FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 oktober 2009

Trainer hekkensluiter Livorno ontslagen

Gennaro Ruotolo is ontslagen als trainer van Livorno. De club staat momenteel onderaan de Serie A. De ontslagen trainer zat pas sinds juli op de bank.

De trainer werd door de clubleiding verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de club. Ruotolo beschikte niet over de juiste papieren, maar dat werd opgelost door Vittorio Russo, iemand met de juiste papieren, naast hem te zetten.

Volgens Voetbal International is Luigi Cagni, de voormalige trainer van Parma en Empoli, gepolst om de vrijgekomen positie in te vullen.

Livorno pakte dit seizoen pas drie schamele punten in acht duels. Afgelopen weekend verloor de ploeg van de toenmalige trainer Ruotolo met 1-2 van Palermo.

FC Twente gaat uitbreiden naar 32.000 toeschouwers

FC Twente gaat het stadion nog verder uitbreiden. De Grolsch Veste kan nu 24.000 toeschouwers herbergen. In Enschede denkt men echter verder.

In het oude stadion van FC Twente konden 13.000 toeschouwers. De nieuwe Grolsch Veste kan momenteel 24.000 toeschouwers herbergen. Volgens Voetbal International wil FC Twente nog meer publiek.

Het stadion moet in 2011 liefst 32.000 toeschouwers toe kunnen laten. FC Twente is momenteel de koploper in de Eredivisie.

Fulham te sterk voor Hull City

Fulham was vanavond met 2-0 te sterk voor Hull City. Bobby Zamora en Diomansy Kamara tekenden voor de treffers. Fulham bezet nu de twaalfde plek op de ranglijst.

Op Craven Cottage kwam Hull, waar Jan Vennegoor of Hesselink in de basis begon, er niet echt aan te pas. Pas vlak voor rust was het Zamora die de 1-0 binnen kopte.

Een kwartier na rust was het Kamara die het veldoverwicht definitief in het voordeel van Fulham uitdrukte: 2-0. Hull protesteerde nog vanwege buitenspel, maar kreeg geen gehoor.

Fulham heeft momenteel tien punten verzameld uit acht wedstrijden en bezet de twaalfde plek in de Premier League. Hull heeft drie punten minder en staat op plek achttien.

'Hiddink wijst aanbod Turkije af'

De nationale voetbalbond van Turkije heeft Guus Hiddink een aanbod gedaan om bondscoach te worden van de Turkse ploeg. De TFF ziet in de huidige trainer van Rusland dé ideale opvolger van de opgestapte Fati Terim.

De bond zou bereid zijn erg ver te gaan om Hiddink binnen te slepen. Hiddink heeft echter besloten niet in zee te gaan met de Turkse voetbalbond.

Op dit moment bereidt de Varssevelder zich met zijn Rusland voor op de dubbele ontmoeting met Slovenië. 14 en 18 november treffen beide landen elkaar met als doel kwalificatie voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Apple overtreft verwachtingen

Technologieconcern Apple, fabrikant van onder meer computers, muziekspelers en mobiele telefoons, heeft een nettowinst behaald van 1,67 miljard dollar over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2008-2009. Dat heeft het concern vandaag bekendgemaakt.

Het resultaat is boven de gemiddelde verwachting van analisten. Een jaar eerder behaalde Apple een nettowinst van 1,14 miljard dollar. De winst werd gestuwd door een sterke verkoop van de iPhone en de 'Mac' computers. De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met een kwart tot 9,87 miljard dollar, eveneens beter dan verwacht.

Apple voorziet voor het huidige kwartaal een winst per aandeel van tussen de 1,70 en 1,78 dollar. De omzet zal tussen de 11,3 miljard en 11,6 miljard uitkomen.

15 overtredingen in 11 minuten

Een Italiaanse wegpiraat beging gisteren maar liefst vijftien verkeersovertredingen binnen elf minuten. Dit gebeurde in Zwitserland.

Tijdens een zware regenbui reed de 47-jarige man in zijn jeep langs een politiewagen. De agenten aarzelden geen moment, en zetten de achtervolging in. De wegpiraat gaf zich echter niet zomaar gewonnen, en negeerde de zwaailichten, sirenes en stoptekens van de dienders.

Uiteindelijk kon de wegpiraat toch staande gehouden worden. Nabij wegwerkzaamheden zette de man zijn auto stil, nadat hij eerst nog tweemaal de maximumsnelheid klokte. Het rijbewijs van de wegmisbruiker is in beslag genomen. 

Met dank aan DrJackle voor de submit.

Punten F1-voorspeller ronde 16

Mark Webber boekte in Brazilië zijn tweede overwinning in de Formule 1 en Jenson Button verzekerde zich van de titel. Tijd voor FOK!sport om de balans op te maken en de nieuwe tussenstand in de FOK! F1-voorspeller bekend te maken.

Winnaar deze week is reteppd winnaar geworden met 22 punten. Tweede werd Reho met een punt minder. Zaff en hinse werden gedeeld derde met achttien punten. Vijfde werden ElmarO en Szixxx met 17 punten.

In het klassement kan Mist de overwinning niet meer ontgaan. Hij heeft met 351 punten er 41 meer dan de nummer twee Peterselieman. Derde staat Charrel met 297 punten. wafelijzer bezet een vierde plek met 289 punten. Gedeeld vijfde staan eNGine10 en MSNMGH met 285 punten.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Mark Webber
VT2: Fernando Alonso
VT3: Nico Rosberg

Kwali1: Rubens Barrichello
Kwali2: Mark Webber
Kwali3: Adrian Sutil
Kwali4: Jarno Trulli
Kwali5: Kimi Räikkönen

Snelheid kwali: BMW Sauber

Race1: Mark Webber
Race2: Robert Kubica
Race3: Lewis Hamilton
Race4: Sebastian Vettel
Race5: Jenson Button
Race6: Kimi Räikkönen
Race7: Sébastien Buemi
Race8: Rubens Barrichello
Race9: Kamui Kobayashi
Race10: Giancarlo Fisichella

Snelste ronde: Mark Webber
Snelste pitstop: Force India
Eerste uitvaller: Renault

De laatste race van het seizoen is de Grand Prix van Abu Dhabi die op 1 november verreden wordt. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 29 oktober 23:59 uur.

Verdachte crèchemoord komt op vrije voeten

De 31-jarige vrouw die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 32-jarige ArzuÇakmakçi-Erbas, eigenaresse van de Amsterdamse crèche Moeders Schoot, komt morgen op vrije voeten. Ze blijft nog wel verdachte in de zaak, liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vandaag weten.

De officier van justitie heeft het verzoek tot gevangenhouding ingetrokken. De zegsvrouw kon niet zeggen wat de reden hiervan is.

Çakmakçi-Erbas werd op 10 augustus doodgestoken op de parkeerplaats voor het kinderdagverblijf in Amsterdam-West. De politie arresteerde eind augustus de 41-jarige Nevzat K. op verdenking van het plegen van de fatale steekpartij. Begin deze maand bleek echter dat de toedracht van de moord vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. De 31-jarige vrouw zou K. hebben aangezet tot het misdrijf omdat de crèchehoudster een affaire zou hebben gehad met haar man.

VS versoepelen regels medische wiet

De Amerikaanse regering gaat voortaan soepeler om met medische marihuana. Als een staat cannabisgebruik voor medische doeleinden toestaat, zullen gebruikers niet langer vervolgd worden door de federale overheid. Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder vandaag bekendgemaakt.

De nationale overheid in de Verenigde Staten heeft cannabis zonder uitzondering verboden. Toch mogen ernstig zieke mensen in veertien staten, waaronder Californië, cannabis gebruiken om zo hun kwalen te verzachten.

VS versoepelen regels medische wiet  (foto: ANP)

FOK! Voetbalmanager tot de winterstop gesloten

Vanwege alle fouten die opgetreden zijn in de FOK! Voetbalmanager heeft de crew besloten om deze in ieder geval tot aan de winterstop stil te leggen. Dit om ons de gelegenheid te geven om alle problemen op te lossen en recht te strijken - en te testen.

We begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is, maar we moesten het nemen. Het is niet gelukt om alle fouten, negatieve budgetten en andere ongemakken eruit te halen en we willen nu even goed aan de slag om te zorgen dat we - hopelijk - na de winterstop in de Eredivisie weer met frisse moed en een goed werkende manager verder kunnen. En we gaan opnieuw testen als er wat veranderd is, daarom willen we voor langere tijd de manager stilleggen.

De winterstop eindigt op 22 januari, dan is de eerste wedstrijd weer. We hopen ruim voor die tijd alles recht gezet te hebben, zodat iedereen weer verder kan met het maken van een team en weer kan wisselen zonder een negatief budget waar je voorlopig nog niet van af was. Of we alles gaan resetten, is momenteel nog niet te zeggen.

Mochten er nog vragen zijn, kun je die stellen via de Feedback van FOK!sport, aangezien de feedbackfunctie binnen de manager nog niet werkt.

We proberen je op de hoogte te houden van de vorderingen - positief of negatief. En de crew hoopt op jullie begrip voor deze lastige situatie.

Let op: je kunt dus niet wisselen, want de Voetbalmanager is op inactief gezet!

Moordenaar shockeert met 'eerbetoon' aan slachtoffer

Een moordenaar uit de New Yorkse deelgemeente Brooklyn wist afgelopen vrijdag de volledige rechtbank te shockeren tijdens de zitting. De dader kwam namelijk doodleuk binnen gewandeld met een T-shirt waarop een foto van het slachtoffer stond afgedrukt. Daarnaast stond de tekst 'RIP Love You Forever' op het shirt gedrukt.

De aanklagers, nabestaanden en zelfs zijn advocaat zijn geschokt door Gregory Morency's kledingkeuze. De rechter was echter niet onder de indruk. De magistraat veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van achttien jaar.

Naast zijn T-shirt heeft ook zijn verklaring kwaad bloed gezet bij de nabestaanden van zijn vriendin Claribel Hernandez die hij met drie kogels om het leven bracht. Hij bedankte namelijk de familie omdat ze hem naar eigen zeggen altijd hebben gesteund, tot woede van de familie.

"Hoe durf je hier te komen met een foto van mijn zus op je borst", schreeuwde haar broer naar hem. "Je bent uitschot, je nam mijn zus .... De hel is niet eens goed genoeg voor je!"

"Nou, wat kan ik zeggen, hij houdt nog steeds van haar", verdedigde zijn advocaat hem. Morency weigerde zijn excuses aan te bieden voor zijn eerbetoon. "Ik zal altijd van Claribel blijven houden", zei hij. "Ze is elke dag bij mij."

FOK! Voetbalmanager tijdelijk stilgelegd

Vanwege alle fouten die opgetreden zijn in de FOK! Voetbalmanager heeft de crew besloten om deze in ieder geval tot aan de winterstop stil te leggen. Dit om ons de gelegenheid te geven om alle problemen op te lossen en recht te strijken - en te testen.

We begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is, maar we moesten het nemen. Het is niet gelukt om alle fouten, negatieve budgetten en andere ongemakken eruit te halen en we willen nu even goed aan de slag om te zorgen dat we - hopelijk - na de winterstop in de Eredivisie weer met frisse moed en een goed werkende manager verder kunnen. En we gaan opnieuw testen als er wat veranderd is, daarom willen we voor langere tijd de manager stilleggen.

De winterstop eindigt op 22 januari, dan is de eerste wedstrijd weer. We hopen ruim voor die tijd alles recht gezet te hebben, zodat iedereen weer verder kan met het maken van een team en weer kan wisselen zonder een negatief budget waar je voorlopig nog niet van af was. Of we alles gaan resetten, is momenteel nog niet te zeggen.

Mochten er nog vragen zijn, kun je die stellen via de Feedback van FOK!sport, aangezien de feedbackfunctie binnen de manager nog niet werkt.

We proberen je op de hoogte te houden van de vorderingen - positief of negatief. En de crew hoopt op jullie begrip voor deze lastige situatie.

Let op: je kunt dus niet wisselen, want de Voetbalmanager is op inactief gezet!

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Korpschef Welten komt terug op interview

Korpschef Bernard Welten van de Amsterdamse politie betreurt dat uit het interview in het NRC Handelsblad, dat eergisteren werd gepubliceerd, "de indruk is ontstaan dat ik afstand heb genomen van minister Ter Horst en burgemeester Cohen."

Dat heeft de hoofdcommissaris vanavond in een schriftelijke verklaring laten weten.

"Het ging mij erom aandacht te vragen voor de uitvoeringsproblemen waar politiemensen dagelijks mee worden geconfronteerd", aldus Welten. Hij uitte in het interview kritiek op Cohen. De korpschef zou geen kwesties in het openbaar aan de orde mogen stellen, omdat dat tot ongemak zou leiden. "Er zijn wel momenten geweest dat het zichtbaar was dat er spanning was."

Eerder op de dag lieten Welten en Cohen weten niets te willen zeggen over de ophef die is ontstaan na het interview.

Korpschef Welten komt terug op interview  (foto: ANP)

Whitney Houston ontsnapt aan nippleslip

Whitney Houston maakte gisteren een spetterende comeback tijdens de Britse X-factor. Toch ging niet alles van een leien dakje. Tijdens het optreden sprong namelijk spontaan het bovenstukje van haar jurk los.

De inmiddels al weer 46-jarige souldiva was zichtbaar beschaamd door het voorval. Ondanks dat het zilveren lint van haar jurk tijdens het hoogtepunt aan haar jurk bungelde, bleef het bovenstukje keurig om haar boezem hangen. Op deze manier ontsnapte ze aan een gênante nippleslip.

Een staande ovatie van juryleden Simon Cowell, Cheryl Cole en Dannii Minogue mocht niet meer baten. Houston was duidelijk even de weg kwijt na haar optreden en kon met moeite de vragen van presentator Dermot O'Leary beantwoorden. "Ik heb mezelf uit mijn kleren gezongen vanavond", hakkelde ze.

De zangeres heeft sinds zeven jaar eindelijk weer een nieuwe plaat. Het album is een kassucces, want in de eerste week werden er al meer dan 300.000 stuks van verkocht. Met haar nieuwe langspeler wil Whitney Houston een nieuwe start maken.


Dit keer houdt het bovenstukje het wel...

Blessure Van Wolfswinkel valt mee

Ricky van Wolfswinkel hoeft niet lang van de tribune toe te kijken. De aanvaller trainde maandag alweer mee met de beloften van Utrecht.

Van Wolfswinkel moest afgelopen zondag, in het duel met FC Groningen, in de 32ste minuut van het veld met een knieblessure. Men vreesde voor ernstig kwetsuur, maar nu blijkt dat hij waarschijnlijk komende vrijdag alweer inzetbaar is. Utrecht speelt dan tegen Roda JC.

Interreligieus congres in Noord-Hollands dorp

Zo'n vijftig wetenschappers, religieuze leiders, politici en studenten uit China, Zuid-Afrika, Turkije en Nederland komen overmorgen op een landgoed in Santpoort-Noord (Noord-Holland) bijeen om te praten over religie.

Het tweedaagse godsdienstcongres wordt onder meer georganiseerd door de Amsterdamse Vrije Universiteit (VU).

De religieuze leiders en academici uit verschillende landen bespreken onder meer religieuze problemen die in hun land spelen en hun toekomstvisies daarop. Uiteindelijk hoopt het gezelschap tot een gezamenlijke visie te komen.

De VU organiseert het congres in samenwerking met het Chinese ministerie van Religieuze Zaken, de koepel van Turkse moskeeën, de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) is één van de Nederlandse sprekers op het congres.

Toyota doet Räikkönen een voorstel

Het Formule 1-team van Toyota heeft bekendgemaakt dat het Kimi Räikkönen een aanbod voor volgend seizoen heeft gedaan, maar volgens John Howett heeft het management van de Fin het om financiële redenen afgewezen.

"We spelen niet veel spelletjes," zei de F1-president van het Japanse automerk. "We geven wat we ons kunnen veroorloven en wat in ons ogen in de huidige markt een serieus voorstel is. Ik denk echt dat we goed met hem kunnen samenwerken en hem een auto kunnen geven die snel is."

Räikkönen moet vertrekken bij Ferrari dat volgend seizoen Fernando Alonso in de bolide naast Felipe Massa laat rijden. De wereldkampioen van 2007 is afgekocht door het Italiaanse team en gaat waarschijnlijk naar McLaren waar hij tussen 2002 en 2006 ook al voor reed. Mocht een stoeltje in de Formule 1 niets worden, dan kan The Iceman altijd nog kiezen voor de rallysport dat ook in zijn hart ligt.

Het Toyota Formule 1-team heeft haar historie in de rallysport liggen en boekte onder andere met de Fin Juha Kankkunen veel successen. "We hebben in de rallytijd goede ervaringen opgedaan met Scandinavische rijders," zei Howett. "Zij genieten van het leven en dat werkt prima, dus we kunnen er mee omgaan."

De positie van de huidige rijders Timo Glock en Jarno Trulli staat ter discussie en daarom kijkt het team naar andere opties. Robert Kubica was een sereuze kandidaat, maar de Pool heeft voor 2010 getekend bij Renault. Mogelijk is ook de huidige testcoureur Kamui Kobayashi een optie. De Japanner maakte als vervanger van Glock zijn racedebuut in Brazilië afgelopen weekend.

[CL] Bayern moet Robben missen

Bayern München moet het aanstaande woensdag doen zonder de licht geblesseerde Arjen Robben. De Nederlander ondervindt nog te veel last van een knieblessure.

Hoewel Robben afgelopen week wonderbaarlijk snel leek te genezen van de blessure, komt de strijd met de Franse kampioen nog te snel. Naast Robben moet trainer Louis van Gaal ook Ribéry, Olic en Breno missen. Edson Braafheid is twijfelachtig.

