Gesink tevreden over Ronde van Lombardije

Sjors (Sj0rSz)
Robert Gesink kijkt met een goed gevoel terug op de Ronde van Lombardije, die gisteren werd verreden. De renner van Rabobank kwam uiteindelijk als zesde over de meet.

Op de laatste heuvels kon Gesink Philippe Gilbert, de uiteindelijke winnaar, en Samuel Sanchez niet meer bijhouden. "Ze gingen op dat slotklimmetje te hard voor mij," aldus de Nederlander. "Aan het begin van de klim zit ik altijd helemaal in mijn max. Dan kom ik er verderop wel redelijk in. Maar dat hele explosieve, dat korte, dat is nog te lastig voor mij. Op die laatste klim heb ik lang eigen tempo kunnen rijden. Dat ging best lekker, maar toen Gilbert en Sanchez versnelden kon ik eenvoudig niet mee."

Toch was Gesink content met zijn prestatie. "Ik weet wat ik wel kan en wat niet. Ik had gehoopt een gaatje te kunnen slaan en heb dat echt wel geprobeerd, maar die anderen staan natuurlijk ook niet stil. Ik kan hier uiteindelijk wel mee leven. Ik wilde persé meesprinten. De hele dag alles geven en dan achteraan in de groep eindigen, zag ik niet zitten. Zesde oogt wel beter."