Tijdstraf Kovalainen, boete McLaren

Heikki Kovalainen krijgt een tijdstraf voor het incident in de pits bij de GP van Brazilië waarbij hij de tankinstallatie meesleepte en zelfs Ferrari-coureur Kimi Räikkönen per ongeluk in de hens zette. McLaren krijgt een boete voor dat ongelukje.

Snel optreden van de Brawn GP-pitcrew, die de brandstofslang uit de auto van Kovalainen trok, zorgde er echter voor dat Kovalainen zijn race kon vervolgen. Maar het leverde de Fin een straf van 25 seconden op, waardoor hij van de negende naar de twaalfde plaats in de uitslag zakt.

Kovalainen maakte de pitstop omdat hij geraakt was door Sebastian Vettel en kreeg het sein om weg te rijden. De brandstofslang zat echter nog in de auto. De Ferrari van Räikkönen werd besproeid door brandstof en dat vloog in brand. De tijdstraf voor Kovalainen is tevens voor het hinderen van Räikkönen, die in de pitstraat van het gas moest. De Ferrari-rijder werd uiteindelijk zesde.

Het team van McLaren heeft een boete van 50.000 dollar gekregen voor die uiterst onveilige pitstop. Het stuurde Kovalainen op een verkeerd moment weer de baan op.