[WO2] Een doedelzak, twee graven en een veteraan

De Gemenebest begraafplaats in Oosterbeek is in nevel gehuld op de ochtend van 20 september 2009. Meer dan 1.700 soldaten die omkwamen bij operatie Market Garden vonden hier hun laatste rustplaats. De veelal jonge mannen die hier liggen begraven vochten ver van huis vandaan voor vrijheid in Europa. Ze vochten op plekken waar ze nog nooit van gehoord hadden. Maar zij deden hun plicht. Sommigen moesten de vrijheid van andere bekopen met hun eigen leven: “the ultimate sacrifice”.

Winkelier filmt vrouwen op WC

De politie van Gainesville, een stad in de Amerikaanse staat Florida, heeft een 27-jarige bedrijfsleider van een supermarkt opgepakt. De viezerik heeft stiekem tientallen vrouwen gefilmd op het damestoilet.

Winkelier Johnathan Matheny heeft inmiddels bekend dat hij een mobiele telefoon had verstopt in de WC om zo vrouwen te filmen die zich nietsvermoedend uitkleedden. Naar verluidt zou hij ruim vijftig vrouwen op beeld hebben vastgelegd.

De man werd vrijdagmiddag betrapt toen een klant de verborgen gsm vond onder een stapel tissues. De supermarkt heeft de bedrijfsleider direct ontslagen en zal volledig meewerken aan het politieonderzoek.

Ecclestone: "Dood Senna goed voor F1"

Bernie Ecclestone heeft de woede op zijn hals gehaald van vele Brazilianen door een omstreden uitspraak. De 78-jarige F1-baas vindt dat de dood van Ayrton Senna in 1994 eigenlijk een goede zaak was voor de Formule 1.

"De dood van Senna was een spijtig ongeluk, maar de reclame voor onze sport daarna was zo enorm groot dat Senna's overlijden eigenlijk een goede zaak was voor de Formule 1," aldus de Brit. "Het was zeker jammer dat we Ayrton verloren, want hij was immens populair. Veel mensen zijn zich echter pas in de Formule 1 gaan interesseren dankzij de promotie die Senna's dood met zich meebracht."

Ecclestone ontkende de uitspraken nadat deze in de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo waren verschenen. De journalist die het artikel had geschreven liet daarop het opgenomen interview horen op de radio, waarbij de woorden van de Brit bevestigd werden.

President overtreedt antihooliganwet

De president van Servië wordt aangeklaagd wegens het overtreden van de anti-hooliganwet in zijn land. Boris Tadic vierde namelijk na de kwalificatie voor het WK voetbal in 2010 voor Servië een feestje met alcohol, en dat is verboden.

De Servische president was vorige week zo blij toen zijn land met 5-0 van Roemenië won en daarmee deelname aan het voetbaltoernooi veiligstelde, dat hij spontaan een fles champagne opende in de VIP-box van het voetbalstadion. Hierop heeft de Servische politie enkele hoge ambtenaren, waaronder de president en de minister voor Sport, aangeklaagd voor "het overtreden van de wet ter voorkoming van geweld en onfatsoenlijk gedrag bij sportwedstrijden".

De wet verbiedt de verkoop of het gebruik van alcohol in Servische voetbalstadions en is gericht op het verminderen van geweld. Tadic zei dat hij een boete zal betalen als hij schuldig wordt bevonden.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Mass Effect 2 heeft een verrassing voor vroege bestellers

Mass Effect zou een trilogie worden, het eerste deel werd goed ontvangen en het veelbelovende tweede deel komt ook al dichterbij. Bioware maakte bekend dat we 29 januari, 2010 kunnen beginnen aan het vervolg van het intergalactische avontuur op de Xbox 360 en de PC.

Tevens heeft Bioware bekend gemaakt welke extra's we kunnen verwachten als we de game pre-orderen. Het betreft een uitrusting voor Commander Shepard, en een reeks wapens waaronder een speciaal geweer dat zwarte gaten kan werpen.

De harnassen:

Inferno Armor

Terminus Armor

Stel eist schadevergoeding na homocruise

Een Italiaans koppel eist een schadevergoeding omdat de cruise die ze geboekt hadden, decor bleek te zijn van de eerste Italiaanse homocruise ‘Revuelta gay cruise’.

Het schip bleek, toen ze aankwamen op de kade, omringd te zijn door pers en tv-ploegen. Verbaasd, maar in de veronderstelling dat er mogelijk een beroemd persoon aan boord zou zijn, gingen ze aan boord. Nadat het schip uit de haven vertrokken was, kwamen ze erachter dat ze het enige heterostel waren, tussen 1500 homoseksuele passagiers.

De twee eisen nu een vergoeding omdat niemand hen tijdens de boeking had verteld dat de cruise een homocruise was. Ook gaven de twee aan in verlegenheid te zijn gebracht omdat ze tijdens de cruise bekenden tegenkwamen, waarvan ze de geaardheid niet wisten. Het stel claimt overigens stellig niet homofoob te zijn.

Met dank aan Janetje voor het vertalen, herschrijven en submitten.

Man in rolstoel achtergelaten op berg

Van je vrienden moet je het hebben. Dat zal althans de 31-jarige man gedacht hebben die door zijn maatjes halverwege een berg werd gedumpt. De aan een rolstoel gekluisterde man zou door een groep van zes vechtsportbeoefenaars naar de top gedragen worden, als onderdeel van een gesponsorde beklimming voor een goed doel.

Nog voordat de groep de top van Mount Snowdon in het Britse Noord-Wales bereikte, merkten de dragers dat het dragen toch wel wat zwaar was. Aan de voet van ‘Moses Hill’, waar het pad steil en rotsachtig werd, besloten ze dat het welletjes was geweest. Ze lieten de man in zijn rolstoel achter op het pad en klommen zelf verder naar de top.

Tegen de tijd dat de groep weer naar beneden kwam, was iedereen te moe om de rolstoel verder naar beneden te dragen en werden de reddingsdiensten ingeschakeld. Een reddingsteam van 15 man bracht de onfortuinlijke rolstoeler uiteindelijk naar een treinstation op de berg, alwaar hij de trein naar beneden kon nemen.

Het is overigens niet bekend waar de man thuis uiteindelijk meer last van had; zijn lichte onderkoelingsverschijnselen of zijn gekrenkte ego.

Met dank aan Janetje voor het vertalen, herschrijven en submitten.

Spontaan koranteksten op jonge baby

Na bloedende mariabeeldjes bij de katholieke kerk, heeft nu ook de islam een wonder. Bij een negen maanden oude baby in de Russische republiek Dagestan verschijnen namelijk spontaan koranteksten op zijn huidje.

Sinds zijn geboorte verschijnen er spontaan Arabische letters op het lichaam van Ali. In het begin waren het gewoon losse tekens, maar na een tijdje begonnen er complete verzen te verschijnen op zijn lichaam. "Eerst zat er een hematoom op zijn kin. Toen de blauwe plek was verdwenen, zagen we het woord 'Allah' verschijnen", vertelt Ali Madina Yakubova, de trotse moeder van het wonderkind.

Vooral een van de benen van het jongetje is mysterieus. Hierop verschijnt elke maandag en vrijdag de tekst "Allah is de schepper van alle entiteiten". Na een tijdje verdwijnen de teksten op zijn lichaam echter weer, om na enkele dagen weer op te duiken.

Volgens Russische media werd bij Ali eerst een ernstige hartaandoening en zelfs 'infantiele cerebrale verlamming' geconstateerd. Maar na een tweede onderzoek bleek de jongen kerngezond te zijn. Ondanks dat het lichaam tijdens het verschijnen van de teksten opwarmt tot een temperatuur van veertig graden Celsius, staan de dokters vooralsnog voor een raadsel.

Het nieuws rond Ali het wonderkind gaat als een lopend vuurtje door de wijde omgeving. Dagelijks trekken honderden islamitische pelgrims naar Ali's huis. Het is zelfs zo erg, dat het huis permanent wordt bewaakt.


Wij hebben Geert Wilders, Dagestan heeft Ali

Pachter: Xbox Live Gold wordt de komende jaren duurder

Analist Michael Pachter, van Welbush Morgan, heeft het idee dat Xbox Live stukken duurder wordt in de toekomst. Hierbij moet je denken aan ongeveer een verdubbeling in prijs de komende twee jaar. Momenteel betaal je een kleine zestig euro per jaar, wat vrijwel zeker naar de honderd euro zal gaan volgens Pachter.

Pachter legt uit dat je iemand die ook games speelt op een PC verslingerd kunt krijgen aan Xbox Live Gold. Je wilt namelijk elke gamer die een Xbox 360 heeft een abonnement laten nemen en eigenlijk wil je als Microsoft dat deze gamer al zijn games koopt voor de 360 en dat deze van elke game de multiplayer gaat spelen. PC-gamers kunnen proeven aan games als Halo, maar die werken niet zo goed op de PC als dat ze op de 360 doen en daarnaast krijgen spelers van Microsoft games op de PC geregeld korting op een Xbox Live Gold abonnement. Hoe meer gamers verslingerd raken aan Xbox Live Gold, hoe hoger de prijs per jaar zal worden volgens Pachter.

Bestuurder gepakt met gsm in elke hand

De politie van de Australische stad Melbourne heeft een automobilist opgepakt die werkelijk schijt had aan het verbod op handheld bellen. De politie zag hem namelijk rijden terwijl hij in beide handen een gsm vasthield.

De politie van Melbourne werd getipt door de politie van Victoria, die in een onopvallende auto reed. De agenten zagen de dertigjarige man zaterdag van rijstrook naar rijstrook zwalken. De politie heeft hem uiteindelijk aangehouden en hem een boete van vijfhonderd Australische dollar, zo'n driehonderd euro, overhandigd. Daarnaast hebben ze hem zes strafpunten op zijn rijbewijs gegeven.

De man verklaarde dat hij bezig was de beide telefoons te synchroniseren. Ondanks dat hij beweerde met een vinger te sturen, heeft de politie hem duidelijk zien sturen met z'n knieën.

Curator veegt vloer aan met Scheringa

Joost Kuiper, één van de curatoren die aangesteld is om het faillissement van DSB Bank te begeleiden, veegt de vloer aan met de conclusie van DSB-topman Dirk Scheringa dat zijn bank moedwillig kapot is gemaakt. Dit laat Kuiper maandag weten bij een persconferentie over het faillissement van DSB.

Kuiper: "Het is bij de DSB-directie laat doorgedrongen dat het verdienmodel, gebaseerd op provisies, niet meer zou werken." Pas op 1 april dit jaar wijzigde DSB zijn beleid. Men leende steeds via kortlopende kredieten, dat lang (via hypotheken) werd uitgezet. Maar door de kredietcrisis kon DSB zijn hypotheekpaketten niet goed meer verkopen.

"Deze vorm van financiering is voor een bank levensgevaarlijk. Het renterisico had men afgedekt, maar het liquiditeitsrisico niet", aldus de curator. "De directie heeft willens en wetens dat liquiditeitsrisico opgelost met een lening bij de Europese Centrale Bank. Maar die was helemaal niet bedoeld voor banken die liquiditeit nodig hadden op basis van een business model dat niet meer werkte."

"Zeggen dat de bank kapot is gemaakt, is gebaseerd op een opinie, niet op een feit", aldus Kuiper. DSB heeft de ondergang volgens de curator aan zichzelf te danken.

Ook deed voormalig Quote-redacteur Jort Kelder vorige week een boekje open over Scheringa in het tv-programma De Wereld Draait Door. Kelder zei dat de DSB-topman anderhalf jaar geleden al 'bedelde' bij rijke Nederlanders om zo de voor de DSB broodnodige 100 miljoen euro aan gelden op te halen. DSB zou toen al liquiditeitsproblemen gehad hebben.

Curator: DSB heeft ondergang aan zichzelf te wijten

Spookschip aangetroffen op IJsselmeer

Op het IJsselmeer is vandaag aan het eind van de middag een varend zeilschip zonder bemanning aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de enige opvarende overboord is geslagen. Reddingsboten en een helikopter zoeken naar de man. Dat meldde de Kustwacht.

De reddingsmaatschappij KNRM kreeg meldingen dat bij Gaast, voor de Friese IJsselmeerkust, een zeilboot op de motor rondjes aan het varen was. Inspectie leerde dat er niemand op het schip zat. Het tijdstip dat de man van boord zou zijn geraakt, is niet bekend.

Geen dedicated servers voor matchmaking Modern Warfare 2

Community manager van ontwikkelaar Infinity Ward, Rob Bowling, heeft in een zogeheten webcast aangegeven dat er voor het matchmakingsysteem, genaamd IWNet, geen dedicated servers komen. Onder andere Activisions Modern Warfare 2 voor de PC zal gebruik maken van IWNet.

Bowling geeft aan dat hierdoor multiplayer games veel toegankelijker worden voor spelers op de PC, aangezien hierdoor spelers met dezelfde rang en vaardigheid tegen elkaar zullen spelen.

"You're completely reliant on IWNet and there is no dedicated server or server list. You rely on IWNet for matchmaking and your games, but you still have your private matches", aldus Bowling.

Daarnaast geeft Rob Bowling aan dat het vooralsnog onduidelijk is hoe user-generated content in dit systeem gepast zal worden. Hier zal binnenkort ongetwijfeld meer informatie over vrijgegeven worden.

Boom, Gesink, Hoogerland genomineerd

Lars Boom, Robert Gesink en Johnny Hoogerland zijn genomineerd voor de titel Nederlands Renner van het Jaar 2009. De drie renners verdienen hun nominatie op basis van hun resultaten in dit seizoen.

Gesink werd derde in de Amstel Gold Race en stond lang tweede in het klassement van de Vuelta. Uiteindelijk zorgde een valpartij ervoor dat de Rabobank-renner zakte naar plek zes. Boom won de Ronde van België en zorgde in de Vuelta voor de eerste Nederlandse etappewinst in een grote ronde sinds 2005. Hoogerland baarde opzien door zijn aanvallende manier van rijden in de Vuelta, het Wereldkampioenschap en afgelopen weekend tijdens de Ronde van Lombardije.

Bij de beloften zijn de Rabobank Continental renners Michel Kreder, Steven Kruijswijk en Dennis van Winden genomineerd. Bij de vrouwen maken Chantal Blaak, Marianne Vos en Kirsten Wild kans op de titel. De winnaars worden op 30 november bekend gemaakt.

Beslag op AZ-stadion

Midreth, de bouwer van het DSB Stadion, heeft beslag laten leggen op het voetbalstadion en de trainingsvelden die ernaast liggen. De aannemer zegt nog 7,5 miljoen euro te goed te hebben. Door het beslag kan een eventuele verkoop van het stadion tegen worden gehouden.

Afgelopen vrijdag ging de bouwplaats van het Dirk Scheringa Museum in aanbouw op slot vanwege de betalingsachterstand van het stadion van de Alkmaarse club AZ.

Supporters van AZ hoeven echter niet te vrezen. De beslaglegging staat de wedstrijden, zoals morgenavond in de Champions League tegen Arsenal, niet in de weg. Een woordvoerster van Midreth: "Dat staat er los van. Wat ons betreft kan AZ gewoon blijven voetballen."

Bouwer legt beslag op DSB Stadion

Beslag gelegd op AZ-stadion

Bouwbedrijf Midreth heeft beslag laten leggen op het stadion en de trainingsvelden van van voetbalclub AZ. Op deze manier hoopt de bouwer uit Mijdrecht volgens het kadaster 7,5 miljoen euro veilig te stellen.

In Opmeer bouwt Midreth het nieuwe museum voor Dirk Scheringa. Er moeten daar ongeveer 1200 kunstwerken tentoongesteld worden. Afgelopen vrijdag kwam DSB Stadion BV haar verplichtingen niet meer na, waarna de bouwplaats gesloten werd.

Onder DSB Stadion BV valt onder meer het stadion van AZ en op alle onroerend goed van dat bedrijf in nu beslag gelegd. ABN Amro dat een hypotheek van 32 miljoen euro op het pand heeft zitten is nog niet overgegaan tot het beslag laten leggen op de panden van DSB Stadion BV.

Wat de gevolgen zijn voor AZ is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dinsdag duidelijk worden wat de gevolgen zijn voor de voetbalclub uit Alkmaar.

Beer kaapt bierkoelkast in supermarkt

Klanten van een supermarkt in Hayward, in de Amerikaanse staat Wisconsin, keken afgelopen donderdag vreemd op toen er ineens een beer de winkel binnenkwam. Het beest liep gelijk door naar een bierkoelkast, nam plaats op een plank en bleef rustig zitten.

De zwarte beer, van een kleine zestig kilo, liep door de automatische schuifdeuren de winkel binnen. De klanten maakten ruim baan voor de beer, en hij vervolgde zijn pad naar de drankafdeling. Bij de grote bierkoeler hield hij halt, klom via de planken vier meter omhoog en ging daar heerlijk relaxt zitten. Hij bleef vervolgens een uur voor zich uitstaren.

Het winkelpersoneel wist niet hoe snel ze de supermarkt moesten ontruimen. Vervolgens werd een aantal wildbeheerders opgetrommeld die de beer verdoofden en van de drankafdeling verwijderden.

Volgens de werknemers zag de beer er behoorlijk tam en gelukkig uit. Toch heeft het dier geen druppel alcohol gedronken.


Een filmpje met camerabeelden van de bierbeer

Gebruik de schaduw in trailer Aliens vs Predator

De twee meest gevreesde buitenaardse wezens lagen al met elkaar in de clinch in een reeks comics, twee films en twee games en binnenkort staan ze elkaar weer naar het leven in een videogame. Oh ja, de mensheid zit er weer middenin. Onderstaande trailer geeft je alvast een beeld van hoe je je moet verweren en overleven als je als Xenomorph besluit te spelen. Gebruik de schaduwen, je instinct en vooral je vlijmscherpe klauwen, tanden en staart om je tegenstanders tot voedsel te reduceren.

