Yegon zegeviert in marathon van Amsterdam

De 34e editie van de marathon van Amsterdam is gewonnen door de Keniaan Gilbert Yegon. De debutant in Amsterdam liep met 2.06,19 een nieuw parcoursrecord.

Charles Kibiwott en Julio Rey waren op voorhand de favorieten maar zij gaven niet thuis vandaag. Met drie landgenoten dicteerde Yegon de wedstrijd en na 35 kilometer ging de Keniaan er alleen vandoor.

Het leek in de finale dat hij zelfs onder de 2.06 zou komen, maar een krampaanval, waardoor hij bijna stil viel, gooide roet in het eten. Hij had op de finish nog een seconde over om het record van Haile Gebrselassie te verbeteren.

Het Nederlandse kampioenschap, dat tegelijk met de marathon van Amsterdam werd gelopen, werd een prooi voor Koen Raymaekers. Raymaekers liep met 2.12,59 een persoonlijk record. Hugo van den Broek werd tweede, Patrick Stitzinger derde.

Submitter:  Bron: NOS-TT