallend is, en Mark gaat ervoor vooraan. We moeten zo hard pushen als we kunnen - van de eerste tot de laatste ronde."