Mocht de videoplayer het niet doen, klik dan hier of hier voor de HD-uitvoering.

Debuutalbum Susan Boyle 23 november uit

Het eerste album van Britain's Got Talent-ster Susan Boyle komt op 23 november uit. De plaat I Dreamed a Dream bevat twaalf bekende covers. Dat maakte platenmaatschappij Sony Music vandaag bekend.

De 48-jarige Schotse brak onverwacht door na haar optreden in de tv-talentenjacht Britain's Got Talent. Haar vertolking van de Les Misérables-klassieker I Dreamed a Dream viel bij de jury van het programma in de smaak en een filmpje van haar auditie werd wereldwijd miljoenen keren bekeken op YouTube.

Het album bevat onder meer een versie van het nummer Wild Horses van The Rolling Stones, Daydream Believer van The Monkees en Madonna's hit You'll See.

Susan: "Het was mijn grootste doel om een plaat uit te brengen en dat is eindelijk gelukt. Dit fantastische avontuur heeft mij geholpen mijn eigen identiteit te vinden en mijn wens te vervullen. Er ligt geluk op de loer voor iedereen die durft te dromen."

Boyle werd uiteindelijk tweede in de finale van het Britse talentenprogramma en stortte daarna volledig in.

De inspiratie achter Brütal Legend

Mocht je minder bekend zijn in de heavy metal en, net zoals ik, geen idee hebben welke 'bekende' karakters naast Jack Black figureren in Brütal Legend, dan is onderstaande video zonder meer aan te raden waarin Tim Schafer het een en ander uitlegt. Zo kom je er bijvoorbeeld achter wat de hilarische grap is achter General Lionwhyte en wie Kill Master eigenlijk is. Ook wordt uitgelegd wie de voornaamste inspiratiebron is van de game zelf. Schroom dus niet en klik hieronder even op play.

Eerste trailer van Assassin's Creed: Lineage

Behalve Assassin's Creed 2 en Assassin's Creed: Bloodlines brengt Ubisoft binnenkort ook Assassin's Creed: Lineage uit. Nu vraag je je vast af op welk platform dit komt en wanneer je deze game kunt gaan spelen. Welnu, het antwoord op de eerste vraag is "het enige beschikbare medium" en op de tweede vraag moeten we "niet" antwoorden. Lineage is namelijk een serie korte films die op YouTube uit zullen komen en vormen een prequel op Assassin's Creed 2.

De trailer voor deze serie is hieronder te bekijken of hier als de videoplayer het niet doet op jouw PC en hier als je de trailer liever in HD ziet.

De eerste aflevering komt op 27 oktober uit. Het verhaal concentreert zich op de gebeurtenissen voor Assassin's Creed 2 en dan niet de hoofdpersoon uit de game, Ezio, maar diens vader, Giovanni Auditore da Firenze. De filmpjes zullen CGI en live-action combineren om de wereld van Assassin's Creed 2 tot leven te wekken.

Rick Engelkes moet met buurvrouw praten

Producent Rick Engelkes heeft van de rechtbank in Haarlem een week de tijd gekregen om alsnog met zijn buurvrouw tot overeenstemming te komen. Dat heeft zijn advocaat Dion Bartels vandaag gezegd.

De toneel- en tv-producent Engelkes heeft zijn buurvrouw voor de rechter gedaagd, omdat hij door haar zou zijn opgelicht. Hij heeft via haar 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in een vastgoedproject in Dubai, maar dit geld zou verdwenen zijn. In het kort geding eiste de producent dit bedrag terug. Op het huis van de vrouw is inmiddels beslag gelegd.

Bartels heeft de indruk dat de vrouw meer mensen in de omgeving van Bloemendaal heeft opgelicht, maar dat niemand daarvoor durft uit te komen uit schaamte. De rechtbank doet 2 november uitspraak.

Rick Engelkes in actie

Trulli: "Sutil rijdt erg gevaarlijk"

Jarno Trulli zegt dat Adrian Sutil zondag tijdens de Grand Prix erg gevaarlijk reed. De Italiaan is nog steeds kwaad op de Force India-coureur, omdat hij een goede klassering in rook op zag gaan. Direct na het incident op Interlagos zochten beide kemphanen elkaar al op.

Kimi Räikkönen raakte in de eerste ronde op Interlagos de achterkant van de auto van Mark Webber waardoor Adrian Sutil in moest houden en Trulli er naast kon komen. De Toyota-coureur kwam op het gras, waarna hij de controle over zijn bolide verloor. Hij kwam terug op de baan en raakte de achterzijde van Sutil. Deze stuiterde over het gras en raakte toen hij de baan overstak de bolide van Fernando Alonso. Na het incident rende Trulli naar Sutil om verhaal te halen. Hij herhaalde maandag dat de Force India-rijder gevaarlijk reed.

"Ik ben niet boos vanwege het slechte resultaat, maar ik ben boos vanwege een extreem gevaarlijke manoeuvre. We weten dat je in die bocht makkelijk voluit kunt gaan en hij had me op de kerbs genoeg ruimte moeten geven. We reden in de zesde versnelling en we hadden geluk dat er niemand gewond raakte. Het was echt iets ernstigs."

"Ik dacht dat ik weg kon lopen en Sutil zou blijven zitten waar hij zat, omdat ik er met veel meer snelheid aankwam. Hij pakte de binnenkant,ik ging naar buiten en we kwamen naast elkaar. De onboardcamera laat zien dat mijn voorwiel naast de zijne zat. Dus als je naar achteren kijkt, dan zit ik daar niet. Hij zei dat hij op de racelijn reed, maar ik reed daar ook. Maar als je de binnenkant pakt, blijf daar dan ook. Ga dan niet naar buiten, omdat ik daar dan al zit. Het probleem is dat hij mij over de kerbs gedrukt heeft, waarna ik de controle volledig verloor."

Trulli raakte Sutil aan de achterzijde en omschreef het ongeval als eentje van de ergste categorie. "Daarom was ik zo nerveus toen ik uit de wagen sprong. Als het een keer gebeurt is het een raceongeval en hadden we elkaar lichtjes geraakt. Maar wanneer iemand het bewust op die snelheid doet, dan is het waanzin. Het is niet te accepteren."

[NHL] Overzicht week 43

Hieronder vind je een overzicht van de stand, de topscorers en de beste goalies in de NHL.

Stand

Let op: het eerste team in een divisie krijgt altijd een van de eerste seeds in de play-offs. Zo kan het zijn dat één van de eerste drie teams minder punten heeft dan de teams daaronder, dat heeft te maken met de divisie waarin ze spelen.

Eastern Conference

#ClubDivisieGespeeldWinstVerliesOTPunten
1New York RangersATL 8 7 1 0 14
2Ottawa SenatorsNE 7 5 2 0 10
3Washington CapitalsSE 8 4 2 2 10
4Pittsburgh PenguinsATL 8 7 1 0 14
5Buffalo SabresNE 6 4 1 1 9
6Atlanta ThrashersSE 5 4 1 0 8
7New Jersey DevilsATL 7 4 3 0 8
8Philadelphia FlyersATL 6 3 2 1 7
9Boston BruinsNE 7 3 4 0 6
10Tampa Bay LightningSE 7 2 3 2 6
11Carolina HurricanesSE 7 2 4 1 5
12Florida PanthersSE 6 2 4 0 4
13Montréal CanadiensNE 7 2 5 0 4
14New York IslandersATL 6 0 3 3 3
15Toronto Maple LeafsNE 7 0 6 1 1


Western Conference

#ClubDivisieGespeeldWinstVerliesOTPunten
1Colorado AvalancheNW 8 6 1 1 13
2Chicago BlackhawksCEN 8 5 2 1 11
3Phoenix CoyotesPAC 7 5 2 0 10
4Calgary FlamesNW 8 5 2 1 11
5Columbus Blue JacketsCEN 6 5 1 0 10
6Edmonton OilersNW 7 4 2 1 9
7Dallas StarsPAC 7 3 1 3 9
8San Jose SharksPAC 8 4 3 1 9
9Los Angeles KingsPAC 8 4 4 0 8
10St Louis BluesCEN 6 3 2 1 7
11Detroit Red WingsCEN 7 3 3 1 7
12Anaheim DucksPAC 7 3 3 1 7
13Vancouver CanucksNW 7 3 4 0 6
14Nashville PredatorsCEN 7 2 4 1 5
15Minnesota WildNW 7 1 6 0 2

Topscorers

#SpelerClubPositieGespeeldGoalsAssistsPunten
1 Alex Ovechkin WSH L 8 9 7 16
2 Joe Thornton SJS C 8 2 11 13
3 Marian Gaborik NYR R 8 6 6 12
4 Anze Kopitar LAK C 8 4 8 12
5 Henrik Sedin VAN C 7 3 8 11
6 Vinny Prospal NYR C 8 3 8 11
7 Martin St Louis TBL R 7 3 8 11
8 Nicklas Backstrom WSH C 8 2 9 11
9 Alexander Semin WSH L 8 6 4 10
10 Dany Heatley SJS L 8 5 5 10

Beste goalies

#SpelerClubGespeeldGestartSchotenGoalsGem.%
1 Stephen Valiquette NYR 1 1 18 0 0.00 1.000
2 Mathieu Garon CBJ 2 1 44 1 0.77 .977
3 Jeff Deslauriers EDM 1 1 41 1 1.00 .976
4 Andrew Raycroft VAN 2 0 17 1 1.13 .941
5 Ilya Bryzgalov PHX 6 6 148 7 1.14 .953
6 Ty Conklin STL 2 2 59 3 1.50 .949
7 Ryan Miller BUF 5 5 130 8 1.58 .938
8 Antti Niemi CHI 3 2 57 5 1.73 .912
9 Johan Hedberg ATL 1 1 42 2 2.00 .952
10 Brian Elliott OTT 1 1 28 2 2.00 .929

Downloaden is de toekomst volgens president EA Sports

Peter Moore, president van EA Sports, vindt dat het traditionele verkoopmodel voor games (op cartridges of platte ronde schijfjes) een zinkend schip. Dit zei Moore tijdens de jaarlijkse PLAY Digital Media conferentie op de universiteit van Berkeley in Californië. Moore stelt ietwat gechargeerd dat we meer en meer richting een hybride model van digitale software-distributie bewegen.

"Look at the platform we're on, it's a burning platform", vertelt Moore. "As a concept, do you stay on the platform and face certain death, or do you jump into the water and face probable death? Most of you would choose probable death, so you start moving towards a hybrid model of digital distribution."

Terwijl de industrie blijft werken met verkoop van tastbare producten die verscheept moeten worden, wordt er steeds meer digitaal gedistribueerd. Dagelijks, wekelijks of maandelijks gebeurt dit al en wordt steeds minder verkocht op cartridges en discs, aldus Moore. Hij geeft daarnaast wel aan dat het nog wel een jaar of tien kan duren voordat digitale distributie de retaildistributie volledig van het toneel verdreven heeft. Tot slot geeft Peter Moore aan dat hij verwacht dat Microsoft de eerste partij zal zijn die een download-only console op de markt zal brengen.

Schoenengooier Bush begint hulporganisatie

De Iraakse journalist Muntazer al-Zaidi, die vorig jaar zijn schoenen naar de Amerikaanse president George Bush gooide, is een hulporganisatie begonnen voor Iraakse weduwen en wezen. Hij maakte de oprichting vandaag bekend in het Zwitserse Genève.

De stichting, die is genoemd naar al-Zaidi, beschikt al over een kapitaal van omgerekend 33.000 euro. Het geld zou van vrienden komen, aldus de oprichter. Hij wil ziekenhuizen en medische centra laten bouwen voor slachtoffers van het geweld in Irak.

De journalist gooide zijn schoenen naar Bush uit woede over de oorlog in zijn land. Hij moest daarvoor naar de gevangenis. Hij overwoog in Zwitserland asiel aan te vragen, maar hij trok zijn verzoek in.

Jongste tweelingzus steekt oudste neer

De politie van de Japanse stad Chiba heeft gisteren een vijtfienjarig meisje opgepakt. Zij heeft haar oudere tweelingzus neergestoken. Na de daad belde de vader gelijk het Japanse alarmnummer.

De politie heeft het meisje gearresteerd nadat zij had toegegeven haar zus te hebben gestoken. Nadat een kindadviesbureau beloofde zich in de zaak te zullen verdiepen, is het meisje later op de dag weer vrijgelaten.

Volgens de politie waren de ouders op het moment van de steekpartij niet thuis. De gewonde zus is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, haar toestand is stabiel. Volgens de politie heeft het jongere zusje een licht verstandelijke handicap.

'Portsmouth wil Davids'

Edgar Davids zou wel eens terug kunnen keren in de Premier League. Portsmouth, de hekkensluiter uit de Engelse competitie, zou met de middenvelder praten over een contract.

Volgens de Daily Mail ziet Portsmouth in Davids een prima kandidaat om de groep op sleeptouw te nemen. De club staat na negen duels troosteloos onderaan met drie punten.

De Engelse krant meldt ook dat Leicester City in het geheim in gesprek was met de ex-Ajacied, maar dat Portsmouth-eigenaar Ali Al Faraj dat aanbod kan overtreffen.

Davids, al enige tijd zonder club, werd eerder deze zomer in verband gebracht met een terugkeer naar de Eredivisie. Vitesse en De Graafschap werden genoemd.

De Zeeuw: "Jol past beter bij Ajax dan Van Gaal"

Demy de Zeeuw draait dit seizoen prima bij zijn nieuwe club Ajax. In Sportweek laat de middenvelder zich uit over de coaches Martin Jol, Ronald Koeman en Louis van Gaal.

De Zeeuw is blij met Martin Jol als trainer. Hij ziet meer in hem dan in de nieuwe AZ-trainer Ronald Koeman. "Jol is als trainer verder dan Koeman. Koeman borduurt graag voort op het werk van zijn voorganger. Jol kan zelf een ploeg opbouwen, zet het tactisch goed neer, maakt spelers individueel beter. Soms met een grapje dan pakt hij je weer keihard aan."

De Ajax-middenvelder denkt ook dat Jol beter bij Ajax past dan zijn voormalige trainer bij AZ, Louis van Gaal. "Van Gaal deed het ook zo. Ze bieden duidelijkheid. Tegelijk voel je altijd vertrouwen van ze. Van Gaal zat er nog dichter bovenop. Je kreeg op een presenteerblaadje wat je moest doen. Jol laat ons ook zelf nadenken. Hij past hier beter dan Van Gaal, denk ik. Bij Ajax zijn meer mannetjes dan bij AZ. Marco van Basten had daar veel moeite mee vorig seizoen. Die pakte Luis Suarez een paar keer hard aan in de media."

Jol is iemand die naar buiten toe spelers niet snel op de hak zal nemen. "Hij beschermt zijn spelers naar buiten toe, maar prikkelt ze binnenskamers doorlopend. Je ziet jongens sneller groeien dan vorig seizoen. Van de reserves hoor je geen wanklank. Dat is knap, want de selectie is enorm groot en divers."

Contador eerste op UCI-ranking

Alberto Contador is als eerste geëindigd op de UCI-ranking van 2009, de opvolger van de Pro Tour. De winnaar van de Tour de France ging twee landgenoten vooraf, namelijk Alejandro Valverde en Samuel Sanchez.

De Spanjaard Contador won naast de Tour ook de ronde van het Baskenland. Eerste niet-Spanjaard op de lijst was Luxemburger Andy Schleck, hij werd vierde. Beste Nederlander op de lijst is Robert Gesink. Hij werd, mede door zijn prestaties in de Vuelta en de derde plaats in de Amstel Gold Race, tiende. Beste ploeg werd Astana, voor Caisse d’Epargne en Team-Columbia. Rabobank werd negende, terwijl Vacansoleil en Skil respectievelijk 21e en 26e werden.

Eindstand UCI-ranking renners

#RennerNat.PloegPunten
1Alberto ContadorSPAAstana527
2Alejandro ValverdeSPACaisse d'Epargne483
3Samuel SanchezSPAEuskaltel357
4Andy SchleckLUXSaxobank334
5Cadel EvansAUSSilence-Lotto333
6Edvald Boasson HagenNORColumbia322
7Roman KreuzigerTSJLiquigas319
8Mark CavendishGBRColumbia304
9Phillipe GilbertBELSilence-Lotto295
10Robert GesinkNEDRabobank266
66Sebastian LangeveldNEDRabobank76
67Johnny HoogerlandNEDVacansoleil76

Handelaar koopt diepvrieskist met lijk

Een nietsvermoedende schroothandelaar in Taiwan heeft voor omgerekend 3,35 euro een tweedehands diepvrieskist gekocht met daarin een lijk.

Het stoffelijk overschot was zo ver vergaan, dat de identiteit niet kon worden vastgesteld. Gezien het ondergoed en het gebit gaat het vermoedelijk om een vrouw van middelbare leeftijd.

De handelaar kocht de kist van vier mannen. Hij vond het apparaat te zwaar om te vervoeren en opende het. Toen trof hij het lijk aan.

De aanbieders van de lugubere vracht bestreden elke betrokkenheid. Zij beweren de kist in een leegstaand gebouw te hebben gevonden.

De politie onderzoekt of een lijk of een levend iemand in de diepvrieskist werd gestopt. Het kan zijn dat de onbekende persoon nog leefde en doodvroor.

