10 studenten opgepakt voor streaken in station

De politie van de Japanse stad Yokohama heeft afgelopen week tien studenten aangeklaagd wegens schending van de openbare zeden. Negen eerstejaars studenten van de Universiteit van Keio liepen eind september naakt door een treinstation, een tiende heeft alles gefilmd.

Volgens de politie liepen negen studenten vanaf de toegangspoortjes naar een nabijgelegen wc terwijl een tiende studente alles filmde. Dit alles op de vroege morgen van 20 september. De treinen reden nog niet en er was slechts een handjevol mensen op het station, maar toch heeft een voorbijganger alles gezien. 

Naar verluidt zaten de tien leden van een studentenvereniging zich bij een student thuis te bezatten toen ze besloten herinneringen aan hun eerste jaar samen te maken. De mannelijke studenten liepen overigens niet alleen naakt door het station, maar liepen ook in papieren ondergoed in het gebied rondom het station. Een getuige heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

De universiteit heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het gedrag van zijn studenten. Ze zullen allen disciplinair worden gestraft.