Uitslag Valencia - Barcelona

Aan de zegereeks van Barcelona is een eind gekomen. In het uitduel met Valencia kwam de ploeg van Pep Guardiola niet tot scoren, maar wist het ook verlies te voorkomen: 0-0.

Beide ploegen hadden hun superspitsen geblesseerd op de bank plaats laten nemen. David Villa miste de interlands van Spanje, maar was alsnog niet fit om tegen Barcelona te kunnen spelen. Ook Zlatan Ibrahimovic was niet fit genoeg om aan het duel te kunnen beginnen namens de Catalanen. Valencia opende desondanks sterk, met Juan Mata in de spits. Al snel leverden enkele vlotte counters kansen op, maar geen treffer. Naar de rust toe kregen ook de bezoekers enkele goede kansen.

Pas na de thee kwamen de beste kansen echter. Doelman César Sánchez, die de slecht presterende Moyá voor de tweede keer op rij verving, hield Valencia echter op de been. Ondanks dat Barcelona steeds sterker werd en Valencia alsmaar meer fysiek geweld nodig had om de bezoekers af te stoppen werd er niet gescoord. Barcelona blijft koploper, het heeft één punt meer dan Real Madrid. Valencia blijft vijfde, maar kan morgen ingehaald worden door Mallorca en Athletic Club de Bilbao.

Valencia CF - FC Barcelona 0-0

Stadion: Mestalla, Valencia
Arbiter: Alfonso Pérez Burrull
Gele kaart: David Navarro, David Albelda, David Silva, Miguel, Éver Banega (Valencia), Dani Alves, Gerard Piqué (Barcelona).

Opstellingen:

Valencia CF: César; Miguel, Navarro, Dealbert, Bruno; Albelda (Maduro/90), Banega; Pablo Hernández, David Silva (Baraja/90+1), Mathieu (Miku/72); Mata.

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré Yaya, Xavi (Busquets/80), Keita; Messi, Pedro (Bojan/77), Iniesta.

Submitter:  Bron: FOK!sport