Been: "Van onszelf verloren"

Stefan (sportfreak)
Feyenoord ging vandaag 2-1 onderuit tegen stadsgenoot Sparta. Volgens trainer Mario Been heeft Feyenoord de nederlaag aan zichzelf te wijten.

"Ja, ik denk wel dat dit voor mij de grootste deceptie is tot dusver als coach van Feyenoord", beaamde hij. "We hebben van onszelf verloren."

"Na de eerste helft had ik dit allemaal niet verwacht. Ik vond het zelfs een een slappe partij van onze kant. We verloren te veel de tweede bal, waren in de duels niet scherp genoeg en liepen zeker in de laatste minuten voor de rust constant achter Sparta aan. Ik ben daarom in de rust boos geworden en heb onder meer om meer scherpte gevraagd. Dat hebben mijn spelers een beetje te letterlijk opgepikt." Binnen een kwartier na rust konden namelijk zowel Cissé als Tomasson met rood vertrekken.

"Stomme, onnodige overtredingen", mopperde Been. "Die rode kaart voor Cissé leek me een beetje overdreven. Hij kwam volgens mij net iets te laat in, maar ik moet dat ik nog een keer goed bekijken. Op die rode kaart van Tomasson viel niets af te dingen. Van een speler met zoveel ervaring verwacht je zoiets niet. Of ik boetes ga uitdelen? Daar wil ik nog even over nadenken. Maar dat ik heel ontevreden ben over deze twee rode kaarten lijkt me duidelijk."

"We hebben onszelf hier bij Sparta in de voet geschoten. We mogen onszelf nooit zo laten gaan. We hebben niet alleen drie punten verloren, maar raken ook twee belangrijke spelers door schorsingen kwijt. De Guzman en Fernandez zijn door blessures ook al niet beschikbaar. Daardoor komt deze nederlaag dubbel zo hard aan. We moeten deze kater snel verwerken. Zaterdag dienen we er thuis tegen VVV-Venlo weer te staan. Of Roy Makaay dan speelt? Nou, daar moet ik nog even over nadenken. Maar laat het maken van de opstelling maar aan mij over."