'Deeltjesversneller gesaboteerd door tijdreizigers'

Het wil maar niet lukken met de Large Hadron Collider (LHC). De gigantische deeltjesversneller in de buurt van Genève is namelijk telkens defect. Wetenschappers hebben al een vermoeden wie erachter het falen van de LHC zit. Het ding wordt namelijk vanuit de toekomst gesaboteerd.

Volgens een bizarre science fictiontheorie van de Deense natuurkundige dr. Holger Bech Nielsen en Dr Masao Ninomiya uit Japan heeft het opstarten van de deeltjesversneller vertraging opgelopen door de natuur, die probeert te voorkomen dat men ooit het ongrijpbare Higgs-boson, of 'God-deeltje' te pakken weet te krijgen. Ze beweren dat hun berekeningen bewijzen dat 'de natuur terugrimpelt in de tijd' om de LHC uit te zetten voordat deze het Higgs-deeltje kan maken, als een reiziger die teruggaat in de tijd om zijn grootvader te doden.

"God heeft een hekel aan het Higgs-boson, en doet pogingen om de zoektocht te saboteren", beweert Dr Nielsen in een ongepubliceerd essay. "Het is een paradox om terug te gaan in de tijd en je opa te vermoorden, maar natuurkundigen zijn er over eens dat er geen paradox is als je terugreist in de tijd om te voorkomen dat hij onder een bus komt",  schreef Dannis Overbye in de New York Times. "In het geval van het Higgs-deeltje en de Collider, is het alsof er iets teruggaat in de tijd om het heelal te redden voor het onder een bus komt."

De deeltjesversneller is een miljarden verslindend, wetenschappelijk project waaraan ook ons land deelneemt. Na een bouwperiode van ruim twintig jaar, werd hij eind vorig jaar getest. Hij raakte echter direct oververhit. De reparatie heeft een jaar geduurd, en men verwacht dat ze hem volgende maand weer kunnen opstarten.


Terminator-LHC: 1-0

Zuid-Afrika en Santana uit elkaar

Joel Santana zal tijdens het WK in Zuid-Afrika niet de bondscoach zijn van het thuisland. In goed overleg met de Zuid-Afrikaanse voetbalbond (SAFA) is besloten om de samenwerking per direct te beëindigen, vanwege de slechte resultaten in vriendschappelijke wedstrijden.

De Braziliaan stond sinds april 2008 voor de groep. Sinds die tijd werd er weinig overtuigend gespeeld in oefenwedstrijden en ook zeer weinig gescoord. Jairo Leal en Pitso Mosimane zijn aangesteld als interim-trainer. Voor de vrijgekomen positie als vaste bondscoach worden onder ander Ruud Krol, Ruud Gullit, Bora Milutinovic en Carlos Alberto Parreira genoemd.

Rabobank CT verder met alleen Nederlanders

Het continentale team van de Rabobank zal voortaan alleen nog maar Nederlandse renners gaan opleiden. Dit meldt de teammanger Harold Knebel in AD Sportwereld.

In het verleden werden ook diverse buitenlandse renners zoals Bernhard Kohl en Matthew Hayman in de ploeg klaargestoomd voor een profavontuur, maar dit is nu verleden tijd. Elk Nederlands talent dat nu bij de ploeg komt krijgt twee jaar de kans om zich te bewijzen. Hierna wordt gekeken of de renner klaar is voor een toekomst in de Pro Tour-ploeg.

De laatste buitenlanders bij de ploeg waren de Belg Michael Van Staeyen (naar Topsport Vlaanderen) en de Amerikaan Tejay Van Garderen (naar Team Columbia).

Jezus gezien in Schotse Ikea

Jezus is gesignaleerd in het Schotse Glasgow, in de plaatselijke Ikea om precies te zijn, De dagjesmensen keken verbaasd op toen zij naar het toilet gingen van de meubelgigant. Op de deur zagen zij namelijk het gezicht van Jezus Christus.

"Ik was op weg naar het toilet en vond God op mijn route," aldus een Ikea-bezoeker in The Scottish Sun. "Mijn vrouw vond dat hij er uitzag als Gandalf uit Lord of the Rings, maar volgens mij heeft hij er echt wat van weg," vervolgt de klant.

Het Zweedse meubelbedrijf vond echter dat het meer leek op Benny Andersson, een van de leden van ABBA. Een foto van de beeltenis van Jezus is hier te zien.

Tomasson en Cissé vier duels geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de Feyenoorders Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson voor elk vier wedstrijden geschorst. Er wordt geen verder beroep aangetekend tegen de strafeis.

De twee aanvallers van de Rotterdammers kregen zondag tijdens het verloren competitieduel met Sparta Rotterdam beiden de rode kaart na doldrieste tackles op enkele Spartanen. Cissé is van de vier duels één duel voorwaardelijk geschorst, Tomasson alle vier onvoorwaardelijk.

Maandag gaven zij al aan zichzelf fors te zullen beboeten, maar ook de KNVB deed nog een duit in het zakje. De Ivoriaan en de Deen missen door de uitsluiting in elk geval de duels met VVV-Venlo, FC Den Bosch (KNVB beker) en de klassieker Ajax-Feyenoord. Tomasson mist voorts de topper bij AZ een week later.

De nieuwe problemen zullen ontegenzeggelijk voor hoofdbrekens zorgen bij Feyenoord-coach Mario Been. De trainer mist door blessures al Jonathan de Guzman en Dani Fernandez. Ook Kevin Hofland is nog niet fit.

Steun aan Willem II goedgekeurd

De Tilburgse gemeenteraad heeft vandaag haar akkoord gegeven op het voorstel om Willem II voor de rest van het voetbalseizoen geen stadionhuur te laten betalen. Wel eisen de politieke partijen dat er streng toezicht zal plaatsvinden op de ontwikkelingen bij de club.

Dit jaar stevent Willem II af op een tekort van bijna drie miljoen euro. Volgend jaar ziet het er financieel beter uit voor de Tricolores omdat men dan veel aflopende contracten heeft waardoor er flink in de spelerssalarissen gesneden kan worden. Momenteel werkt de gemeente nog aan gewijzigde huurvoorwaarden en zijn de gemeente en club druk in overleg om een langetermijnvisie neer te zetten.

DSB-schaatsers staan mogelijk op straat

Naast het DSB-personeel kunnen ook de medewerkers en NL sport van de gelijknamige schaatsploeg mogelijk ontslag verwachten. Dit werd vandaag tijdens een persconferentie bekend gemaakt door Yves Kummer, voorzitter van NL Sport.

NL Sport behartigt de belangen van sporters. "Iedereen is in loondienst bij DSB. Elke DSB-medewerker heeft dezelfde rechten, dus het kantoorpersoneel heeft dezelfde rechten als Mark Tuitert", aldus Kummer. Volgens de voorzitter zijn de schaatsers door het faillissement echter nu wel vrij om te vertrekken naar een andere ploeg. De schaatsers van de DSB-ploeg zullen deze maand nog hun salaris krijgen, maar daarna is het afgelopen voor ze.

Brawn GP schrijft geschiedenis

Brawn GP heeft gisteren met het behalen van het constructeurskampioenschap geschiedenis geschreven.

Brawn GP is namelijk het enige team dat in haar debuutjaar al meteen de wereldtitel voor constructeurs wist te pakken. Het kampioenschap voor constructeurs bestaat al sinds 1958. In dat jaar werd het kampioenschap gewonnen door het Vanwall-team.

Top op heden zijn er bovendien maar tien gevallen geweest waarbij het wereldkampioenschap voor constructeurs niet naar hetzelfde team ging als het wereldkampioenschap voor coureurs. In de tweeënvijftig seizoenen waarin de prijs is uitgereikt hebben dertien teams de prijs mee naar huis genomen. Ferrari is het meest succesvolle team met zestien titels waarvan er zes tussen 1999 en 2004 gehaald werden.

Kojima: "Zone of the Enders 3 is een zekerheid"

Kojima-san heeft gesproken en zijn wijze woorden waren: "Zone of the Enders 3 komt er aan." Goed, het zal niet in het Nederlands geweest zijn, maar de strekking is hetzelfde. ZoE3 zal zeker in productie gaan, het is alleen nog niet bekend wanneer dat precies zal gaan gebeuren.
Hij betreurt de release van Zone of the Enders 2, die veel te snel Kojima Productions verliet om de wijde wereld te veroveren. Hij noemt het een fout van zijn kant, die er voor gezorgd heeft dat Zone of the Enders nu niet de grote franchise naast Metal Gear Solid is die het had kunnen zijn.


Zone of the Enders 2: Second Runner uit 2003 voor de PS2

Oplichter vakantiehuisjes opgepakt in Spanje

De 41-jarige man die ervan wordt verdacht honderden vakantiegangers te hebben opgelicht door al verhuurde of niet bestaande vakantiehuisjes in Spanje te huren, is vorige week in het Spaanse Guardamar opgepakt.

Dat maakte de Groningse politie vandaag bekend. Het bedrijf van de verdachte, villaspanjehuren.nl, hield kantoor in Groningen.

De politie kwam de man op het spoor via een contact van de 41-jarige verdachte. Deze tweede verdachte, een 47-jarige man uit Arnhem, stond op het punt hem op te zoeken in Guardamar. De politie heeft de tweede verdachte aangehouden in zijn woning in Arnhem. De Spaanse politie heeft de 41-jarige hoofdverdachte korte tijd later aangehouden.

[MLB] Yankees, Phillies nemen de leiding

De New York Yankees en de Philadelphia Phillies hebben beide de leiding genomen in hun serie om de kampioenschappen in de American League en de National League.

American League
De Yankees speelden hun eerste twee wedstrijden, tegen de Los Angeles Angels, in barre weersomstandigheden. New York werd getroffen door kou en regen, maar dat kon de heren niet deren. In de eerste wedstrijd, op vrijdag, hadden de Bronx Bombers weinig moeite met de Angels. Achter werper CC Sabathia wisten de Yanks vroeg de leiding te nemen, en die gaf men niet meer uit handen. Hideki Matsui, Alex Rodriguez en Derek Jeter nemen de punten voor hun rekening.

De tweede wedstrijd was aanzienlijk spannender. Hoewel de mannen van Joe Girardi wederom vroeg op voorsprong kwamen, wisten de Angels zich terug te vechten. Nadat de reguliere wedstrijd in 2-2 eindigde, moest de beslissing vallen in de extra innings. In de elfde inning leken de Angels het beslissende punt te pakken, maar een homerun van Rodriguez bracht de Yankees terug. In de dertiende inning scoorde Jerry Hairston jr. na een fout van de defensie van de Angels en bracht hij de stand in de serie op 2-0 voor de Yankees.

Stand in de serie: Yankees 2 - 0 Angels
ThuisUitUitslag
New York YankeesLos Angeles Angels4-1
New York YankeesLos Angeles Angels4-3
Los Angeles AngelsNew York Yankees
Los Angeles AngelsNew York Yankees
Los Angeles AngelsNew York Yankees
New York YankeesLos Angeles Angels
New York YankeesLos Angeles Angels

National League
In de NL stonden de Phillies tegenover de Los Angeles Dodgers. De serie begon in LA en de Phillies pakten daar een belangrijke wedstrijd. Ibanez en Ruiz sloegen homeruns voor de Phillies en brachten daarmee zes punten op het bord voor de Phils. De Dodgers kwamen deze klap niet meer te boven. Ze revancheerden zich echter in de tweede wedstrijd. Hoewel Philly lang op de winst af leek te stevenen, was het LA dat aan het langste eind trok. Een fout in de defensie van Phildelphia zorgde voor het eerste punt, en André Ethier kreeg vier wijd met volle honken, wat nog een punt binnen bracht. Dat bleek genoeg voor de winst en een gelijkspel in de serie.

Zondagavond stond de eerste wedstrijd in Philadelphia op het programma en hier maakte de Phillies dankbaar gebruik van. Werper Cliff Lee was dominant en kreeg genoeg steun van de slagploeg van de mannen van Charlie Manuel die maar liefst elf punten op het scorebord brachten. Lee stond geen enkel punt af en kreeg zijn tweede winstpartij in de playoffs. De stand in de serie kwam met de winst van de Phillies op 2-1 in het voordeel van de ploeg.

Stand in de serie: Phillies 2 - 1 Dodgers
ThuisUitUitslag
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies6-8
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies2-1
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers11-0
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies

'Onlinezelfhulp niet beter dan huisarts'

Internethulp tegen allerlei depressies zonder professionele begeleiding is niet beter dan wat de huisarts op dit gebied levert. "Beide zogeheten eerstelijnsbehandelingen zijn onvoldoende in staat om depressieve klachten te verminderen", constateert Esther de Graaf in haar proefschrift waarop zij 23 oktober hoopt te promoveren aan de Universiteit Maastricht.

Ze werkt nu als onderzoeker en universitair docent op de afdeling medische psychologie en psychotherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

De Graaf stelt dat direct na de behandelingen en een jaar later de klachten nog altijd groot zijn. "Vooral voor mensen met ernstige klachten lijken deze behandelingen onvoldoende effectief", aldus De Graaf. Zij pleit voor beter onderzoek naar wie er baat heeft bij onlinezelfhulp en wie niet.

All Points Bulletin start gesloten beta

De game All Points Bulletin (APB) van Realtime Worlds is onlangs gestart aan zijn gesloten beta. Dit houdt in dat degenen die zich hiervoor hebben aangemeld even hun e-mail mogen checken om te kijken of ze bij de genodigden zitten. Mensen die zich nog niet opgegeven hebben kunnen dit alsnog doen via deze site, dan maak je alsnog kans om later in te stromen. All Points Bulletin is een MMORPG van de bedenker van Grand Theft Auto. Spelers sluiten zich ofwel aan bij de Squads (de orde-handhavers) ofwel bij de Gangs (criminelen) en kunnen in honderden online steden de strijd aangaan.

Van Bronckhorst raakt deel van gebit kwijt

Giovanni van Bronckhorst heeft in de verloren stadsderby tegen Sparta een deel van zijn gebit verloren. Nadat de Feyenoord-aanvoerder hard in botsing kwam met Edouard Duplan, liet een brug los.

De routinier dient nu een tandarts te bezoeken. Deze kan de brug weer vastzetten. "Zijn echte tanden was hij al eerder kwijtgeraakt", zei een woordvoerder van Feyenoord. "Maar hij had een flink gat in zijn mond en een dikke lip."

Vrouw van 92 met drugs opgepakt

Een 92-jarige vrouw is met 4300 gram cocaïne opgepakt op het vliegveld Barajas bij de Spaanse hoofdstad Madrid. Ook de 44-jarige begeleidster van de vrouw is aangehouden.

Dat heeft de Spaanse politie vandaag laten weten. De vrouwen waren van de Braziliaanse metropool Sao Paulo naar Spanje gereisd. Ze waren op weg naar het eiland Tenerife.

De 92-jarige vestigde door haar zenuwachtige gedrag de aandacht van politieagenten op zich. Toen de agenten haar wilden aanhouden, deed de vrouw nog een mislukte poging in haar rolstoel te vluchten.

Barend & Van Dorp beste tv-programma

Barend & Van Dorp is door een panel van veertien tv-critici uitgeroepen tot beste tv-programma in twintig jaar commerciële televisie. Dat blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten gepubliceerd worden in de VARAgids, die morgen uitkomt.

Een van de ondervraagden noemt het praatprogramma van tussen 1998 en 2006 te zien was op RTL4 "de levendigste talkshow van de afgelopen jaren".

Big Brother eindigde op de tweede plaats. "De eerste en enige keer dat er op de Nederlandse televisie iets nieuws werd ontwikkeld."

Als derde kozen de critici van onder meer HP/De Tijd, de Volkskrant, NRC Handelsblad en De Telegraaf voor I.S.C.H.A. De talkshow van journalist Ischa Meijer, die tussen 1993 en 1995 dagelijks te zien was op RTL5. "De publieke omroep miste het lef en inzicht om Meijer, de beste interviewer van Nederland, zijn plaats op de televisie te gunnen. Daar hadden we de commerciëlen voor nodig."

Persiflage Kopspijkers van Barend & Van Dorp (deel 2)

Zorg aan illegaal niet altijd even soepel

Baliemedewerkers van ziekenhuizen hebben illegale patiënten vorig jaar geregeld naar huis gestuurd omdat ze niet op de hoogte waren van de vergoedingsmogelijkheden of omdat de patiënt zich niet kon identificeren. Huisartsen en verloskundigen verleenden wel vaak probleemloos zorg aan illegale vreemdelingen.

Dat blijkt uit een rondgang in 2008 van onderzoeksinstituut Nivel langs verloskundigen, huisartsen, huisartsenposten en diensten voor spoedeisende hulp.

"Huisartsen signaleren nog steeds dat bijvoorbeeld een administratieve kracht in het ziekenhuis zorg aan illegalen weigert. Mensen zonder medische kennis sturen zo iemand naar huis zonder dat een arts naar de klacht heeft gekeken. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt", aldus Walter Devillé van het Nivel vandaag.

Bos: situatie bij DSB Bank was onhoudbaar

"DSB is niet failliet gegaan omdat niemand de bank wilde redden. De bank is failliet gegaan omdat die in grote problemen zat." Dat zei minister Wouter Bos van Financiën maandag tijdens een persconferentie waarin hij reageerde op het faillissement van de bank van Dirk Scheringa. Hij wees erop dat DSB Bank te weinig geld in kas had, geen vers kapitaal kon aantrekken, met claims van boze klanten kampte en te weinig onderpand had.

De situatie was volgens de minister onhoudbaar. "Dat, en dat alleen, is de reden van het faillissement."

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zal zich inspannen om het banenverlies door het faillissement van DSB Bank te beperken. ,,We zullen alles op alles zetten om de gevolgen voor de werkgelegenheid in Noord-Holland zo beperkt mogelijk te houden.'' Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën vandaag gezegd. Hij heeft Donner gevraagd zich maximaal in te spannen voor de werkgelegenheid in Alkmaar en Wognum.

