Onrust om slipjes ruiken op tv

Kijken wij in Nederland massaal naar een paar nichten die door een gat in een muur willen springen, in Australië is inmiddels onrust ontstaan over een 'nieuw dieptepunt' in televisieland. Daar raakt men niet uitgesproken over een item in een komisch bedoeld tv-programma. In het kader van een wetenschappelijk onderzoek ruikt men daar aan gedragen damesondergoed.

Het programma is zelfs nog niet eens op tv geweest. Vermoed wordt dat het programma op woensdag, wanneer de scène op tv is, veel kijkers zal trekken.

Voor het programma wil ene heer Safran, de presentator van de show, wel eens weten waar zijn liefde voor Euraziatische vrouwen vandaan komt. Voor het onderzoek steelt hij gedragen slipjes van prominente, Australische vrouwen, waaronder actrice Dichen Lachman en zangeres Mahalia Barnes, en neemt het ondergoed mee naar een laboratorium. Hier onderwerpt hij de welriekende slipjes aan een groot, nasaal onderzoek. Hij wilde zo aantonen of zijn voorliefde voor vrouwen biologisch is bepaald.

Het slipjes ruiken vormt onderdeel van het programma 'Safran's Race Relations' dat aanstaande woensdag voor het eerst op de buis te zien is. Mevrouw Lachman uit Los Angeles en mevrouw Barnes, de dochter van de Australische rocker Jimmy Barnes, hebben hun beklag gedaan over het programma. Zij werden eerder door Safran geïnterviewd over hun gemengde afkomst. Tijdens de vraaggesprekken verontschuldigde de presentator zich voor het stelen van vermoedelijk ongewassen damesondergoed.

Safran begrijpt alle commotie rond de eerste aflevering niet. Zo zal hij in een andere aflevering te zien zijn terwijl hij zich aftrekt op een foto van Barack Obama. Persoonlijk vindt hij dit veel schokkender. De Australian Family Association is in elk geval niet blij. Woordvoerder John Morrissey beschreef de show namelijk als 'viespeukerij'.


Het bewuste fragment is gelukkig al op internet te zien