[MotoGP] Stoner pakt overwinning in Australië

Casey Stoner heeft in de tweede race na zijn terugkeer in de MotoGP meteen alweer een zege geboekt. De Australiër klopte in eigen land Valentino Rossi en mocht zo na al zijn leed weer de hoogste trede van het podium beklimmen. Rossi deed goede zaken voor het kampioenschap, omdat Jorge Lorenzo uitviel.

Stoner begon van poleposition, maar verloor de eerste plaats aan de snel gestarte Dani Pedrosa. Rossi volgde op plaats drie, terwijl daarachter Lorenzo de eveneens goed gestarte Nicky Hayden raakte en uitviel. In de tweede ronde haalden Stoner en Rossi Pedrosa in en liepen snel uit.

Beide kemphanen maakten er een spannend gevecht van, maar hoewel Rossi vele malen Stoner het vuur zeer dicht aan de schenen legde was het de Australiër die op Philip Island de leiding behield. Na twintig ronden was het de Ducati-rijder die de Italiaan verder van zich afschudde en het verschil tot een seconde liet oplopen.

Rossi probeerde nog wel dichterbij te komen, maar de Yamaha-coureur kon Stoner nimmer meer bedreigen. Hierdoor werd de Australiër voor het eerst na zijn ziekte als winnaar afgevlagd. Hij bleef Rossi en de eenzame Pedrosa voor.

In het kampioenschap heeft Rossi met nog twee races te gaan een voorsprong van 38 punten op Lorenzo. De Italiaan is hierdoor dichtbij het behalen van zijn zevende titel in de MotoGP. Dit kan hij volgende week al doen wanneer de coureurs in Maleisië rijden.