Bos noemde het faillissement van DSB Bank ,,buitengewoon zuur en onbevredigend'' voor de werknemers van de bank. De ondergang van DSB Bank gaat ten koste van honderden banen.

Lees ook de columns van Driek Oplopers en Bakoenin over het einde van DSB.

Uitslag loting WK-playoffs

Het Rusland van Guus Hiddink zal moeten aantreden tegen Slovenië om het WK te bereiken. De loting voor de Europese playoffs voor het WK in Zuid-Afrika werd vandaag verricht.

Ierland - Frankrijk

Portugal - Bosnië-Hezegowina

Griekenland - Oekraïne

Rusland - Slovenië

Op 14 november staan die landen tegenover elkaar. Vier dagen later zijn de returns. De vier winnaars voegen zich bij de negen reeds geplaatste Europese landen.

Piquet mogelijk naar Campos

Nelson Piquet jr. kan volgend jaar wellicht aan de slag bij het nieuwe team Campos Meta 1. Adrian Campos, oprichter van het team en zelf oud-F1-coureur, heeft namelijk laten weten in gesprek te zijn met de coureur die in opspraak kwam door crashgate.

"Ik heb Nelson drie weken geleden gesproken in Nice. Hij is een mogelijkheid", zei Campos tegen EFE. Daarnaast gaf hij ook toe dat er gesprekken worden gevoerd met Bruno Senna en Pedro de la Rosa. "We hebben erg veel interesse in Pedro, maar dat moeten we wel een keer tot overeenkomst komen. We zijn al erg lang met elkaar aan het praten, maar hij lijkt liever testrijder te willen blijven van McLaren. Toch hopen we dat we hem als coureur kunnen binnenhalen."

Peach niet in nieuwe Mario door 'skirt-physics'

Sommigen van ons hebben afgelopen weekend al de mogelijkheid gehad om New Super Mario Bros. Wii te spelen op de First Look in Amsterdam. In de game zul je met drie vrienden de wondere wereld van Mario kunnen betreden zoals dat ook gebeurt in LittleBigPlanet. Door samen te werken maar ook door elkaar tegen te werken moet je levels voltooien.

In de game komen een aantal playable-karakters aan bod zoals Mario, Luigi en verschillende Toads met verschillende kleuren. Grote afwezige is eigenlijk Princess Peach. Miyamoto heeft nu een verklaring gegeven waarom we niet met Peach kunnen spelen. Reden is haar roze jurk.

I thought it'd be nice to have her as a playable character, but the toad characters had a similar physique to a Mario character than Peach does. And if one of the four had a dress, we'd have to come up with a special programming to handle how the skirt is handled in the gameplay, and that's really the only reason why Peach isn't playable (laughs). Of course If we had Wario in there we'd have to program a way to make him fart. (laughs)

Ze hadden Peach graag in de game gehad maar door haar jurk is zo erg verschillend van Mario, Luigi en Toad. Ze zouden voor Peach veel tijd moeten steken in de manier hoe de jurk zich gedraagt in de game. Blijkbaar zoveel tijd dat ze het niet nodig vonden haar erin te stoppen.



Peach is er kapot van...

Nieuwe beelden strandrellen Hoek van Holland

De politie toont morgen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht nieuwe beelden van tien relschoppers die betrokken zouden zijn bij de rellen op het fataal verlopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De politie heeft tot nog toe 22 vermeende relschoppers aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een 19-jarige Rotterdammer kwam bij de rellen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond. Ook vijf agenten gelden als verdachten.

Drie doden tijdens marathon Detroit

Drie deelnemers aan de marathon in de Amerikaanse stad Detroit zijn gisteren vlak na elkaar overleden. Ze hadden er alle drie bijna twee uur lopen op zitten. Het eerste slachtoffer was een 36-jarige man. Kort daarna overleed een man van 65. Enkele minuten later stierf nog een derde persoon. Autopsie moet de exacte doodsoorzaak vaststellen.

Het is de eerste keer sinds 1994 dat er weer doden vallen tijdens de marathon van Detroit.

Oudste afbeelding horloge ontdekt

Wetenschappers denken op een schilderij de oudste afbeelding van een horloge te hebben ontdekt. Op het schilderij staat vermoedelijk Cosimo I de Medici, de graaf van Florence, met een gouden uurwerk in zijn hand. Het kunstwerk is vermoedelijk in 1560 gemaakt, meldde de BBC vandaag.

Het museum van Wetenschap in Londen houdt een tentoonstelling over klokken en horloges. Daarom werd het portret van de graaf uit het depot gehaald en onderzocht. Het werk bleek circa 450 jaar oud en daarmee het oudste waar een horloge op staat. Wetenschappers van de Uffizi galerie in Florence moeten de bevindingen nog bevestigen.

De graaf van Florence was een liefhebber van kunst en wetenschap. Volgens de curator van het Londense museum is het dan ook niet vreemd dat hij trots heeft geposeerd met een horloge in zijn hand. De eerste horloges werden rond 1500 gebruikt in het zuiden van Duitsland en het succes verspreidde zich langzaam maar zeker over Europa en de rest van de wereld.

Meertens weg bij Emmen

Thiemo Meertens stapt per direct op als technisch manager bij FC Emmen. De hekkensluiter van de Jupiler League maakte dit maandag bekend. De slechte resultaten van het team en kritiek op het functioneren van Meertens liggen aan deze beslissing ten grondslag.

De Drentse ploeg draait tot nu toe een zeer teleurstellend seizoen. Het elftal van trainer Harry Sinkgraven wist slechts één duel van de twaalf te winnen. FC Emmen bezet met twaalf gespeelde wedstrijden en vijf punten de laatste plaats in de Jupiler League.

'Williams rijdt in 2010 met Cosworth-motoren'

Het Formule 1-team van Williams zal volgend jaar vrijwel zeker gebruik gaan maken van Cosworth-motoren. Het team rijdt nu nog met Toyota-krachtbronnen, maar dat contract wordt na afloop van dit jaar niet verlengd. Het team uit Grove kwam dichtbij een deal met Renault, maar dat is afgeketst.

Williams wil haar plannen nog niet toelichten, maar mede-eigenaar Patrick Head prees de inzet van Cosworth om terug te keren in de Formule 1. "Ze zijn gecommitteerd en ze werken hard. Ze zijn een van onze opties en we maken de beslissing pas na het einde van het seizoen. Maar de ontwerpafdeling weet nu wel waar ze met het ontwerp rekening mee moeten houden."

Williams kiest mogelijk voor Cosworth, omdat dit de enige motorleverancier is die de krachtbronnen ondanks de bevriezing van het motorreglement tot begin volgend jaar mag ontwikkelen. Daarom wil mogelijk ook Red Bull Racing Renault inruilen voor Cosworth. Eerder mislukte een poging om Mercedes-motoren binnen te halen.

Strafhof Den Haag begint zitting Abu Garda

Het Internationaal Strafhof in Den Haag is vandaag begonnen aan de behandeling van een zogeheten bevestigingszitting in de zaak tegen rebellenleider Bahr Idriss Abu Garda uit Darfur. De rechters moeten de komende weken bepalen of de aanklagers voldoende bewijs hebben om een echt proces te beginnen.

De 46-jarige Abu Garda zou op 29 september 2007 met zo'n duizend zwaar bewapende mannen de basis Haskanita van de Afrikaanse vredesmacht hebben aangevallen. Twaalf vredessoldaten werden vermoord. Verder zou hij schuldig zijn aan moord en plunderingen.

Abu Garda is de eerste verdachte die zich vrijwillig heeft overgegeven aan het ICC. Hij heeft tot nog toe altijd gezegd onschuldig te zijn. Volgens zijn advocaat Karim Khan had hij niets te maken met de aanval en heeft hij die later zelfs veroordeeld.

In de West-Sudanese regio Darfur woedt al jaren een bloedig conflict dat volgens de Verenigde Naties al aan ongeveer 300.000 mensen het leven heeft gekost. Arabische milities, die volgens de aanklagers van het Strafhof door de regering in Khartoum worden gesteund, vechten er tegen rebellen en houden huis onder de burgerbevolking.

Strafhof begint zitting Abu Garda  (foto: ANP)

Neelie Kroes krijgt prijs

De Aletta Jacobs Prijs 2010 wordt toegekend aan Neelie Kroes. Dat heeft de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) vandaag bekendgemaakt. Zij krijgt de prijs vanwege de grote maatschappelijke impact van haar werk en de voorbeeldfunctie die zij vervult op soms unieke en vaak machtige posities.

Volgens de universiteit spreekt Kroes vrouwen van meerdere generaties aan en vervult ze, vooral de laatste jaren, op opvallende en effectieve wijze een positieve voortrekkersrol op het gebied van de vrouwenemancipatie. Daarmee handelt zij in de geest van Aletta Jacobs, aldus de universiteit.

De Aletta Jacobs Prijs wordt uitgereikt op 8 maart volgend jaar.

Neelie Kroes krijgt Aletta Jacobs Prijs

Kameo 2 stiekem gecanceld, maar wij hebben beelden!

Kameo was een aardig succesje. De hoesjes gingen erg vaak over de toonbank en er is zeker winst geboekt. Wat wil je nog meer? Een sequel, natuurlijk! Die was inderdaad in de planning, maar is helaas een tijd geleden (eind 2007) gecanceld. Kameo zelf zou een extreme make-over krijgen, zodat ze er wat stoerder uit zou zien. Helaas was dat echter niet goed genoeg voor het door laten gaan van de ontwikkeling.

Wat jammer, zeg.

115 zwangere meisjes op 1 school

In de Verenigde Staten stijgt het aantal tienerzwangerschappen opnieuw. Een school in Chicago is hier het schokkende voorbeeld van: één op de acht leerlingen is zwanger. De school heeft in totaal achthonderd leerlingen, 115 van hen zijn op dit moment zwanger.

De directeur van de school zegt dat het hoge aantal tienerzwangerschappen op zijn school wordt veroorzaakt door de thuissituatie van de meisjes. "Het hoge aantal is te verklaren door dingen die thuis gebeuren of net niet gebeuren. Het is maar hoe je het bekijkt", aldus directeur Morrow. "Maar afwezige vaders spelen zeker een rol", vervolgt hij zijn verhaal.

In de periode 2005-2007 is het aantal meisjes tussen de 15 en 19 jaar dat zwanger wordt met vijf procent gestegen in Amerika. Dit is gebleken uit een rapport van het Nationale Centrum voor Preventie en Ziektecontrole.

Djokovic passeert Murray op ranglijst

Novak Djokovic heeft maandag de derde plaats op de tennisranglijst weer teruggekregen. De Serviër passeerde de Schot Andy Murray. Roger Federer en Rafael Nadal bezetten de eerste twee plaatsen op de ranglijst.

Beste Nederlander is nog altijd Thiemo de Bakker. Hij staat op plaats 113 op de ranglijst. Bij de vrouwen is Michaëlla Krajicek de hoogst genoteerde op plaats 116. Arantxa Rus staat op plaats 132. In de top bij de vrouwen veranderde er niet veel.

Granaten tussen de aardappelen

Een aardappelverwerker in Ter Apelkanaal (Groningen) stond wel heel raar te kijken toen medewerkers van de fabriek twintig granaten vonden tussen de aardappelen. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De medewerkers vonden de granaten in een ruimte waar verschillende leveranciers hun piepers storten. Het is daarom onbekend waar de granaten vandaan komen. "Onderzoek van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) wees uit dat het waarschijnlijk om zogenaamde oefengranaten uit Duitsland gaat", laat een woordvoerder van de politie weten.

De granaten hebben niet tot een gevaarlijke situatie in de fabriek geleid. De EOC heeft de granaten afgevoerd. Ze hoefden niet ter plaatse tot ontploffing gebracht te worden.

Prijs van kerstbomen stijgt

Wie dit jaar een echte kerstboom in huis wil halen, zal een stuk dieper in de buidel moeten tasten dan vorig jaar. Een Nederlandse fijnspar zal ongeveer 20 tot 25 procent duurder worden en de toch al duurdere Nordmann zal 25 tot 30 procent duurder worden.

Frank Bos van Greenteam Europe (goed voor 1,5 miljoen kerstbomen in Europa per jaar) zegt dat de prijsstijging een gevolg is van de toenemende vraag. Met name de Nordmann wordt steeds meer populair, waardoor de gemiddelde prijs inmiddels tussen de 45 en 60 euro ligt.

Met de prijs is overigens ook de kwaliteit van de bomen gestegen. Door een gunstige zomer, met voldoende regen, zijn de bomen goed gegroeid.

Met dank aan DrJackle voor de submit.

Tomasson en Cissé beboet bij Feyenoord

Feyenoord-spelers Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé zijn beboet na het verloren duel met Sparta. Beiden kregen de rode kaart nadat ze grove overtredingen hadden gemaakt op hun tegenstanders. Feyenoord verloor hierdoor de wedstrijd van haar stadgenoot.

Trainer Mario Been wilde Tomasson en Cissé een boete opleggen, maar beide spelers waren de oefenmeester voor. "Ik had al in gedachten om Jon en Sekou te beboeten, maar ze waren me vanochtend al voor. Met het bedrag dat ze in gedachten hadden, overschrijden ze zelfs de hoogte van de boete, die ik in gedachten had."

Maandag horen de spelers welke straf ze opgelegd krijgen. Ze missen in ieder geval de wedstrijden tegen VVV Venlo en de bekerontmoeting tegen FC Den Bosch. Mogelijk komt daar de klassieker tegen Ajax nog bij.

Brawn: "Button zal nu een sterkere coureur zijn"

Nieuwbakken Formule 1-kampioen Jenson Button zal volgens zijn teambaas Ross Brawn een sterkere coureur worden. De Brit begon het seizoen met zes overwinningen en worstelde zich daarna naar de titel in Brazilië.

Brawn gelooft in zijn coureur die door de ups en downs veel geleerd heeft. Hij is nu overtuigd van de kwaliteiten van Button. "Je weet het niet, totdat je met iemand werkt. Je hebt een oppervlakkige mening over diegene en in 2004 legde hij ons bij Ferrari het vuur aan de schenen," zei Brawn. "We hadden toen een fantastisch seizoen en hij maakte het ons toen zeer lastig. Hij maakte toen indruk op ons, maar totdat je met ze werkt is het lastig te zeggen."

"Vorig jaar was het erg lastig met Jenson, omdat we geen goede auto hadden. Vele jongens binnen het team zeiden dat we hem moesten behouden, omdat hij tot de buitengewone categorie behoort. Ik denk dat de ervaring van het hebben van een buitengewoon goede eerste seizoenshelft en een erg lastige tweede goed is voor de ontwikkeling van het karakter van Jenson."

Button heeft al sinds Turkije niet meer gewonnen, maar volgens Brawn laat het starten van Button van plaats veertien en het finishen op plaats vijf in Brazilië zien dat hij wereldkampioen waardig is. "Hij heeft een fantastische race gereden en er waren enkele close beslissingen die de race negatief konden beïnvloeden. Hij heeft na een slechte kwalificatie een wereldkampioenwaardige race gereden."

Toch heeft Button nog geen contract voor 2010. De contractbesprekingen zullen nu snel weer op gang gaan komen. "We kunnen er nu voor gaan zitten en er uit gaan komen. We hebben de kans gemist om het deze zomer te doen en nu dit er op zit kan ik samen met Nick Fry met de coureurs om tafel om er uit te komen."

'AZ was net een sekte'

Een aantal voormalige spelers van voetbalclub AZ doen deze week een stevig boekje open over de werkwijze van AZ-voorzitter en DSB-topman Dirk Scheringa in het tijdschrift Sportweek. Zowel spelers als trainers werden gepaaid met lage hypotheekrentes voor hun huis, aandelenpakketten en allerhande verzekeringen waar ze allerminst beter van werden.

"Mij werd een laag basissalaris aangeboden", zo vertelt een ex-speler van de Alkmaarse club, die graag anoniem wil blijven. "Maar dat kon ik dan opkrikken met een aandelenpakket dat aan het einde van m'n contract 1 miljoen euro waard was. Op papier heel mooi, maar dat was nou net het probleem. Scheringa wilde die eindsom niet garanderen, er werd niets getekend, het was een mondelinge afspraak. Sommige spelers zijn daar met open ogen ingetuind, die stonden na drie jaar met lege handen".

Spelers die een grote rol hadden in het succes van AZ de laatste jaren moesten om een vertrek te forceren veel geld inleveren. "Het was regelrechte chantage", aldus een andere oud-speler van AZ. "Het stond zwart op wit dat ik recht had op een bepaald percentage van de transfersom, maar ik moest een papier ondertekenen dat ik er vanaf zag. Dan praatte je wel over heel veel geld. Natuurlijk had je kunnen weigeren dat te tekenen, maar dan kwam je niet weg bij AZ."

Ook wordt er een boekje open gedaan over het vertrek van technisch directeur Martin van Geel. Het beleid van 'wel-afspreken-niet-nakomen' was voor Van Geel één van de redenen om weg te gaan bij AZ. "Die kon zich niet meer verenigen met de heersende bedrijfscultuur van liegen en bedriegen. Afspraken werden moedwillig vergeten. Niemand durfde het op te nemen tegen de almachtige Dirk Scheringa. Zwijgen werd beloond, het waren allemaal gehersenspoelde jaknikkers geworden. Het was net een sekte", zo vertelt een andere voormalige AZ-speler.

