Barrichello tevreden ondanks missen titel

Rubens Barrichello zag zondag in Brazilië zijn laatste kans op het pakken van de Formule 1-wereldtitel verdwijnen doordat hij achtste werd en teamgenoot Jenson Button aan plaats vijf genoeg had voor het kampioenschap. Toch is Barrichello niet teleurgesteld over het missen van de titel.

De Braziliaan leek een jaar geleden zonder werk komen te zitten, omdat Honda overwoog hem in 2009 te vervangen en daarna de stekker uit het team trok. Uiteindelijk nam Ross Brawn de renstal over en kreeg hij toch nog een contract. Op Interlagos kon hij de titelstrijd niet meer levend houden door een lekke linker achterband in de slotfase van de race.

"De mensen hadden me aan het begin van het seizoen al dood en begraven verklaard, maar ik ben terug en rij in een fantastische auto. Ik dank God voor het seizoen dat ik had en de fantastische auto gedurende het hele jaar," zei Barrichello in zijn eigen land. "Ik ben blij voor Jenson als een vriend en als een groot kampioen. Als ik de titel niet zou winnen, had hij het moeten winnen. Hij heeft de titel verdiend en hij heeft hem gewonnen in de eerste zes races. De tweede helft van het kampioenschap was voor mij."

"Het was een waar gevecht en ik heb hard gestreden. Dat was echter wel in een periode dat we niet meer konden tippen aan onze eerdere resultaten. Het was een zwaar gevecht om mijn kansen in leven te houden en ik ben tevreden."