Johan Derksen al eerder over de toekomst van AZ

Nieuwe kankertherapie voor honden en katten

Onderzoekers in Utrecht hebben een nieuwe kankertherapie op honden en katten toegepast. Ze spoten radioactieve bolletjes in kwaadaardige tumoren bij dieren. Hierdoor slinken of verdwijnen de tumoren.

Jolle Kirpensteijn, hoogleraar aan de faculteit Diergeneeskunde, houdt vrijdag zijn intreerede over deze nieuwe kankertherapie. Volgens hem kan de methode ook snel bij mensen worden toegepast. "Onderzoek op honden en katten is essentieel voor het genezen van kanker bij de mens", aldus Kirpensteijn.

Lekker stuiteren met LocoRoco: Midnight Carnival

LocoRoco is een kleurrijke serie waarin je LocoRoco's naar het einde van het level moet begeleiden door de wereld te kantelen en speciale vruchten te verzamelen.

Het nieuwste deel is LocoRoco: Midnight Carnival en deze zal Halloween als thema gebruiken. Deze game zal 16 nieuwe levels, 2 mini-games, en een multiplayer modus bevatten. Nu is bekend gemaakt dat de game op 29 oktober in de Playstation Store ligt voor $15. De game zal alleen op PSN beschikbaar zijn dus je moet hem downloaden.

Hier nog een trailer:

Uitslagen Spanje speelronde 7

De topper van de week, tussen Valencia en Barcelona, eindigde zaterdagavond in een 0-0 gelijkspel. Hierdoor kwam de koppositie van de Catalanen echter nog niet in gevaar.

Real Madrid profiteerde van het puntverlies van Barça, door thuis van Real Valladolid te winnen. Het matig presterende Valladolid leek Real in Bernabéu lange tijd een makkelijke avond te bezorgen, toen Raúl na ruim een kwartier al tweemaal had gescoord. Nauzet Alemán scoorde echter tegen met een prachtige vrije trap, en in de tweede helft schoot Marquitos de tweede binnen namens de bezoekers. Tussendoor had Marcelo de marge echter alweer vergroot, en toen de vervanger van de in de basis gestartte Rafael van der Vaart, Gonzalo Higuaín, de vierde Madrileense treffer liet aantekenen was het duel gespeeld.

De topper van de week was uiteraard die in Mestalla, maar ook Deportivo - Sevilla was er één om naar uit te kijken. Sevilla won al vijf duels op rij, Deportivo drie. De thuisclub in Riazor wilde niets weten van de titelintenties van Sevilla, en liet de bezoekers aanvankelijk alle hoeken van het veld zien. Terwijl Sevilla beter in de wedstrijd kwam, bezorgde Juan Rodríguez Depor plots de voorsprong, middels een fantastische knal. In de tweede helft was Sevilla de bovenliggende partij, maar het creëerde slechts sporadisch kansen. Uiteindelijk zou er ook niet meer gescoord worden, waardoor de clubs gedeeld derde staan.

Villarreal en Atlético blijven hun fans teleurstellen. Villarreal ging op bezoek bij de enige andere club die nog zonder zege was, Xerez. In plaats van dat de Gele Duikboot eindelijk het tij keerde, zou het anders lopen. In Chapín nam Villarreal nog wel vroeg de leiding via Robert Pirès. Xerez was echter op de hoogte van de breekbaarheid van dit Villarreal, en maakte daar optimaal gebruik van. Vlak voor rust maakte Mario Bermejo gelijk, en tien minuten voor tijd schoot invaller Antoñito zijn ploeg naar de eerste zege in de Primera División in Xerez' geschiedenis. Door de overwinning verlaat Xerez de laatste plaats, en schenkt die aan Villarreal.

Atlético de Madrid leek twee weken geleden eindelijk het rechte pad gevonden te hebben toen het voor het eerst zegevierde, tegen Zaragoza. In de uitwedstrijd bij Osasuna, waar de Madrilenen Europees topscorer Diego Forlán misten, ging het echter weer lelijk mis. Walter Pandiani schoot Osasuna al na vier minuten voorsprong, één die de thuisclub niet meer uit handen zou geven. Nog voor rust loodsten Pandiani en Carlos Aranda hun ploeg naar een 3-0 stand, wat uiteindelijk de eindstand zou betekenen. Atlético staat één punt boven de degradatiestreep, met zes punten uit zeven duels. Osasuna bevindt zich in de middenmoot.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
17/10Deportivo de La CoruñaSevilla FC1-0
17/10Real Madrid CFReal Valladolid CF4-2
17/10Valencia CFFC Barcelona0-0
18/10RCD EspanyolCD Tenerife2-1
18/10Málaga CFUD Almería1-2
18/10RCD MallorcaGetafe CF3-1
18/10Xerez CDVillarreal CF2-1
18/10Real ZaragozaReal Racing Club2-2
18/10Athletic Club de BilbaoReal Sporting de Gijón1-2
18/10CA OsasunaClub Atlético de Madrid3-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona76101917-3
2Real Madrid CF76011821-6
3Sevilla FC75021514-5
4Deportivo de La Coruña75021511-6
5RCD Mallorca74121314-8
6Valencia CF73311212-9
7Real Sporting de Gijón73221110-9
8RCD Espanyol7322117-8
9CA Osasuna7313109-8
10Athletic Club de Bilbao7313108-11
11UD Almería723297-7
12Getafe CF7304910-12
13Real Zaragoza7223810-11
14Real Racing Club de Santander713369-15
15Club Atlético de Madrid713369-17
16CD Tenerife720564-12
17Real Valladolid CF712459-16
18Xerez CD712453-13
19Málaga CF711547-10
20Villarreal CF703435-10

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1David VillaValencia CF6
2Aritz AdurizRCD Mallorca5
=Cristiano RonaldoReal Madrid CF5
=Lionel MessiFC Barcelona5
=Walter PandianiCA Osasuna5
=Zlatan IbrahimovicFC Barcelona5
7Miguel de las CuevasReal Sporting de Gijón4

Programma:

DatumThuisUitTijd
24/10Club Atlético de MadridRCD Mallorca18.00
24/10Real Sporting de GijónReal Madrid CF20.00
24/10Sevilla FCRCD Espanyol22.00
25/10Real Valladolid CFDeportivo de La Coruña17.00
25/10Getafe CFAthletic Club de Bilbao17.00
25/10Real Racing ClubCA Osasuna17.00
25/10CD TenerifeXerez CD17.00
25/10Villarreal CFMálaga CF19.00
25/10UD AlmeríaValencia CF19.00
25/10FC BarcelonaReal Zaragoza21.00

'Van kaasmakerszoon tot geplaagd bankier'

Dirk Scheringa, geboren in het Groningse Grijpskerk in 1950 als zoon van een kaasmaker, nam in 1975 ontslag bij de politie. Samen met zijn vrouw Baukje richt hij een financieel advieskantoor op. Ruim dertig jaar later is de kaasmakerszoon eigenaar van DSB Bank, voetbalclub AZ en van een naar hem vernoemd museum.

Scheringa is in zijn woonplaats Spanbroek 35 jaar geleden als politieman getuige van een zwaar auto-ongeluk van een gezin met twee kinderen. De vader en moeder komen om. "Die avond heb ik een flinke borrel genomen. Daarna zei ik tegen mijn vrouw: Nu ga ik voor mezelf beginnen. Ik ga gewoon belastingformulieren invullen voor weinig, en een eigen bedrijfje beginnen", aldus Scheringa in een interview in De Volkskrant in 2007.

Het bedrijf groeit snel uit tot DSB Groep en later DSB Bank. Scheringa, fervent schaatser en voetballer, stopt zijn vermogen onder meer in sport en kunst. Hij is sinds 1993 eigenaar van de Alkmaarse voetbalclub AZ en DSB Bank is sponsor van twee schaatsploegen. Hij is daarnaast oprichter van het Scheringa Museum voor Realisme. Scheringa, vader van twee zonen, had in 2008 volgens zakenblad Quote een geschat vermogen van 285 miljoen euro.

De laatste jaren neemt de kritiek toe op Scheringa's reclamespotjes waarbij consumenten worden opgeroepen geld te lenen. Toenmalig minister Gerrit Zalm van Financiën noemde de spotjes in 2005 'misleidend'. Een paar jaar later haalt Scheringa Zalm binnen als financieel topman van de bank. "Het binnenhalen van Zalm was enorm goed. Ik heb wel honderd mailtjes gehad, zo van: meesterzet!", aldus Scheringa in het interview in De Volkskrant.

Maar de kritiek houdt aan, DSB zou op een veel te agressieve manier (hypotheek)leningen en koopsompolissen met torenhoge provisies aan de man brengen. In een interview met Trouw in april zegt Scheringa daarover dat er 'een bepaalde beeldvorming is ontstaan die niet juist is'. Scheringa: "Ik ben geen keiharde zakenman. Ik ben eerlijk en sociaal meedenkend, maar wel duidelijk. Als we leningen verkopen, willen we wel zeker weten dat mensen die kunnen terugbetalen."

Een paar maanden later biedt Scheringa voor de landelijke camera zijn 'oprechte excuses' aan, nog altijd een zeldzame geste onder bankiers. Ex-medewerkers van de bank hebben anoniem een boekje opengedaan over de verkooppraktijken binnen DSB tegenover tv-programma Nova. "Duidelijk niet in de haak en onacceptabel", zegt minister Wouter Bos van Financiën in de Tweede Kamer.

Dan gaat het snel. Op 1 oktober roept Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed namens gedupeerde DSB-klanten in het tv-programma Goedemorgen Nederland DSB-klanten op hun geld bij de bank weg te halen. De site van de bank raakt op tilt en dagenlang kunnen klanten maar moeizaam bij hun rekeningen. DSB Bank uit Noord-Holland is dagelijks landelijk nieuws. Nog geen twee weken na het optreden van Lakeman plaatst De Nederlandsche Bank Scheringa's bank onder curatele, het voortbestaan is in gevaar omdat klanten massaal hun geld van hun rekening halen.

Scheringa wil parlementaire enquête

Dirk Scheringa is voorstander van een parlementaire enquête naar de gang van zaken rond zijn bank. Hij zei dit tijdens een persconferentie vanochtend op het hoofdkantoor in Wognum.

Scheringa zei dat er dingen niet goed zijn gegaan bij zijn bank. "Maar daar hebben we excuses voor aangeboden en onze producten veranderd." Hij zei dat de bank in overleg is gegaan met de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken en de financiële ombudsman. "We hebben toen tientallen klanten geholpen. Daarna zijn we in een horrorscenario beland dat zijn weerga niet kent."

Volgens Scheringa kost het faillissement van de bank de Nederlandse samenleving 1,5 miljard euro. Scheringa weerlegde de bewering van Wouter Bos (Financiën) dat zijn bank geen last zou hebben gehad van de kredietcrisis. "We moesten hogere rente betalen. Op een normale markt hadden we met gemak 100 miljoen euro kunnen aantrekken", aldus Scheringa.

Als Bos zelf dat bedrag had voorgeschoten, had DSB daarmee ook gered kunnen zijn, volhardde Scheringa. "Het is krankzinnig dat dit in een normaal land kan gebeuren."

Scheringa: "Het is krankzinnig dat dit in een normaal land kan gebeuren."

[upd] Dode bij busongeval met zestig Nederlanders in Spanje

Een touringcar met zestig scholieren en leraren is vanmorgen vroeg gekanteld op de A7 in de Spaanse regio Catalonië. Zestien tot achttien inzittenden zitten vast in de bus. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen.

Dat heeft het Spaanse persbureau Europa Press gemeld op gezag van de brandweer.

Update 09:40 uur
De eerste meldingen spreken over 20 gewonden en ten minste één dode.  Dit zou een meisje zijn in de leeftijd van 15-16 jaar.  De bus vloog uit de bocht op een plek waar eerder dit jaar ook al een bus met Nederlanders verongelukte.

Update 10:40 uur
Een woordvoerster van Travel Inventive in Breda, dat de bus inhuurde, heeft vanochtend laten weten dat de chauffeur van de bus is geschrokken van iets dat de weg overstak. Volgens haar is de bus gekanteld doordat de chauffeur uitweek.

In de bus zaten leerlingen van 4 VWO van het Canisius College in Nijmegen. Zij waren op weg naar Barcelona en zouden vrijdag weer terugkeren naar Nederland. Een woordvoerder van het Canisius College heeft laten weten dat zij de scholieren vandaag terug naar Nederland proberen te halen. Omdat alle paspoorten nog in de bus liggen, kan deze terugreis echter worden bemoeilijkt.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels ook bekendgemaakt dat er naast het dode meisje ook twee zwaargewonden zijn gevallen bij het ongeluk. Zeventien anderen raakten lichtgewond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken baseert deze informatie op hetgeen de Spaanse politie heeft gemeld.

Update 11.39 uur

Door het busongeluk is vanochtend een tienermeisje van de school omgekomen. Twee tieners raakten zwaargewond, zeventien mensen liepen lichtere verwondingen op als botbreuken en verwondingen als het gevolg van glassplinters.

De ongedeerde scholieren zijn naar de kustplaats Calella aan de Costa Brava gebracht. De bedoeling is om later vandaag weer terug te keren naar Nederland. Er zijn door alarmcentrale SOS International twee teams naar Spanje gestuurd om hulp te bieden aan de slachtoffers.

Mario als helikopter of pinguïn in trailer

New Super Mario Bros. Wii is net als de voorganger op de DS een remake van de traditionele Mario spellen. Zo zal je weer gewoon een sidescroller spelen alleen nu met betere graphics.

De game introduceerde ook nieuwe items. Nu kan je bijvoorbeeld een helikopterpak krijgen waardoor je kan zweven en een pinguïnpak waardoor je over het ijs heen kan glijden en ijsballen kan gooien naar je vijanden. Dit is ook te zien in de trailer die uitgekomen is.

Hier de trailer:

[upd] Gewonden bij botsing bussen en vrachtwagen

In de tunnel onder het spoor van het Centraal Station in Den Bosch zijn vanochtend twee bussen en een vrachtwagen op elkaar gebotst. Wat er precies is gebeurd kon de politie nog niet zeggen. Ook over de toestand van eventuele slachtoffers is nog niets bekend.

De tunnel is voorlopig afgesloten, aldus een woordvoerder. Meer info volgt later.

Update 11.34 uur

Een stadsbus van Arriva is vanochtend kort voor elf uur in de verkeerstunnel voor het Centraal Station van Den Bosch op een Sloveense vrachtauto gebotst. De buschauffeur en een passagier raakten door het ongeval gewond, meldde een politiewoordvoerder.

De vrachtwagenchauffeur remde plotseling voor de tunnel, mogelijk omdat hij vreesde dat zijn voertuig te hoog was voor de tunnel. De buschauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste met de rechtervoorkant op de vrachtauto. De chauffeur is buiten bewustzijn naar een ziekenhuis vervoerd. Een passagier liep een hoofdwond op.

Hoeveel personen de lijnbus vervoerde, kon de politie niet zeggen. De drukke verkeerstunnel in de binnenstad in Den Bosch is voorlopig afgesloten. Autoverkeer moet over de parallelwegen en dat zorgt voor veel opstoppingen.

Sunderland maakt strandbaldoelpunt

Op een wel heel opmerkelijke wijze maakte Sunderland dit weekend de uiteindelijk beslissende treffer tegen Liverpool. Een strandbal stond aan de basis van de winst....

Vroeg in de eerste helft vuurde Darren Bent binnen het strafschopgebied. Zijn schot werd van richting veranderd door een in het veld liggende strandbal en ging kansloos achter José Reina.

De scheidsrechter die dit doelpunt goedkeurde, Mike Jones, wacht na dit incident mogelijk een schorsing. De Engelse scheidsrechterscommissie buigt zich maandag over de zaak. Oud-toparbiters Jeff Winter en Dermot Gallacher zijn duidelijk in The Sun: "Het was zo'n overduidelijke fout. Iedereen weet dat je het spel stil moeten leggen als er iets op het veld komt."

Klik hier voor de beelden van deze opmerkelijke goal.

Ron Jeremy, Roodkapje en Sneeuwwitje in Fairytale Fights

Hij heeft vele talenten, zo is hij het icoon voor de mannelijke pornoster, lijkt hij tegelijk op Sonic én op Mario en hij heeft in een gemiddelde maand meer vrouwen aan z'n blanke sabel geregen dan de meeste mannen in hun hele leven. We hebben het natuurlijk over Ron Jeremy. Meneer Jeremy is nu ook ingehuurd voor een TV-spot voor Fairytale Fights, waarin hij tussen Roodkapje en Sneeuwwitje komt. Bekijk hieronder het resultaat, de game zal vanaf 23 oktober verkrijgbaar zijn.

Demo Fifa Manager 10 is beschikbaar

Naast het zeer succesvolle Fifa 10 verschijnt er 30 oktober voor de echte statistiekliefhebber ook nog Fifa Manager 10. Hierbij kun je de manager worden van je eigen voetbalclub en proberen de top te halen. Voor de mensen die de game alvast willen proberen is nu de demo van de game te downloaden.

In de demo is het mogelijk om met verschillende ploegen uit Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Polen een half seizoen te spelen. Al deze moeite is niet voor niets want de savegames van de demo kunnen gebruikt worden voor de volledige game. Alle modi die in de volledige game zitten zijn dan ook beschikbaar in de demo.

Wil je de demo downloaden, ga dan naar de website van Fifa Manager 10.

Castelen opnieuw getroffen door knieblessure

Romeo Castelen is opnieuw getroffen door een vervelende blessure. De aanvaller was het hele vorige seizoen uitgeschakeld door eenzelfde knieblessure.

Bij de 26-jarige aanvaller van Hamburger SV is een stukje kraakbeen aangetroffen. Dit houdt hem enkele maanden langs de kant, schrijft het Algemeen Dagblad.

Vorig seizoen werd hij al enkele keren geopereerd aan zijn knie waardoor hij een streep door het hele seizoen kon halen. Nu moet hij waarschijnlijk opnieuw onder het mes.

Op 23 augustus maakte Castelen zijn rentree in de ploeg van Hamburger SV. Hij bekroonde zijn terugkeer met een doelpunt. Het is niet de eerste blessuredomper voor HSV. Paulo Guerrero en Mladen Petric zitten al enige tijd in de lappenmand.

'Arsenal op tribune voor Lukaku'

Arsenal zat dit weekend op de tribune voor Romelu Lukaku. De 16-jarige spits van Anderlecht is de smaakmaker van de Belgische competitie.

Lukaku ziet eruit alsof hij ver in de twintig is, constateerde Ajax-trainer Martin Jol onlangs. De spits is beresterk aan de bal en heeft bovendien een neusje voor de goal. Dit weekend maakte hij zijn vierde goal in dienst van Paars-Wit.

Arsenal erkent het talent Lukaku en stuurde scout Tony Adams dit weekend naar het Constant Vandenstock. In de Belgische media werd de afgelopen weken al druk gespeculeerd over het mogelijke debuut van Lukaku in de selectie van Dick Advocaat.

De bondscoach deed dat nog niet. Tegen Ajax stond de speler met een fraai staaltje aan de basis van de onverwachte 1-1.

Voormalig spelers: "AZ was net een sekte"

AZ-eigenaar Dirk Scheringa paaide zijn speler met lage hypotheekrentes, aandelenpakketten en allerhande verzekeringen waar ze zeker niet beter van werden. Dat zeggen enkele oud AZ-spelers.

"Mij werd een laag basissalaris aangeboden", zegt een anonieme ex-speler tegen Sportweek. "Maar dat kon ik dan opkrikken met een aandelenpakket dat aan het einde van m’n contract 1 miljoen waard was. Op papier heel mooi, maar dat was nou net het probleem."

"Scheringa wilde die eindsom niet garanderen, er werd niets getekend, het was een mondelinge afspraak. Sommige spelers zijn daar met open ogen ingetuind, die stonden na drie jaar met lege handen", aldus de speler.

Andere spelers moesten veel geld inleveren om een vertrek te forceren. "Het was regelrechte chantage", vertelt een andere oud-speler. "Het stond zwart op wit dat ik recht had op een bepaald percentage van de transfersom, maar ik moest een papier ondertekenen dat ik er vanaf zag. Dan praatte je wel over heel veel geld. Natuurlijk had je kunnen weigeren dat te tekenen, maar dan kwam je niet weg bij AZ."

Oud-technisch directeur Martin van Geel zou vanwege deze cultuur vertrokken zijn. "Die kon zich niet meer verenigen met de heersende bedrijfscultuur van liegen en bedriegen", legt de anonieme speler uit. "Afspraken werden moedwillig vergeten. Niemand durfde het op te nemen tegen de almachtige Dirk Scheringa. Zwijgen werd beloond, het waren allemaal gehersenspoelde jaknikkers geworden. Het was net een sekte."

3,7 miljoen kijkers voor Boer zoekt vrouw

Ruim 3,7 miljoen mensen hebben gisteren naar het KRO-programma Boer zoekt vrouw gekeken. De populaire datingshow was daarmee het best bekeken tv-programma zondag. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De boeren moesten in de aflevering van gisteren voor het eerst een van hun vrouwen wegstemmen.

De finale van het RTL4-programma Let's Dance werd zaterdag bekeken door ruim 1,2 miljoen kijkers. Zwemster Inge de Bruijn won met haar Michael Jackson-vertolking de eerste serie van het dansprogramma.

De tweede aflevering van Hole in the Wall trok ruim 1,2 miljoen kijkers naar SBS6, een week eerder keken nog 1,9 miljoen geïnteresseerden naar het programma met Gerard Joling en Beau van Erven Dorens.

Op hetzelfde net keken zaterdagavond 751.000 kijkers naar de eerste aflevering van Popstars de Wildcard. Jurylid Henkjan Smits zocht onaangekondigd enkele afvallers op, die met een wildcard toch plek in de finale van de talentenjacht verdienen.

Van Bronckhorst verliest gebit

Feyenoord-aanvoerder Giovanni van Bronckhorst verloor gisteren tegen Sparta niet alleen de wedstrijd (2-1), maar ook een deel van zijn gebit. De verdediger kwam hard in botsing met Spartaan Edouard Duplan, waardoor een brug losliet.

"Zijn echte tanden was hij al eerder kwijtgeraakt", grapte de woordvoerder van Feyenoord. "Maar hij had een flink gat in zijn mond en een dikke lip." Het gat is van tijdelijke aard, de brug kan bij de tandarts gewoon weer worden vastgezet.

Bredase krakers helpen DSB-slachtoffers

De Bredase kraakbeweging heeft gisteren in de Bredase Meerten Verhoffstraat een woning gekraakt voor een gezin dat onder meer door een dure DSB-hypotheek op straat was beland. Het gezin kwam in geldproblemen door dubbele woonlasten en een dure koopsompolis. Hun woning in Appingedam (Groningen) moesten ze gedwongen onder de prijs verkopen, legde vader Gerhard Schoemaker vandaag uit naar aanleiding van een bericht op Omroep Brabant.

De woning in Breda staat meer dan een jaar leeg en het gezin van vader Schoemaker hoopt er voorlopig te kunnen blijven. Het kraakverbod waar de Tweede Kamer vorige week mee instemde, is nog niet effectief omdat de Eerste Kamer daarover nog moet oordelen. Dat gebeurt mogelijk nog dit jaar.

Wotherspoon niet bij eerste WC's 500 meter

Jeremy Wotherspoon zal niet aanwezig zijn bij de eerste serie World Cups op de 500 meter. De Canadese wereldrecordhouder werd tijdens de Canadese trials slechts zevende, wat niet genoeg was voor plaatsing.

Tijdens de wedstrijden op de Richmond Olympic Oval noteerde Wotherspoon 35,79 en 35,89, wat ver uit de buurt lag van de tijden van winnaar Kyle Parrot (35,05 en 35,35). Tweede werd Vincent Labrie (35,29 en 35,34) voor Jamie Gregg (35,51 en 35,31), die derde werd.

Voor de Canadese televisie reageerde Wotherspoon teleurgesteld: "Het is teleurstellend. Ik heb nog niet mijn beste schaatsen laten zien. Ik heb het gevoel al een beetje terug, maar het gaat nog steeds niet snel genoeg."

Cage eist 20 mln van manager

Nicholas Cage eist twintig miljoen dollar (ongeveer 14,5 miljoen euro) van zijn voormalige manager. Cage beschuldigt zaakwaarnemer Samuel J. Levin voor de rechter in Los Angeles van onder meer grote nalatigheid, verkeerd management en grote professionele fouten. Volgens Cage heeft Levin hem naar de financiële afgrond geleid.

Onlangs werd bekend dat de acteur een schuld van zes miljoen dollar bij de fiscus heeft. Cage laat weten dat hij Levin verantwoordelijk houdt voor deze benarde situatie. Levin zou geïnvesteerd hebben in riskante vastgoedprojecten en hij zou te veel kredieten hebben opgenomen. Daarnaast beschuldigt Cage Levin ervan de details van deze financiële missers te hebben verzwegen voor hem.

'Verkiezingen Rusland schijnvertoning'

Michail Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, heeft vandaag bittere kritiek geuit op het democratische gehalte van de Russische natie. Verkiezingen in Rusland zijn volgens de oud-politicus een schijnvertoning. Het hele systeem deugt volgens hem niet.

Gorbatsjov deed zijn uitlatingen vandaag in de krant Novaja Gazeta. Nog niet eerder liet de oud-politicus zich zo negatief uit over de staat van de democratie in zijn land.

Het commentaar van Gorbatsjov volgt op de regionale verkiezingen van eerder deze maand, waarin de partij Verenigd Rusland van premier Vladimir Poetin een grote overwinning boekte. Onafhankelijke waarnemers en oppositiepartijen stellen dat er is gefraudeerd met de stembusgang en dat er ook sprake is geweest van andere onregelmatigheden.

'Verkiezingen in Rusland schijnvertoning'  (foto: ANP)

Coparck - A Dog and Pony Show

Coparck heeft de afgelopen drie albums bewezen een van de meest getalenteerde popbands van de Benelux te zijn. Dit is mede te danken aan het gegeven dat het viertal, dat reeds een decennium samen aan dit project werkt, in staat is om een aantal verschillende muziekgenres samen te smeden tot een uniek geheel. Het is dan ook niet opzienbarend dat de Amsterdamse groep steeds meer aandacht geniet. En dat deze aandacht niet onterecht is, bewijst het onlangs verschenen album A Dog and Pony Show.

China verhuist honderdduizenden voor water

De autoriteiten in China zijn begonnen met de verhuizing van circa 330.000 mensen in verband met een groot waterproject. Dat meldden Chinese media vandaag.

Het plan voorziet in de aanleg van een aantal kanalen en ondergrondse waterleidingen. Die moeten water vanuit rivieren in Centraal- en Zuid-China zuiden naar het droge noorden van het land brengen. Onder meer inwoners van de hoofdstad Peking zullen profiteren, maar milieuorganisaties vrezen nadelige gevolgen voor de natuur.

In de centrale provincies Henan en Hubei moeten honderdduizenden mensen hun woningen verlaten om plaats te maken voor de nieuwe waterwegen. Het 400 miljard yuan (ruim 39 miljard euro) kostende project had eigenlijk volgend jaar al afgerond moeten zijn, maar problemen met de verwerving van land hebben zeker vier jaar vertraging veroorzaakt.

Rechtbank verklaart DSB failliet

De rechtbank van Amsterdam heeft DSB Bank vanochtend om negen uur failliet verklaard. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank bekendgemaakt.

Vrijdag gaf de rechtbank DSB nog een weekend de tijd om overeenstemming te bereiken met een Amerikaanse overnamekandidaat.

Volgens de rechtbank blijkt uit berichten van het bestuur van DSB en de bewindvoerders aan de rechtbank dat onderhandelingen met de Amerikaanse overnamekandidaat niet zijn geslaagd. "Ook 'plan B' blijkt niet levensvatbaar omdat de daarvoor vereiste overheidssteun en de vereiste medewerking van De Nederlandsche Bank (DNB) niet zijn toegezegd", aldus de rechtbank in een verklaring.

De rechtbank komt dan ook tot de conclusie dat het uiterste is gedaan om DSB als geheel voort te zetten en "dat daarop nu geen uitzicht meer is". "De rechtbank heeft daarom per 9.00 uur het faillissement van DSB Bank NV uitgesproken."

Vakbond wil opheldering over straling

De militaire vakbond ACOM heeft het ministerie van Defensie om opheldering gevraagd over gezondheidsklachten die militairen in Uruzgan krijgen door het gebruik van apparatuur om bermbommen tegen te gaan. De straling waarmee de bermbommen gestoord moet worden, veroorzaakt ernstige medische klachten bij militairen.

In Uruzgan worden de zogenoemde jammers (eigenlijke naam Counter Radio Controlled Improvised Explosive Device Electronic Warfare, oftewel CREW) veelvuldig gebruikt. Zij storen de radiogolven van de op afstand bestuurde bermbommen. Van de tot nu toe 21 omgekomen Nederlanders zijn er acht omgekomen door een bermbom. Voorzitter van de vakbond, Jan Kleian, laat weten dat inmiddels al zeven leden, allen infanteristen op uitzending in Uruzgan, hebben geklaagd. "Als ze op patrouille in de nabijheid van de jammers liepen, kregen ze barstende hoofdpijn", aldus Kleian. 

Elektromagnetische straling veroorzaker ziekten
Kleian maakt zich ernstig zorgen over het gegeven dat elektromagnetische straling mogelijk ziekten veroorzaakt. Luchtmachtpersoneel bij de radarinstallatie van het Hawk-luchtdoelafweersysteem stond tussen de jaren zestig en negentig bloot aan deze straling, wat resulteerde in honderden gevallen van kanker.

Kleian laat weten te pleiten voor registratie wanneer een militair in aanraking komt met jammers. Dit zowel uit gezondheidsoogpunt als voor latere aansprakelijkheid. De brief die hij op 17 augustus naar het ministerie van Defensie stuurde waarin hij vraagt de problemen in kaart te brengen is echter nog niet beantwoord. "Het duurt irritant lang", laat hij weten.

'Straling valt binnen de norm'
Een woordvoerder van defensie heeft inmiddels in een reactie laten weten dat TNO de straling door jammers inmiddels heeft onderzocht. Deze straling blijkt binnen de norm te vallen en vorem daarom geen gevaar voor de gezondheid van de militairen of de lokale bewoners, liet hij weten. Defensie wil om strategische redenen niet laten weten om hoeveel jammers het in Uruzgan gaat, maar het zijn 'meerdere voertuigen'.

Defensie laat weten dat er geen gezondheidsklachten bekend zijn die iets te maken hebben met het gebruik van jammers en dat militairen 'uitgebreid' getraind worden in het gebruik van deze apparatuur.  Deze uitspraken zijn volgens vakbondsman Kleian verbazingwekkend: "Een betrokken militair heeft het zelfs aan zijn pelotonscommandant gemeld. Geen van de betrokken jongens was voorgelicht", laat hij weten.

'Ministerie past OBV-strategie toe'
Volgens Wim van den Burg, voorzitter van de andere militaire vakbond AFMP, past het ministerie de OBV-strategie toe: "Ontkennen, Bagatelliseren en vertragen." Van den Burg laat weten dat defensie met de straling in haar maag zit en dat de veiligheidsregels omtrent de jammers niet altijd bekend zijn bij militairen in Uruzgan. Een folder moest het personeel van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, dat de bermmijnen onschadelijk moet maken, wijzen op de gevaren van het werken in de directe omgeving van de antennes. "Maar de risico's zijn niet bekend bij de mensen die op en rond de voertuigen werken", aldus Van den Burg. Vier leden van deze vakbond hebben zich inmiddels gemeld met klachten als hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

Ook het Belgische ministerie van Landsverdediging ontving klachten van tien militairen in Afghanistan over hoofdpijn, migraineaanvallen en misselijkheid. Een woordvoerder van dit ministerie heeft laten weten dat zij de bewuste apparatuur, die geleend werd van het Amerikaanse leger, niet meer in gebruik hebben. Ook zouden Amerikaanse militairen de binnenkant van hun scherfvest met aluminiumfolie beplakken om de straling van de jammers te weerkaatsen.

Angelien Eijsing (PvdA-Kamerlid) is van mening dat de klachten zeer serieus genomen moeten worden. "Ervaringen uit het verleden leren dat we zoiets niet moeten veronachtzamen." Arend Jan Boekestijn (VVD) stuurt aan op een onderzoek: "De minister van Defensie moet de vaste Kamercommissie van Defensie direct na het reces inlichten. Het welzijn van de militairen is zeer belangrijk voor ons."

Leger Pakistan gaat door met offensief

Het leger van Pakistan voert vandaag voor de derde dag op rij hevige gevechten tegen de radicaalislamitische Taliban in Zuid-Waziristan. Grondtroepen en de luchtmacht bestoken de goed bewapende moslimrebellen met zware artillerie.

Beide partijen beweren elkaar zware verliezen te hebben toegebracht, maar onafhankelijke controle is onmogelijk. Journalisten worden door militairen weggehouden van het strijdtoneel.

Volgens het Pakistaanse leger zijn sinds eergisteren, toen het offensief begon, zeker zestig Talibanstrijders en zes militairen omgekomen. Een zegsman van de Taliban spreekt daarentegen over zware verliezen voor het leger.

Het leger zou circa 28.000 manschappen hebben ingezet tegen ongeveer 10.000 Talibanstrijders.

Leger Pakistan gaat door met offensief  (foto: ANP)

Jumbo neemt Super de Boer over

Supermarktketen Jumbo heeft concurrent Super de Boer overgenomen. Een verhoogd bod dat Jumbo uitbracht is alsnog geaccepteerd door het Franse Casino, dat met 57 procent de grootste aandeelhouder van Super de Boer is.

Vorige maand bracht Jumbo een bod van 480 miljoen euro uit voor Super de Boer, wat leidde tot een overnamestrijd met Sperwer (bekend van de Plus-supermarkten). Voor het weekend heeft Jumbo dit overnamebod verhoogd naar 550 miljoen euro.

Jumbo is een relatief kleine supermarktketen dat zijn hoofdkantoor in Veghel (Noord-Brabant) heeft. Het familiebedrijf heeft zich de afgelopen jaren met name in het zuiden van het land sterk uitgebreid en kent nu 127 filialen. Met de overname van Super de Boer (dat ruim 300 winkels heeft) breidt Jumbo zich gigantisch uit, waardoor de keten in heel Nederland bekend zal worden.

Frits van Eerd, Algemeen directeur van Jumbo Supermarkten, heeft laten weten dat hij blij is dat de onderhandelingen succesvol zijn afgerond. "Super de Boer is een mooi bedrijf en de combinatie met Super de Boer past zeer goed in de strategie die Jumbo voor de toekomst heeft. We kijken er naar uit om samen met Super de Boer verder te gaan en de Jumbo-formule verder uit te bouwen", aldus Van Eerd.

Albert Heijn is nog steeds marktleider met ruim achthonderd winkels en een marktaandeel van 31 procent.

Interview: Yvonne van den Hout, auteur

*met dank aan Monique aka Lois voor het lezen, interviewen en schrijven!!*

Monique, aka Lois uit OUD, heeft Yvonne van den Hout geïnterviewd. Yvonne is auteur van RE(d)T je gewicht, dat dit weekend is verschenen. Lees het interview hieronder. RE(d)T je gewicht is een boek dat een probleem van alle tijden en leeftijden bespreekt: eten, gewicht, diëten. Monique las het boek vers van de pers, de link naar haar review vind je hieronder. Wil je meepraten over het onderwerp op het forum, let dan op de link hieronder. Yvonne en Monique lezen en posten daar over het onderwerp, dus stel vooral je vragen daar! Tip van mij: blijf vooral tot het einde aan boord...

Lees de review van Monique over RE(d)T je gewicht!
Lees mee, praat mee, vraag op het forumtopic over RE(d)T je gewicht.

Boek: Yvonne van den Hout - RE(d)T je gewicht

*met dank aan Monique aka Lois voor het lezen, interviewen en schrijven!!*

Monique, aka Lois uit OUD, heeft Yvonne van den Hout geïnterviewd. Yvonne is auteur van het boek RE(d)T je gewicht, dat dit weekend is verschenen. Het is een boek dat een probleem van alle tijden en leeftijden bespreekt: eten, gewicht, diëten. Monique las het boek vers van de pers. Haar review vind je hieronder. Wil je meepraten over het onderwerp op het forum, let dan op de link hieronder. Yvonne en Monique lezen en posten daar over het onderwerp, dus stel vooral je vragen daar! Tip van mij: blijf vooral tot het einde aan boord...

Lees het interview met Yvonne van den Hout!
Lees mee, praat mee, vraag op het forumtopic over RE(d)T je gewicht.

Grote zaak handel met voorkennis in VS

In de Verenigde Staten is dit weekend een grote handel met voorkennis aan het licht gekomen. Hooggeplaatste medewerkers van IT-gigant IBM, chipproducent Intel en het prestigieuze consultingbureau McKinsey zouden daarbij betrokken zijn.

Onder leiding van miljardair Rak Rajaratnam van investeringsfonds Galleon zou voor 20 miljoen dollar zijn verdiend aan handel met voorkennis. Er werd onder meer gehandeld in aandelen van hotelketen Hilton, internetgigant Google en IBM.

De Amerikaanse autoriteiten hebben Rajaratnam en vijf anderen aangeklaagd voor fraude met aandelen en samenzwering. De vijf waren medewerkers van Intel, McKinsey, IBM en twee werknemers van investeringsfonds New Castle.

Elvis' haren minder in trek

De donkere haarlokken van Elvis Presley zijn in waarde gedaald, bleek gisteren op een veiling in Chicago. In 2002 werd voor een pluk haar van de 'King' nog 115.000 dollar (ruim 77.000 euro) betaald op een veiling, ditmaal kostte een flinke bos de hoogste bieder het veel lagere bedrag van 18.300 dollar (ruim 12.000 euro). Dat meldden Amerikaanse media.

Het haar zou in 1958 van Elvis' hoofd geschoren zijn toen hij aan zijn militaire dienst in Duitsland begon. De koper is anoniem.

Een T-shirt dat de zanger ooit gedragen had, ging weg voor 52.000 dollar (bijna 35.000 euro). Tevens gingen singles, foto's en persoonlijke brieven van familieleden onder de hamer. De parafernalia kwamen uit de verzameling van een vriend van Elvis die in 1980 overleed.

Elvis' haren minder in trek  (foto: ANP)

Scheringa: Heel erg dat reddingsplan mislukte

Dirk Scheringa vindt het 'heel erg' dat het reddingsplan voor zijn bank is mislukt. Dat zei hij gisteravond in een eerste reactie tegen NOVA, waarvan het NOS Journaal de beelden uitzond.

"We zien geen mogelijkheden meer", aldus Scheringa. "Normaal duurt een wedstrijd negentig minuten, we hebben nu wel drie of vier wedstrijden gehad", aldus Scheringa. Hij zei het mislukken van 'Plan B' vooral erg te vinden voor de werknemers van DSB. Ook zei Scheringa het omvallen van de bank te betreuren voor de spaarders en gedupeerde klanten "die nu niet geholpen kunnen worden".

De gevallen bankier maakte de rechters die zijn zaak behandeld hebben een compliment voor de kansen die hij heeft gekregen. "We hebben die volledig benut, maar het is niet gelukt."


Jaja, we zijn failliet...  (foto: ANP)

CD/Audioboek: Tijn van Ewijk - Masterflirt

Het blijft ongetwijfeld één van de moeilijkste dingen in het leven: het vinden van de juiste partner. Vooral het verleiden van die man/vrouw die je aan de haak wilt slaan is een continu spel, een evenwichtsbalk waarop we allemaal wel eens hebben gestaan, en wellicht ook vanaf zijn gevallen. Tegenwoordig mag je bij dit spel best hulp vragen, dat is helemaal niet gek. En op die momenten kun je dan rekenen op Tijn van Ewijk met zijn audioboeken Masterflirt, hoe verleid je iedere vrouw en Masterflirt, hoe vind en bind je die vent. Twee boeken die medio dit jaar in audioboekvorm verschenen zijn en waar je toch wellicht enkele handige tips uit kunt halen... of is het allemaal maar kolder?



TMF Game Awards uitgereikt

Tijdens de tweede editie van het game-evenement Firstlook zijn gisteren en eergisteren de TMF Game Awards uitgereikt. De winnaars van de publieksprijzen namen hun awards op het Westergasterrein in Amsterdam in ontvangst.

Het Nederlandse spel Killzone 2 werd uitgeroepen tot beste Playstation3-game. Gears of War 2 won de prijs voor beste Xbox360-spel en Wii Sports Resort sleepte de titel beste Wii-game in de wacht. In de categorie beste game voor de pc kreeg World of Warcraft: Wrath of the Lych King de meeste stemmen. Grand Theft Auto Chinatown en Soul Calibur Broken Destiny werden verkozen tot beste game voor respectievelijk de Nintendo DS en de Playstation Portable. De kijkers van TMF kenden de Xbox 360 de award voor beste gamingplatform toe.

Een vakjury stelde de lijst genomineerden samen. Volgens TMF brachten vervolgens ruim 20.000 gameliefhebbbers hun stem uit.

Uitslagen Italië speelronde 8

In Italië werd dit weekend de achtste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Sampdoria - Lazio Roma

Sampdoria moet de koppositie vanaf dit weekend alleen aan Internazionale laten. Op bezoek bij Lazio kwam de ploeg niet verder dan 1-1. Beide treffers vielen voor rust binnen twee minuten van elkaar.

Het duel in het Stadio Olimpico van Rome kwam moeizaam op gang. Pas na zeventien minuten was de eerste kans een feit, maar wel was het direct een grote. Antonio Cassano was op weg naar de 0-1, maar hij faalde. Binnen twee minuten tijd, vlak voor rust, barstte het duel echt los. Sampdoria deelde de eerste tik uit. Een fraaie aanval werd uiteindelijk afgerond door Giampaolo Pazzini. Lazio wachtte niet lang met het antwoord. Op aangeven van Tommaso Rocchi maakte Matuzalem de 1-1.

Na rust bleef het duel boeiend. Zowel de bezoekers als de gastheren incasseerden een rode kaart (beiden twee keer geel). Hoewel Lazio in de tweede helft twee uitstekende kansen kreeg op de 2-1 was Sampdoria, dat bij winst naast koploper Inter had kunnen komen, er het dichtstbij. Een ziedend schot van Cassano spatte op de lat uiteen.

AC Milan - AS Roma

AC Milan heeft een belangrijke zege geboekt op AS Roma. In Italië werd openlijk gespeculeerd over een ontslag van Milan-trainer Leonardo indien het thuisduel verloren zou gaan. De Brazilianen Pato en Ronaldinho behoedden de oefenmeester voor een voortijdig vertrek.

De wedstrijd begon niet goed voor de thuisploeg. Na drie minuten ging verdediger Thiago Neves in de fout bij een hoge bal. De Braziliaan speelde tekort terug op zijn doelman, waardoor Jeremy Menez eenvoudig kon scoren. Milan ging na de achterstand beter spelen, maar de Romeinen creëerden de betere kansen. Wederom Menez en ook Mirko Vucinic vergaten de ploeg van Leonardo de nekslag te geven. Clarence Seedorf was vlak voor rust dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet strandde op de paal.

Zonder Klaas-Jan Huntelaar, maar met invaller Filippo Inzaghi, ging de thuisploeg in de tweede helft op jacht naar doelpunten. Inzaghi was direct na rust gevaarlijk, maar zijn kopbal werd van de doellijn gekopt door David Pizarro. Tien minuten na rust kreeg Milan een strafschop cadeau na een schwalbe van Alessandro Nesta. Scheidsrechter Robert Rosetti trapte in de fopduik, waarna Ronaldinho de strafschop verzilverde.

Een kwartier voor tijd bracht Alexandre Pato de Milanezen op voorsprong. Ronaldinho stuurde zijn landgenoot weg, waarna de jonge aanvaller Roma-doelman Cristian Doni passeerde en de 2-1 binnenschoot. Massimo Ambrosini kreeg in de slotfase nog een rode kaart, maar de zege van Milan kwam niet meer in gevaar. De 2-1 winst betekent dat Leonardo weer wat lucht heeft. Zijn ploeg stijgt van de veertiende naar de zevende plaats in de Serie A.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
AC Milan AS Roma 2-1
Lazio Roma Sampdoria 1-1
Parma Siena 1-0
Udinese Atalanta Bergamo 1-3
Napoli Bologna 2-1
Livorno Palermo 1-2
Chievo Bari 1-2
Catania Cagliari 2-1
Genoa Internazionale 0-5
Juventus Fiorentina 1-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPunten Goals
1 Internazionale 8 6 1 1 19 19-5
2 Sampdoria 8 5 2 1 17 13-7
3 Juventus 8 4 3 1 15 12-7
4 Fiorentina 8 4 3 1 15 8-5
5 Parma 8 4 2 2 14 9-9
6 Genoa 8 4 1 3 13 14-16
7 Palermo 8 3 3 2 12 11-9
8AC Milan 83 3 2 126-8
9AS Roma 83 2 3 11 15-15
10Bari 8 2 5 1 11 8-5
11Chievo 8 3 2 3 11 10-8
12Udinese 8 3 2 3 11 12-12
13Lazio Roma 8 2 4 2 10 7-8
14Napoli 8 3 1 4 10 11-14
15Catania 8 1 4 3 7 8-11
16Cagliari 8 2 1 5 7 7-10
17Atalanta Bergamo 8 1 3 4 6 6-10
18Bologna 8 1 3 4 6 6-10
19Siena 8 1 2 5 5 7-12
20Livorno 8 0 3 5 3 2-10


Topscorers

SpelerClubGoals
Di Natale Udinese 9
Totti AS Roma 6
Diego Milito Internazionale 5
Pazzini Sampdoria 5
Hamsik Napoli 5
Pellissier Chievo 4

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 24/10 Internazionale Catania
za 24/10 Sampdoria Bologna
zo 25/10 Bari Lazio Roma
zo 25/10 Siena Juventus
zo 25/10 Palermo Udinese
zo 25/10 Fiorentina Napoli
zo 25/10 AS Roma Livorno
zo 25/10 Atalanta Bergamo Parma
zo 25/10 Chievo AC Milan
zo 25/10 Cagliari Genoa

TMF Game Awards uitgereikt

Tijdens de tweede editie van het game-evenement Firstlook zijn gisteren en eergisteren de TMF Game Awards uitgereikt. De winnaars van de publieksprijzen namen hun awards op het Westergasterrein in Amsterdam in ontvangst. Dat maakte de organisatie gisteren bekend.

De kijkers van jongerenzender TMF brachten de afgelopen weken hun stem uit op hun favoriete games van 2009 voor verschillende consoles.

Het Nederlandse spel Killzone 2 werd uitgeroepen tot beste Playstation3-game. Gears of War 2 won de prijs voor beste Xbox360-spel en Wii Sports Resort sleepte de titel beste Wii-game in de wacht. In de categorie beste game voor de pc kreeg World of Warcraft: Wrath of the Lich King de meeste stemmen. Grand Theft Auto: Chinatown en Soul Calibur Broken Destiny werden verkozen tot beste game voor respectievelijk de Nintendo DS en de Playstation Portable (PSP). De kijkers van TMF kenden de Xbox360 de award voor beste gamingplatform toe.

Een vakjury stelde de lijst genomineerden samen. Volgens TMF brachten vervolgens ruim 20.000 gameliefhebbbers hun stem uit.

Ook vond op het Westergasterrein in Amsterdam het evenement Firstlook 2009 plaats. Tijdens het gamefestival werden de nieuwste games van komend seizoen getoond.

Belugakaviaar loopt gevaar

De aanvoer van Belugakaviaar loopt gevaar, omdat het aantal steuren in de Kaspische Zee door illegale visserij is gedecimeerd. Een Azerbeidzjaanse milieugroepering gaat daarom vissers voorlichten en een miljoen babyvissen uitzetten om uitsterven van de bedreigde vissoort te voorkomen. Dat schreef de Britse BBC gisteren.

In Azerbeidzjan ligt de prijs van een kilo Belugakaviaar momenteel op omgerekend 670 euro, wat illegale visserij lucratief maakt. Al eeuwenlang worden de onbevruchte eitjes van de steur als delicatesse verkocht.

Tien jaar geleden werd de Belugasteur tot bedreigde diersoort verklaard waardoor de visvangst werd verboden. In 2007 werd het verbod gedeeltelijk opgeheven om dat het aantal vissen aantrok. Niet alleen Azerbeidzjan, maar ook Iran, Rusland, Kazachstan en Turkmenistan vissen in de Kaspische Zee.

Oecumenische dienst voor hogere melkprijs

Veehouders die actie voeren tegen de lage melkprijzen hebben gisteren een oecumenische kerkdienst gehouden in een grote tent op een open veld in het Friese Oldeholtwolde. De gebedsdienst trok een paar honderd mensen. Naast de tent staat het door de boeren uit strobalen opgebouwde 'Fort Europa'.

De actievoerders dachten niet alleen aan zichzelf; de opbrengst van de collecte is voor een waterproject in het zeer droge noorden van het Afrikaanse land Ghana.

De Dutch Dairymen Board (DDB), een bundeling van melkveehouders in Nederland, strijdt voor een kostendekkende prijs voor de melk en voor een duidelijk en duurzaam landbouwbeleid in Europa. Sommige boeren staat 'de melk tot aan de lippen', zij kunnen door de lage prijzen en de hoge kosten hun bedrijf nauwelijks in stand houden.

Vettel zit te balen na missen titel

Sebastian Vettel baalt van zijn verloren strijd om de wereldtitel in de Grand Prix van Brazilië. De Duitser moest zeventien punten goedmaken op Jenson Button, maar kwam niet verder dan een vierde plek.

Button zelf echter finishte als vijfde, en dat was genoeg om de titel veilig te stellen. Ook concurrent en teamgenoot Rubens Barrichello werd slechts achtste en vormde geen bedreiging meer voor de Brit. Maar voor Vettel leek het na de kwalificatie al een verloren race. Daarin kwam de Red Bull-coureur niet verder dan een vijftiende startplaats, waarbij hij al één plek cadeau kreeg door de gridstraf van Vitanatonio Liuzzi.

Ondanks een prima inhaalrace wist Vettel niet hoger te eindigen dan de vierde plaats en de teleurstelling was groot: "De kleine kans die nog had, is nu definitief voorbij. Dat smaakt erg bitter." Maar de Duitser was tegenover het Duitse RTL ook realistisch: "Meer dat dit zat er gewoon niet in, aangezien ik van plaats vijftien moest komen. Als ik de problemen op zaterdag niet gehad had, dan kon ik hier zeker winnen."

Zoals altijd verliep de race op Interlagos chaotisch, aldus Vettel. "Op één of andere manier gebeurt er altijd wel iets geks in Brazilië. In de eerste paar bochten ging het flink mis, maar daardoor kon ik naar voren komen." Toch kon de 22-jarige coureur ook wel een lichtpuntje zien: "atuurlijk had ik aan het einde van de rit liever bovenaan het lijstje gestaan, maar we hebben uiteindelijk een goed jaar gehad."

We zijn niet altijd even consistent geweest en we hebben ook fouten gemaakt, maar we zijn vanaf Monza keer op keer in staat geweest om het podium te halen. Ik verwacht dan ook een goed resultaat in Abu Dhabi." De laatste race van het seizoen is over twee weken, op 1 november wordt er geracet op het Yas Marina-circuit waarvan de eerste filmbeelden inmiddels te zien zijn.

'Ballonvaart Colorado was publiciteitsstunt'

Het verhaal over de heliumballon die donderdag door het luchtruim van het Amerikaanse Colorado vloog was een publiciteitsstunt. Het echtpaar dat iedereen deed geloven dat hun zesjarige zoontje in de ballon zat, zal worden vervolgd. Dat heeft de politie in de Amerikaanse staat gisteren bevestigd.

Volgens sheriff Jim Alderden is de hele zaak in scène gezet. "Wij zijn gemanipuleerd door het gezin en de media is gemanipuleerd door het gezin." Volgens Alderden waren de ouders Richard en Mayumi Heene, die elkaar ooit hebben ontmoet tijdens acteerles in Hollywood, mogelijk uit op een contract voor een eigen realityshow.

De ouders zijn vooralsnog niet gearresteerd. Ze riskeren een aanklacht wegens een valse melding bij de politie, poging tot beïnvloeding van een ambtenaar, samenzwering en het op het verkeerde pad brengen van een minderjarige. Volgens Alderden wisten alle drie de kinderen van het echtpaar dat het om een stunt ging, maar door hun leeftijd komen zij er zonder aanklacht van af. De oudste zoon is 10 jaar oud.

De vader van het gezin ontkent overigens nog steeds dat het om een mediastunt zou gaan. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.